Wednesday, 31 October 2012

KISAH SUAMI

Aku sayang suami aku..ceh, tetiba kan...ahahaha...terima kasih suami sebab layan kerenah aku since aku preggy ni..ye lah..dgn keadaan pening selalu, sakit perut la..talarat ni talarat tu..tapi suami aku sabar je..hu3..dia urut aku..dia masakkan utk aku..dia buat kerja2 rumah..tp, aku tanak lah lalai atau ambil kesempatan..sian dia..makin kurus..uhuk3.tapi, demi allah aku betul2 talarat..bdn asyik panas je..hari2 bdn panas..letak telur mahu tak masak telur tu kot..haha...dia dah jaga aku dengan baik..tyme kepala pening, dia urut kepala, tyme tgn sakit..dia urut tgn aku...sggup bersejuk demi aku..sebab aku dah konker selimut habis-habisan..sian..dia masukkan sipi2 kaki je dlm selimut..huhuhu...kalau aku mengidam sesuatu..dia akan turuti..kdg2 lambat dan kdg2 cepat..tp, yg pasti dapat...terima kasih ya allah sebab kurniakan aku suami yang memahami aku ketika preggy ni..mengada betul org preggy ni kan..hikhikhik..takpe..anak dia juga kat dlm perut aku ni..hik3..AWWAL SYAZWI katanyer..kalo gegirl SHA AMANI..cisss..hahaha...ok2, pokoknya aku syg suami aku..terima kasih cinta...mwahh mwaahh..#walau aku tahu, suami aku tabaca blog ni..:D


Thursday, 25 October 2012

OH MY BABY LOVE..:)



Haaa..ni pulak gambar anak den..hik3..tyme aku scan ni..usia dia 13 minggu 2 hari..tak dgr lagi degupan jantung dia..eee..tasaba nya nak dgr degupan jantung beliau...hik3..ni aku g scan kat KLINIK NOOR HAJAR, SEKSYEN 18..Semua skali termasuk ubat dia charge aku RM75.00..dia print out sekali gambar baby..tomeyyy...hik4...SAYANG ANAK MUMMY...!mwah2..!!

KFC bangang..

Salam Khamis..hm, nak cyter sal kebengangan aku semalam..balik tu aku g beli KFC kat Plaza Alam Sentral..teringin la katakan..mula2 igt nak makan kentang putar je..tgk nasik mcm sedap..soa ku order la..NASIK AYAM KFC..ntah ape bende nama dia...lepastu utk husbandk aku, aku order DINNER PLATE..Ssemangant sungguh aku balik rumah dengan harapan nak makan2..perut tersgt2 lapar..sampai je rumah...husband aku aku terus ajak makan..sekal dia bukak plastik..NASI takde pastu dia bagi SNACK PLATE...wth...!!aku panas hati..sgt2 panas..sampai husband aku terdiam je..aku ckp kt husband aku tggu kt rumah..aku pergi tukar..aku tukar baju pastu bawak balik plastik  yang berisi makanan yang salah tu....sampai je sana...aku memang masuk KFC dengan muka singa kot..aku letak plastik atas kaunter...aku cakap.."SAYA ORDER DINNER PLATE, AWK BAGI SY SNACK PLATE..LEPASTU AWAK TAK BAGI SAYA NASIK"..perempuan tu jawab lah, "saya ke yg ambil order tadi?"..."ye awak, tadi saya pakai baju kurung dengan tudung" jawab aku..dia pun pergi suruh kwn dia ambil nasi..kawan dia senyum2..aku tahu dia buat muka sebab dia bagi aku belakang kan..so mana nampak muka jahanam dia tu...lepastu dia ckp "SPICY TAKDE KAK"..aku jeling aku tgk betul2 muka dia dan cakap.."SAYA NAK SPICY"..pastu di jawab - "kena tunggu sejam"..lama aku diam sambil tengok muka dia betul2..."OK, ORIGINAL JE"..pastu dia bagi balik plastik dengan muka macam haram.."SORRY"..aku jawab dengan jelas perkataan "TERIMA KASIH" tu....panas hati aku..sampai semua traffic light aku langgar..puihhhh...astgfrlhzim..


Wednesday, 24 October 2012

Menjelang Hari Jadi Sebelah Jiwaku..

Halluuu..nak dijadikan cerita..minggu lepas tanggal 16 Oktober adalah hari jadi Encik Suami saya...ngeee..takde pape yang menarik syg...i'm sorry..huhu..aku just bawak dia g makan2 kat Flaming Steamboat..pastu belikan dia cake dr Secret Recipe..tu pun salah perisa cake aku beli..sadis kan aku
sebagai isteri..cake kegemaran suami pun aku boleh lupa..hu3..ampun bee..hehehe..malam Selasa tu, habis je Julia..aku dgn hubby aku gerak terus g Flaming Stemaboat kat Seksyen 32, Shah Alam..sib baik la tak hujan..hu3..perut pun dah lapar...aku dah buat tempahan awl2 pagi tu..takut penuh..sllu tgk kat blog2 org sentiasa penuh je tempat tu..hehehe...ya allah, kami makan sampai perut nak pecah kot..hahaha..sian hubby aku..balik je dr situ tak leh nak bangun..duduk je..sakit perut sebab kenyang sgt..sib baik aku ok je..tp takle bla la sebab aku dok ambek yang ala cucuk-cucuk tu..ala, yg ada angry bird segala mcm tu..tu la...terpengaruh dgn kaler dia kan...kalo tahu ambek udang ambek ektam ambek kerang..ambek semua makanan laut yg ssh nak dpt..baru tak rugi..hu3..tapi, takpe..insyaallah next tyme pergi lg bru tahu cr makan yg betul..ni kan first tyme..so, takpe..yg penting aku dpt mkn ais krim kegemaran aku....peppermint..5 kali tambah kot aku makan benda alah tu..hik3..hubby aku suruh aku mkn smpai puas..baiklah encik suami..apepun aku nak share gambar kiteorg mlm tu..tapi tak la byk sgt..sikit je..yg lain aku dok curi kt website org lain..hahahaha...





Ucapan untuk encik suami saya yang saya sayang dan saya cintai..I LOVE U MORE THAN U KNOW SYG...love me lyke i love u..mwahhh..from mummy n baby..ngehngehngeh..!

Friday, 5 October 2012

Mimpi Bodoh..

Salam..hm, semalam aku mimpi sesuatu yang bodoh..Aku bermimpi aku berkahwin dengan orang lain..tapi, aku bercinta dengan suami aku...2, 3 hari nak kahwin aku pergi jumpa suami aku..aku nangis2..wuuwuuu..pastu aku tersedar..trus aku beristighfar..then, cari laki aku...dia dok tgk tv..trus aku tarik tgn dia and genggam..pastu dia tanya kenapa..so, aku story lah...dia tergelak..n cakap tu mimpi je...boleh2 dia cakap kat aku yang aku ni terlalu menjiwai watak si Julia...cerita pukul 7.00 petang tu..


IKLAN SEBENTAR..*wink2*


tapi, air mata aku tetap keluar..aku tak nak orang lain..aku nak husband aku je...AIRMAN HAVIT...wuuwuuu..sedihhh mimpi bodoh mimpi..haaaaa....tak nak mimpi mcm ni lagi...:(..aku nak husband aku tahu yang aku syg dia sgt sgt sgt dan sgt...sampai aku mati..:'(


daddy & mummy wanna be..whoot2!

thinking...


Halluuu..talam lg birthday suami tercinta..nak bagi ape erk..aku kira nak bagi benda yg dia suka..malas pulak nak surprise2..kang surprise2 kang dia tak berkenan..better tanyakan dr benda yg aku beli tak terpakai..dalam fikiran aku ada macam2 nak bagi kat dia..maklomlah...1st year sambut birthday sebagai husband org..:D..aku rasa nak bagi baju paintball dgn selipar untuk laki aku..sian plak aku tgk selipar dia..sob sob...so, aku survey2 la kan..kat zalora.com or mana2 website..kat zalora aku jmpa yg bawah ni...
Gladiator sandal for men...aku suka la tgk ni..comel je kalo laki aku pakai...nanti lah tnya dia balik..suka ke tak..tkut tak terpakai..lgpun aku tak tau sgt bab size2 ni..size UK ke Malaysia ke...


Ni pun lawa tapi mana nak cari..yg atas tu kat zalora tp lakiku kurg berkenan..ada satu tadi dia berkenan..tetapi sudah di sambar org and takde size..hurmmm...

Nak bagi ape yee..husband aku ckp tak payah la..janji aku ada dgn dia tyme birthday dia..so sweet..I LOVE U BEE..! eh..We love u bee..(including our baby in my tummy)..love you forever and ever..until I die..hmm..sob sob..:D


HAPPY FAMILY FOREVER..:D