Wednesday, 27 June 2012

HOMEMADE STEAMBOOT

Hallu..kepala aku pening sekarang and otak aku sangat sakit..aku malas nak buat kerja so aku nak update blog aku sal semalam nyer cyter..pagi semalam aku tanya husband aku nak makan apa? dia ckp nak makan ayam masak kicap dan daging black pepper..ok, aku dah g cari cara buatnya and bahan-bahannya kt MR.GOOGLE..sib baik aku lom beli bahan..sebb dalam kul 3.30 pm husband aku call aku gtau tajadi nak makan benda tu tadi..dia nak buat steamboot..dia just suruh belikan daging, sos bbq, kacang sushi king, kacang panjang...baiklah..aku g cari kat PAS tyme balik kerja tu..balik je rumah dia terus potong2 daging tu..siat2 segala lemak daging..potong hot dog..aku dok tgk je..penat katanya..hahaha...hehehe...tapi, tyme nak menyetimbootkan tu, kami setim sama2 dpn tb..lain mcm je bunyi ayat aku kan..-__-"..kami guna periuk nasi untuk rebus sayur2 segala dan periuk yang kawan husband aku bagi..periuk guna karan..:) utk bakarkan daging dan hot dog..:)..dan ini lah hasilnya...:p

gaulkan dgn sos BBQ

tgk laki aku potong smua ni..hik3
sesi bakar membakar

hurm..dapnyewww

yg hijau tu aku tamakan..haha

0 juta org yg syg saya: