Wednesday, 20 February 2013

Move Baby Move

Hallu...salam..semalam aku ngn laki aku g cek up baby cam biasa..kiteorg dpt nombor 1016..yeahhh..sungguh asyik bila menunggu kan..rutin bulanan..ambik berat-ambik darah-kencing-cek degupan jantung..tapi, cek up kali ini..aku disuruh buat cek HIV..baiklah..alhamdulillah everything okay..walaupun berat aku naik 2.8kg..dari 63.8kg ke 66.6 kg..haishh..kuat bebnor makan..aku dah kontrol tau..mkn buah mkn benda2 ringan..makan sikit tapi kerap..haish..takpe lah janji anak aku sihat..ngeee...part paling best semalam..tyme tu nurse tekan2 perut aku..mungkin nak cek kedudukan baby..nurse tekan2 lepas tu anak aku tendang..ahaks..!terus nurse tu cakap..aik, marah dia..aku pun tergelak.aku memang mcmtu..akan gelak bila tgk dia gerak..gelak sorang2..-_-'..lepastu nurse nasihat itu ini..erm..dia kata mulai 20/2/2013 dah boleh start kira pergerakkan bayi..kalau bayi gerak sekali tick..kalau mcm dekat sgt jarak pergerakkan dia..di kira sekali..kiralah smpai pergerakkan ke sepuloh..sehingga jam 10.00 malam..kalau smpai 10.00 malam still tak cukup 10 pergerakkan..so, cpt2 g klinik..takut2 baby telan najis sendiri ke, baby lemas, usus berselirat ke..(ya allah mintak jauh semua tu)..so, hari ni aku dgn excited nya menanda pergerakkan anak aku..tapi, yang malangnya BUKU PINK tertinggal pulak..so, aku buat sendiri..tu pun cincai maa..ahaks..!takpe..janji gerak..mwah2..~

ok..!babaii..XOXO- publish~




0 juta org yg syg saya: