Friday, 21 December 2012

Bibir Mungil

Hai.jumpa lagi..nak story pasal bibir kering plak..ade tak entry aku yg lepas2..komplen sal bibir kering..haa..aku tatahan dah dgn bibir aku yg kering pastu berdarah..hodoh bebenar rupanya..so, mama kila tanya aku lagi haritu..nak order tak lip balm n lip mask..aku tanpa pk pjg.....boleh la..order..bukan selalu..lgpun utk kegunaan sendiri..2 minggu lepas dia tnya..n minggu ni dah sampai..sampai je benda alah tu aku terus pakai..takira nak jgk pakai terus..hahaha..aku nak sgt bibir lembut mcm baby,tak merekah2..huhuhu..harap2 apa yg aku cuba kali ini menjadi hendaknya..insyaallah dan amin..!! nah mama kila..sila tgk apa yg aku dah buat dgn brg yg kau pos..hahaha...tngkiu belanja postage..ahaks..!!mwahh..!nnti bibir aku dah mungil and seksi aku pos lg tau..haha


oh tumit kaki..

Hallu...hari ni nak merungut something la..tumit kaki aku pecah-pecah la..hodoh bebenar je rupanya..laki aku nak pandang pun tak sudi kot..apatah lagi belai..aku menyuarakan hasrat hati nak pergi ke foot treatment kepada sang suami..sang suami ok je..tp, ntah bila nak pergi..dia kata pergi esok je lah..kalau dia sanggup teman aku ok je...kalau tak sanggup..kang merungut ini itu..huhuhuh..aku dah survey2 kat area shah alam..adalah jugak kat seksyen 13 tu..RM80..ORKID NAIL nama kedainya..RM80 tu including pedicure+foot scrub+foot gel+foot massage+nail buffing/colouring..ok kot price dia..sbb kalau ambik yang mcm murah tu..kalau nak tambah foot massage segala tambah lagi foot gel ke nanti..confirm2 jadi mahal balik..ni set package punya..huhu..tasaba nak tgk hasilnya..byk yg perlu ditreatment ni..rambut lagi lama dah treatment..huhu..ni nak repair tumit dulu..kang suami tgk tumit pompuan lain..ni la akibatnya suka pakai selipar tinggi..tak berselipar dlm rumah..hmmm...ok lah ok lah..nnti lepas dah hbis treatment tu aku update rupa kaki aku ye..hahaha..kbye!

Thursday, 20 December 2012

semalam yang reput..

Salam khamis..hish..penat tak habis lagi..tp, terpaksa aku turun kerja..mana de cuti lg..kaloa de cuti mmng aku direct smpai Jumaat rasanya..semalam  aku ngan hubby aku bwk kwn dia dr Swk pergi Melaka..takde tpt lain ke nak pergi selain Melaka..huhuhu...kiteorg pergi naik Alza..sib baik Alza tu dieorg yg byrkan..petang Selasa tu hujan lebat, aku dgn laki aku g ambek kereta sewa tu kat Seksyen 7..sbb mlm tu nnti nak g pick up dieorg kt keyell..kat Chow Kit pulak tu..dah la aku ni buta KL..laki aku buta2 celik..pakai GPS la gamaknya..tp, ada GPS pun mcm haram jee....kena pandai baca kalau tidak memang terlepas le jalan..dlm pukul 8.00 mlm tu aku dgn laki aku pun gerak ke KL..hujan kalau tak silap aku mlm tu..tau sampai2 KL dlm kul 10.00 mlm..wuuwuu..nak cari Chow Kit road tu dah satu hal..tp, tak lama lps tu jumpa jugak hotel yg dieorg stay..igtkan 5 org..rupanya 6.huhu..barang mereka byk giler...so, berhimpit la mcm sardin..ngee..sib baik jln keluar KL mcm ok2..haishhh..mata aku dah ngntok sesangat..bdn penat..smpai rumah dalam kul 1.00 pagi mcm tu..dah la esk nye kena gerak awl ke Melaka..so, aku tak larat lagi..aku tido je dulu..esok nye dgr je bnyi azan terus bgn..mandi apa semua..tggu dieorg siap2..thne gerak, tp bekpes dulu kat mamak..yg buatkan kiteorg lambat sebab nk hntr brg ke Dengkil..pastu cari jalan masuk ke Dengkil lagi satu hal..haish...pas setel tu gerak ke Melaka..pes taim aku bwk Alza dr Dengkil ke Melaka..erk, boleh thn jugak la..aku mmng ganas bwk kereta hubby aku ckp..asyik kat lane 3 je..takut2 ada AES je..dlm kul 11.00 pg baru sampai Melaka..aku mmng tak la kalau jln2 kat panas2 tu..aku ajak hubby aku masuk Dataran Pahlawan Mall..huhuh..aku dgn laki aku berkubang dlm tu..mereka g naik Menara Taming Sari, naik kapal besar tu, naik A Famosa..naik beca segala..takpe..janji aku duduk dalam air cond..hahaha...makan2 dan shopping skit2..ngeee..dlm pukul 2 lebih mcmtu dieorg dah kol..ajak balik..ok..time is up..balik tu laki aku pulak drive..ya allah..betapa mengantuknya kami berdua..aku tak boleh tidur nnti laki aku pun tertidur..dieorg kt belakang sedap2 tidur..huhuhu..kami berdua berkorban apa saja..dlm kul 4 lebih da sampai Dengkil pastu shoot terus g Shah Alam..sebb nk hantr kereta sebelum 6.30 ptg..kiteorg sampai kedai tu kul 6.00 ptg..fuh..then, terus balik rumah hujan2...tahu tak bdn aku sgt reput sekrg..sgt dan sgt dan sgt..sekian terima kasih..

p/s : aku sempat beli printed legging..tp mcm ketat je.hm, tggu lepas bersalin aku pakai kau k legging..huhu..itu lah kisah semalam..bye bye bye..!


Tuesday, 18 December 2012

Apedaaa pakcik ni...

Hallu...aku baru balik dr appointment kt klinik ibu dan anak..nak story sal semalam la..semalam tasempat nak update..bz katakan..puihh...bz la sgt..actually semalam ada lunch utk hari X-mas (Dato' Prasad punya majlis)..so, 'mama' aku pun pergilah..tapi ada satu tugasan yg dia bagi kat aku..ngee...hik3..pagi tu..'mama' kak bunga g jmpa 'mama' aku..rupa2nya depa pakat nak belikan kek utk Dato' Prasad td..so, 'mama' suruh aku g Secret Recipe dgn pakcik..order carrot cake yg full size..pastu belah siap-siap supaya senang org ambik nnti..pastu 'mama' nak marble cheese cake 2 utk dia bawa balik..'mama' ckp kat aku if secret recipe kat SACC Mall takde carrot cake, aku kena juga usaha cari kat outlet lain utk dapatkan carrot cake tu tadi..rabbit kot depa ni..nak jugak cake gitu..pastu 'mama' aku ckp lg..lepas dpt cake tu g tnya Bunga apa tindakan selanjutnya sebab yg punya plan ni 'mama' kak bunga..erm..kebetulan tgh hari tu abg zul kena g tapau makanan anak 'mama'..so, aku rasa better mintak abg zul ambik je..nnti aku order siap2 dr phone..just dtg ambik and sebut nama aku..dalam kul 10.00 am aku call la secret recipe (SACC Mall) order apa yang 'mama' nak kan so tak le dua tiga org nak g jalan..malas...haha..tapi, bila 'mama' tnya aku tapergi lagi..alamak..aku rs mcm..ok..nak g lah ni..padahal abg zul dah g dulu..so, aku lari ke bilik kak bunga..aku pesan kt abg zul yg aku konon2 ikut tp tak..malas la..aku g melepak sedap2 baring kat bilik kak bunga...ngee..aku dah pakat ngn abg zul..abg zul ckp OK..gud2..ngee..pastu dato' call..kebetolan bateri nset aku kong..so, nset terpadam..pastu aku cpt2 pinjam telipon opis kak bunga kol abg zul..abg zul cakap..habislah ct..pak cik dah pecah rahsia yg ct tak ikut..aku rasa mcm..OMG!!!mcm mana ni mcm mana ni..haa..gituuuu..aku g balik bilik gtau dato' yg aku sakit perut sgt so cari toilet kt bangunan lain.'mama' kata dahtau tak larat kenapa tak suruh bunga..zul tu kan blur2..sy tanya dia, dia kata tak tahuu..sib baik dalam beberapa minit lepas tu abg zul dtg bawak cake..haa..kan boleh harap..tu la, jgn kata org blur2..igt org selama ini yang bantu kau carik itu ini..ini satu kesalahan je trus cop ini tiu..dahtu pk negetip plak tu..hm..begitu la org berpngkt besar kan..*mls nak story*..kami ni rakyat biasa je..ok, abaikan! dah kek sampai..aku show kat 'mama'..haa..kan lawa kan..boleh harapkan..apapeun..tengkiu abg zul dan pakcik yang telah membocorkan rahsia aku tak pergi...rahsia pecah bila dato' call pak cik bila pak cik kata dia pergi dgn abg zul je..mataiii...!!hahahaha..ok takpe..dah setel..k bye bye bye..!!ngntok..!

Monday, 17 December 2012

ahad yg awsome

Haii..mak aii..sakit bebenor kaki aku berjalan semlm..semlm aku g jumpa kwn aku..si Yon..dia dtg dr Bintulu..jumpa bapak dia kat sini..diaorg 4 adik beradik..so, ahad tu g la jmpa dia..tasangka pulak Kak Ct ada sekali..Kak Ct ni sekelas ngn aku tyme darjah2 dulu..kami kira rapat la jugak kan..hik3...long tyme no see maaa..mula2 kiteorg masuk lah theme park yg kt dalam time square tu.sekepala RM38.00..tp aku RM20.00 je sebab mak buyong..dan tidak dibenarkan main apa2 permainan..so, aku dapat tag Guardian jer...hm, boring..(kalo tak mengandung pun takdenya aku nak main benda2 alah tu..yg boleh mencabut jantung aku..)..ahaks2..masuk2 je dalam theme park tu depa main DNA MIXER..ahaks..sgt lucu ok..jerit2 bagai org gila..hahaha..aku gelak sakan kot...then, diaorang main spinning orbit kalo tasilap aku..aku tukang tgk jer..mana boleh main..kesian baby aku..hik3..ok, lepastu kiteorg masuk bahagian budak kecik..kat situ adalah game yg agak slow yg aku boleh main..hahaha..aku main 3 game je..jap g aku upload gmbr ye..hahaha..lawak..masa kecik mana sempat naik semua tu..dah besar ni baru la naik kan..sgt awsome rasanya..terharu..last sekali..dieorg main roller coaster..oh, man! itu mmng aku tak akan main sampai bila2..sebab aku pernah main benda alah tu..ya allah..rasa tercabut nyawa dr badan kot..nauzubillah...aku just terpikir benda penahan tu terlepas..tu je..yg lain belakang kira..apapun i'm happy dpt jumpa yon..2 mggu lepas mama kila..mggu ni aunty yon..next week siapa pulak..yeahh..kita tggu dan lihat..yibbaaa...meh2 tgk gmbr aku yg gediak sakan..ngeeeeeeeee...

Kak Ct (old friend)

nai crazy bus..berada di awang-awangan

~us~

~girlfriend~

Tak Boleh Kasar...

Salam...halluuu..BLACK MONDAY..tetibaaa..hahaha..penat aku minggu ni..bz memanjang..tp, nak share sal husband aku yang nak buat surprise tak menjadi..ahaks..!! lawak la husband aku..dia sendiri yg pecah tembelang yang dia nak buat surprise..haishh..dia ckp mcm ni.."bee sbnrnya nak buat surprise kat ayg..nak suruh ayg bukak laci dlm kereta tu..then, tetiba ayg jmpa handset.." - aku tergelak..aku tnya kenapa tak jadi surprise..? "hm, bee bz sgt hari ni smpai tak sempat singgah kedai .td g lawat field..pastu teman kwn g ambil road tax..so, nnti ye syg kita beli henset ayg.." tp, awal dah dia pesan lepas ni jgn kasar sgt pakai nset..kalau rosak lagi dia nak belikan aku NOKIA 3310 jer..bukan aku kasar pun..dah BB tu nak rosak..dia tergelak bila terigt aku dok baling2 BB aku dulu lepastu aku letak minyak panas kat BB aku..konon2 lepas baling tu dia sakit..lepastu aku kasi silotep satu bdn BB tu..(perasaan geram menguasai aku tyme tu..mana tak mcm org gila)..bila aku igt balik aku pun tergelak..ahahaha..husband aku senyum2 je...so, lepas ni..hati2 pakai nset baru...nset nak pakai lama..bukan nak tukar 2 3 4 kali..kalau org kaya takpe..baiklah encik suami..apapun..tengkiu syg for the present.love u so much..!!

p/s : ptt lmbt bg hadiah..tgh kutip duit beli nset utk bini pengasar..tetttt

Friday, 14 December 2012

POPMYCASE..




Haa..lawakan..harap2 husband aku bukak blog aku..baca kehendak isteri dia..erk..hahah..tepon syg dah rosak bee..ngeee..hahahaha...so, bila dah tepon baru nnti..nak casing mcm ni..hik3..casing aku beli..tpn laki aku beli..apa mcm? ada ok tak? hahahaha..~lapar~ bye!

Thursday, 13 December 2012

l.e.m.b.a.p




Salam khamis..halluuuuuuu...hm, hari ni nak bebel pasal HRMIS..aku rasa start dari Isnin kot aku try bukak encik HRMIS ni..kdg2 boleh masuk tp setgh jalan je mampu dia jalan..pastu, tak boleh masuk langsung..hampeh..ari ni plak..under construction pulak..leceh tauu..dah la beribu2 e-mail aku dapat (ok, ini tipu)..mintak isi LNPT dan printkan cuti yang telah diluluskan dr HRMIS..nak buat macam mana..HRMIS tak leh masok..hmm...dah la ari ni last hantar benda alah tu..tapi, memandangkan tgh repair so aku buat2 tak tahu je lah..tunggu dieorg hantar soft reminder..ahaks..!mula2 soft reminder..lama2 jadi WARNING..MATAI...!! ptg nanti cuba lagi lah..hm...bye bye bye..!!

Wednesday, 12 December 2012

Air Mata Kegembiraan..:)

Salam..halluu...nak story sal semalam la..semalam kan Selangor cuti sebab bday Sultan Selangor..so, aku dgn hubby aku plan nak g scan and carik brg baby sikit2..so, pagi tu dlm kul 10.00 am kot gerak dr rumah..tgk2 jugak klinik kat shah alam ni kot2 bukak..mcm menghampakan dan malas la berhrp..so, trus g klinik kat Kepong..ntah klinik apa nama..masuk2 klinik tu sunyi semacam..nurse tu tanya pernah dtg tak..pastu mintak i/c..then tyme isi form, boleh2 dia tanya aku..dah kahwin ke..erk..ok..aku jwb la dah kan..mmng betul dah..mesti ada sebab dia tanya soalan sebegitu kan..ok, beberapa minit kemudian nurse pun panggil aku..kami pun masuk dgn perasaan excited..pastu ckp2 ngn doktor then doktor suruh baring..nurse sapu gel..then doktor scan pakai benda alah tu..subhanallah..aku senyum2 tgk gmbr  baby kat skrin..husband aku pun sama..nampak kepala dia, tangan dia, kaki dia..dan yg pling best nampak jantung dia..berdegup dgn cepat...doktor tu dok tunjuk 5 6 kali kot..dia ulang2..pastu tgn baby gerak..dia letak ke belakang kepala..ala-ala posisi releks...doktor tu cakap - gatal kepala dia-..ok!hahah..then gerak lagi..tgn dia ke muka..doktor pun cakap - gatal muka dia-..aktif nya anak aku..tgn dia gerak2..kaki pun sama..doktor cakap baby sihat..alhamdulillah...last2 aku tak tahan..sebak..happy..terharu semua ada..keluar jugak air mata aku..hahah..setiap kali aku terigt..mata aku mesti berkolam..ntah..perasaann first tyme nak jd mak kot..husband aku tak nangis tp dia mcm speechless..happy sungguh dia..siapa tak happy...benih dia kot..pas setel semua kiteorg pun meneruskan destinasi yang seterusnya..-__-"..nanti smbung..kbye!

Monday, 10 December 2012

Romper..:)

Salam..hallu..hari ini hari Isnin yg sgt malas..erk, bukan hari2 malas ke..hik3..since preggy ni suka plak dok post2 sal baby..sal brg2 baby..hik3..arini nak story sal romper..nanti dah de baby aku nak carikkan anak aku romper yg mcm ni..tomey kan...



Ahaks..!ayat akt baju anak aku tu nanti tak leh bla..aritu aku story la kat hubby aku..dia pun nak carik jugak....

SORRY GUYS, MY MUM IS TAKEN..!! (haha..gedik)



ala..tomey..!!..baiklah encik suami..nanti kita sama2 mencarik ye..:)..

OK!BYE! *ngntok*..*yawn*

Friday, 7 December 2012

akhirnya..alhamdulillah..

Hm..semalam aku dok borak dgn laki aku..tetiba laki aku bukak cerita..

BEE :Sayang, si A ada cerita yang si N ni dah nak kahwin.

ME :Ye ke..?betul ke? dgn siapa?

BEE : Kahwin dekat Su**&(&*^..ntah dgn siapa..elok lah tu..takde nak ganggu hidup bee lagi

ME : Pasai pa kahwin kat situ?

BEE : Laki dia bisnes sana..baguslah tu kan...

ME : oWHHH..

Dalam hati aku..eloklah tu kahwin lah kau..takde nak ganggu idup kami laki bini lagi..waktu bercinta/bertekol a.k.a tunang dulu bukan main kau ganggu perasaan aku kan minah..kau pakai gmbr laki aku letak kat primary photo..ko cantum lah gmbr kau dgn dia dan emak kau..aku sabor je..aku pun jnis mls nak tnya laki aku tyme tu..ala..baru BF kot aku pk..tp, sakit hatinya..ALLAH saja yg tahu..ada kot 5 6 kali dia pakai gmbr laki aku kat primary photo dia..aku yang tunang dia sendiri pun 1 ke 2 kali je pernah pakai gmbr bersama dgn husband aku..pliz lah..so, aku doakan kau bahagia dgn laki kau ye..jgn dok canang cyter aku rampas BF kau (a.k.a dah jadi laki aku sekrg)..alhamdulillah..semoga hubungan kami kekal sampai jannah..ameen..!!

Thursday, 6 December 2012

so cute...

















PANTANG LARANG KETIKA HAMIL..percaya atau tidak?

Halluu..berjumpa lagi..takde kerja kot aku ni..hmm..ade tp satu je..tu pun stuck sbb benda alah kt bos aku..so, baik aku buat apa yg ptt..ok, aku g google2 jgak sal pantang larang segala mcm ni..banyak info yg aku dpt..so, aku rasa aku nak tulis kt blog aku..balik nnti nak tunjuk kat hubby aku...ok2..mari2..

1.Jangan lilit tuala dekat tengkuk.Tudung tu pun tak payah nak lilit2 sangat, sebabnya takut tali pusat anak terlilit dekat tengkuk bayi..(Allahualam) - takat ni, taperasan la..aku pernah tak lilit towel kt tengkuk..tp, bab tudung tu..aku mmng tak la..sbb aku tapandai pakai tudung jenis lilit2..hehehe..

2.Jangan mandi lewat malam, nanti air ketumban berdarah dan sakit - ok, aku WAJIB mandi awal selepas ini..nauzubillah..tak nak jd pape tyme nak bersalin..so, ikut je k?

3.Tak boleh pakai cekak kepala.Nanti kepala baby ada mcm bentuk cekak yg kita pakai tu - erm,pasai pa effect smpai kat baby nok..kalo aku pakai cekak yg ade telinga rabbit tu..mcm mana? sib baik aku jenis tak bercekak rambut..hik4

4.Suami tak boleh memancing @ menjala ikan - erk, tak tahu kenapa...nnti anak sumbing..allahualam

5.Tak boleh memaku, memahat atau menggali lubang - mcm mana ye bapak2 yg kerja dlm bidang pertukangan ni..pantang 9 bulan la kot..allahualam..

6.Jangan makan pisang, takut rambut bayi lebat - aikk..yang ni aku suka..nak makan banyak2 la..nanti rambut anak aku lebat mcm aku..hihihi..

7.Tak boleh keluar malam/senja takut diganggu hantu - darah perempuan mengandung manis..so beware je..:)

8.Jangan siang ikan, nanti anak sumbing - aku mmng tapandai siang ikan pun..so, beli ikan suruh depa siang sekaligus kat kedai..kihkihkih..

9.Jaga tingkah laku, percakapan dan pergaulan - yang ini aku percaya..tu sebab sekarang ni setiap perbuatan tu aku cuba kawal..kalau aku marah sgt..cpt2 aku istighfar..baca selawat..usap2 perut aku..sebab ada insan comel dlm perut aku ni..i want the best for him/her..insyaallah..AMIN..!!

10.Ketika isteri hamil, sang suami jangan pergi memburu, menganiayai binatang - takut anak dilahirkan cacat (sumpahan binatang yang diburu/dibunuh tadi)..yg ni aku caya sikit..sbb ada berlaku..nauzubillah..simpang 44 malaikat..

11.Jangan duduk di akar kayu - nanti uri tertinggal..allahualam..

12.Suami jangan berlaku kasar dengan haiwan - nanti terkenan dekat anak..so, encik suami..behave urself sayang demi anak kita..eleh, ckp suami..aku pun sama..tkut kucing..kihkih..

13.Si ibu dilarang duduk di anak tangga - khuatir akan berlaku kecelakaan semasa si ibu tgh melahirkan anak..aku nak duduk kat tangga flat?haha..buat hal..!

14.Jangan mengikat mati benang/plastik - dikhuatiri sukar melahirkan anak..benang?aku tak menjahit..tp, plastik..erk...ok, elakkan..!

15.Jangan makan pulut dihujung kandungan - nanti laluan sukar terbuka..

16.Ibu dilarang melihat gerhana bulan/matahari - khuatiri anak lahir cacat/berkulit gelap..takat ni tajumpa lagi fenomena tu..i mean, since preggy..

17.Suami di larang meniup seruling atau alat2 bunyian - nanti anak selalu menangis..kalau gitar? laki aku suka nyanyi utk aku pakai gitar..ngee..:)

18.Jangan banyak minum ais - nanti baby besar sizenya dr biasa, then mudah terkena kuning..erk..


Erm..rasanya banyak lagi kot..boleh lah share2 dgn aku sekali yer..:)..ngee...nanti ade lagi, aku update  lg..bye!


sushi giant vs sushi king..

Salam..ngee..before buat kerja, jln2 dulu kt blog smbil update2..tgk tajuk dah tahu kan..hik3..actually, dr minggu lepas lagi aku nak makan sushi ni..tp, hasrat tu aku pendam dr husband aku..kihkih..nanti2 lah..tp, semalam aku berpeluang menyatakan hasrat aku..sebab hasrat kami hampir sama..tyme kat rumah aku tanya hubby aku, dia nak makan apa mlm ni..dia jwb..
BURGER KING..

gambar hiasan
aku ape lagi terus cakap..AYANG NAK SUSHI KING..TAK SUSHI KING PUN XPE..SUSHI GIANT KE..JANJI SUSHI..

gambar hiasan
then, husband aku pun bersetuju..singgah g beli sushi dulu baru g burger king kemudian..tapi, dalam giant tu hubby aku dh lapar sgt2..dia ckp, next tyme la mkn burger king..makan kfc je lah..dia malas nak drive dah and malas menunggu..so, dia pun mkn kfc je..skali dgn aku pun mkn KFC..-__-"..mula2 aku tak nak KFC, aku nak butter chicken kat Chicken Rice Shop tapi sayang..dah habis..ermm..keknekponek..makan je la KFC..

~gambar hiasan~
~HIS~
Alhamdulillah..kenyang...sampai rumah bukan aku sentuh pun sushi tu..haha..aku trus baring2..pastu tido..pg td baru sempat nak makan..hik4..sushi giant king..hik4..

TADA...

SUSHI GIANT KING
p/s : next tyme SUSHI KING ok bee..? :p..patutlah laki aku nak mkn burger king..kt tv dok asyik iklan burger king..burger baru ntah apa nama tu..haha..baiklah..!
OK.
Bye..!

Wednesday, 5 December 2012

mentutti frutti..

Mula-mula..terima kasih encik suami, belanja tutti frutti..bukan sayang nk mkn..anak kita nk makan..:p..berat jugak mulut nak nyatakan hasrat kat encik suami semalam..tapii...akhirnya bagitau jugak kat encik suami...hik4...aku pomise tak ambik berat2..hahaha..so, lepas Isyak kiteorg gerak g Tutti Frutti, Seksyen 13...hm, sedih..tabanyak perisa yg ade..smua yg manis..aku nak yg masam2..mcm epal ke, grape ke, lime ke..aku ambik yg ori je..tu pun sikit..tabur cornflake..tabur chocolate rice, nips, chocolate chip, bubble, grape 2 bijik..erk..pastu ape ke benda tu cecair strawberry dengan cokelet..tu je dah RM9.50..baiklah..cukup saja utk kali ini..mahalll..tp, mcm mana..tekak nak mkn..huhuu..apepun tengkiu en.suami..melayan kerenah isterimu ini..mujur tak mintak yg lagi mahal..kalau sendiri nk bayar mmng berpk jugak..haha..cis, kedekut..hahaha...

p/s : nanti nk lg tau..hahaha (ketawa jahat)

oh mee rebus..

yuhuu..baru balik dr lunch..td lunch kt PKNS dgn Kak Bunga & Kak Kashah..aku teringin nak makan mee rebus..ntah tetiba..hahaha..mula2 ingatkan nak carik kt depan Plaza Alam Sentral, then Kak Shima gtau kat PKNS ada tgkt 2..nama2 yang aku sebut tu semua PA2..hik3..so, kami bertiga pun pegi lah kat situ..not bad lah rasa dia..just mcm sikit je aku tgk..amboi, abistu kau nak byk mana leha..sikit tu pun dh ckp kenyang..hik3...aku order la mee rebus dengan air oren..yummeh..tp, oren dia manis..takpe..telan..syukur alhamdulillah..janji lepas hajat..:D..lepas ni anak mummy nak mkn ape syg? {gedik}..anak mummy ke mummy nye...hahaha...takpe2..selagi benda boleh cari, aku cari dan makan..jangan rasa nak mkn tp tak mkn2..kang leleh air liur anak aku..ngee..:D..

gmbr mee rebus aku cari kt google..10q en.google..:)

ni pun gmbr curi..ni lah kedai dia..kat PKNS, Tingkat 1

setiap gambar ada ceritanya..:)




m.a.r.a.h



Hallu..kebelakangan ni asyik nak marah je..ada je benda buat aku marah sampai rasa nak menangis..hu3..aku takuat agaknya..lemah hormon ketika mengandung..-__-"..(ade ke mcmtu?)..apapun aku kena sabar, sabar dan terus bersabar..(sambil mata berkolam2)..hmm...uwaaaa. kesian anak aku, nanti dia jadi baran mcm aku kang..huhuhu..no no no..so, mari kita baca doa ketika marah..suapa marah hilang sedikit sedikit..



*tadah tangan*

Tuesday, 4 December 2012

LULUH HATI..

Hmm..sedih bila bos kita sendirik padah kita sik dpt harap..sedangkan apa yang nya suruh selamak tok aku polah..sik pernah sik polah..ya rabbi..sik sgka manusia berpangkat besar buruk hati perut..mengaibkan aku dpn org lain..sedihkan..maklomlah, kita tok rakyat biasa jak..kau raja segala raja..actually, kes nya sik la berat gilak..aircond dlm court kuat gilak..aku dah call kot maintenance mdh aircond kuat..daknya pdh OK OK..pasya tgh hari org tua ya complain gik depn jurubahsa..jurubahasa ya mdh cmtok - ***8 suruh i call, dia kata u tak boleh harap-..eh, hellooo..ok, mun kau boleh hrp, kau lah jadi PA..kau kan pandey ngampu segala..nang ngam lahhhh..mun aku sik dpt harap sikda kerja2 ko nak lain ya setel ntam aku..sikda lesen kereta anak kau terenew..sikda road tax nya terenew..sikda tiket ke umrah kau tersetel..sikda claim kau masuk bulan2..huh..!!astgfrlhzim..luluh hati aku dgr ko mdh mcm ya..hmm..tp, apa aku boleh buat..mampu bersabar jak lah...dah nama kuli..hurmm..yajak eh..lak cyta gik..bye!!

Melepas Rindu dgn Mama Irsyad..

Yuhuu..Sabtu lepas kwn aku si Syakila datang dr Kuching..dia dtg KL sbb de kerja..erm, lawatan dgn ada event dekat angkasapuri..Malam Bintang P.Ramlee kalau tak silap aku..so, Sabtu lepas aku excited la nak g jumpa dia..husband aku plak Sabtu tu kebetulan ade game paintball kat Rawang belah pagi..aku tak nak lah ikut..aku nk jmpa mummy Irsyad..hihihi..aku mintk kebenrn husband aku nak naik bas/tren ke KL..actually, husband aku berat hati jugak nak melepas aku guna semua kenderaan awam tu..dia risau..husband mana tak risau..bini yg tgh mengandung pakai public transport..tp, aku berdegil jugak..bukan ape, aku tkut dia lewat smpai dr Rawang..so, pg tu dia gerak dulu ke Rawang..aku dlm kul 9.00 lebih g tggu bas kat depan flat..tggu punya tggu..pukul 10.00 am baru bas sampai..mengeluh lah jugak..aku igt bas tu g KTM Batu Tiga..rupa2 nya dia g hentian bas kat Shah Alam..takpe la..naik je la..drpd takde bas langsung lepas ni..aku mcm sakai sgt..haha..tapernah naik bas lg sepjg idup kat Shah Alam ni..beberap aminit kemudian, smpai la di bandar Shah Alam..then, tggu bas nak ke KTM Shah Alam pulak..adalah setengah jam aku tunggu bas sampai..(sabar itu penting)..husband aku asyik kol..mama kila pun asyik kol..risau dgn aku..sorry syg2 ku..husband aku sbnrnya ajak aku jmpa mama kila balik dia dr Rawang..aku tak nak..DEGIL kan..alhamdulillah takde pape jadi spjg perjalanan..ok, smbung balik cyter..pastu naik la bas ke KTM Shah Alam..ambik masa jugak..nk dkt 45 minit kot dlm bas je..pastu smpai..tggu tren plak..punyalah lama tren nak smpai..haish..stress..ada setgh jam aku tggu tren..dah melimpasi 8 stesen rasa aku, baru sampai KL Central...kat KL Central pulak aku kena jln kaki sikit nak g k stesen monorail..jalan punya jalan..sib baik tak hujan..then, sampai lah di monorail...pastu naik monorail ke IMBI (Time Square)..pastu smpai..alhamdulillah..nak dekat 4 jam jugak perjalanan aku aritu..hahaha..sampai je trus kami makan..lapar kot dieorg tggu aku..sian mereka.pas makan2..jalan2 dok cari baju kejap..then balik hotel naik tren sebab hujan lebat sgt..kalau tak hujan, boleh la jalan kaki..

husband aku tyme tu dah otw ke KL..awal plak dieorg punya game habis sbb ada 4 team je kot yg join..haish..tu la tak dgr ckp husband..pastu, dlm kul 3 hubby pun smpai..kami naik hotel (NOVA Hotel)..hntr brg sekejap..then, hubby aku lapar..turun balik g KFC..hujan masih renyai2..Kak Kelvin pulak nak naik genting mlm tu..nak berkasino katanya..ahaha..sib baik la kiteorg teman si mama kila ni..kalo tak sorg2 la dia kt hotel..tak jln2 pun..just nak jmpa..lama tak jumpa..malam tu kebetulan ada perlawanan bola antara Malaysia dan Indonesia..alamatnya dok hotel je la jawabnya..tidor kot aku dgn si Syakila tyme Malaysia main masa kedua tu..husband aku layan sorg2 pastu dia haus dia turun bawah..kami pun bgn..mintak belikan mee meggi dan air..hahaha..makan2 kemudian semua pengsan.

Esoknya pulak bawak si mama kila ni g cari durian crepe kat Time Square..(sweet chat)..hilangkan kempunan dia..sib baik dpt yg sedap..hihi..pastu laki aku teringin mkn PAPA JOHN..nak try katanya..aku ni lemah sikit bab try2 tkut tak sedap..hu3..lastly, kami bertiga pun try jugak..ok lah..lembut pizza dia dr Dominos..ptg tu, mama kila ada aktiviti di angkasapuri..so aku dan laki aku mintak izin balik awal ke Shah Alam..ptg nanti confirm2 jem..so, cpt2 kiteorg kuar dr KL..sorry mama kila..mun kereta besar dpt ngangkut semua takorg..hihi..btw, hepi dpt jumpa ktk..!!yeayy..!!


her son...irsyad..mwahh!!tayang nya lok!!


Bibir Kering..:(

Hallu..aku ada masalah la dgn bibir aku ni..sgt2 kering..kadang2 tu tgn aku gatal jugak nak mengopek2 kulit kering tu..pastu berdarah..mula lah nampak mcm bibir hantu..hahaha..erm, aku nk try produk ape ye utk rawat bibir aku ni..Sabtu lepas, Kak Kelvin (kwn mama kila) ade promote aku produk Mary Kay..dia bg aku try la lip mask n lip balm Mary Kay punya produk..nampak ok..ye lah bru skali pakai..lepastu dua tiga hari kemudian dtg balik..erm..tggu de duit la aku nak try lagi..tp, nk tgk produk mana sgt berkesan..malu nak kuar rumah dgn bibir kering cam gini (ayat sadis betul)..hahaha...jum layan post aku kt bwh ni..hmm..


SATIN LIP MASK SET (ini yang aku tulis kat atas tadi)

10-235100 Satin Lips MASK, 8G - RM45.00
10-871300 Satin Lip Balm, 89 - RM35.00

Hanya perlu guna seminggu sekali sudah cukup untuk mengekalkan kelembutan bibir agar ia tidak kering dan terkopek kulitnya.

Selepas disapu pada bibir, biarkan selama 5 minit, kemudian cuci dengan air perlahan-lahan.

Anda akan dapat merasai betapa lembutnya bibir anda. Kekusaman pada bibir hilang.

Kemudian sapukan lip balm.

Selepas itu, lihatlah perubahan pada bibir anda.


LIPSTICK COLLAGEN TREATMENT

RM25.00

Bibir kering, gincu tidak tahan lama, mengelupas,sensitif, gelap dan tidak menarik jangan bimbang dengan gincu rawatan d'herbs anda akan memiliki bibir yang seksi, munggil serta kemerah-merahan secara semulajadi.

Ada lagi tak produk lain yg sesuai utk masalah aku ni..aku dok jmpa ni jer..hmmm..nnti lah try..teruk bebenor rupa bibir aku ni..koyak2 darah2..hmm..sedih..:(

ingga..!

Hm..nak ngerepak lok..aku tgh stress la kinektok..hmm..mem besar mcm2 jak..dah aku polah pembetulan semalam (pembetulan AP) nya..aritok return balit..ada gik slh.yang kau ya..dah betul polah aku, kau crk kesalahan baru..gni x duak tiga kali pembetulan..stress tauk..!!eee..kesian anak aku lam perut..mesti nya stress juak..tauklah org K nak..pangkat bsar..sik payah nak pia gilak bah..org lain pun ada tahap kesbrnnya juak..heh...mcm2 kat opis tuk..serius aie, kerja mahkamah memang boring..sikda life lalu..rasa apa jak ku kerja ctuk..mcm2 rasa eh..udah eh..lak makin pjg kerepak aku..bye!