Wednesday, 6 February 2013

CHECK LIST

Hallu..hihi..sementara tggu waktu balik bosan pulak takde buat pape..mama dah balik..so, aku buat la benda alah ni...check list utk diri sendiri..haishh...byk lagi yg pending..bukan ape yg pending tu..sebab mcm senang nak dapat..hik3..so, beli sikit2 la nanti..so, let's check it out..kalau ada yg tertinggal nanti aku cek balik..hihihi..

FEEDING 

1.  Feeding Bottle ( 3oz/5 oz ) - PENDING
2.  Newborn Teat - PENDING
3.  Storage Bottle - DONE (tggl nak ambik je lagi..aku beli 30 bijik dgn hrga RM75 - murah tak murah)
4.  Breast Pump - PENDING (lepas bersalin kot..tgk mcm mana aku punya **** berfungsi..)
5.  Bottle & Teeth Brush - PENDING
6.  Sterilizier, Dryer & Warmer - DONE (aku beli set combo) - dah stop shopping bulan ni..!
7.  Nipple Cream - PENDING
8.  Nursing Bra - PENDING
9.  Nursing Pas Disposable (1 box dulu ) - PENDING 
10. Bottle Cleanser -PENDING


BABY GEAR

1.  Long Sleeve - DONE
2.  Short Sleeve - DONE
3.  Rompers/Bodysuit - DONE
4.  Short Pants - DONE
5.  Long Pants - DONE
6.  Mittens & Botties - DONE
7.  Binder (ape ni?)
10. Baby Bip/ Washcloth - DONE

*tapi yg DONE tu mcm nak tambah sikit lagi..erk..make sure jgn beli yg NEW BORN ye leha..!!


BABY NURSERY

1. Bidding Set - PENDING ( tp yang kt kpg mak aku dah buat )
2. Blanket with/without hooded - DONE
3. Mosquito Net - DONE (skali ngan katil baby aritu..)
4. Storage Drawer for Baby Gear -PENDING
5. Laundry Basket - PENDING
6. Receiving Blanket/Napkin ( untuk bedung ) -DONE ( mak aku dah buat )
7. Bouncer - PENDING (nanti fikir balik..)


BABY CARE/BATHING

1. Toileteris - PENDING
2. Towel - DONE ( 3 pasang kalo tak silap )
3. Cotton Buds - PENDING
4. Cotton Ball/Pad - PENDING
5. Nasal Aspirator - PENDING
6. Bathtub - PENDING (mandikan dlm sinki boleh tak?)
7. Viks & Minyak Telon - PENDING
8. Nail Clipper - PENDING
9. Small towel - DONE


BABY DIAPERING

1. Newborn Diapers -PENDING
2. Diaper Wipe - PENDING
3. Changing Mat - PENDING
4. Diapers Rash Cream - PENDING
5. Wet Tissue - PENDING
6. Detergent - PENDING
7. Napkin Liner - PENDING


TRAVELING EXTRA

1. Car Seat - DONE
2. Stroller - DONE
3. Baby Sling - PENDING 
4. Nursing Cover - PENDING
5. Diaper Bag - PENDING
6. Cooler Bag for EBM - PENDING
7. Body Support for stroller - PENDING 


FOR MAMA

1. Sweater - DONE
2. Maternity Pad - PENDING
3. Normal Pad - DONE (sebab aku punya byk lagi )
4. Socks - DONE (senang carik)
5. Confiment Set - DONE (yahuuu..tp, bulan depan beli susu dia plak..tamampu nak beli skaligus)
6. Bengkung - DONE ( mak dah buatkan )
7. Massage Oil - DONE (mak dah siapkan kot)

0 juta org yg syg saya: