Tuesday, 19 June 2012

BENGANG..!!





Salam semua..haa..gambar rumah kan, so, ari ni aku nak story sal owner rumah sewa aku...haish..aku bengang betol lah dengan abang ni..dah dekat 4 bulan aku dgn husband aku dok situ..kad parking nye tabagi2..lahanat kan if melayu berbisnes..sesama Islam kot jgn buat mcm ni..ok, nak dijadikan cerita..kiteorg dpt rumah ni sehari sebelum balik Sarawak hari tu..maksudnya before cuti kahwin...sewa sebulan RM580..lepastu ada security guard and card parking dia bagi (if tgk dlm iklan kat MUDAH.COM)..ok, kiteorg dah byr deposit rm1360.00 kot...actually bayar booking je..if booking, sebulan sewa..aku silap kira..aku g bayar RM1360.00..itsokay la..nnti takyah risau bayar lagi..then, balik je kiteorg dr Sarawak, call abang tu..dia ckp rumah tak siap lagi..cat belum, pintu belum atur..hurm..nak dekat 2 minggu jugak aku dgn husband aku berjauhan...family kiteorg tatahu..shhh..tu la susah if mak aku or mak dia call terpaksa kami menipu sunat...lagis atu, agreement pun kami blum sign..tiap2 bulan, start dr bulan 4 haritu kami saja bayar sewa rumah lewat..supaya abang tu datang kt rumah g kutip kan..(face to face) tapi takde nye pun...huh..!!sampaikan satu malam tu dia call husband aku cakap nak kutip tapi tyme tu gaji husband aku lom kluar lagi so, husband aku ckp esok kami bank in...owner ckp malam tu dia igt nak dtg byr maintenance sekali and agreement and card parking..lepastu..esok nye lepas bayar..takde bunyi trus abg tu..call tak jwb..msg tabalas..aku tnya sal agreement dgn kad..if jawab pun alasannya dia kerja luar lah..tu la h ni lah..LAHANAT betul..mggu lepas kami bayar utk sewa bulan 5..dia msg pulak dah...

"next tyme bayar sewa rumah sebelum 30 hari bulan"



eh, helloooo..agreement kau tabagi lagi..lepastu kad parking kau tak bagi lagi..mcm mana kami nak byr..lepas je bayar husband aku call 3 kali..tak jawab siot..pastu aku msg..tak balas..ni nak dekat hujung bulan ni..kesabaran kamia da tahapnya..ugut orang bukan main tapi tabagi pulak card parking dan agreement..dasar kan...tiap kali aku tgk parking mesti aku menyumpah abg tu..astgfrlhzim..marahkn..parking byk betul kat dlm tp disebabkan takde kad tu susah benar kami..huh...kita tggu dan lihat utk bulan ni pulak..apa lagi alasan dia kan...takpe..ALLAH MAHA ADIL...

Jangan sampai gua kerat lu 18..baru lu tahu erti penyesalan..huh!

0 juta org yg syg saya: