Monday, 27 August 2012

JANJI DITEPATI..

Salam..mcm lama dah tak update..mmng pong..tyme raya mana sempat nak ON9 segala..igt tak aritu aku post pasal ikan bawal 3 rasa..hihihi...sehari before balik Sarawak aritu aku dgn husband aku g makan benda alah tu..hahaha..esok nak balik, malam nya kteirg g Danau Kota..cari barang sikit..lepas cari barang terus g cari kedai makan..hik3..aku apelah lagi..melahap benda alah tu..thank you syg..walaupun keesokkan harinya kena gerak awal ke KLIA..(kwn dia amek dlm kul 5 and jam tyme tu menunjukkan dah kul 2.00 am kalo tasilap aku)..alhamduliillah...tercapai jugak hasrat ku..ekekke....[gmbr ikan tasempat nak amek..lapar sgt]

Pastu semalam plak husband aku bawak aku g makan meatball kat IKEA..baiklah..tersgtlah kenyang sampai rasa nak pecah perut...sebab kami oder 4 jenis makanan..org tamak kan..tp, kami tamak tarugi..kami habiskan walaupun terpaksa..sebab tanak rugi.l..punyalah ramai orang kat IKEA tu..nak tak nak kena berbaris jugak..kerana kau meatball..hm, tp rasanya mengecewakan..tak la sedap sgt pong..tp, janji apa yg aku nak makan tu dah di makan..nanti kempunan..jadi cerita.. batu belah batu bertangkup kang..

tadaaa..mkn utk 2 org

yeay..habis jugak ahernya..-__-"

muka xlarat dah nak hbiskan mknn..

Wednesday, 15 August 2012

Sangat Sangat Kuciwa




Pergh, meleleh tak air liur tgk post aku ni..semalam la kau carik benda laah ni jugak..tp, tak jumpaaaa..frust..semalam aku tamakan nasik kot..kuciwa sgt2..husband aku ckp nanti lah kita cari k..kedai tu tutup..hari ni aku nak makan jugak..ekekeke...SIAKAP TIGA RASA @ SIAKAP MASAK PEDAS..yummeh..!!aku teringin sebab aku tgk blog sorang minah ni..post dia mkn benda ni..mak aii..punya lah isi dia putih..pastu sedap sgt je rupanya..hi3..harap2 malam ni jumpa kedai yg ada jual ikan siakap ni..-__-"

Keranamu Kurma Chocodate

Hallu...semalam aku shopping sorang2..aku nak g carik kurma chocodate abg aku sebenarnya..kalo ikutkan shopping mlm ni tp aku taknak la crk benda tu je dah berjam2..nanti bising husband aku so aku amek keputusan g sorang2 mlm tadi..sib baik husband aku bagi..tapi, ada time tau..dia bagi time sampai kul 9.30 pm je..ape lagi kalutlah aku..dia pesan hati-hati dan jangan lama sangat..baiklah syg..dalam kul 8.30 pm kot aku sampai situ..punyalah ramai orang..kaki aku dah sakit..nyesal pakai slipper tu..hmmm..cari punya cari tajumpa pong...aku sempat sambar biskut je..so, mlm ni takyah shopping biskut lagi..shopping brg family jer..apalah kurma tu..abis tempat aku cari..takderr..ari ni aku nak g cari lg kt Giant and Tesco..selagi daya ku mampu akan ku gagahi juaaa...demimu abgku Botet..-__-"..



Memanjakan Rambut

Hallu..semalam lunch hour aku dgn Kak Bunga g treatment rambut kat Hani Salon (kalo tasilap aku nama dia tu lah)..mula2 aku sorang nak buat, bila mcm org sikit pastu da promotion tu, Kak Bunga apa lagi..join sekaki la..ekekeke..sempat jugak aku tanya kat akak salon tu..erm, kalo rambut aku ni nak buat rebonding makan jugak RM300 lebih..baiklah..rambut pontianak katakan..-__-"..kiteorg masuk ofis dalam 2.30 pm kot..kalut bebenor kami berdua nak balik ofis..hahaha..lambat setengah jam..ekeke..ok lah harga kat situ..balik je kerja...



"Bee, lembutkan.."

"Takde ape perubahan pun sayang.."


Sebenarnya husband aku pernah bersabda : - 

 "Tahu tak, membawa suami g treatmenst rambut itu adalah satu penyeksaan sebab terlalu lama" [Baiklah suami ku sayang]


mALas BetUL..tapi..

Hye..malas betul tp aku suka update xtvt yg aku telah buat even pun dah beberapa hari berlalu..whatever la..blog aku suka hati aku..ekekeke...

11 Ogos 2012
Malam tu kiteorg berbukak puasa kat Mud Trekker anjuran JOM PAINTBALL..hm, sambutan yang kurang hangat dari ahli-ahlinya..team husband aku..dua org je dtg kot..Abg Mad dan laki aku..ala sian nya..aku dan laki aku haritu gerak dalam jam 5.00 pm..sampai2 pun nak dekat waktu iftar sebab jem..menu bebrukak puasa malam tu ok jugak..nasik, kari daging, sayur campur, ikan masin,satey, beef, chicken, hot dog, ayam goreng berempah..erm ape lagi erk..lupa dah aku..-__-"..kiteorg balik dalam pukul 1.00 am kot..haish punya la reput bdan..yang menonton ni pun reput apatah lagi yang memain..:)..sampai rumah trus pengsan..

12 Ogos 2012
Pagi Ahad tu kiterg g Selayang..adelah benda nak buat kat sana..takleh nak huraikan kat sini..ekeke..sebelah petang pulak aku dgn husband aku g berbukak dgn kwn dia..si Asz.punyalah kalut nak cari tpt berbukak sebb semua full..hm, last2 g beli air n ong tow fu dulu buat thn perut..sebab nak mkn chicken chop kt D'One Steak..ekekeke...dalam kul 8.00 pm baru kiteorg g kedai tu balik..alhamdullillah..ramai yg dah balik so ada tpt kosong..makan punya makan, aku dpt isi ayam yang liat..hmmmm...menyampah aku..lepas je mkn tu, kawan dia belanja karaoke..wuhuuu..2 jam kot..tapi, mcm lama je kami bertiga kt dalam..rasanya org tu lupa set time..punya lah penat menyanyi tp tak stop2..lebih 2 jam tu..disebabkan keesokkan harinya Isnin, so kami buat keputusan berhenti takat pukul 11 lebih je..hahah..kalo tidak..-__-"..hahaha..what the day ok..pastu aku dgn laki aku pun balikk umah..cam biasa, balik2 terus pengsan..-__-"

Tuesday, 14 August 2012

Karaoke sampai LEBAM..!!

Pergh..salam..!!Jumaat lepas menjadi suatu hari yg bersejarah dlm hidupku..chewahh..hahhaa..tu la first tyme aku dgn husband aku balik pukul 5.00 pagi..selepas kahwin..sebelum kahwin byk kali balik lewat lg dr tu..hahaha...hari jumaat tu penat sgt..smpai aku tertido2..dalam pukul 8.00 pm kot aku tido..pastu husband aku kejutkan aku dlm kul 10.00 pm lebih..bawak g karaoke..mula2 mmng aku talarat sgt..pastu aku gagahkan diri g cuci muka berus gigi..tanak aku tggl sorg2 laki aku g berhibur..sorry la..hm..kiteorg tripl date...(lan+franc) (maery+nardi) (aku+bee)..fuh...gila kot..4 jam dlm bilik karaoke..-__-"..habis dalam pukul 4.00 am lebih, tp kiteorg g sahur dulu..mkn kat restoran pak lah..pak lah la sgt..aku igtkan pak lah yg mantan PM kita dulu..hik3..makan2..pastu kami pun balik..tido sepjg hari..-____-"

Friday, 10 August 2012

Happy Anniversary Yang Ke Lima Bulan BeeBee

Salam, hye uollsss...semalam aku dgn hubby aku celebrate anniversary kami yg kelima bulan..wee, alhamdullillah dah 5 bulan usia perkahwinan kami..perjalanan masih panjang..apapun, i love u so much bee..!!mwaah2..!! (tetiba)..tahu tak ape yg kami buat semalam? hahaha..husband aku bwk aku main paintball kottt..hahaha..dia ajar aku..biasalah baru first tyme kan..so, mcm kekok sikit..takpe slow2..bbelajar pegang marker, belajar shoot target..belajar menyorok..yg aku tahu elak pallet je..ahaks..!ramping laki aku..sian dia..ekeke..tp, takena juga..husband aku ckp..selagi ko takena rasa sakit tu ko blum break the wall..mksdnya belum dpt pecahkan ketakutan..yelah aku takut lebam2..haha..sakit..perempuan sungguh..aku tatahu kenapa aku jadi mcm ni..dulu aku seorang yg lasak..aku suka aktiviti yang mencabar..hm, sekarang? ntah la..sgt keperempuanan..!!PELIK..!! tp, husband aku sonok pulak mengajar aku..hehehe..lepas abis main, kiteorg pun singgah MCD..sebab aku nak makan HORLICK MCFLURRY..lepas tu aku jumpa vanilla toping chocolate..so, aku belikan utk my beebee..dr aritu lg dia cr benda tu..so, aku beli je terus...weeeeee..kami balik dlm keadaan kurg penat..pai umah..mandi2..pastu aku trus tido..penat katanya..hik3..laki aku dok main game boxing..sabar je lah..hihihi..apapun im happy syg..as long as u beside me forever and ever..I LOVE MY HUSBAND..(AIRMAN HAVIT) with all my heart..#jiwangkaratbetegar...-__-"

game onnnnnnnnnn...
beebee punyaa

mine {gmbr curi dr google}..tasempat nak amek gmbr..rakus sgt..

Thursday, 9 August 2012

wallet oh wallet

Hye, baru je aku balik dari Plaza Alam Sentral tadi..haish..banyak nye baju raya..tp, aku dh shopping pong so say babai to baju raya..say hye to another thingy mingy (start nak membazir lah tu)..hahaha..tadi aku sempat sambar purse..purse NOSE aku dah rabak dah..purse NOSE tu purse hantaran tau..bukan apa..haaa..dah tu..tasampai 5 bulan aku pakai..rabak sana sini..baik aku beli baru..baru dan murah dan cantik..aku send la gambar purse tu kat husband aku..tahu dia cakap ape..

"wah, cantik purse ayang..harap2 tahan..lariiiiiiii"

Kurang asam..tahu la binimu ini kasar sayang..haish..INSYAALLAH..selalunya purse murah ni tahan lg dr purse mahal..ehh..hahaha..tp, tu ikut dr pengalaman aku la..aku pernah pakai purse RM10 ni 2 tahun kot..haa..ni yg NOSE ni tasampai 5 bulan..nak tgk tak purse aku tadi...??

bahagian dalam..

bahagian luar..

Cantikkannn..kalerfull gitu..lately, aku dgn husband aku suka fesyen kalerful..hik3..aku saja je suruh husband aku pakai sluar kalerful..igtkan dia tasuka..dia suka rupanya..hik3..comel kita sayang..(apakah)..-__-"..
Tadi aku sempat jugak sambar spray anti nyamuk..ambek mu...sebab aku tahu malam Sabtu ni confirm ramai nyamuk kat MUD TREKKER.padan muka kau nyamuk..!!

harap2 berkesan..

p/s : Sabtu ni ada majlis berbukak puasa kat MUD TREKKER (kwsn hutan kot)..pastu skali dgn night game..hurm, confirm2 la ramai nyamok siot..

tuti fruti

Heehee..semalam aku teringin sgt nak makan makanan org kaya ni tuti fruti..dalam kul 9.30 pm husband aku bawak la g tuti fruti..tp dia tak tau jln so aku yg drive..tengkiu encik suami..ekeke..mengidam ke ape aku ni..aku ambik perisa yam + mangga..pastu letak cokolet rice, cokelet chip, cornflake, buah peach dan stoberry sos...hm..tu je dah rm13..tak pe arr..nak makan kan..apepun alhamdulillah..tercapai..tggl meat ball je lagi tak capai2 nih..hmm..hihi..tp semalam org lain tgh bz dptkan BASKIN ROBIN free..kami g tuti fruti..ape sgt lah seskop BASKIN ROBIN tu..bukan nak sombong tp nak berbaris tu menjadi satu hal atau isu bg kami suami ister..-__-"


lets tuti the fruti

yummeh..

SABTU yg awsome pulak

Halluuu...ok, nak story sal ari sabtu pulak..ari sabtu tu kami shopping baju raya..mula2 hubby aku ckp nak g JALAN TAR je..utk pertama kalinya aku menolak..sebab penat pastu nanti jem..pastu nanti byr parking..so, aku ajak dia g Plaza Alam Sentral je..situ pun berlambak jugak baju2 raya kot..dalam kul 12.30 pm rasanya kami kuar dr rumah..parking kt tpt aku..(tpt parking Dato' la..free gittewww)..hahaha..mula2 shopping baju husband aku..aku dah target dh baju dia tp just aku nak tunjukkan dekat dia je lg..kedai tu kat tepi Quality Hotel..pergh, punyalah ramai org..sib baik la dia berkenan..erm..rasanya aku pernah post kot gmbr baju tu..takpe nanti aku pos lagi..hihihi...pastu cari tudung utk  mak2 kami..2 psg seorg..adil dan saksama..kannn..hihi..pastu carik baju aku pulak..baju tu pun aku dah aim..husband aku pun mcm berkenan dgn baju tu..so, aku ambik je..so proses pemilihan tak la lama sgt..sbb ptg tu kiteorg berbukak kat umah Ekin & Mad..kena gerak awl..so, plan nak g OU ditolak ke malam hari..lepas berbukak kt umah dieorg baru pergi OU hubby aku cakap..hm..

red ridding hood..-__-"

Dalam kol 6 lbh jugak kiteorg pai umah Ekin..bawak buah je sbg pencuci mulut..confirm2 yg lain bwk kueh kan..Ekin masak ayam masak merah, sayur kacang panjang berhati, pajeri nanas pastu puding mangga..10q ekin..:)..kenyang nak mampus rasanya..abg Mad takde sbb ade kerja so Ekin sorang je la melayan kami..pastu dalam kul 8.30 pm, aku dgn hubby aku nak gerak g OU..nak cari kasut raya aku lagi..yeehaaa...sib baik la tak jem sgt dan senang dpt parking..kira nasib kot..mmng nak jimat masa..cari map..pastu cari NOSE 0r VINCCI...ok, masuk2 je trus nampak NOSE..ok, kiteorg pun masuk NOSE..hurm..takde yg best..pastu masuk VINCCI..perghhhhhhhhh..mcm tpt pelupusan sampah..ramai sgt kasut dan ramai sgt org..kasut sampai tak tersusun kt rak..haish..aku sambar high heel dgn selipar..of coz la murah..hahaha.2 rm64 ..:p..pastu blaaa..g selayang mall jap, tgk abg mad tournament paintball...dlm kul 1 camtu kiteorang balik..fuhhh, what the day...

p/s : brg2 bpk, nenek, abg dan adik2 je lg lom cari..aduyai..dan biskut raya..hmmm..

jumaat yang hangat..-__-

Salam..pergh..cuti 3 hari ni rasa taknak g kerja seumur idup je..hahaha..jumaat lepas aku dgn husband aku jejalan sampai lebam kot..kul 3.30 am baru pai umah..balik je kerja kteorg trus shoot g MR.STEAK HOUSE (Seksyen 13, Shah Alam)..hurm, awl kot kiteorg sampai takut meja penuh..tp, rasa nya kurg memuaskan lah..hurm..ntah, aku tasuka sbb dia hidang awl sgt..sejuk kot nk tggu waktu berbukak..dah la angin kuat..tp, kami telan je walaupun sejuk..lapar katakan...

mr.hubby punya..:)

mine..:)

lets order babehhh

After makan tu, kiteorg gerak terus ke SUNWAY..igtkan nak cari kasut raya aku..tapi, carik punya carik takde yg berkenan..hm, kami just shopping baju jalan and kasut jalan..of coz la yg murah2..hahaha..takde maknanya aku nak ambik yg mahal2 ok..pastu, hubby cakap nak tgk BATMAN..baiklah..turut kan aje..tapi, BATMAN start kul 12.20 am kot..jam tyme tu baru pukul 10.30 pm..hm, kaki dah sakit..kuat berjalan..pastu tekak haus..nak cr kedai minum dlm SUNWAY mcm semua dah tutup..ada STARBUCK je..nak tak nak lepak la kat STARBUCK..hilangkan haus..hmm..lama juga aku dgn laki aku lepak situ..sampai terjumpa org yg tasepatutnya dijumpa..hahaha..pastu, dalam kul 12.15 am, kiteorg pun cepat2 naik balik..hahahaha..tahu tak, aku bukan tgk muvie pun..aku tertido..pastu terbgn segar balik..pastu ngantuk balik..husband aku je kusyuk..ngantok sgt..letih kan balik kerja terus berjalan2..haish..dahlah movie tu panjang..dalam kul 3.00 am jugak abis..haishh..sib baik rumah tajauh dr sunway..sampai2 je rumah trus tido..penat....tapi puas hati..dating sampai lebam..ekekeke...

Friday, 3 August 2012

BBQ LAND & STEAMBOAT BUFFET

Hm..ok, Sabtu lepas plak..aku dgn husband aku berbuka dengan kawan dia..Nardianto [sory KAK MAERY, siapa suruh balik kampung..:p]..aku teringin nak makan steamboat..so, kiteorg g lah kat BBQ LAND & STEAMBOAT BUFFET..erm, rasanya NOT BAD la..tp, belum dikategorikan sgt sedap bagi aku dgn laki aku..erk..cerewet...hahaha...kiteorg makan sampai pecah perut..tapi aku dulu mengalah sebab kenyang sgt..mcm2 kiteorg ambik..udang, ketam, daging, ayam, hot dog, fish ball dan banyak lagi la..pastu pencuci mulutnya ialah ice cream..kita boleh ambek sebanyak mana yang kta nak..!! satu kepala RM22.00..erm, standard la tu..aku nak share gambar sebenarnya...NAH!

ON THE WAY..(syok sendiri)

masih sunyi sepi..




Aktiviti Minggu Lepas..-__-"

Salam..ya allah..memang berdebu la aku punya blog ni..dah lama tak update..bz ok! hehe..hurm, pejam celik pejam celik tinggal berapa hari lagi nak raya..baju raya belum beli, kuih raya pun belum beli, kasut raya pun belum..semua belum..hurm..td hubby call, dia ckp ptg ni cr kasut raya ayang..hurm..ok! here we go to SUNWAY babeh..hik3..SUNWAY ke OU..SUNWAY ke OU..erm..mana2 la..jumaat mggu lepas, akud engan Kak Bunga g jalan2 kt kiosk2 kt depan Quality Hotel..saja survey2..aku tgk la..BAJU MELAYU MERAH..dan BAJU KURUNG FESYEN MERAH..mana tahu ada yg cantik..ada aku AIM..3 baju aku AIM tp sampai sekarang tak jenguk2 lagi baju tu..malas..tapi aku sempat amek gambar utk hubby aku punya..tu pun kalo dia nak..

ala-ala cheongsam giteww

merah nya mak ngahhh

Harga dia RM145.00..ermmm..not bad la..ntah murah ke mahal..sebab kalo bapak dgn abg aku sllu buat je kt tailor kami..erm..takpe, nnti pk..jalan punya jalan aku tasambar apepun..aku sambar ni (sila tgk gambar di bawah) je..lagipun lama dah aku  mengidam benda alah ni..ALHAMDULILLAH..finally dapat rasa jugak..not bad la..tp belum boleh jadi makanan kegemaran aku lagi..-__-"..

yummehh..PAVLOVA

ALHAMDULLILLAH

Haa..yang ni plak RM3.00..hik3..rasanya org yg sama la...org yg buat macaron bulan 2 haritu..bulan 2 tu aku teringin makan macaron..sib baik jumpa..erm..ok, tu pun belum boleh jadi makanan kegemaran aku..kurang sedap..makanan org kaya kot.ahaks..! -__-"...

Pastu kiteorg ronda2 dalam PKNS dan SACC MALL..hurm..takde yang menarik..pastu balik dgn keadaan sakit pinggang..hahaha..lawakkk!!!

OK, ini cerita JUMAAT lepas..JUMAAT ni pulak, aku lewat 40 minit ok..aku sampai opis dalam 8.42 pm..kau ada???tak da kan!!hahaha..penat sgt kot..ntah apa yg dipenatkan aku..hurmm...:)