Friday, 22 June 2012

Kari Tanpa Santan

Halluuu...asslamualaikum...alhamdullillah..masih lagi bernafas..ikutkan semalam aku nak update aku punya blog tp penat apa ntah..aku tido kul 8.30 pm..pelik..hihihihi..nak dijadikan cerita before tidor tu aku masak2 la..untuk makan kami berdua suami isteri..nak tahu aku masak apa?? 
KARI AYAM
yummmeeehhh...satu tu je lauk kami..kesian tak..takdelah...2 lauk je..dgn ayam goreng (AYAMAS)..smua ayam mana tak gemuk..haishhh..pelik aku..lepas tu aku bising kenapa tak kurus2..ok2..lari topik...tahu tak semalam aku taletak santan dalam kari..hurm..balik2 je rumah aku potong ayam..aku kopek bawang..potong segala smua...tapi seingat aku, aku dah beli santan la..hurm, cashier tu lupa letak le tu..or dia masukkan dlm plastik customer depan aku..haishhh...aku merengek2 nak beli santan tp husband aku tabagi..tapayah la..ayg ckp taletak santan pun sedap..tp, kesian la dia..dia request nak kari..pastu kari yg aku buat tu tak seperti yang diharapkan..I'M SORRY BEE...:(...tapikannnn..dia puji..!!yeaaa..suka suka suka...dia cakap..macam kari mamak..tapi ayg punya sedap..mamak punya baru masuk mulut kari dia rasa tepung jer...hurm..ye ke?? takpe2..husband kata sedap, sedap lah tu..alhamdullillah..ni aku nak tunjuk sikit apa yg aku buat semalam...TADAAAAA.....


ni bahan-bahan nya..santan takdak..-__-"

tumis apa yang patut

masukkan ayam...gambar masukkan kuah kari takde..:p

sedia utk di simpan..(gambar ambik lepas makan)


p/s : Nest time periksa betul2 samaada bahan-bahan cukup ke tidak...-__-"

0 juta org yg syg saya: