Tuesday, 31 December 2013

SUP POLITEKNIK

Salam..
Hallu..pagi ni aku awal lagi..
Aku bgn kul 5.15 am sebab nak masak sup sayur..
Ceh, poyo sgt kan aku..
Takat sup instant gua pun boleh..
Eh, sukati aku lah nak bagn kul brapa kot..
Haish..
Slh satu sbb aku bgn awl tu, aku belum iron baju kerja..
Lepastu aku nak singgah KK Mart kejap *pad habis
Sekarang aku dah kt ofis pun..
Baru je lepas melahap sup yg aku buat pg td..
Mak ai..bangga giler takat sup sayur..
Takpe2..saja nak share..
Sup ni bukan sebrg sup tau
Sup kegemaran aku dan kwn2 aku semasa study dulu
Kiteorg tamain lah makan kafe *belagak
Ada jugak makan kafe laaa..hahaha
Kiteorg suka main masak2..
Aku igt lagi..aku yg bawak rice cooker tyme tu (BANGGA)
Iva lagi dasyat..bwk dapur gas kecik yg segi empat tu..
Peberet aku dan kawan2 aku masa tu adalah :-

1)sardin dihancurkan bersama cili padi dan limau
2)sup ketam (yg aku mkn ni lah)
3)sambal ikan bilis mak aku
4)kari dlm tin
5)ayam masak kicap dlm tin

erm..tak igt..tu je kot..hahaha..rindu zaman poli..uhuk3..
Sonok dok hostel..
Kenangan mcm2..eh lari tajuk pulak ken...
Meh aku nk tunjuk sikit sup kegemaran kiteorg semasa di politeknik mukah..

dasyat tak aku, makan atas lappy..lepastu boleh plak buat kira2 atas lappy..dasar pemalas cari kertas..

ni yg aku masak pg tadi..hikhok..ni pun dah bak terBER dah..mak haihhh

Oklah..baibai..
XOXO
Published~

Monday, 30 December 2013

MISS P

Hm, semalam aku pergi klinik kot..
Sebab risau MISS P aku lama sgt..
Aku start dtg tu pada 13/12 smpai laa ni ta habis2 kau..
So, aku risau la..
Satu keluarga aku risau ( ini tipu )..
Hahahaha..
Makanya, aku dh dapat nasihat doktor..
Perkara biasa tu..hormon..
Lainlah kalau dlm sehari kau tukar sampai 80 pad ken..
Tapi kalau pada hari 21 tak stop lagi, sila jumpa dia ok...
Aku igtkan jumpa doktor tu tak bayar..
ye ye je aku meluru nak balik kan..
Hahahaha..Sebab doktor ckp takde ubat..
So, aku kluar tanpa rasa bersalah kauu..
Dah dlm kereta aku dapat panggilan dr klinik tersebut..
Mintak bayar untuk consultant..
Gila bodoh tak aku..
Hahahah..ko igt free ke doktor cakap-cakap tu..
Hahahhaa..gua kena RAM15 bai..
Takpe lah...boleh jadi pengajaran..
Mesti mereka ckp kampung sgt..!!
Hahaha..klah..
Bye,
XOXO
Published..!

HOT DOG ROLL ZAARA

Salam..hahaha..jumpa lagi..mcm rajin pulak gua kan..
Hmmm, rindu rasa nak tulis blog..
So, aku teruskan lah..sementara hantu rajin tgh rasuk aku ni..
Pg tadi macam biasa..(eh, mcm biasa ke bgn 5.45 am)
Selalu bgn 6.30 am..hahaha
Aku nak buat breakfast la..
Nak kutuk aku erk?
Hahaha...
Setelah ditimbang perasaan dlm toilet..
Aku nekad nak buat hot dog role pulak..
Jimat sikit duit..
Takyah belanja duit bekpes ari ni..
Gigih kot bgn pg..
Goreng hot dog, potong cheese, pecahkan telur, golek2 roti..
Rajin tak aiii..??
Ciri-ciri menantu kesygn tak..
Hahahaha..
Aku tak konfidenm buat benda alah ni dpn sapa2.
Sebab hodoh ghupenyaaa...
Meh layan gambar sambil aku ajar..hik4..

macam biasa..lenyek dulu before letakkan cheese..

kemudian role2 jer..make sure hot dog tu dah goreng ye baru roll..lepastu gelek dalam telur..(faham?)..
pastu goreng..then SIAP..

Rupa dah siap tu tak nak lah aku upload..
Sebab hangus sikit..
Malu aiiii..
Masak benda ni pun boleh hangus..
Dasar betul..namak sgt tak pandai masak kan..
Bukan la tak pandai langsung..kurang pandaii..hikhok..
Kbye..
XOXO
pUBLISHED..!

SARDINE ROLL ZAARA

Salam..hallu..awal pulak aku dtg ofis hari ni..
Semata-mata nak update blog..hahaha..ko mampu?
Sanggup betul kan..
OK2..mggu lepas aku tak ke mana-mana..
Duduk rumah diam2 je..
Tak lah diam sgt..mulut byk gerak jugak la..
Sebab nya asyik nak makan je mulut aku nih..
Haih..cili sekali baru tahu..
Ok, nak dipendekkan cerita..
Pagi sabtu tu aku bgn dalam keadaan lapar..
Mana pernah aku bgn dlm keadaan tak lapar..
Gila ape tak lapar pagi2...org gila je talapar tau..
Ok..over mencarut..
Then, aku cek stok makanan aku..
Ada sardin..hmm..
Terus terigt sardine roll Kak Filla ( http://kasihaleeya.blogspot.com/ )
Malangnya roti dan telur takda..
Ok2 akan ku redah hujan ( tahujan ) pun tyme tu..
Demi sardine roll..
Ini first trial aku tau..tasangka menjadi..
Mesti ada mulut puaka yg cakap..
Ek eleh takat benda bodo ni..
Aku pun boleh buat..
Eh, hello..ada aku pakai duit kau beli brg?
Dah nama first tyme..op coz la aku BANGGA siot..
Macam nak bagitahu satu dunia je..
Aku pandai dah buat sardine roll..(poyo)..
Ok, kita layan gambar sambil aku ajar erk.
(ada ke org nak belajar dr gua?)

ok..ini lebihan sayur semalam..bazir buang..baik campur dalam sardin tu nanti

lepastu tumiskan smua bahan (ko tgk, sayur2 tu aku campak sekali)

make sure lenyek-lenyek roti tu sampai nipis tau...takde benda alah tu..aku pakai lah mug..ok what??ko kaya ko beli lah..eh, emosi pulak hamba,,

kemudian, roti yg telah di roll tadi dicampak dlm mangkuk berisi telur..sebab nak lumurkan satu bdn dgn telur tu kan...lepastu campak la dlm pan mcm gni..pakai minyak ckit je tau..jgn byk2..nanti kolestrol..mihihih..golek2 sampai ko rasa benda ni masak..

ok..dah boleh makan..rupa nya tak lah seindah rasa..rasa dia sedap tau..tasangka aiii pandai buat sardine roll..

Ok, done..!!
Benda ni aku mkn sorg2..
Gila tak gemuk ke nanti?
Hahaha..lantaklah janji kenyang..
Yahoo. percubaan pertama berjaya..gyeahh..!!

Saturday, 28 December 2013

MALAS

hallu..
giler lama tak update blog..
bukan apa..faham2 lah ofis dah blok blog ni..
hm, sadis betul lah ofis ni..
semua nya nak blok..
aku buat rusuhan kang.hehe...

Thursday, 5 December 2013

Reunion la sgt..!

Hallu..salam..
Aku nak story pasal geng keras aku dtg bulan lepas..
Gila basi cyter ni..
Bulan lepas punya cerita ok.
Tapi tak kira..nak jugak story mory kan..
Tapi, saji2 mata anda dgn gmbr dulu
Ntah mata sape lah kan..
Yg boleh tgk blog ni beberapa org jer pon..hahaha..
Sadis..Kesah jugak aku..??

before ambik Y.D.P.A HAIRONISAH a.k.a YOn

aku rasa ni hari kedua ktaorg kasi tanah kl retak

ni gambar hari campr2..(ntah ape aku tulis)

Yang pasti ni First Day hokeyh..!!

Ok..cyter dah nak start dah..hikhokhikhok...!!

24/10/2013
YON was coming first...!!
Yaa..minah satu ni dtg awl dr si minah yg mengandung tu..ahaks..
So, balik kerja aku shoot g Putrajaya..
Lepak umah osmate lma aku..
Sementara tggu ketibaa Y.D.P.A Haironisah..
Siot..sempat jgk gua joging ptg tu kat tasik P9..
Hahaha..taklah joging sgt..
Gosip je lebih..gosip psl dlm kelambu ni bahaya ckit..grrr..gataiiii
Tp before Mr.Arrogant kiteorg dah bla naik ats..
Nak tgk cyter tu kan...hik3..
Mula2 aku igt nk g kai tren jer tp..
Hm..last2 aku ajak Aeja teman aku..
Nsib dia OK jer..
&^*(%$(^
Dlm kul 10.30 Yon smpai and aku pun sampai LCCT
Cun2 kau..
Pandai aku bajet tymeee...
Lps tu shoot balik Putrajaya hntr Aeja..
Then shoot to Damansara..
Agak penat jgk lah di situ..
Dgn gangguan emosi lg..
Haishh..sadis betol laaa..YA ALLAH..!
Ok2..tanak cyta lebih psl emosi..nk story psl sahabat baik dtg..

25/10/2013
Aku saje lewat kot g kerja..
Mtk punch officemate
Dasarkan..
Lepas bekpes kt umah baru aku turun ofis..
Yon skali la dgn aku..
Mls nk pth balik sbb nk g Keyhell gituuu..
Kul 10 pai opis lpstu kul 12 dah chow..
Aku ajak Yon g PAS..sbb nak beli hanger budak..
Murah je RM2.50 - 12 btg..haa..kalau kt luar tu RM5.90
Skali dgn si syakila pun tapau hanger anak dia..
Kiki..then aku ajak Yon ni g baby expo
Sory yon..cam gini la dh jd mamak kan..kui3..
Terpaksa ko hadap aku yg gila brg budak ni..
Aku pusing2..takde yg menarik jugak..
Cuma aku sempat sambar topi owl utk Zaara syg
Lama dah aku idam topi tu
Tapi dpt komen negetip jer dr mak aku
Arh..aku peduli apa..
Comel kot zaara pakai..
Nahh..tgk ni..
Comey tak kak ton..
Lepastu aku dgn yon makan2 jap
Then shoot g KL..
Pergh punya lah berliku jln nk ke KL tuh
Sebab nya aku tak tau kot simpang siur dia
Kami berdua pakai WAZE.
Huh..waste my tyme sajeeee..
Asyik slh jln jer dia bwk..
Ko bengong kan waze..
Dulu kau ok jer..
Sekrg naper dah kuang ajooo..
Si syakila dh pai kat SKY HOTEL..
Kami berdua masih di ats jalanan
Sadis dgn kereta takde aircond..
Huaaa..ampun Yon ampun Yon..
Basah ketiak makkk uolll..
Lpstu tak nak guna perkhidmatan WAZE..
Huh...lahabau betull..
Last2 jumpa sendiri tanpa pertlgn kau WAZE..
*Campak tpn Yon keluar tingkap
Sampai2 jer terus rehat sekejap..
Tu pun tasampai 5 minit..
Kak Kevin terus ajak jln..
Baiklah..
Meneruskan destinasi seterusnya
Maaf lah ye kalau dlm KL memang aku tak tahu jln..
Aku suka guna monorail/tren jer..
Senang pun senang..
Tak yah nak bercari parking bagai
Bercari jln bagai
Dieorg ajak pergi KWC..baiklah
Jalan kaki kot..
Jauh jugak..
Giler la..
Igtkan dekat..kesian si ibu mengandung..
Sampai2 jer..pergh..
Tingkat pertama kureng sikit sbb masih mahal2..
Naik tgkt atas..pergh..RM10 !RM10!
Aku mcm..tak menahan nak ambik semua je yg bernilai RM10..
Hahaha..
Tapi bajet gua tak cukup baiii..
Pjg lg masa..byk lagi hari nk harung
Niat hati nak teman mereka2 ni shopping..
Tapi tipu lah kalo ckp takde hati nk beli..
Aku sempt gak sambar baju Zaara dua helai kat situ..
Kikikiki..
Satu aku dpt RM5 and satu lagi RM7..(dlm F.O.S)
Dah setel mereka memborong.
Perut lapar siot..
Nak mkn ye..hmmm..
Tetiba tertgk la ada gerai kecik kat luar..
Bantai jer lahh..janji kenyang..bersih jgklah gerai tu..
Erm, then balik tu naik teksi..
Tapi tak terus balik tau..
Kak Kevin nak pergi PAVILION..
Baiklah..
I terjumpa awek laki aku lama kot..
Si niesha seksi siot..
Tapi aku geli lah tgk dia..
SEBAB..*&^&*%^*
Haa..tak leh cakap...!kikikiki..
Tyme kak kevin shopping..aku dn kwn2 aku menapak kt tepi jer..
Kiteorg duduk kat kerusi luar2 kedai..
Tak pandai kot aku shopping dalam PAVI..
Takpe..then dah hbis shopping tu berjln kaki lagi menuju ke hotel..
Giler sakit kaki gua..hahaha...
Sampai2 terus mandi dan makan..
Eh makan..kata diet..lapar kot..!!
Then tidur..zzzzz.

26/10/2013
Hari kedua pulak..
Kak Kevin dan adiknya naik genting..
So hip hip hurayyy
Hahahaha..Dpt la kmk bertiga jln sendiri2..
Erkk..
First destination pagi tu adalah..
Jalan TAR/SOGO..
Maka pergilah kami naik monorail dan tren...
Pergh..aku dan syakila memang target baju anak.
Kasihan si yon..sorry Yon..
huhuh..camgni lah shopping dgn mak2 org..
By the way tengkiu aunty yon..berik Zaara baju antekkk..!!
Borong tudung, borong baju netball, borong baju anak..
Grr...gua tgk je lah..Bajet2..
Pas JLN TAR, kiteorg menuju lah ke Times Square..
Agak lapar jgk lah..
So, menyinggah la di Food Court..
Lucu tau..syakila berlagak dgn aku smpai sudu bengkok
Tu lahhh..aku ckp aku belah ayam tak nak..
Hikhokkkk..
Malam tu kiteorg memerap dlm bilik
Sebab nak tgk bola..
Swk vs Pahang
Hampa betul lah.
Penat je tekak jerit
Jerit sampai nak terkeluar isi perut tau
Kalah pulokk..
Lepas habis je bola masing2 tidurrrrrr...

27/10/2013..
Semu balik hari ni..
Babai kawan2..
Gua syg lu dua org..
Takde bende lagi nak cyter
Sebab dah lama aku peram cyter ni
So, ari ni nak post..
Hahahah

Kbye,
XOXO..
~Published






Friday, 22 November 2013

Kerja gila ibu zaara

Slm..hallu...iol dh kt kch
Izaara imani dh kt sblh i..
Tonoknya tonoknya..
Aku nk story kejadian yg mendebarkan pg td..
Serius rasa berlakon dlm film battleship..
Punyalah jntg rasa nk roboh..grr
Ok cmni story nyer pun..
Smlm aku ptt bgn jam 1.30am sbb nk naik bas kul 3 kt OU..
Aku dh knci alarm tau
Tp ntah nape x dgr bnyi..uhuk3..
Tahu aku terbgn jam brapa?????
3.45am hokayyyyy
Bas pukul 3 mmng dh lama babai la..
Bas pukul 4 ni mmng gua rasa gua havoc3x..eh slh..mmng gua rasa gua x sempT..
Aku kol hb aku..dia mamai lg..nymph.!
Aku dh ngis tp air mAta iol x kluar pon
Dlm otak aku serabut tyme tu..
Aku pk if aku g putrajaya smpt ke x ampai lcct nnti..
Lpstu pk balik kalo aku pArk je kt lcct..
Duit lg..buntu.
TIba2 dpn datocom..
Otak aku dh dpt berfungsi..
Aku igt nk park dkt tol/shell
Aku mmng nk thn bas tgh jln..
Lastly aku decide park kt Shell
Pastu aku jln kaki ke tol..
Jarak shell ke toll adalah spt jarak dr ofis aku ke plaza alam sentral
Tp gua gigih wooo..gua jln..even ada anjing usha gua..haha..padahal aku tkut.
Jln sunyi,aku tgh jln tp demi anakku..
Blum smpat sampai tol aku nmpk bas..
Aku lambai bas mcm org gila kt tepi jln..
Alhmdulillah..abg peterpan tu berhenti..
Aku cdg kt tol nk thn bas tu tp jln pun x smpi tol
Ok setel azab pertama
Azab keduaaaaa
Perghhhhhh.aku sakit per nk ber..
Tahi x rs org nk ber cir?
Haaaa..tenggelam timbul jeeee
Berpeloh..kejang bontot guaaaa..
Tahan ber..aku kemut2
Alhmdulillh dpt thn
Sbb dlm otak aku dh pk nak berak je dlm sluar.boleh??haha
Sampai je lcct aku lari 100m..
Pecut cari tandas..huh.
Legaaaaa.!!!!

Wednesday, 13 November 2013

HAPPY BIRTHDAY LAYHA


Yes, today is my birthday..
So sad..
Husband aku mcm make dun noe je.
Dia igt ke tak igt sbnrnya ni kan..
Hm..takpelah..
Yang penting mak aku msg aku pg tadi..
Wish happy birthday to me..
Thank you mak and apak for the wishes..
I love u so much until the end of my breath..
Halamak..jgn lah berkolam mata..
Baru lepas make up tadi..
Kaber sikit..jgn nanish..
Sedih wey..nape husband aku tak igt lngsung..
Dia igt apa tu..byk sgt mslh smpai bday aku pun lupa..
Aku kol jgk dia, tp dia still diam..n story sal benda lain..
Itsokay..k bye..
XOXO
Published..~

Friday, 8 November 2013

SESAT DAN LUPA

Halluuu..
Aku nk story pasal kecuaian aku..
Kecuaian aku ni disebabkan persekitaran aku perasaan aku yg celaru..
Minggu lepas (kalau tak silap aku..hari Khamis) kot..
Balik kerja tu aku tak terus balik rumah
Aku g tenangkan diri kat rumah opismate aku ( tu pun tak tenang2 )
Tapi dh mintak izin husband aku..
Husband aku bagi cuma jgn lewat sgt balik..
Ok, tepat jam 8.00 pm tu aku gerak lah balik..
Boleh pulak sesat dlm Seksyen 8..
Agak panik jugak lah..sebab asyik jumpa jln yg sunyi & gelap..
Bukan Shah Alam ni ramai org erk..?
Tak pe lah..dah penat aku pusing tak jmpa jln kluar..
Aku kol balik kwn aku..n then dia bg direction..
Tu pun terkial2 aku..haishh..
Alhamdulillah, jmpa jgk jln besar..
Ok, the next situation is...
Aku cam biasa teruskan perjalanan..
Aku guna Federal Highway..
Aku tahu balance smart tag aku RM1.50..
Tapi aku cadang nk pakai cash mlm tu..
Tak nak sentuh smart tag dulu..
Lepastu sambil drive, sambil aku korek beg aku..
Eh, takde la purse aku..
Aku tak puas hati, aku berhenti tepi jalan..
500m dpn aku dah tol ( 500m lah kot)
Aku korek2 takde la purse aku..
Memang tinggal ofis ni (kata aku dlm hati)
Hmm..aku dah panik..
Ting..tetiba terigt smart tag..
Ok, kalau tol batu tiga ni..lepaslah aku..RM1.10 kan..
Tapi, tol Damansara RM1.00..acaner..
Syiling dah habis aku tgk kt tpt letak syiling dlm kereta tu
Berpeloh2 jgk aku carik syiling dlm beg n setiap pelusuk kereta.
Masih tak cukup 30sen..
Dah la takde aircond..sauna mak kt dlm tu nyah..
Tak pe..aku teruskan perjalanan
Seram jgk berenti tepi jln tu..
Trailer lalu bergegar kereta aku..
Ye lah mereka dok laju2..
Takut terkehel kat aku ke..
Nauzubillah..
Aku teruskan perjalanan dan berniat nk berhenti kat Petronas nanti..
Fuh, berpeluh2 jgk aku cari syiling nak cukupkan RM1.00
Finally, alhamdulillah..CUKUP..!!
So, aku pun balik dlm keadaan SEBAL..
OTAK CELARU, SEMUA BOLEH JADI...
Mlm tu aku fikir, acanaer aku nk g kerja keesokan harinya..
Hmmm..

p/s : esoknya aku turun lewat, pinjm duit osmate tuk byr tol..huhuhu..

Oklah..bye2
XOXO
Published

Di telan mati mak, diluah mati bapak

Salam,
Tanggal 28-29-30-31 Oktober bermula lah segalanya..(KLIMAKS PUNYA HARI)
Aku just nak share tarikh je..
Kalau nk story tu mcm agak personal sgt..
Biarlah tersemat di ingatan ku sahaja..
Ya Allah, kau kuatkan lah hatiku ini Ya Allah
Kau lembutkanlah hati suamiku dan keluargaku Ya Allah
Supaya mereka sedar kesalahan masing2..
Amin...~

#mode : syahdu jer..

Monday, 4 November 2013

Baru ku tahu

Slm..hari ni zaara dtg kch jmpa aku
Setelah 2 hari aku meroyan
24 jam aku ngis nk jmpa ank
Smpai rs nk gila
Yes aku gila
Aku pakaikan baju zaara kt ptung barney
Aku bwk guling tga bucu izaara imani
Sesampai kt umh aku cium walker dia..
Aku cari tilam bantal dia
Sbnrnya aku cari bau dia
Aku cium buaian
Aku bkk almari baju dia
Cium smua baju dia..
Aku bwk baju dan kasut zaara dan letak tepi aku driving..
Aku x sdr apa yg aku buat
Seolah2 berkhayal.
Hari ni aku sgt sedih
Baru aku tahu perasaan kak bunga
Bila ank dia x nk ikut blik umh
Tp ini situasi berlainan
Tp rs sama..
Ank aku x nk dgn aku siot..
Nangis2..adakh aku menyerupai hantu?

Thursday, 24 October 2013

TUJUAN

Halu..tgk tajuk mcm something kan..
Aku nak cyter pasal tujuan aku buat blog ni..
Hm, ok..
Tujuan utama aku buat blog ni..untuk tatapan anak2 aku nanti..
Anak2 kau..pergh..hahaha..In Sha Allah nanti2 lah..
Tggu Zaara besar ckit..
Takde tujuan lain pon..
Blog ni tempat aku luahkan perasaan aku..
Perasaan gembira, sedih, marah, tak puas hati, bengang dan mcm2..
Blog aku ni tak la menarik sgt..
Aku suka share cyter bila aku rasa nak share dan RAJIN..
Cyter sal anak aku baru ckit sebabnya..anak aku baru 6 bulan..
Belum lagi..sabau..nanti byk lah aku update pasal beliau..
By the way, mami mishh u syg..
Sob sob..:'(
Minggu ni aku tak balik sebab kwn2 aku dtg..
Yon & Syakila..
Hm, mggu depan in sha allah gua balik 5 hari..
Cuti Deepavali..!mih3..dan Awal Muharam..
Gua sambut deepavali okeyh..!!
Tu je la aku nak share..kbye..

XOXO Published..!


Tuesday, 22 October 2013

RAYA HAJI BUJANG..~

Assalamualaikum..aku nak story sal hari raya haji lepas..
Aku rasa dah busuk bau bangkai story ni.
Tapi aku nak story jugak..
Sebabbbb..
Ni lah first tyme aku masak kuah kacang & skari daging..
Yeayyy..POYOSSS..
Aku beraya dgn anak, suami dan abg aku je di Kuching
Aku malas nak balik Sibu atas sebab2 tertentu yg tak dpt dielakkan..
Aku nk cyter mlm sebelum raya tu..
Chewahhh...
Malam tu aku masak kuah kacang kau..kelas tak iol??
Padahal..abg aku siap beli 4 tin kuah kacang..
Kuah kacang dalam tin ok..hahaha
Aku cuma ubah rasa dia jer..
Aku tumis bawang, cili, letak gula sikit..lepastu..
Tuangkan keempat2 tin kuah kacang ke dalm kuali tersebut..
Makanya..jadilah kuah kacang yang sedap..
Suami dan abg aku dok puji2..
Lahanat betol la..
Tahulah satay dalam tin..
"Rasa kuah kacang betul2 la.."
Memang la betul2 kuah kacang cuma dalam tin jer..haha..
Terasa i tau..
Lepas masak kuah kacang tu terpaksa layan Zaara dulu
Dia dok merengek2..nak tido tp tak nak tido..
Gosok2 mata..pandai betol anak beta..
Aku pujuk jugak..letak dalam buai..
Akhirnya beliau tewas..
Yeah..boleh la gua masak kari daging pulak..
Yang potong daging halus2 nya encik husband aku..
Sebab dia pakar..
Ketang ketung ketang ketung..maka siap la kari tanpa santan aku
Sebab nya tanpa santan..?? Sebab esok baru letak santan..nanti basi kari i..
Dah setel smua..aku iron baju kami semua..bibik pulak rasa diri ni..
Hahahaha..penat siot..terus tido je lepastu..dh tak peduli apa jd sekeliling..
Awl pg bgn..masak nasik impit, lemang dan tambah santan dlm kari..
Tahu tak yg sadisnya..???? Lemang aku hangus..
Aku leka..sebab layan zaara lepas mandi..dia tak nak sorg2..
Cis..salahkan anak..hahahA
Hitam kot dalam periok..dahtu lemang memnag dh tak leh mkn..
Baling anjing pun anjing tak nak hidu..haha
Kuah kacang aku nyaris2 hangus..cis..
Baru anak sorg..belom lagi anak berorg2..
Hahaha..kesian..balik je abg aku dan suamiku dr sembahyang raya baru aku mandi..
Serius mcm bibik..dgn tak mandi nya lagi..haish..
Anak je lawa tyme tu..maknya HAMPEH..
Ini lah cerita kami yg raya bujang..kikiki..

*pada hari raya haji jugak majlis aqiqah zaara dan kazen mazen nya selesai..
alhamdulillah..smua dah setel (cukur jambul dah, aqiqah dah, sunat dah..syukur)

*terima kasih mak bpk abg byk membantu..*big hug*

BYEBYE..
XOXO
Published..~

Kembali Ke Pangkal Jalan

Salam..huhu..
Tak sampai sebulan pon aku dok kat tpt kak gee
Mcm tak puas je jaga Dato' AAA..
Chewah..ayat tak menahan..
So far kerja dgn dia OK je..
Tak tau la sebab aku belum lalui mimpi ngeri kerja dgn dia..
Bak kata PKP dia..asal siapkan kerja yg dia bagi..
Everything gonna be OK..
Alhamdulillah..maksudnya ok lah tu.
Erm..aku dpt berita 2 minggu lepas
Sebelum aku cuti raya haji
CC yg kol aku gtau yg ada PA baru dtg
ERm..agak tergamam sbb rasa dicampak2..
Ahaks,sedih tau..hikhokhikhok..
Tapi dlm masa yg sama CC gtau aku..
Kita tgk dulu, sama ada Dato' nak ke idok..
Dalam hati aku, mesti lah dia nak.
Tapi pihak2 di sekelilingku menidakkan
"Tak lah Siti, Dato' mesti nak yg dah pandai kerja dlm court ni"
"Memang lah yg baru tu berpengalaman tp dia tak berpengalaman kerja dlm court"
"Saya rasa awk sampai thn depan ni siti"
Adakah itu ayat ambik hati aku..? Atau ia adalah kenyataan yg benar2 belaka..
Hahaha..apapun kita tunggu lepas raya haji jawab ku..

*&^%%$&^%&

Balik dari raya haji tu..aku tetap masuk ofis kak gee..
Ok dah berkenalan ngn akk tu..Indian okayh..! 3 thn lg nak pencen..
Dalam hati aku..OK lah tu..dh byk sgt pengalaman berbanding aku..
Aritu Dato' nk jumpa dia, TP Sivil, TP Jenayah dan PKP..
Aku kat luar bilik mcm tgh tunggu keputusan risikan dr pihak laki..
Haaa..gitu..
Tak tau nasib aku lepas tu mcm mana kan..
Dup dap dup dap..Cis..perlu ke?
Aku blur dgn aku sendiri..
Sbnrnya aku suka jgk kerja situ..mcm BEST..bilik rapi jer..
tak mcm bilik aku..HARAM..sepah sana sini..
Tapi aku suka jugak kalo tak keja kat situ lg..
Sebabnya adalah AKU BOLEH NGULAR..yeayy.,..
Bukan mengular apa..i mean Jumaat boleh la kuar awalkan..
Flight aku selalu je awal..dah awal je yg murah..haish..
Takpe la..mana2 la..
Selang beberapa minit kemudian..
Keputusannya ialah.....
Dato' memilih beliau..
Ok aku redha..(Percaya pada diri dengan harapan dan keyakinan - ala2 AF)
Aku tarik luggage aritu kuar dr bilik tu bawak diri..
Hahahaha..poyos je kan..
Tapi org sekeliling aku mintak aku tunjuk ajar minah tu..
Ok la..boleh la..tapi aku tak nak dok situ..RIMAS gua..
Aku mintak dok kat atas..n kalo de pape kol je patik..!!
ADA FAHAM..
Aku masuk bilik tu smlm dah bau lain mcm..
Busuk semcm..(serius tak tipu)..

Oklah..mls nk cyter pjg..aku kat CC ni..
Bosan dok umah..puih..hahah

BYEBYE..
XOXO
PUBLISHED..~

Wednesday, 9 October 2013

AIR ASIA BIADAP



Salam..hallu...(hallu diri sendiri)
Sebab sendiri jer baca..
Minggu lepas aku balik Kuching..
Jumpa anak ..yeay..
Aku naik flight 10.45 pm..
Aku naik Air Asia
Balik kerja aku shoot g Putrajaya
Sebab aku nak letak kereta kt rumah Farah
Pastu nanti mintak Farah hantar kat Putrajaya Sentral  jer..
Petang tu aku sempat la singgah pasar malam P2..
Lama dah tak pergi situ..
Mcm2 ada..duit je takde..acaner..?
Aku beli lah makanan sikit utk bawak ke rumah Farah..
Mandi..makan2..pastu gerak.
Dalam kul 8.00 camtu la kalo tak slh igt aku.
Sampai LCCT dlm kul brapa tah tak igt..
Aku direct je masuk..
Mls nak berkeliaran kt luar tu
Sebab takdok kerusi..
Aku menghala ke tpt charge handset laa..
Sebab bateri aku nyawa2 ikan..
Nasib baik dh mkn..kalo tak..
Dah la makanan kt situ mahal..
Kata bebas cukai tapii..mahalnya melampau2..
Ikut hati nak je g stabak..dudok situ...haha
Tasaba nya nak balik..
Pastu hati aku t ergerak nak tgk skrin
Skrin tu tunjuk la kul brapa boarding
Kul brapa delayed..etc..
Jeng2..panas hati guaaa..
Flyte gua delayed..
Kalau sejam tak pe..
Ni berejam3..
Pukul 1.25 am baru gerak dr KL..
Fuh, tyme aku tgk tu jam dah kul 9.30 pm
So, mcm nak hempas diri ats lantai
Lahanat punya AA..
Pastu dieorg pujok la kami2 ni dgn kupon MCD..
Aku tarasa lapar so aku tak g claim..
Aku bwk kupon tu balik bagi abg aku..
Hm..menunggu menunggu menunggu..
Boring
Aku memang dah belunjur kat tpt charger tu..
Penat tau...kaki aku penat sgt..
Drive kot..
Pastu sedar tak sedar dah kul 1.00 am
Hm, lama jugak la..
&*%&Dalam jam 2.45 am dah sampai Kch..
Giler la pilot tu pecut..-,-"
Yey alhamdulillah sampai..
En.husband ambik kt aport..
Balik rumah anak dah tido..
Hm..klah..nanti smbung cyter lgi..
Bye2..

XOXO
Published..!

Friday, 4 October 2013

SCR biadap

Salam..hallu..lama dah tak hupdate utk tatapan sendiri kan
Maklumlah semua nak blok..blok itu blok ini..STRESS TAU..!
Ini menyebabkan staff takde mood nak BUAT KERJA..faham?
Hm, nak story pasal mggu lepas..mggu lepas hari Ahad..
Ok, hari Ahad lepas aku kt Swk..
Pada hari tu aku kluar ngan family aku
Kiteorg g jenjalan kat Merdeka Plaza
Mak aku nak cari baju Zaara katanya..
Dah habis shooping sgala mcm..perut pun lapar..
Kelas kau nakkk...nenek shopping beriban2 utk kau..
(jeles mode)..habuan zaara hari tu dress, jacket, socks dan topi..
Jenama apa ntah..PUMPKIN PATCH..!!Kelas uol..ngade jerrr..
Ok ok..nextttt..
Kiteorg g makan kat Singapore Chicken Rice..
Masuk dalam tu dlm jam 2.30 pm i guess..
Menunggu punya tggu punya tggu punya tggu..
Side dishes dah sampai..
Antara side dishes yang kiteorg order adalah :
**Chicken Meat Roll
**Beancurd in oyster sauce (2)
**Bean Sprout with salted fish
**Crispy Prawn
Benda alah kat atas asal sampai je..bedsuppp..habis..lapar weyy
Main menu yg sempat sampai adalah menu husband aku
Fried Chicken Rice..Simple..tu pun sejuk kottt..
Aku, mak, bpk and abg aku order yg mcm dlm kuali kecik tu
Ntah pape nama dia..
Yang penting kitaeorg tggu sejam dah..tasampai2
Aku dah mula hangin..
Aku saja besarkan suara..
"Lapar la..lambat betol".
Kebetulan staf dia lalu..
Terus pergi ke meja tu..(meja kami dekat je dgn dapur)
Dia tanya kenapa..
Aku cakap "Kami dah sejam dlm ni makanan tak sampai2..yang baru sampai dpt dulu"
Dia cek cek cek..sambil ckp mintak maaf mintak maaf
Abg aku.."paammmmm" - meja dia hentak..
Bapak aku terkumat kamit marah..(rungut dah sejam dlm tu makanan tak sampai)
Lepastu staff tu pergi area dapur..utk cek menu kami konon nya..
"Maaf ni makanan korang.."
Korang tahu dia bagi aku apa..
Kebetulan aku yg sambut benda alah tu..
Makanan yang telah dimakan oleh staff mereka
Aku perasaan ada dua kuali kecil dekat situ dr tadi..
Sambil staff mereka ke hulu hilir hntr makanan..
Dan aku perasan ada dua staff cuit makanan guna chopstick
Dan aku perasan dia cuit dlm kuali kecik yg staf td bg aku
Punyalah aku panas..
Aku pergi hantar balik ke area dapur..
"Aku tak nak ni..!!Aku tgk ada staf makan cuit ambik daging dalam ni guna chopstick"
Staff yg bersalah tu aku dah lupa muka dia..hmm
Dia tanyalah siapa makan siapa makan
Yang lain tak nak mengaku..
Aku hempas meja kuat2..semua customer tgk gua
Panik perempuan(staf) tu..
Takpe2 nanti kami bagi diskaun katanya..
Aku bebel2..yg lain dah kluar g kaunter nak byr..
Lepastu dlm kereta..aku tgk resit..
Hahaha..5 side dishehs tak masuk dlm resit kau..
Kelas kau leha...yg masuk cuma nasik ayam laki aku..
Dan air2 kami tadi..total RM25.++
Padahal kalau ikutkan memang mahal jugak..
Sebab 5 side dishes tak masuk..
Mihmihmih..Puas hati aku
Tu la lembap
Bab lambat tu aku boleh maafkan
Tapi bab usik makanan customer tu aku mcm nak lempang..
Oklah oklah..nak make up..

XOXO
Published~

Tuesday, 1 October 2013

Terima Kasih Bapak

Tanggal 25/9/2013..jam 7.15 pm..di bilik adik ipar gua..
Just give me a reason..bla bla (ni nada ring tone aku tau)..
Mak aku call..borak2 la mcm biasakan..

Mak : Mak rasa nak pergi Kuching minggu ni..nak jumpa Zaara..
Aku : Yakah, pergilah..dapat mak cik relek sikit sebab mak datang..
Mak : Kau tak nak balik?
Aku : Erm, duit tak cukup mak..nanti2 lah balik..ada duit cuma byk pikir..
Mak : Ye lah kan..tiket pun mahal..mak ngan bpk pun tgk la nanti (nak sedapkan hati aku lah tu)
Aku : **^*&%^$
Mak : ^^$(&^(*

Lepastu tamat perbualan..
Tetiba mak aku ring balik...

Mak : Bapak tanya, kau nak balik tak?
Aku : Siapa tak nak balik jumpa anak mak?
Mak : Kalau nak balik g cek tiket sekrg..nanti bpk bank in..tak pun pakai duit kau dulu..nanti bpk byr balik..
Aku : Betul kah mak? (muka gembira- hati terasak-asak..sebab seminggu dah tajumpa anak)
Mak : Ye..g cek..lepastu cek tiket bpk n mak jgk dr Sibu ke Kch..
Aku : 7*%&^46
Mak : 65764587589

Tamat je perbualan..bedesuppp..aku g cek tiket...Hm, jumaat sebelah mlm memang mahal pon..
Aku tgk 6.30 am (RM69 ke kalau tak lupa2 igt aku)..Panjang aku pk..sbb aku nak ganti PA baru ni..
Argh lantaklah..minggu ni je aku boleh buat mcm ni..So, aku nekad nak EL..g mampuslah..
Tapi, mujurlah aku dah jumpa Dato' tu hari Khamis tu..n briefing sikit2 dr kakak lama tu..
Keja dia sama je tiap bulan..cuma peel je tasama dgn bos lama aku kan...
Ok..tanak cyta sal kerja..
Lepastu aku LINE abg aku bgtahu nak balik..
Abg aku pulak g tolong belikan dulu..
Cuma sekrg aku nak ke CC, ke ATM..
Ke CC sebab? nak cek bas dr OU ke LCCT jam berapa ada?
Lepastu nak print boarding pass (in case kan)
Nape tak on9 pakai phone jer?
Sebab line LEMBAP laaaa....arghh..
Aku g Shell (cucok duit) - rama2 wallet aku tyme ni..
Lepastu terus ke CC (jam dah kul 9) dgn berbaju kurung n tak mandi lg
Nampak? Nampak tak ke excitedan aku nak balik jumpa ANAK?
Aku dah nekad ambik flight 6.30 am Jumaat..
So, aku cek la bas ke LCCT..paling awal jam 3.00 am - 4.00 am..
Hm, aku takut bas takde doowhh
Aku tido dua jam jer..
Kol 2 bgn..siap2 pecut g OU..
Aku park modjo kat situ..
Bedezup naik bas jam 3.00 pg..
Tau tak? Rasa menyesal naik jam 3.00 pagi..
Baik aku naik jam 4.00 pagi..hmm..takpelah..
Yang penting aku dah selamat smpai LCCT dalam jam 4.30 pagi..
Haaahaha..menunggu la kau layha..
Urgh..tasaba tasaba..
Aku menidorkan diri dlm satu kedai mkn..
Sebab ramai yg tidur2 kat situ..siap baring2 atas kerusi dia
Ikutkan hati nak baring atas meja kan..Hahaha...
Cepatlah 6.30 cepatlah 6.30..
Tadaaa..ok naik flyte..
Yg tak best nya..aku sampai rumah tuu zaara cebik2 muka..
Ala..takuttt..tapi tak nangis..
Lepastu lama2 ok...sayang anak ami..
Aku taknak balik KL dah..hahaha..
Oklah...babaiii

XOXO
Published!

Ganti PA

Salam..wee..aku kt tempat baru hari ni..
Start hari ni aku ganti SU Dato' AAA..
SU lama dia dah pencen tapi bakal masuk balik nanti..
Hm, bilik dia agak menarik..=)
Aku suka..lawa bilik ni..
Just sekrg ni aku rasa nebes/cuak sikit la
Maklum lah ..bos baru..tak tau perangai lg..
Erm, tp yg pasti dia dgn SU lama dia serasi la
Kalau tak, takde la sampai suruh dia sambung kontrak kan..
Ok tak kisah..mmng akk tu layak smbung balik pun
Kerja dia bgus, dia tak pernah silap buat kerja..
Sebab tu la aku takut..
Aku ni dah lah agak cuai sedikit..
So, start from now kena hati..
Jangan tergopoh-gapah
Jangan suka tangguh kerja..
Dapt je nota, type terus..huhuhu..
Aku suka menaip..chewah..
Cuma ntah..ada satu perasaan takut menyelubungi aku
In sha allah..aku dpt buat..
Doa kan aku ye..
Actually, aku baru tahu aku ganti akk ni pd 26 September 2013
Surat sebenarnya sampai pada 25 September 2013
Tapi memandangkan aku kursus so keesokan harinya baru aku tahu..
Agak panas hati lah sikit kan..kalau seminggu tahu leh prepare minda sikit..
Mujur la aku dgr ura2 dr salah seorg SU tu yg kata aku ganti akk ni..
Tak lah tekujat sgt kannn..
Act, kakak ni pernah tnya dgn SU seorg lagi yg takde Dato' jugak.
Tapi dia tak nak..hmm...
Kenapa tak tanya aku jugak?
Mungkin dia takut jawapan aku tak nak kot..
Mula2 tu rasa macam bengang jugak.
Yelah terkejut kan..terkejut la sgt..
Sebab aku ni slalu balik Swk..
Mcm petang Jumaat aku dah chow dah..
Bila ada bos baru ni..terpaksa la balik kpg mlm Jumaat @ pagi Sabtu
Tapi biasanya tiket malam Jumaat mahal..
Lepastu kalau balik Sabtu pulak, rasa tak puas disamping anak tu menebal..
SU yg tak nak ganti tu pulak jauh dr laki..dia pun sllu gak balik kpg di kt N.9..
So, mcm sama je mslh..cuma bezanya aku ada ANAK..dan aku terpaksa naik FLIGHT..
Tu je..
Tapi, aku cuba terima hakikat dan redha
Mana tahu kan rezeki pindah aku dtg secepat mungkin..
Aku positifkan diri..yg aku boleh buat..
Aku boleh..in sha allah..
Benda ni mengajar aku supaya lebih berdisiplin..berprotokol..erm apa lg erk..
Semua yg positip2 la..sebab aku ni jenis langgar peraturan..haa..
Sekarang, ini mkn dia LAYHA..
Oklah..aku nak g beli breakfast..tapi, aku belum lapar..acaner?
Rindu bilik aku..(cheh, baru je tadi lepak kat bilik sendiri)..
Kbye..

XOXO
Published~

Monday, 23 September 2013

Weekend with Mr.Husband

Salam..mggu lepas husband aku dtg sbb ada MPOC..
Husband aku dtg dlm kul 11.00 mlm..sampai2 rumah dlm kul 1 jgk
Jauh bebenar rumah..
Sampai2 je terus tidur..sebab penat sgt..
Yelah dia balik kerja terus shoot g airport..
Aku pulak lepas balik kerja rehat kejap kt rumah..
Pastu dah gerak ke Putrajaya
Aku saja je gerak awal ke Putrajaya..nak lepak kojap dgn osmate lama
Dalam kul 8.00 aku gerak dr rumah..
Mak aii..jem lagi rupanya..sabor je lah..
Dalam kul 9.30 jugak aku smpai Putrajaya..
Dalam sejam jugak lah aku lepak2 kt sana..
Yelah..aku kena gerak ke LCCT dlm kul 10.30..
Makan masa 45 minit jgk g sana..haishh..
Kaki mcm kebas sebab asyik drive..
Dahlah pd pagi tu turun tgga dr tgkt 15..
Yey..husband dtg..tp esknyz bz di padang..
Kesian team husband aku..
Nape la asyik kalah ni..takde semngt tgk..hu4
Dua hari berkampun di Bukit Jalil..
Hm, no luck la JP 141 for this year..
Tak sempat nak ronda mana2.
Sebab balik rumah husband dh penat berhempas pulas di padang..
Tgk2 semlm dah balik..
Aku hntr dia kt terminal bas di OU tu.
Kan ada bas ke LCCT..
Sedih nya ya allah..
Gugor2 je air mata hntr encik suami..
Ye lah, tiga hari..mana puas nak spend tyme together2..
Dah lah tgh drama air mata boleh2 plak cina tu tgur aku
Tanya boleh tak jln tu masuk OU..dem..!!
Tyme tu aku luar bas, husband aku dlm bas..
Huwaa..otw balik bertangisan dlm kerinduan..
Sampai umah sambung balik nanish..
Nangis smpai tidor2..Kau mampu?
Tapi, apa yg penting aku sempar iron baju utk seminggu.
Yey..harus dibanggakan..
In Sha Allah ada rezeki aku balik Swk jmpa ank dan suami..
Keep Calm.. ( dlm hati parah nih..)
Klah, kang gugor lg air mata gua..tak rock la gitu..
Hehehe..

XOXO
Published!



Zaara Yang Semakin Membesar

Salam..entry kali ni aku nak jaja gambar2 anak dara aku...heheh..
utk tatapan beliau di masa hadapan jgk..hik3