Tuesday, 4 December 2012

Melepas Rindu dgn Mama Irsyad..

Yuhuu..Sabtu lepas kwn aku si Syakila datang dr Kuching..dia dtg KL sbb de kerja..erm, lawatan dgn ada event dekat angkasapuri..Malam Bintang P.Ramlee kalau tak silap aku..so, Sabtu lepas aku excited la nak g jumpa dia..husband aku plak Sabtu tu kebetulan ade game paintball kat Rawang belah pagi..aku tak nak lah ikut..aku nk jmpa mummy Irsyad..hihihi..aku mintk kebenrn husband aku nak naik bas/tren ke KL..actually, husband aku berat hati jugak nak melepas aku guna semua kenderaan awam tu..dia risau..husband mana tak risau..bini yg tgh mengandung pakai public transport..tp, aku berdegil jugak..bukan ape, aku tkut dia lewat smpai dr Rawang..so, pg tu dia gerak dulu ke Rawang..aku dlm kul 9.00 lebih g tggu bas kat depan flat..tggu punya tggu..pukul 10.00 am baru bas sampai..mengeluh lah jugak..aku igt bas tu g KTM Batu Tiga..rupa2 nya dia g hentian bas kat Shah Alam..takpe la..naik je la..drpd takde bas langsung lepas ni..aku mcm sakai sgt..haha..tapernah naik bas lg sepjg idup kat Shah Alam ni..beberap aminit kemudian, smpai la di bandar Shah Alam..then, tggu bas nak ke KTM Shah Alam pulak..adalah setengah jam aku tunggu bas sampai..(sabar itu penting)..husband aku asyik kol..mama kila pun asyik kol..risau dgn aku..sorry syg2 ku..husband aku sbnrnya ajak aku jmpa mama kila balik dia dr Rawang..aku tak nak..DEGIL kan..alhamdulillah takde pape jadi spjg perjalanan..ok, smbung balik cyter..pastu naik la bas ke KTM Shah Alam..ambik masa jugak..nk dkt 45 minit kot dlm bas je..pastu smpai..tggu tren plak..punyalah lama tren nak smpai..haish..stress..ada setgh jam aku tggu tren..dah melimpasi 8 stesen rasa aku, baru sampai KL Central...kat KL Central pulak aku kena jln kaki sikit nak g k stesen monorail..jalan punya jalan..sib baik tak hujan..then, sampai lah di monorail...pastu naik monorail ke IMBI (Time Square)..pastu smpai..alhamdulillah..nak dekat 4 jam jugak perjalanan aku aritu..hahaha..sampai je trus kami makan..lapar kot dieorg tggu aku..sian mereka.pas makan2..jalan2 dok cari baju kejap..then balik hotel naik tren sebab hujan lebat sgt..kalau tak hujan, boleh la jalan kaki..

husband aku tyme tu dah otw ke KL..awal plak dieorg punya game habis sbb ada 4 team je kot yg join..haish..tu la tak dgr ckp husband..pastu, dlm kul 3 hubby pun smpai..kami naik hotel (NOVA Hotel)..hntr brg sekejap..then, hubby aku lapar..turun balik g KFC..hujan masih renyai2..Kak Kelvin pulak nak naik genting mlm tu..nak berkasino katanya..ahaha..sib baik la kiteorg teman si mama kila ni..kalo tak sorg2 la dia kt hotel..tak jln2 pun..just nak jmpa..lama tak jumpa..malam tu kebetulan ada perlawanan bola antara Malaysia dan Indonesia..alamatnya dok hotel je la jawabnya..tidor kot aku dgn si Syakila tyme Malaysia main masa kedua tu..husband aku layan sorg2 pastu dia haus dia turun bawah..kami pun bgn..mintak belikan mee meggi dan air..hahaha..makan2 kemudian semua pengsan.

Esoknya pulak bawak si mama kila ni g cari durian crepe kat Time Square..(sweet chat)..hilangkan kempunan dia..sib baik dpt yg sedap..hihi..pastu laki aku teringin mkn PAPA JOHN..nak try katanya..aku ni lemah sikit bab try2 tkut tak sedap..hu3..lastly, kami bertiga pun try jugak..ok lah..lembut pizza dia dr Dominos..ptg tu, mama kila ada aktiviti di angkasapuri..so aku dan laki aku mintak izin balik awal ke Shah Alam..ptg nanti confirm2 jem..so, cpt2 kiteorg kuar dr KL..sorry mama kila..mun kereta besar dpt ngangkut semua takorg..hihi..btw, hepi dpt jumpa ktk..!!yeayy..!!


her son...irsyad..mwahh!!tayang nya lok!!


0 juta org yg syg saya: