Wednesday, 13 February 2013

mereka datang lagi..

DAY 1

Salam..halluu..hari ni dah start keja balik dah..mak aii..malas bebenor rasa setelah 4 hari bercuti nih..hm..rindu mak..:(..hehe..hari Sabtu lepas mak aku datang dgn bapak, mak saudara, bapak saudara dan abang aku..dieorg datang dlm kul 9.00 lebih gitu kot..bpk aku tak bagi kiteorg ambik kt airport..sebab dieorg nak naik bas katanya dr lcct ke kl central..so, aku dgn laki aku terus gerak ke Wangsa Maju, rumah abg aku seorg lg..disebabkan malu2 kucing nak naik rumah dulu, aku dan laki aku lepak makan satay kat kedai bawah2 area umah abg aku tu..lepastu mak aku call ckp dh smpai..soh g danau kota..erk..baiklah..dah jumpa dieorg..ape lagi..mak ngn bpk aku shopping..tp tak byk benda yg di shopping nyer pun...dlm kul 1 ke 2 kalau tak silap igt aku..kiteorg pun balik..penat siot..aku 15 minit baru start jalan kaki dah lenguh..aikk..pelik..tido2 pun dalam kul 3 cmtu..kitoerg tido umah abg aku kat Wangsa Maju ( tajadi tido hotel sbb abg aku tak kasi )..


DAY 2

Hari ahad pulak, kiteorg g kenduri kazen aku kat Selayang..kenduri angah dan abg fariz..mcm biasa...datang je pengantin..relek sekejap..terus gerak..konon2 nak jalan..mmng mak aku dtg nk berjalan2 pun..dia plan nak g Nilai katanya,,so, mereka pun melakonkan watak sendiri..ahaha..abg abu pulak sebagai direktor..yelah, bukan apa..abg abu sepatutnya jadi wakil majlis jugak..tp, bz dgn mak aku dtg..so, dia pun nak cepat2 lari dr majlis tu..hihi..then, ptg tu kiteorg pun g ke Nilai..aku, laki aku dgn abg aku satu kereta..dan yg lain satu kereta..aku mcm biasa..jalan sekejap kaki dah lenguh..so, lepak dlm marrybrown..aku just sempat sambar toto..untuk tidur..hehe..2 bijik RM50..hehehe..murah lah tu..kot la..hehehe..mak aku ckp lg, mlm ni tido umah abg abu..mula2 kata nak tido umah aku..dah la aku dgn husband aku bwk baju utk hari ahad je..so, kiteorg mtk kebnran balik Shah Alam ambik baju..abg aku ikut skali..haha..tapi, malangnya..smpai je rumah aku..tiga2 tak larat nak bgn lg..nk g makan pun tak larat..penat kot.....tyme aku tido..mak kol..suruh balik ke wangsa maju lagi..jgn lewat sgt..tp, abg aku ckp aku tido..so, mak ckp takpe lah..esok je lah dtg wangsa maju..yahuuu...kami pun trus tido tanpa makan..walau perut sgt2 lapar.. -,-"

gambar yg sempat aku ambik dgn kazen aku kt majlis angah

crazy cuzzy..!!


DAY 3

Ok..hari isnin pulak dah..hehehe...still kat rumah aku..dieorg mak dgr2 nak g Jalan TAR hari tu..mak ckp, kiteorg tak pyh dtg KL..sebab mereka nak datang Shah Alam..so, ape lagi..kiteorg lepak Shah Alam je lah..relaks....mula2 breakfast kt Mcd..lepastu g Plaza Alam Sentral..teman abang aku nak carik power bank..aku sempat pulak sambar baju baby..2 pasang..RM20.00..hik3..husband aku sambar samsung corby..-,-'..dan paling best..abg aku sambar iphone 5..actually, dia bukan sambar..dia tukarkan iphone 4s dia dgn iphone 5..kisah lucu di sebalik penukaran iphone abg aku : hahaha..setiap kedai tanya berapa hrga iphone5 sekrg..ada yg murah dan ada yg mahal..lastly, kat satu kedai amoi ni,,tnya la berapa dia boleh terima iphone4 abg aku..amoi tu ckp, tmbah RM1100 je..aku apelagi..mintak seribu terus..then, amoi tu ckp boleh la..tp, abg aku pulak serba salah..beli tak tukar ke tak..aku dgn husband aku senyap je..jgn hasut aku ckp kat laki aku..tergelak kot kiteorg..hahahaa...abg aku ckp, tak jadi lah..hahah..baiklah..lepastu lepak kat dunky donut..dia masih berfikir nak tukar ke tak..dia mtk pendpt kami..laki aku pun ckp, kalau dia..dia ambik je..sebab nanti kalau iphone 6 kuar..tak lah jaoh beza sgt dgn iphone5 berbanding iphone 4s..sebab abg aku ni fanatik jenama apple..haish..so,samsung taminat ler..dia pk punya pk punya punya pk..lastly dia ambik..lepastu dia ckp, jgn terkejut lepas ni tgk aku mengemis kat tepi jalan kat kuching..lepastu makan sekali dgn kucing aku di rumah tu.( maksudnya, makan maknan kucing )..hahaha..haish..mcm2..nasiblah aku ni jenis kalau satu phone tu..satu je..pakai smpai rosak..!rosak sgt2 baru beli baru..fuuuhhh...lepastu mak kol ckp dah sampai shah alam..dieorg lepak umah sampai kul 4 mcmtu..sbb nak jalan2 ke klcc dan jalan tar..rupa2nya belum pergi jalan tar..-,-"..katanya nak naik tren..baiklah makkk..kami tiga mcm biasa..gerak lewat sikit dr shah alam..sebab malam tu nak tidor wangsa maju lagi..singgah wangsa walk..sebab abg aku nk mkn POPEYE..-,-"..skali pergi situ, POPEYE dah tukar jd kedai lain..dah tukar jadi THE MAHANTTAN FISH MARKET..so, kiteorg try makan situ..ok..its will be the first and the last..tak sedap langsung..huh..~lepastu mak kol pulak...suruh cr kotak..sampai sri rampai kiteorg carik..tu pun curi..sebab kedai2 tak nak jual..curi tepi jalan..hihi..balik2 je aku trus tido..penat nak mampuihhh..aduheh...zzzzz


TMFM..-,-'


DAY 4

Dieorg mak balik dahhh hari isnin..kiteorg hntr mak ke airport..gerak kul 4 lebih pagi kot dari wangsa maju..ya allah..ngantuk giler giler dan giler..flyte mak kul 8.20 am...so tayed..tp pergi kali ni, mak tak tido umah aku..huhuhu..mak ckp next tyme dtg mak tidor rumah ye..hm..lepas smua setel..aku dgn laki aku balik..tido sepjg hari..fuhhh..tp, nape la penat sgt walaupun tak berjalan sgt..berbanding mak dtg yg lepas..tu lg byk jalan kottt...mgkin aku dah sarat sikit..sarat la sgt..hahaa...k lah..nk smbung kerja..k bye..!!

0 juta org yg syg saya: