Thursday, 7 June 2012

DIA TERIMA NIKAHNYA

Halluuuu..agak malas untuk buat kerja..so,a ku nak cerita serba sedikit sal perkahwinan aku 3 bulan lepas..(dah basi)..but I'M HOT WIFE ok..*lariiiii*..Ok, nak dijadikan cerita aku telah diijabkabulkan pada 
09 March 2012 
dengan my hero la..

TADAAAA...

glitter-graphics.com



or i call him BEEBEE..
Kami diijabkabulkan selepas solat jumaat...ALHAMDULLILLAH...:)..utk pengetahuan semua rakyat jelata, kami tidak bertunang...just aku dirisik lepas tu terus nikah..gatalkan..hi3..takdelah SAVE BAJET nok...so, barang2 hantaran dihantar pada hari persandingan kami..:)..ok, aku nak list2 kan brg hntrn kami la..

HIM to HER 
1.Al-Quran+Telekung + Sejadah
2.Minyak wangi
3. Handbag + wallet
4.Lappy
5.Wedges
6.Sepasang baju kurung moden
7.Buah-Buahan


HER to HIM
1.Al-Quran
2.Sejadah
3.Sirih junjung
4.Jam
5.Set wallet+pen+belt
6.Cake
7.Kasut
8.Baju kemeja
9.Perfume

09 March 2012


Alhamdullillah, ramai sanak saudara, sahabat handai yang datang pada majlis akad nikah aku..yang datang dari jauh tu terima kasih banyak2 ye..hanya Allah yg dapat membalas jasa korang..btw, I LOVE U ALL...kepada family yg selama ini bertungkus lumus menyediakan serba sebanyak persiapan..serba sebanyak ok..sebab aku prepare serba sedikit je..10Q mummy..10q daddy..:D


oK, nak cyter sal pelamin..aku pilih 3 kaler sebenarnya..(puteh + baby blue + hijau turqoise)..skali aku dpt 2 kaler je (puteh+hijau turqoise)..nasib baik cantek..huh! dasar bridal tanak dgr ckp customer..kalau nak tahu, pelamin aku dua kali pasang..pertama pasang tu family aku tapuas hati sebab kontot..mcm pelamin org kerdil..-___-"..so, pagi aku nak akad nikah tu..dieorg roboh then buat baru n more better..10q to D'kayangan Bridal..jap erk, aku nak upload gambar pelamin aku..he3


pemandangan pertama untuk pelamin aku..nampak tak apa yg mistake dia?
tadaaa..ini baru CANTEK..kan? :D


Now, nak upload detik2 manis pulak....






pada sebelah malamnya pulak ada orang dari kampung Sebako bergendang..memeriahkan lorong kami..aku tgk je lah..penat sehari2 kan..penat ape ntah..ni ada gmbr mak dgn bapak aku bertandak..(tgn di bahu mata ke atas)..first tyme woo aku tgk dieorg bertandak..-___-"






10 March 2012
Tanggal 10/03/2012 - hari persandingan aku sama laki aku la..pagi majlis sebelah perempuan, petang pulak majlis sebelah lelaki..mak aii..penat giler nokkk...dengan outing lagi..senyum memang tak leh lekang dr bibir..dengan aku yg jenis snyum nampak gg..senyum salah..tasenyum pun slh..so, aku just be myself la..kasar2 la situ..lantak arr..janji aku tahipokrit..pagi tu aku di make up kan di rumah MIL aku kat Bukit Lima..actually dah janji dgn pondan tu dlm kul 6 kot..tapi smpai2 sana dlm kul 7..tahu tak, dia hias aku setgh jam jer..and laki aku dia tak hias langsung..dia tabagi idung aku mancung pun..hmm..lepas tu leher aku dia tamake up..sib baik aku mmng puteh..eh..he3..lepastukan photographer tasempat ambek gmbr aku tyme make up..dia ambik gmbr aku tgh main PS3..sambil tggu laki aku berkemas..haish..


"first tyme dlm idup kamek penganten siap awal pasya siap main PS3..nang rugged..sempoiii"


by : SuhardyBusserah (my photographer..my ok!)


tp agak cantik jugaklah even stgh jam sebab laki aku request supaya conteng muka aku tapayah tebal sgt..natural sudah...korang tgk la sendiri dan komen la sendiri muka aku ye..hi3..lihat gambar di bawah..hik23 (eh, telebih gelak smpai 23 kali)


ala..so sweet..padahal...malu2 pushak aie..
tgn xsen je tu..tgn kazen aku..10q babe
tq sayang-sayangness ku sekalian for coming..love u all!!



Ok yang atas tu semua gambar kat majlis sebelah perempuan..Now, kita lihat plak majlis sebelah laki yang berlangsung di RH Hotel, Sibu..


























0 juta org yg syg saya: