Thursday, 28 June 2012

makan + masak + makan + masak

salam..hahaha..nampak sgt aku suka post sal masak dan makan kan..hihii..so, sekarang aku sgt lapar..perut dah bunyi guruh..hurm..aku tgh buat kerja ni so aku nak cakap aku lapar..(takde kaitan pong..) ok..!babai..:)



Wednesday, 27 June 2012

HOMEMADE STEAMBOOT

Hallu..kepala aku pening sekarang and otak aku sangat sakit..aku malas nak buat kerja so aku nak update blog aku sal semalam nyer cyter..pagi semalam aku tanya husband aku nak makan apa? dia ckp nak makan ayam masak kicap dan daging black pepper..ok, aku dah g cari cara buatnya and bahan-bahannya kt MR.GOOGLE..sib baik aku lom beli bahan..sebb dalam kul 3.30 pm husband aku call aku gtau tajadi nak makan benda tu tadi..dia nak buat steamboot..dia just suruh belikan daging, sos bbq, kacang sushi king, kacang panjang...baiklah..aku g cari kat PAS tyme balik kerja tu..balik je rumah dia terus potong2 daging tu..siat2 segala lemak daging..potong hot dog..aku dok tgk je..penat katanya..hahaha...hehehe...tapi, tyme nak menyetimbootkan tu, kami setim sama2 dpn tb..lain mcm je bunyi ayat aku kan..-__-"..kami guna periuk nasi untuk rebus sayur2 segala dan periuk yang kawan husband aku bagi..periuk guna karan..:) utk bakarkan daging dan hot dog..:)..dan ini lah hasilnya...:p

gaulkan dgn sos BBQ

tgk laki aku potong smua ni..hik3
sesi bakar membakar

hurm..dapnyewww

yg hijau tu aku tamakan..haha

Tactical Paintball Championship 3

Bam Bam...(maksudnya tembak bukan tembam)..hallu...3 ari dah berlalu..baru hari ni aku nak update..penat lah wey..entah apa yang aku penatkan..hik3..tanggal 24 Jun 2012 telah berlangsungnya Tactical Paintball Championship 3 di Mud Trekker Field..sebanyak 17 team yang join tournament ini..antaranya ialah :

1.Silver Wolves Squad
2.Black Goat Army (BGA)
3.Prezonetac
4.C.O.B.R.S.O.F
5.Rozita Che Wan (RCW)
6.Mud Raiderz
7.Bochalanang
8.Marauders Black
9.Splatzone PC
10.Mud Legion 2.0
11.Al Muhad Regiment
12.Zombee PMC
13.Bad Company
14.JTF Alpha
15.TG Company
16.Canyon Hurricane
17.A.W.F. Ghost


Hai, seronok giler sebab team husband aku leh masuk silver division..ada cahaya kemenangan kat situ nanti..hik3..sebb kalo masok gold division sgt susah nak fight..haish..dgn BGA lagi yg mmng terer giler..masok silver division pun jadilah kan..happynya aku dpt rawat laki aku..eh..haha..takde kaitan..mungkin ada sebab lain aku happy yang taboleh diungkapkan kat sini..haha..nnti kantoi pulak..tp, tonoklah tgk husband main...lap2 peluh husband kan..husband luka sapukan gamat..hihihi..mcm lah aku sorg ada husband...hik3..husband aku paling kesian..byk giler kot kesan-kesan "lovebite" kat badan dia..hurmmm...kat leher, lengan, siku dan lutut..lutut tu sbb jatuh tersungkur tyme last training aritu..haish..aku naik bingung tgk lutu dia biru..haaa, sekrg aku nak share dgn korang gmbr2 mereka tyme TPC3 aritu..jgn tatahu..team husband aku telah mendapat tpt kedua tau (1st runner up)..kedua pun kedua lah..janji ada nombor..berbaloi sikit luka kat badan and bangun awl2 pagi kan...dieorg dpt medal and wang bernilai rm1, 500.00..tp, duit takleh nak dibagi2kan..sebab nak tampung balik duit pallet..-__-"..pastu nak bagi 10 org pulak..so, mcm mmng sikit la..so Kapten just nak organize dinner nanti..tasaba aku nk g dinner tu...hik3..ok lah, aku nk share gambar la skrg..tadi melalut pulak..:)

ok..that's my hero..love u BEE..!!

jarak yg sgt dekat..nampak tak laki aku dgn musuh dia?

tadaaaa..

pergh..pedih..!sian laki aku.

mask2 player PREZONETAC

FINAL DESTINATION

si kecik yg mengantuk..buat muke kesian..DANISH

medal-medul-medel

good job PREZONETAC..u all ROCK!!

aku sebok nak ambik gmbr medal..-__-"

big family..happy family..:)
ok.muka sengal.

my hero and me..!!

wifey +girlfriend+krew+manager

Tuesday, 26 June 2012

keTam oH keTam

Hallu dan asssalamualaikum....mcm lama dah tak update blog kan..hurm..bz aku last week..bz dengan tournament paintball..tapi, bukan aku yg main..laki aku yg main..aku yg bz..ye lah kan..jd crew segala..tolong isu tu isi ni ..lap peluh laki..rawat luka laki aku...haa..kannnn....ok, nak dijadikan cerita..semalam aku tapergi kerja sebab penat + MALAS..eh..ada jugak perkataan MALAS tu..so, aku dgn husband aku dok relek je kat rumah..tetiba ada satu rancangan masak2..chef handsome tu masak ketam..pergh..husband aku melior la pulak nak makan ketam...-__-"..mengidam ke apa dia ni..so, kiteorg kluar nak cari ketam hidup..untuk buat makan2 petang karang..tapi, perut dah mcm2 bunyi..so, kita org decide nak cari kedai makan yg ada masak ketam je lah..pusing punya pusing..jumpa..!!ada gambar ketam kt luar kedai..hahaha..nak tahu kat ner kedai tu??kedai tu kat UPTOWN DAMANSARA..erm..nama kedai dia KENNY UPTOWN..

TADAAAA...

Address

Kenny Uptown (Kenny Crab)


128, Jalan SS21/35, Petaling Jaya Uptown, Damansara Utama, Petaling Jaya, Selangor, 47400
Booking
11:00am-11:00pm

Cuisine
Chinese, Seafood
Opening Times
11:00am-11:00pm




Cara nak g situ korang google sendiri lah ye..hik3...malas aku nie..sbb aku tasaba nak tunjuk menu2 yang kami order...perghhh..sedap giler kot makanan kat situ...nak lagi sayang...:p...hehehe...ok, aku dan husband aku blur nak order ketam masak apa..hik3...ok, sila menjamu mata dgn makanan2 yang kami order..telan air liur beramai2..let's...

black pepper meat = RM18.00

Nasi putih = tasure berapa RM

Butter prawn = RM24.00

Cheese Crab = RM20.00

Seremban Crab = RM42.00 (besar punya)

alhamdullillah..kenyang..

tadaaa..:)
hurm, lupa nak ambik gmbr resit..resit kat husband aku..nnti aku mtk kat dia ye..apapun..alhamdullillah..tak lah kempunan..and tak la menyesal bayar mahal2..sebab sedapkan..dah tatahu mana nak cari kedai murah..nak tak nak..kena pergi makan jugak..kang kempunan..aku suruh batu belah batu bertangkup telan kami laki bini nanti..baru tau..hahaha..:)

Friday, 22 June 2012

Kari Tanpa Santan

Halluuu...asslamualaikum...alhamdullillah..masih lagi bernafas..ikutkan semalam aku nak update aku punya blog tp penat apa ntah..aku tido kul 8.30 pm..pelik..hihihihi..nak dijadikan cerita before tidor tu aku masak2 la..untuk makan kami berdua suami isteri..nak tahu aku masak apa?? 
KARI AYAM
yummmeeehhh...satu tu je lauk kami..kesian tak..takdelah...2 lauk je..dgn ayam goreng (AYAMAS)..smua ayam mana tak gemuk..haishhh..pelik aku..lepas tu aku bising kenapa tak kurus2..ok2..lari topik...tahu tak semalam aku taletak santan dalam kari..hurm..balik2 je rumah aku potong ayam..aku kopek bawang..potong segala smua...tapi seingat aku, aku dah beli santan la..hurm, cashier tu lupa letak le tu..or dia masukkan dlm plastik customer depan aku..haishhh...aku merengek2 nak beli santan tp husband aku tabagi..tapayah la..ayg ckp taletak santan pun sedap..tp, kesian la dia..dia request nak kari..pastu kari yg aku buat tu tak seperti yang diharapkan..I'M SORRY BEE...:(...tapikannnn..dia puji..!!yeaaa..suka suka suka...dia cakap..macam kari mamak..tapi ayg punya sedap..mamak punya baru masuk mulut kari dia rasa tepung jer...hurm..ye ke?? takpe2..husband kata sedap, sedap lah tu..alhamdullillah..ni aku nak tunjuk sikit apa yg aku buat semalam...TADAAAAA.....


ni bahan-bahan nya..santan takdak..-__-"

tumis apa yang patut

masukkan ayam...gambar masukkan kuah kari takde..:p

sedia utk di simpan..(gambar ambik lepas makan)


p/s : Nest time periksa betul2 samaada bahan-bahan cukup ke tidak...-__-"

Wednesday, 20 June 2012

KisAh SemaLam

Halluuuu dan assalamualaikum smua..Nak story sal semalam..kan ke petang semalam aku dok sibuk post sal nak buat sayur sawi tu kan..tapi satu pun aku tabuat..ahaks...!!aku just buat ayam paprik, telur dadar dan goreng jer hot dog..pastu makan dengan nasik..alhamdullillah..kenyang kami laki bini..yeahh..percubaan pertama aku berjaya...!!whoot!whoot!tonoknya..aku tahu laki aku dah kenyang tapi nak jaga hati aku dia makan..tu pun makan slow..-__-"...kalau kenyang ckp kenyang takyah la nak paksa2 kan..hurm..ni, kt bawah ni aku nak tunjuk sikit hasil tangan aku..ahaks..!!

ni bahan-bahan dia..simple je

ni before letak tepun jagung..cair sikit

after letak tepung jagung jadi pekat

sedia untuk di makan..yummeh
hot dog

telur dadar berkasih sayang

Lepas je makan..aku terus g mendobi...haish tapi tahabis sebab husband aku ajak gi uptown lama kat damansara nak carik disc..baiklah encik suami..after mandi and bersiap-siap..terus kami gerak..sib baik tak jem..hehe..then, kami pilih 5 disc then percuma 1..

SNOW WHITE
SHERLOCK HOLMES
MAN IN BLACK 3
BERANI PUNYA BUDAK
TIGA TEMU JANJI
NONGKRONG

Tuesday, 19 June 2012

mama wanna be..

Hallluu..aku dah naik bosan type nota keterangan so better aku update blog aku...hi3..erm, tadi aku bbm si mak buyong...

me : cepat berik nama anak kau kat aku lok..

mak buyong : heh, jantina belum tauk..dedek gik nak merik nama anak aku kat kau..heyrannn...

me : aku nak prepared hadiah awal-awal..kelak kau dah beranak..delivered jak lagik...

mak buyong : aku mok by hand...

me : hurm, beli tiket pakey aku...

aku sngat excited nak tgk muka anak buah aku niii.awang cucu..hihih..confirm2 la nama dia akan ada awang/dayang sebab bapak dia keterunan AWANG...kan kan..hihih..cepat2 la beranak mak buyong...!! hahahaa...:p..aku dah tau nak bagi apa kat anak kau nanti..tasaba pulak aunty leley ni kan..ahakss...!!

howt mama


BENGANG..!!





Salam semua..haa..gambar rumah kan, so, ari ni aku nak story sal owner rumah sewa aku...haish..aku bengang betol lah dengan abang ni..dah dekat 4 bulan aku dgn husband aku dok situ..kad parking nye tabagi2..lahanat kan if melayu berbisnes..sesama Islam kot jgn buat mcm ni..ok, nak dijadikan cerita..kiteorg dpt rumah ni sehari sebelum balik Sarawak hari tu..maksudnya before cuti kahwin...sewa sebulan RM580..lepastu ada security guard and card parking dia bagi (if tgk dlm iklan kat MUDAH.COM)..ok, kiteorg dah byr deposit rm1360.00 kot...actually bayar booking je..if booking, sebulan sewa..aku silap kira..aku g bayar RM1360.00..itsokay la..nnti takyah risau bayar lagi..then, balik je kiteorg dr Sarawak, call abang tu..dia ckp rumah tak siap lagi..cat belum, pintu belum atur..hurm..nak dekat 2 minggu jugak aku dgn husband aku berjauhan...family kiteorg tatahu..shhh..tu la susah if mak aku or mak dia call terpaksa kami menipu sunat...lagis atu, agreement pun kami blum sign..tiap2 bulan, start dr bulan 4 haritu kami saja bayar sewa rumah lewat..supaya abang tu datang kt rumah g kutip kan..(face to face) tapi takde nye pun...huh..!!sampaikan satu malam tu dia call husband aku cakap nak kutip tapi tyme tu gaji husband aku lom kluar lagi so, husband aku ckp esok kami bank in...owner ckp malam tu dia igt nak dtg byr maintenance sekali and agreement and card parking..lepastu..esok nye lepas bayar..takde bunyi trus abg tu..call tak jwb..msg tabalas..aku tnya sal agreement dgn kad..if jawab pun alasannya dia kerja luar lah..tu la h ni lah..LAHANAT betul..mggu lepas kami bayar utk sewa bulan 5..dia msg pulak dah...

"next tyme bayar sewa rumah sebelum 30 hari bulan"



eh, helloooo..agreement kau tabagi lagi..lepastu kad parking kau tak bagi lagi..mcm mana kami nak byr..lepas je bayar husband aku call 3 kali..tak jawab siot..pastu aku msg..tak balas..ni nak dekat hujung bulan ni..kesabaran kamia da tahapnya..ugut orang bukan main tapi tabagi pulak card parking dan agreement..dasar kan...tiap kali aku tgk parking mesti aku menyumpah abg tu..astgfrlhzim..marahkn..parking byk betul kat dlm tp disebabkan takde kad tu susah benar kami..huh...kita tggu dan lihat utk bulan ni pulak..apa lagi alasan dia kan...takpe..ALLAH MAHA ADIL...

Jangan sampai gua kerat lu 18..baru lu tahu erti penyesalan..huh!

Monday, 18 June 2012

Finally...

Salam and halluuu semuaa...mcm biasa aku nak story sal semalam (Ahad)..semalam husband aku pun training...aku pun ikut dia..aku suka bab2 ikut g training ni..hahaha...takisah la panas ke hujan ke..janji aku ikut..yippi....semalam kat Prevert Zone pulak..dieorg Kak Ekin dan Kak Fauziah dah planning nak sambut surprise father day utk laki dieorg yg dah bergelar bapa..so, Aiman..get out from the picture..ehh..aiman bapak what..bpak cacing kerawit kt dlm perut aku ni..ahaks..insyaallah ada rezeki nanti lah..dieorg buat makan2..Syu and Bella bawak karipap..karipap IKEA..yummeh..Kak Fauziah plak bawak kek cokelet..durian..putu mayam..agar-agar..aku tukang makan...n paling best..ada durian..yummehh..tedapnya....kenyang jugak..alhamdullillah...

ini adalah antara bapak2 yg diraikan semalam..
danish tomeyyy...

ok..dia nak menyandar..tp jd mcmtu..

Hurm..lupa pulak, HAPPY FATHERS DAY to my belove father and father in law..i love u all..mwaahhh..!!even malu nak ucapkan...heyrannn...

Ok, nak dijadikan cerita lepas je training laki aku bawak aku g makan kat Home Town Yong Tow Foo, Ampang..Finally....thank you sayang...!!!Kenyang kot..perghhh...Ni aku nak upload gmbr makanan yg kami order..slurppp..he3...Makanan kat sini MAHAL,

MURAH DAN SEDAP
(if mahal takde maknanya aku nak pergi okay..:p)


fried soi kow + char kuoy + wantan

fish ball soup

ginger chicken