Tuesday, 18 December 2012

Apedaaa pakcik ni...

Hallu...aku baru balik dr appointment kt klinik ibu dan anak..nak story sal semalam la..semalam tasempat nak update..bz katakan..puihh...bz la sgt..actually semalam ada lunch utk hari X-mas (Dato' Prasad punya majlis)..so, 'mama' aku pun pergilah..tapi ada satu tugasan yg dia bagi kat aku..ngee...hik3..pagi tu..'mama' kak bunga g jmpa 'mama' aku..rupa2nya depa pakat nak belikan kek utk Dato' Prasad td..so, 'mama' suruh aku g Secret Recipe dgn pakcik..order carrot cake yg full size..pastu belah siap-siap supaya senang org ambik nnti..pastu 'mama' nak marble cheese cake 2 utk dia bawa balik..'mama' ckp kat aku if secret recipe kat SACC Mall takde carrot cake, aku kena juga usaha cari kat outlet lain utk dapatkan carrot cake tu tadi..rabbit kot depa ni..nak jugak cake gitu..pastu 'mama' aku ckp lg..lepas dpt cake tu g tnya Bunga apa tindakan selanjutnya sebab yg punya plan ni 'mama' kak bunga..erm..kebetulan tgh hari tu abg zul kena g tapau makanan anak 'mama'..so, aku rasa better mintak abg zul ambik je..nnti aku order siap2 dr phone..just dtg ambik and sebut nama aku..dalam kul 10.00 am aku call la secret recipe (SACC Mall) order apa yang 'mama' nak kan so tak le dua tiga org nak g jalan..malas...haha..tapi, bila 'mama' tnya aku tapergi lagi..alamak..aku rs mcm..ok..nak g lah ni..padahal abg zul dah g dulu..so, aku lari ke bilik kak bunga..aku pesan kt abg zul yg aku konon2 ikut tp tak..malas la..aku g melepak sedap2 baring kat bilik kak bunga...ngee..aku dah pakat ngn abg zul..abg zul ckp OK..gud2..ngee..pastu dato' call..kebetolan bateri nset aku kong..so, nset terpadam..pastu aku cpt2 pinjam telipon opis kak bunga kol abg zul..abg zul cakap..habislah ct..pak cik dah pecah rahsia yg ct tak ikut..aku rasa mcm..OMG!!!mcm mana ni mcm mana ni..haa..gituuuu..aku g balik bilik gtau dato' yg aku sakit perut sgt so cari toilet kt bangunan lain.'mama' kata dahtau tak larat kenapa tak suruh bunga..zul tu kan blur2..sy tanya dia, dia kata tak tahuu..sib baik dalam beberapa minit lepas tu abg zul dtg bawak cake..haa..kan boleh harap..tu la, jgn kata org blur2..igt org selama ini yang bantu kau carik itu ini..ini satu kesalahan je trus cop ini tiu..dahtu pk negetip plak tu..hm..begitu la org berpngkt besar kan..*mls nak story*..kami ni rakyat biasa je..ok, abaikan! dah kek sampai..aku show kat 'mama'..haa..kan lawa kan..boleh harapkan..apapeun..tengkiu abg zul dan pakcik yang telah membocorkan rahsia aku tak pergi...rahsia pecah bila dato' call pak cik bila pak cik kata dia pergi dgn abg zul je..mataiii...!!hahahaha..ok takpe..dah setel..k bye bye bye..!!ngntok..!

1 juta org yg syg saya:

bunga_rose said...

haahaha.. siap terbaring buka tudung bagai.. dapat call je terus cam nak luruh jantung yer hahhahah..