Wednesday, 30 January 2013

PePLum vs KhAFtan

Salamm..fuh fuh (konon2 tiup blog yg dah bedebu)..haha..tajuk entry kali ni agak menarik..sbb sekrg aku tgh gedik mencarik baju untuk g kenduri kawen kazen aku mggu depan..tema dia soft purple..erm..akud ah survey gak dua tiga pasang baju2 online tu..almaklomlah...baju aku sekrg smua dah tak muat..perut makin besor..ahaks..so, aku nak share la gmbr2 yg aku berkenan..tp belom beli lg..nak cari sebyk mungkin kaler soft purple..pastu tgk harga..kalau berbaloi oklah..eh, tya husband aku jgk..mana dia berkenan..mana tahu dia nak pinjam..-__-"..ahaks..ok, sila menjamu mata..(padahal tak ramai yg boleh baca blog aku ni sebb aku private..)..kalah retis..!!





erm, kalo beli peplum sahaja kena beli skirt dia..so, harga dia lebih kurang jugak kalo beli one set peplum kan..kalo jubah plak one set trus..tak payah pk nak pakai skirt..pk pakai skirt dalam je..bajet aku under RM100..ahaks..dasar kan..ala..beli boleh pakai lepas preggy jugakkan..ngee..-__-"..tp tak pendek ke peplum tu utk aku dgn perut aku yg dh besar ni..ade yg labuh tp tak de yg menarik perhatian aku dong..ahaks..! aku nak explore lagi smpai terbeli satu..hihih


p/s : mcm berkenan paling bwh..hrga RM86..erm.erm..erm..

Monday, 21 January 2013

Kenangan Lalu...

Fuh..fuhh..mcm lama dah tak update blog aku ni..ye lah bz,,even bos aku cuti pun aku kena gak buat kerja yg dia bagi..sebab dia siap kol lagi dr rumah..dia nak benda alah tu semua siap pada hari Isnin kerana Isnin nanti pakcik aku ambik kt opis bawak balik rumah..baiklah..so, no JIMBA2..ok ok..lari topik..berbalik pada tajuk entry aku tadi..(apasal hati aku sedih semacam ni)..hmm...ok.sambung cerita..tadi aku bukak laptop lama aku..so aku terbiu la gmbr2 lama..ada satu gambar yang aku lama dah cari..tp aku rasa aku dah delete kot..tp ade jugak aku rasa aku belom delete..nak tau gmbr apa..? jeng jeng jeng...gambar aku edit..aku edit gmbr aku dgn laki aku..konon2 nya kami kapel..so aku edit gmbr sebelah dia sebelah aku..ahaks..!! tp, yg bestnya..tyme tu aku belum lg kontek husband aku ni..belum lg kenal2..mcm mana nak ckp erk..aku mcm minat jugak kat dia dulu tp tak la fanatik sgt..dia kan abg senior aku dulu..abg pengawas nsem katakan..=)..aku curik gmbr dia dlm fb..(shame on me) salah satu sebab aku edit tu aku nak letakkan dkt desktop opis lama aku..konon2nya nk gtau aku dah berpunya takdelah menggatal..*kau pk ko howt ke leha?*..hahahha..tp, bila kenang balik luculah..and tasangka now..dia dh jadi suami aku yg sah..sekrg dh tak pyh edit2 gmbr...dh memang betol2 dia kt sebelah aku..ahaks..aku cerita balik kt dia..dia ckp..mengong..hahaha...mengong2 pun bini kau ya encik aiman..apapun..i love u so much bee..!!hik3..

Friday, 4 January 2013

DAGU MODJO PATAH

Hm..dgr tajuk mcm sadis je kan..ini lah akibatnya kuat berjalan..mcm ni..bila erk tak igt..tp malam Sabtu atau Jumaat kalau tasilap aku..hubby aku ajak g survey tpt main PB kat Klang..lupa aku nama dia..astga..mmng aku mempunyai penyakit LUPA..byk mkn semut rasanya..kihkihkih..kami guna GPS je pergi situ..mak aii..punyalah jauh nye jln dia bwk..dhlah jauh ..berlobang2..jem..sesak..sempit..tp, sampai jugak..tak igt sampai dlm pukul berapa..takde org main..sbb kalau nak main kena booking..dia bkn mcm kt MAPAAC..dtg2 terus boleh main even takenal org situ..hehehe...ok, aku terigt la seafood kat Port Klang..aku g GPS..aku menyatakan hasrat kat hubby aku tp bila tgk jarak mcm jauh sgt aku kata tak payah kt hubby aku..tp, hubby aku ckp dah alang2..pergi je lahhh..ok.set GPS.jalan stil lobang2...sampai lah ke suatu kwasn kilang..tyme tu jalan agak menurun sikit (kereta turun bukit)..so, agak laju la jgk..punyalah tak nampak lubang sebesar kereta kancil kt depan kami..dah la kereta waja kat belakang kami pun laju..kalo hubby aku brek confirm2 la kena radak dr belakang..so, laki aku terpaksa tempuh dan kereta waja tu lepas..*haram*...trus kami berenti tepi jalan..tgk bumper modjo dah patah dua..satu tertinggal kat lobang tadi..satu lekat lagi kt bdn modjo..hubby aku dgn muka kesal terus cabut yg tertinggal tu..dan tinggalkan kt tempat kejadian jugak..yg sedihnya...kaber ori bumper pun pecah..uhuk3..tgk, duit lagi..haishh..spot lyte pun dah mcm pecah..tp tak pecah..laki aku thn pakai silotep..syahdunya tgk modjo..aku rs bersalah..di atas keinginan aku semua lah ni..*salahkan diri sendiri*..tp, kami tetap teruskan plan kami utk mkn kt situ..dgn perasaan sebal.kami buat2 lawak..actually, kaber perasaan sebal..ye lah DUIT lagi kot.......uwaaaaaaaaaaaaaaaa...!!! takpelah..mari jamu mata dgn menu yg kami order..dah la perut aku skrg tgh lapar..hmmm..dan buat pengetahuan korang modjo pun da direpair..nak tak nak kena repair..dry la poket kami laki bini..wuuwuuw...



patah seribu hati kami..wuwu...$$$$$


penghibur hati


MODJO JUNIOR

~hari kejadian~

Salam..tadaaa..mcm dah  lama tak update blog..gagaga..perasaan malas menguasai diri..actually, byk aktiviti yang aku lakukan pada hari2 yang berlalu *ayat skema*..Sabtu 2 minggu lepas, aku dpt panggilan dari aunty JUSCO..dia bagitahu yang stroller dan baby car seat dah sampai..so, ape la lagi..lepas repair ekzos kereta..aku dgn laki aku shoot pergi ke JUSCO Bukit Raja ke Bukit Tinggi,,tak sure aku..yahuuu..dpt dah modjo junior utk anak mami..dah lepas ni takyah pk dah..benda paling mahal dah lepas..hahaha..aku dgn laki aku pilih kaler hitam merah..ntah tu je lawa..kalau hitam biru tu mcm dayak je aku tgk..astgfrlhzim..dayak aje dipersalahkan..hahaa..balik je rumah husband aku terus psg stroller..aku malas nak layan...aku baring sambil tgk je..sambil dia bebel2 pasang benda alah tu..tp aku dah warning awl2..lepas psg tu pandai2 la bungkus balik supaya tak berdebu..kusyuk kau..muka dia pasang tu...hahaha..nak tergelak pun ade jugak tp aku biarkan je..haish..mcm2..ari tu nak pasang katil baby aku tak bagi..ni pasang stroller aku bagi..tu yg kusyuk semcm..kira puas hati jugak lah dpt stroller harga tu..sebab dia 2 in 1 ke 3 in 1..kalau tgk kat mid valley aritu..mak aiii..makan RM1000..huhhh...ni aku dpt..RM689..=)..murah tak?murah kot bagi aku yg kedekut..ke ade yg lagi murah..?aku beli SWEET CHERRY punya brand..aku pilih ni sebab tpt duduk dia boleh both side..takde la anak aku tgk org lain je nnti..mesti la tgk mak dia..kalau dh besar sikit baru tgk persekitaran lain..hehe..fuhh..rs lega plak bila dh beli benda alah nak..so, lepas ni brg2 baby yg ringan2 tu bleh beli sikit sekali kan..peace..!!

MODJO JUNIOR

p/s : after beli semua tu, kami pun tgk cyter hobbit..ok, memang best tapi jalan cerita terlalu pjg sampai aku tertido..aku tido kat kerusi sebelah..kan ambek set couple..kusi sebelah takde org..ngee..so, sorg satu set kusi kapel..hohoho..zzzz...