Thursday, 13 August 2015

MERAHNYA RAYA


Tadaa
Ni pulak tema sebelah aku
Merah uolss..
Selepas tga hari beraya di sebelah suami,
Makanya pulang lah kami ke bandar

Tgk anak aku..kemain lagi tgk apek tuakng ambik gmbr tu
Aku paling suka tgk gmbr free style..I LIKE..!!

Ok la..tu je nak story
*padahal takde story pun..
just tunjuk gmbr je..ahaks..!!
bye..!!

RAYA SEBELAH SUAMI


Hai selamat hari raya
Kmai semua ucapkan 
Menikmati hidangan 
Yang kami sediakan...

Yuhuu..masih belum terlambat nak update pasal raya tahun ni kan..?
Tahun ni aku beraya sebelah laki ku
Tahun ni raya kat Kampung Matu
Tema family suami thn ni adalah Oren..
Hurm..kami anak beranak tak beli baju baru ponn..
Sob sob..save bajet..
Guna je la apa yg ada kan..
Actually laki aku suruh je aku dan anak aku beli baju baru
Tapi aku mana la nak sedap hati kan
Kalo laki aku je baju lama, kami baju baru
*sik kempang hati..sik tauk kelak2..=)

Takde byk sgt story nak distorykan..just layan je la gambar beraya sebelah mertuaku.
*abaikan gambar bersepah.. =)


Wednesday, 12 August 2015

PTPTN HOI PTPTN

Assalamualaikum w.b.t.
Masih belom terlambat nak wish Selamat Hari Raya Aidilfitri kennnn..
Lama nawwww tabukak tatulis blog ni
Al maklum la semakin hari semakin bz..(padahal MALAS)

Hari ni iols nak story pasal PTPTN
Aku pun salah seorang peminjam PTPTN
Orang kata untung la dpt PTPTN nii
Nak untung apa, kalu free ye la untung
Ni bila dah kerja, kita kena bayar dik hoii
Tapi aku pelik budak zaman sekarang
Dapat je duit PT mula lah nak shopping bagai
Beli handset ler beli brg yg tak sepatutnya di beli
*nak kata sendiri budak baik lettewww..kan layha kan

Noooo..bukan maksud aku mcm tu
Tapi aku ni memang jenis susah nak bukak mulut
Nak cakap "Mak duit dah habis" "Mak mtk duit belanja"
Ni memang bukan peel aku
Ntah la memang dr dulu dulu lagi
Sebab tu bila keluar duit PT, aku simpan leklokkk
Beli laptop utk buat assignment
Dulu laptop mahal, sekarang banyak yg murah
Telefon aku dulu pun hasil belas ehsan dr abg aku
Terima kasih abg walaupun kita mcm anjing dgn kucing
Yang paling best, duit PT aku g buat belajar kereta
Tyme tu kan pratikal
So pratikal ni duduk la rumah kan
Makan pun makan kt umah
Belanja tak byk sgt
Jd ambik la kesempatan utk belajar memandu

Ok nak dipendekkan cerita
Alhamdulillah PTPTN aku dah nak habis bayar hoiiii
Tinggal dalam RM500 lebih je lagi
Bila kol PTPTN mereka kata jadual pemotongan gaji dah tamat
So, kena inisiatif sendiri
Ko nak g bayar kat kaunter ke, bayar on9 ke..terpulang
Buat masa ni belom bayar lagiiii RM500 lbh tuu
Tgh kering ni haaa...hahah gaji lama sgt ni Pak Jib *tetiba ken
Tapi In Sha Allah igt start tahun depan la bayar ansur2
RM100 sebulan ke..janji bayar..tak gitu mak jemah..
Ok lah nanti nak update story pasal RAYA 2015..
Buhbye..