Friday, 27 July 2012

BERTABAH..

Hye, dua tiga hari ni mood kurang okay..tapi aku hadap je..aku tempuhi je..mcm nak mengalir air mata aku pun ada..hurm, tenang leha..be positive..dahtu pagi ni mcm nak pecah dada aku ya allah..kuatkan lah hatiku..jadikan aku seorang yang KUAT..seorang yang SABAR..masalahnya tak nak lah share kt sini..biar aku dgn ALLAH je tahu dan hrp benda tu tak la teruk sgt..i is sad..so SAD..

tabah

sabar

kuat

Thursday, 26 July 2012

period pain...



Salam dan selamat pagi...ya allah (terus mengeluh)..sakitnya perut aku..tersangat sangat sangat sangat sakit..!! faham..mcm kena koyak rabak hiris cincang je kt dlm usus ke rahim aku tu..hurmmm..actually, semalam aku dgn husband aku nak g beli pregnancy test..sebab dah lambat berapa hari dah tarikh aku period...sib baik blum beli, petang tu terus aku kena serang Jepun..sejam lagi nak bukak puasa tauuu..haishh..dah la pg tu tasempat nak sahur..aku puasa jeee sampai ke petang..pastu rasa lain macam..ok..GAME OVER..terus aku "berbuka puasa"..arini punyala sakitnya..aduhh..nak balik nak balik...!!sakit sangattt..:(



Monday, 23 July 2012

fasting fasting

Salam..mcm lama dah tak update blog..malas sbnrnya byk kerja..sedar tasedar dh masuk bulan Ramadhan,,tahun ni first year aku berpuasa as a BINI org..hurm, agak lain rasanya..sebab pagi2 aku kena sediakan sahur utk sang suami..hehe..walaubagaimanapun..aku seronok...ye lah masakkan utk yg tersayang kan..sayang, i love u so much..(tetiba)..ok lah tatahu nak tulis apa..aku nak tulis menu sepnjang kami berpuasa..hehehehe...

First Sahur
Nasik goreng 
Telur mata
Telur setengah masak

First Iftar
Bihun Sup
Murtabak Ayam
Cendawan Goreng
Lemang + Rendang ayam
Air mangga
Air coca-cola
Air durian belanda

Second Sahur
Telur setengah masak
Murtabak
Lemang + Rendang Ayam
Air Mangga

Second Iftar
Sambal Telur
Sawi masak tiram
Ayam Goreng
Meatball Goreng
Kuih Gelang
Roti John
Milo Ais
Coca-cola

Third Sahur
Nasi Goreng Cina
Telur Setengah Masak

Monday, 16 July 2012

MEAT BALL OH MEAT BALL



Hurm, kalo tgk ni mesti korang tahu apa yang aku nak sampai kan kannnn...aku nak makan meat ball Ikea...teringin..banyak cerita dan gosip dah aku dgr sal meatball tu..so, aku sendiri nak jugak rasa..uhuk3...balik je dari jumpa kawan husband aku kat Sri Damansara, aku dgn husband aku shoot ke IKEA..ok, mula2 jalan agak lancar...hurmm..jem okay..!!sgt jem..nak u-turn pun dah jem..dgn berat hati aku katakan kepada husband ku.."NEXT TYME LA SAYANG..."..frust tauuuuu....jem mcm gmbr kt bawah (ok, aku tipu)..takdelah seteruk tu...

-gambar hiasan-he3
Then, we're shoot back to Shah Alam..aku dgn muka panjang aku (long face/muka frust)..husband aku pujuk aku, next tyme k syg kita makan meatball..hurm..ok beee...pastu husband aku tnya nak g makan mana..aku redha je dgn keputusan dia..dia nak makan BURGER KING...tapi, otak aku masih terbayang-bayangkan meatball..meatball..oh meatball..WTF..!! Aku siap google gmbr meatball..

pun gambar hiasan...

Ok, lupakan meatball..kami g makan Burger King..cari punya cari finally jumpa..kat extreme park shah alam rupanya..hurmmm..ok, burger king pun burger king laa..aku order..BBQ Burger King with bacon...husband aku order Whopper Burger King..hurm..taseperti yang diinginkan..aku dpt yang kecik, husband aku yg besar..INI TIDAK ADIL..TIDAK ADIL..BAGIKU...!!uhuk3...aku akan pergi makan meatball suatu hari nanti..tunggu la...!!

gambar sebenar..:)


Lepas habis makan, aku dgn husband aku ronda2 extrem park kojap..rupa2nya ada tempat main paintball..ok!got it..dahlah penat nak cyter panjang2..kering tekak aku..k bye!nnti story mory lagi..babai..!!

main masak-masak bersama my hubby

Hurm..nak dijadikan cerita..balik je dr training paintball tu, aku dan laki aku relek la sekejap kan..layan cita bohsia (jalan kembali 2)..dalam kul 6.30pm mcm tu baru kiteorg start masak..laki aku seronok tolong aku main masak2..dia tolong potong2 je la..hehe..aku yang tukang masaknya..ptg tu kami decide nak masak daging black pepper..yummehh..first tyme aku cuba tau..ahaks...bawah ni adalah bahan2 nya...bahan2 utk aku buat sayur pun ada skali..hehehe..


Dah siap potong segala husband aku tetap teman aku kt dapur smbil main game dalam tab dia tu..hehehe..masak punya masak..aku kasi dia rasa daging black pepper aku tu..cukup ke tidak masin nya, manisnya..hehehe..alhamdullillah..husband aku ckp..cukup..jgn manis sgt..baiklah encik suami..hehehe..pastu aku masak sayur kacang panjang goreng..ini adalah sayur peberet kami..hik3..goreng dgn telur..sedap..lastly, husband aku plak masak..masak telur goren..ahaks...dan ini lah hasilnya...pergh kenyang nak mampus..alhamdullillah..kenyang kami suami ister..yg bestnya husband aku ni..dia suka makan ansik dlm mangkuk pastu pakai chopstick..BEST katanya...

mr.hubby punya..!!

Aku tapandai pakai chopstick..maklumla org kampung katakan..hahahaha..tapi, apapun aku suka laki aku makan banyak..ahaks..!!aku makan sikit takpe.. dan inilah hasil masakan kami tadiii..... TADAAAA..




sabtu yang menyakitkan hati..

Salam..sabtu lepas aku g teman husband aku training kat Combat Zone, Taman Melawati.kiteorg lewat bangun..training start kul 10.00 am..tapi kami bangun 9.00 am..ada aku kesah??hahaha..relek2 la bro..aku siap sempat siapkan sarapan lagi untuk kami pagi tu..hahaha..

sebelum menjadi megi goreng

megi goreng + roti bakar+ milo panas..

kiteorg gerak dalam kul 11.00 cam gitu..malas la nak gerak awl2..janji melayu biasalah..gerak pun awl..ada lagi yg lambat..lambat aku dgn laki aku, lambat lagi org lain..kami berdua la paling berdisiplin kalo trainin..mesti laki aku nak awl sampai..training punya training smpai aku rasa panas hati dan aku rasa baik aku bla dr situ kan..2 jam jugak aku bla dr situ..aku jumpa kazen aku..dalam kul 4.00 aku g balik ke field..trus ajak husband aku balik..makkk aiii...jauh nya perjalanan kami..tapi borak2 dalam kereta takdelah rasa jauh sgt..INDAHNYA DUNIA BILA BERDUA KATA ORANG..hehehe...aku nk ckp..AKU SANGAT SAKIT HATI..ok titik..akan aku igt tarikh tu..(14 Julai 2012).. akan aku buktikan wahai manusia sekalian alam....jangan pandang aku sebelah mata....wait and see..ya, memang aku macam ni...

TAPI INGAT...!!



OKBYE...ASSALAMUALAIKUM..!!

Friday, 13 July 2012

SU TERLAMPAU..

Hallu..sementara tggu husband aku ambik aku, aku nak update la sikit..tabanyak pun sikit kan..hari ni tamatlah riwayat bagi kami sekalian alam untuk bersuka ria..kerana Dato' sudah balik dari persidangan..hmm..4 hari kot aku main2..tabuat kerja langsung..hari ni baru aku siapkan satu Alasan Penghakiman..ahaks..!!alhadullillah..sib baik siap..kalo tak pelik je org tua apa yg aku buat sepanjang dia takde..hehe..aku dgn kakak sebelah heaven kot..hahaha..lawak..odeli2 pun sama..heaven jugak..siap g karaoke tu yg tatahan..sabo je lah..Aku dgn kak bunga siap leh tukar posisi pc okey..kami taknak kantoi dgn sesiapa yg masuk ke dalam bilik kami..hahaha..so, apa lagi...BERGABUNG..MELETUP...APA YANG PENTING..KERJASAMA...!!Aku tlg dia, dia tolong aku kan...so, lps ni takde lah kantoi dgn siapa2 yg kami sedang bukak page lain..kononnya menaip nota padahal menaip blog..ahaka..

dulu pc aku depan bunga tu..mengadap pintu

nampak kemas sikit

sekrg aku buat apapun tanampak...


eh, dah kul 5.45 pm...erm, sejuknya..kejap lagi air cond tutup aku nak tunggu kat bawah la..:)..ok, babaiii!!

p/s : balik ptg tu, aku dan husband aku nyaris eksiden..lahanat la driver lori tu ..dasar keling..boleh dia himpit aku dgn laki aku semata2 dia nak elak motor sebelah kiri...dia taperasan modjo sebelah kanan..aku punya lah menjerit...hurmmm..sikit lagiiiiiiii...[mode : geram dan sakit hati dan trauma]

Thursday, 12 July 2012

mood macam &*^%^&*69

hm..entah la apasal mood aku hari ni teruk sangat..rasa nak marah jeeeeeeee..ya allah...apa yang mengganggu fikiran aku n i..nak nangis, nak marah semua ada..yg pasti semua yg negetif la..astgfrlhzim..nak datang bulan kot..banyak benda yg buat perasaana ku tak tentu ni..tp malas plak nak huraikan kat sini..hurmm..oklah..aku nak buat kerja tapi mood  mcm ni asyik melamun je...baik aku baca doa penenang hati..harap2 hati aku ni tenang sikit..


Ya Allah… gantikanlah di tempat keresahan ini dengan kedamaian,
di tempat kedukaan dgn kegembiraan
dan di tempat ketakutan dgn keamanan
Ya Allah, sejukkanlah gejolak hati ini dgn salji keyakinan
dan padamkanlah bara dijiwa dgn air keimanan..
Ya Allah..buatlah mata yg tdk mahu lelap
merasa mengantuk yg memberi ketenangan,
dan letakkanlah di jiwa yg goncang ini kedamaian,
dan berilah balasan baginya
dgn kejayan yg sudah hampir

Ya Allah… halakanlah kebingungan pandangan hatiku kpd nur cahaya-MU
dan tindakan-tindakan ku yg keliru kpd jalan MU yg lurus..
dan palingkanlah org2 yg menyimpang dari jalan MU
kpd hidayah MU

Ya Allah… lenyapkanlah was-was dgn fajar cahaya kebenaran,
dan hapuskanlah jiwa yg resah dgn falak kebenaran,
dan tolaklah tipu daya syaitan dgn tentera bantuan-MU
dlm keadaan terhina…

Ya Allah,lenyapkanlah dukacita ku, hilangkanlah kesedihanku,
sembuhkanlah kesakitanku.. dan halaulah keresahan dari jiwaku…
Ya Rabb…Ya Tuhanku… Daku berlindung kpd-MU
dari rasa takut,kami bersandar dan berserah hanya kpd -MU,
Daku tdk meminta tolong melainkn kpd-Mu
Engkaulah pemelihara ku….
sebaik2 pelindung dan penolong…
Ameen YA ALLAH

dinner + karaoke

Salammm..semalam kiteorg ada dinner.Dinner sempena kejayaan team Prezonetac dan JP Joker...actually, aku dgn husband aku malasssssss sgt nak pergi tapi org dah siap call bagai pastu dinner yang aritu pun kiteorg tak pergi..so, kali ni pergilah..kebetulan husband aku nak hantar kawan dia kat area Sri Damansara jugak..(si Nardi)..aku kluar awal semlm dr opis sebab nak elak jem..kononnya..mtk tlg abg zul punch (kantoi di situ)..hahaha..balik rumah dulu tukar2 baju..pastu terus gerak..sampai kat rumah si Nardi dalam 6.30 pm..janji kul 8.00 pm kan..pastu aku dgn husband aku baru terigt..cerita kamiiii..DEJAVU DI KINABALU...hahaha..sanggup ni laki aku nak g tgk kat rumah Nardi sebab tak nak terlepas..baiklah sayang...hahaha..lawak laki aku tgk cerita tu..emosi bagai..kalah perempuan..


Ok, pastu dalam pukul 8.00 pm baru kiteorg gerak..abg mad dah call 2 3 kali..mesti dia takut kami tak dtg..ye lah laki aku kan brother in arm dia..-___-"...kiteorg dinner kat Idaman Village..ye kot..tu la nama kedai nya..lupa aku..lupa2 ingat..malas la nak bergambar2..takde selera aku nak bergambar..aku datang bwak perut kosong yang dah berangin..makanan sgt pedas so makan mcm takde filing, pastu tambah dgn persekitaran lagi..hmm...makan2...pastu terus g karaok..kat Sunway Giza..yang tu abg mad belanja if tasilap aku..takpun ballance dari duit kemenangan mereka hari tu..:)..apa yang aku boleh cakap..aku mcm takde mood..ntah la..nak period kot..tapi, takkan la aku nak buat muka kan..so, aku wayang la..drama sikit..drama jam 11.00 malam..laki perempuan bilik asing2..sib baik..aku malu nak nyanyi depan laki aku..*pelik*..nyanyi2 la..last2 aku nyanyi lagu Tak Mungkin Kerana Sayang (Alyah)..hm, tyme2 tu jugak laki aku datang..nyanyi je la..aku soh dia duet dgn aku..hahaha...boleh la..tp tyme nyanyi laki aku siap tunjuk2 jam.maksudnya..tyme to go back..yahuuuuuuuu..!!kami pun balik dalam pukul 12.00 lebih...pastu sampai rumah dlm pukul 1.00 am..pergh penat..ok, tamat la cyta..Kesimpulannya takde ambik gmbr..sebab malas..hahaha..okbye..!nanti story2 lagi..!

Wednesday, 11 July 2012

makan sedang-sedang

beep beep..beep beep..semalam balik kerja aku berguling2 dulu..penat katakan..pastu husband aku mengada-mengada pulak..buat bunyi mcm mengunyah (padahal tipu-tipu)..tu petanda nak makan la tu..so, aku buat la roti bakar sapu dgn cokelet..bagi alas perut dia sementara tggu aku masak kan..hurm..mula2 tatahu nak masak apa..last2 husband aku soh masak nasi bubur je..okey bee..senang je..hehehe..semalam aku masak nasi bubur daging, daging goreng BBQ and sup sayur sawi..membuka selera jugak tau.even simple tapi kami kenyang..alhamdullillah..since kawen ni aku mcm suka masak, minat masak..hehe..automatikly la benda tu jadik..(katakuuuu...)


nasi bubur daging bertelur ayam

daging goreng BBQ

sup sayur sawi bercinta

kek berlapis perut pong berlapis..

Salam semua..hurm, ari ni aku nak story sal kek lapis..

Definition 
Kek Lapis Sarawak is a layered cake, traditionally served inSarawakMalaysia on special occasions. In the Malay language, they are known as Kek Lapis SarawakKek Lapis Moden SarawakKek Sarawak or Kek Lapis. They are often baked for religious or cultural celebrations such as Eid ul-FitrChristmas,Deepavali, birthdays and weddings.
People in Malaysia practice an open house on festival day. A unique feature of Sarawak's open houses is the modern layered cakes.

History
Modern Sarawakian layered cakes were introduced to the people of Sarawak from Indonesia officially around 1988. The Indonesian version has been known since the Dutch colonial era; its most famous varieties are theLapis Legit, a spice-flavored multilayered cake, and Lapis Surabaya.
In 2011, the history of Sarawak layered cakes once again change by a new generation (Sarawakian) of innovative natural layer cakes evangelist named Kek Lapis Qalas Qalas. By introducing modern design and traditional layer, coupled with new flavors which inspired from home-made inspiration,each layer is tastefully interlaced with various natural flavours in between the original recipe, modern taste and knowledge from their ancestor.

Ok, dah2..sebenarnya aku nak cakap yang aku tgh tolong kwn aku bisnes kek lapis sarawak..hehe..saja2 je kan..kalau laku alhamdullillah..kalo tak aku pulang kan balik le..hahaha...kek tu memang datang dari sarawak..kazen kak nor yg bawak dr sarawak..kak nor tu housemate aku dulu..ok2, tak nak panjang cerita aku nak tunjuk antara kek yang aku tlg jualkan..beli2..tedap..!

ice cream cheese cake

masam-masam manis cake

sunkist layer cake

cheese choclate chip cake

chocolate cheese layer cake

strawberry prune cake

pandan cadbury cake

oreo layer cake

india layer cake

cadbury cake

cake cake sekalian alam


Monday, 9 July 2012

not in a good condition..

hurm..malas la nak huraikan kat sini..just want to remember the date..kbye! nak balik..tggu husband kat lobi je la..seram aku sorang2 kt atas ni..


happy anniversary sayang...

Even aku tahu laki aku tak baca blog ni, tp aku nak wish jugak kt dia...HAPPY ANNIVERSARY TO MY SWEETHEART (MR.AIRMAN HAVIT)..I LOVE U SO MUCH BEEBEE..hihihi..dah 4 bulan usia perkahwinan kita..alhamdullillah..semoga kekal sehingga akhir hayat..ameenn..terigt kembali saat perkenalan pertama kami (ayat mahal dowh)..actually, aku dah lama kenal laki aku..kami satu sekolah lah wey..just dia je taperasan aku..asyik aku je perasan dia..aku form 1 dia upper 6..abg pengawas paling nsem kat skolah kami katakan..dulu aku sekolah kat SMK ROSLI DHOBY, SIBU...

sekolahku sayangku..

Sebenarnya aku takdelah fanatik sgt dgn ABG AIMAN ni dulu tp aku tolong kawan aku g curik gambar dia kat notice board..hahaha..pengawas kan..so, gambar lekat kat situ..lucu laaa..bila aku story balek kt husband aku, husband aku gelak..okkk..yg pelik nya dulu..even aku tak ambik tahu pun psl dia sepnjg aku idup pindh skolah, masuk poli, jadi cikgu, jadi pump girl..ade je story dia yg aku dgr...jd steward la..dah bertunang la..dah merisik la..tp aku abaikan sebab aku takde hati dan perasaan pun kt dia..tp, pada tahun 2010..aku diketemukan semula dgn ABG AIMAN ni dalam facebook..tyme tu kami masih abg dgn adik..auuww..geli aku..permulaan pertama kalo tasilap aku bulan 11 camgitu la..kalo tasilap...tu pun dia promote Prudential kat aku..ahaks...ok, tak nak cyter sal tu..indahnya dunia bila berdua saat itu..tiap kali dating mesti aku g tanda kalendar..gedik kan..bulan 2 dia jumpa parents aku..ermm...kapel2..pahit manis masin semua aku telan..dlm bulan 9/2011..operasi merisik pun berjalan dgn lancar..lancar ke? tak tahu aku..mcm2 kontroversi..hurmm..susah nak story la and mls aku nak story..pastu lalui idup seperti biasa..gaduh2 perkara biasa la..just balik raya aku dpt title la..tunang org kononnya..pastu raya haji pulak hantar duit belanja atau wang hantaran..shopping2...pastu bulan 3 thn lepas kawen..singkat je kan perkenalan kami..so, aku hrp hubungan aku dgn laki aku ni kekal smpai aku mati..nak cr lain pun tggu aku mati dulu ye syg??

gambar before tawen...weee..

MWL (Play Hard, Get Dirty, Have Fun)

JP JOKER

Pergh..congratz to JP JOKER TEAM..dpt nmbor 4th pong jadi lah..janji ada medal kan..hihi..next tyme cuba lagi..nak dijadikan cerita, semalam aku dgn laki aku pergi ke TAMAN BOTANI NEGARA, SHAH ALAM...bukan ank g jalan2..tp nak tgk member dia tournament paintball kat sana..dlm kul 11 gitu kiteorg gerak dr rumah..before gerak aku buat lah air panas sikit utk laki aku kan..kalo aku buat breakfast berat kang nnti dia jwb enjen belum pns..baiklah..so, buat je teh panas..hihi..dia soh aku drive sebab aku pakar sikit jalan kat shah alam ni..pakar la sgt..aku ska gamble..cari punya cari..fianlly, jumpaa...!!hurmmm, tp tak leh nak masok..sebab guard tabagi..dia suruh pakai bas or jln kaki..menyampah aku..nak bayar2 segala pulakkk..bengang aku dgn laki aku..bengang smpai rasa nak makan..apa lagi..bla laa..g seksyen 7 cari makanan...hihih..perut lebih penting laki aku ckp..nnti kt dlm tu takde la merengek2 lapar kan...kiteorg lunch kat Kayu Nasi Kandar, Seksyen 7, Shah Alam...makan2..alhamdullillah kenyang...pastu gerak balik g situ mana tahu dpt masuk dah..tp, kena ambil dieorg ekin dulu kat SACC Mall sebab sesat..tatahu jalan menuju ke situ..so, aku dgn laki aku pun g la kan..sian, nnti habis aje laki dia main tp tak tgk2..pastu sesampai je sana..nak tak nak kena naik bas..melayang rm6 aku..haha..*kedekut*..ramai jugak org...pergh..sib baik tapanas sgt kan..aku kan puteri lilin..gedik..!hahaha...!!actually, aku taberpeluang tgk team JP JOKER main sebab kena jaga beg players..kannnn..takpeee..sib baik laki aku tamain...hehehe...husband aku ckp, g lah jaga..jap g bee datang..ye lah tu..aku takisah pun dia tgk..nnti kwn2 dia igt aku dok queen control dia..no la..i'm not queen control okay..hehehe...so, aku main lah tab dia..main instagram, game segala dlm tu..tiba2 dia dtg..hihihii..aku pelik la..kang ape plak kengkawan dia ckp...oh, nak teman aku rupanya..baiklah..I LOVE U BEEBEE..:)..hihihi...lama giler kot game dieorg..dah nak maghrib dah..tasetel2 lagi...last game aku soh laki aku jenguk kat field..takpe..aku takisah tggu sorg2 kat situ..*dlm hati kesah sikit*...hahaha...ok, takpe..erm..beberapa minit kemudia game pun tamat..so, sesi penyampaian hadiah..aku dgn laki aku pun sibuk..sibuk ambek gmbr..ahaks..!! mcm biasalah juara bertahan..UNKNOWN..aku pun takenal sgt..tahu nama je..hihi..tyme tpc dieorg ni pakai nama B.G.A..congratz to em ppl..next tyme kasi can team laki aku menang k? hahaha..pastu aku dgn laki aku pong balek rumah..aku mls masak..penat katakan..so, beli burger jee..weeee..mandi2 pastu makan pastu iron tudung pastu tido..whoot22..abeh cyter...ni ada gmbr..wajib setiap post ada gmbr tau..ahaks..!!

Model Couple Tee..la sgt kan..!!

JP JOKER 

mr. & mrs.airmanhavit

Sabtu Yang Buat-Buat Bz

Hallu and assalamualaikum semua..hurm..last week aku dgn laki aku buat2 bz..ye lah..takde pape nak wat kt rumah..pagi sabtu tu kiteorg bgn awl n kluar awl dr rumah..nak g teman kwn laki aku g interview kat OU..tapi, kiteorg g breakfast kt area rumah dia dulu..borak2 sampai lebam...tp, kwn laki aku kena gerak awal la..sebab nak g interview..ok, aku rasa aku mcm ulang je ayat interview tu kan..so, abaikan..hahaha..pastu, aku dgn laki aku cadang nak g MUD TREKKER..nak tgk abg mad n the geng trainning utk MWL..tp, sesampai je kat Giant, Sg.Buloh, kiteorg kol abg mad, abg mad cakap training kol 2..pergh...terpaksa u-turn..tp takpe, abg mad soh kiteorg g rumah ambik baju JP JOKER...hihihi...yeahh..dpt couple Tee..padahal baju team..hik3..borak2 jap ngn kak ekin pastu gerak g Prevert Zone plak..memang buat2 bz kan kami..lepak kat situ sampai lebam..tggu kul 2 sbb nak tgk jgk dieorg trainning..hihihi...aku suka je...as long as aku beside him..ahaks..!!dalam kul 2lebih baru aku dgn laki aku g ke MUD TREKKER...gila nyamuk kat situ..aku rs nyamuk kat situ syok kat aku..byk tpt dia kiss aku..tatahan aku..laki aku smpai buat unggun api kot, tp talepas2..lahant punya nyamuk..rosak kaki I..(meluat aku dgr)...laki aku menggedik la..jd marshall kt dlm jungle tu..aku lepak dgn kak ekin and the kids jee..borak2 smbil tggu laki masing2..habis trainning dlm kul 7..pastu aku dgn husband aku gerak pulak g jmpa kwn dia yg interview pg td..lepak kat Al-sAFA..minum2..dlm kul 8.30 pm, gerak pulak ke Bangsar..nak pick up awek dia kt sana..weeee..let's go..then, kiteorg dinner sama2 kat Bangsar..mkn ayam penyek gittew..tasempat aku nak ambik gmbr ayam penyet..lapar sgt..hurmmm..tp, gmbr2 syok sendiri ade.hik3...pai rumah dalm kul 11.00pm..mandi2, buat air panas sikit utk laki aku..then baring..then tidoooo..hahahah..sebab ahadnya ada lagi aktivit..haha..pasni aku update ye..


SENGALNESS



me and kak maery a.k.a nardi's girlfriend..:)

Friday, 6 July 2012

Alhamdulillah..

Hallluuuu...aku happy sgt.dah lama aku tggu akhirnya hari ni aku dpt jwpn.hehehe.ramai igt aku preggy tp bknlah.talama lg aku akan sah dlm jwtn..baru pg td kak aini dr ptj call aku soh aku print and sign borang sah jawatan..Print 3 set,setiap set ada dua tpt utk sign..:)..

Seminar Suami Isteri.. 4 JULY 2012

Salam...rabu ni tadi aku dengan laki aku g seminar suami isteri anjuran JAKIM + JAWI..seminar tu kat PUTRAJAYA,,so, kami pun pergilah ke sana dengan keadaan gopoh gapah sebab dah terlewat siot..aku dah kunci alarm ok..aku buat alarm pukul 5.45 am..terbangun pukul 7.30 am..jauh benar jarak nya kan..haish..apalah yang penat sangat..aku mandi2 pastu berkemas..husband aku pun sama...cepat2 bersiap..tapi aku drive..punyalah aku tekan minyak tu..sebab start kul 8.30 am..jam dah nak dekat kol 8.00 am..husband aku dok sebalah asyik pesan..jgn laju sngt nanti lain jadi..tapi,a ku risau dh lambat...press punya press sampai jugak kat sana..sib baik org tengah breakfast..cepat2 kami g kat kaunter pendaftaran..laki aku isi apa yg ptt..aku g ambik breakfast..breakfast dia nasi lemak + karipap...laki aku makan karipap, aku nasik lemak..(mana tak gemuk)..ok, pastu masuk auditorium..eh dah start..org tgh baca doa..baiklah..smua duduk dgn psngan masing2...mula2 tu rasa bosan la..pastu okay..kiteorg siap kena buli lagi..lahanat betul la...

-diminta semua peserta berdiri menghadap pasangan masing2..sambil luahkan perasaan, tenung mata pasangan dalam2..luahkan perasaan-
-di minta encik suami sematkan name tag utk si isteri dan si isteri sematkan name tag untuk si suami- 

p/s : utk pengetahuan korang, aku dgn suami aku perhati org..kami berdua gelak2..ada y g betul2 buat siap pegang2 tgn..pastu ada pak cik mak cik kiss2 pp..auww..sori, kmi tak romantik..hahaha...


ala..kertas ceramah tu dalam beg husband aku..nanti aku update yerk..ape jugak yang dibincagkan pada hari tu..hihi..aku just ada ni je .. jap..tadaaa : 


ON THE WAY BALIK..
"NAME TAG"




Tuesday, 3 July 2012

ISNIN YANG LEMAU..

Semalam ntah kenapa jadi dengan aku..angin satu badan..aku urut bahu aku, angin kluar dr mulut (mcm bunyi org kenyang)..sib baik bos aku MC..MC 3 hari nok..hik4..:)..so, kerja pun aku buat ala kadar saja..kepala aku pening banget...dah la semalam aku nak mintak kebenaran g seminar suami isteri kat Tuan Ramesh dia takasi..kena mintak persetujuan KJ la ni lah tu lah anjuran manalah..PANEH aku..so, aku tekad la nak pergi jugak so aku call urusetia, aku call PTJ..hurm, aku dah faks segala maklumat tadi..hope2 dpt la aku dgn laki aku pergi kursus esok..rimas aku tadapt g kursus..lagipun dato' takde esok..ok, berbalik cerita semalam..balik kerja tu husband aku ambik..then, tetiba SATAY melambai2 ke arah ku..hurm..NAK SATAY NAK SATAY..aku suarakan hasrat aku kat laki aku..dia suruh aku google pulak mana kedai satay terdekat..sib baik lom jauh..kat PKNS je rupanya..kami buat u-turn then trus g PKNS..yahuuu..makan SATAY HAJI SAMURI..tengkiu syg..!! kami order 10 cucuk satay ayam + 10 cucuk satay daging + nasik impit..laparnya aku semalam..melahap mcm tamakan seminggu..hik3..suami aku sedekahkan 2 batang satay untuk aku..hik3..padahal aku dah bagi sama rata 10 seorang (daging + ayam)..hihihi..mamaseh bee..rangkak benar binimu ini..hik3..