Tuesday, 3 July 2012

ahad yang mulia..-__-"

Hm..tasempat nak update blog hari ahad..sebab MALAS..tu je penyebab dia..lagipun tyme tu aku period pain so rasa nak bergelimpangan atas tilam tu lebih banyak peratusnya berbanding dok huhahuha kan...:)..tapi, walaubagaimanapun..sebagai seorang isteri aku t ak akan biarkan perut suami aku kosong..so, pagi2 lagi aku dah kluarkan ayam dr dalam peti sebab aku nak buat kari ayam...!!then, kluarkan roti canai (instant) dr peti..haa...jadilah roti canai cicah dengan kari..pastu aku buat nescafe susu untuk suami tersayang..hehehe..dalam pukul 12.00 cmtu baru dia bangun..mak aiii..tukar mata sayang...hihihi...kami pun menikmati branch bersama-sama..

inilah sarapan pagi kami...tada...alhamdullillah

ok, lepas branch kiteorg pun dok goleng2 atas tilam..sambil tgk tv..aku sakit perut lagi..lepastu husband aku lapar balik, dia mintak gorengkan wedges..baiklah..sebagai seorg isteri aku turutkan saja..aku tak nak perut laki aku kosong..:)..so, mari menggoreng wedges..yummeh....


Ok done..then relax lagi..perut aku masih memberontok..tian husband aku..dia sbnrnya nak ajak aku lepak dgn kawan dia..tapi, dia tak nak aku merengek2 sakit perut tyme lepak tu nanti and lagi satu dia tak nak tinggalkan aku sorang2 kat rumah dalam keadaan sakit mcm tu..so, sampai ke sudah kami tak keluar2 dok rumah je...hmmm..malam pulak aku gagahkan diri untuk masak..aku tahu dia lapar sebab tak sentuh nasik sehari2..baiklah, malam tu aku masak daging masak kicap, kalian masak tiram, telur dadar dan pencuci mulut kami...BUAH TEMBIKAI...!! (ala ala announce nama pemenang kan)..gedik..!! laki aku mengada, makan dalam mangkuk lepastu pakai chopstick..berselera benar dia makan..seronok aku tgk..hihihi..ala2 Jepun gitu kan..aku dok menengok je sebab aku tapandai kai chopstick..ahaks! hmm, silalah menjamu mata okey? walaupun taseberapa..janji kami kenyang..alhamdullillah..:D





yeayy..suami aku kenyang bodoh jadinya..terik perut dia..tak pe bee..!!ayg suka tgk bee makan..!berselera bnr..even tasemewah yg diharapkan kan..hik3..


p/s : sabtu tu aku masak nasi bubur udang kering kahwin dgn asparagus + telur dadar + sup sayur sawi rupanya..lupa amek gambar..hik3..aku curik kat google la..konon2 nya aku yg buat..BOLEH? hahaha...:p

0 juta org yg syg saya: