Wednesday, 12 December 2012

Air Mata Kegembiraan..:)

Salam..halluu...nak story sal semalam la..semalam kan Selangor cuti sebab bday Sultan Selangor..so, aku dgn hubby aku plan nak g scan and carik brg baby sikit2..so, pagi tu dlm kul 10.00 am kot gerak dr rumah..tgk2 jugak klinik kat shah alam ni kot2 bukak..mcm menghampakan dan malas la berhrp..so, trus g klinik kat Kepong..ntah klinik apa nama..masuk2 klinik tu sunyi semacam..nurse tu tanya pernah dtg tak..pastu mintak i/c..then tyme isi form, boleh2 dia tanya aku..dah kahwin ke..erk..ok..aku jwb la dah kan..mmng betul dah..mesti ada sebab dia tanya soalan sebegitu kan..ok, beberapa minit kemudian nurse pun panggil aku..kami pun masuk dgn perasaan excited..pastu ckp2 ngn doktor then doktor suruh baring..nurse sapu gel..then doktor scan pakai benda alah tu..subhanallah..aku senyum2 tgk gmbr  baby kat skrin..husband aku pun sama..nampak kepala dia, tangan dia, kaki dia..dan yg pling best nampak jantung dia..berdegup dgn cepat...doktor tu dok tunjuk 5 6 kali kot..dia ulang2..pastu tgn baby gerak..dia letak ke belakang kepala..ala-ala posisi releks...doktor tu cakap - gatal kepala dia-..ok!hahah..then gerak lagi..tgn dia ke muka..doktor pun cakap - gatal muka dia-..aktif nya anak aku..tgn dia gerak2..kaki pun sama..doktor cakap baby sihat..alhamdulillah...last2 aku tak tahan..sebak..happy..terharu semua ada..keluar jugak air mata aku..hahah..setiap kali aku terigt..mata aku mesti berkolam..ntah..perasaann first tyme nak jd mak kot..husband aku tak nangis tp dia mcm speechless..happy sungguh dia..siapa tak happy...benih dia kot..pas setel semua kiteorg pun meneruskan destinasi yang seterusnya..-__-"..nanti smbung..kbye!

2 juta org yg syg saya:

bunga_rose said...

yerrr... akak & hb penah melalui saat indah tu.. tak boleh gambarkan dengan kata2.. hanya airmata saksi betapa bahagia perasaan kita tu

mRs.aiRmaN haViT said...

kan..sebak..menangis kegembiraan..mcm tasangka ada manusia comel dlm perut..hik3