Wednesday, 6 February 2013

SHAKLEE OH SHAKLEE

Salam..hm..ok2.aku sekrg tgh survey set berpantang nanti and aku dah nekad ank ambik shaklee je kot..malas nak pikir pjg dah..so, sekrg ni tgh survey2 harga mana yang lebih berpatutan..sebab ada yang murah dan ada yang mahal..harga lebih kurang tp..kena pandai survey..nanti rugi..dasar kedekut..ahaks..bukan kedekut..JIMAT..haha..aku siap listkan lagi dalam diari..pengedar dan harga yg mereka berikan..ada yg offer ini itu..ada yg cekik darah...so, kat situ aku boleh pilih mana penjual yang aku nak..hak memilih hak pelanggan..ahaks..!! tp, aku nak share kat diri sendiri..apa yang ada dalam set berpantang shaklee ni..aku ni nanti jgn makan je tak tahu ape fungsi..so, nak kopipes je lah dr bloger2 lain..hik3..



Orang cakap 4 di atas adalah basic nya bukk...ye lah kot..aku survey tiap blog memang ckp 4 ni basic dia..so, aku nak tahu la apa kelebihan keempat-empat benda alah ni..supaya nanti bila org tnya aku tyme pantang senang aku nak jawab..(kena hafal ni..ahaks - mcm ujian sekolah kan..main hafal2..)

VITAMIN B-COMPLEX DGN ASID FOLIK [B-Beauty]
-penenang
-mengelakkan stress/meroyan 
-meningkatkan pembentukkan sel darah merah
-menukarkan makanan yang kita ambil menjadi TENAGA (so, si ibu lebih bertenaga dan kurang keletihan)
-menjaga kulit dari dalam (dgn kata lain mejaga kecantikkan kulit)

VITALEA/MULTI VITAMIN DGN ZAT BESI
-membekalkan 23 jenis vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh (tyme pantang susah nak dpt vitamin dan mineral tu, sbb waktu tu makan benda2 merepek je..merepek la sgt..haha..)
-zat besi pulak utk hasilkan darah merah 9dia gantikan darah yang banyak keluar tyme kita bersalin tu)
-kalau tak de vitamin dlm bdn nanti nampak pucat..tak gojes..gituuu...ahaks..!

VITA-C
-penyembuhan luka jahitan 
-membaik pulih tisu yang rosak 
-meningkatkan sistem pertahanan badan (mkn sebijik vitamin C ibarat makan 7 bijik oren..yummeh) 
-yang penting...benda ni penting dalam kecantikkan kulit (perempuan mmng perempuan jugak) kerana ia membentuk kalogen...

ZINC COMPLEX
-membaik pulih luka jahitan dan luka dalaman
-benda ni ala2 pengganti ikan haruan konon2 nya..haa..gituuu...takkan la hari2 mak aku nak masak ikan haruan kot..kalo weekend tu ok lagi..hik3..
-haa..ni penting..membantu masalah 'KEDINGINAN' selepas bersalin..(paham nggak?)
-menjamin bayi membesar dengan optimum (utk ibu yang menyusukan anak)..aku nanti insyaallah nak susukan anak sampai umur dia 2 tahun..insyaallah...kena rajin pam susu la nanti..sebab kerja kan..hik3..


Selain daripa set-set di atas..depa kata boleh tambah vitamin2 lain..sebagai contoh :-

ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP)
-memberi tenaga
-melancarkan penghasilan susu
-penting untuk kelenjar dan tumbesan
-mencantikkan kulit I
-membantu kawal paras kolestrol
-memberikan rasa kenyang
-mengalirkan susu yang meriah..haa..elok lah tuuu...

OSTEMATRIX
-membekalkan nutrien-nutrien harian
-membantu pembentukkan dan penjagaan tulang dan gigi
-mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral zink, tembaga dan manganese


ALFAFA COMPLEX
-ala2 kacip fatimah gituu..
-milk booster bagi ibu menyusu..
-melegakan sakit sendi dan belakang
-hilangkan kelesuan dan tekanan
-memberi kelegaan semasa haid
-memulihkan urat selepas bersalin
-bagus untuk elergi dan ekzema
-merawat asma
-mencuci usu dan membuang toksik
-membantu masalah penghadaman dan pencernaan
-meneutralkan asid dalam badan 
-membesarkan dan mengangkan tetek
-melegakan sembelit
-memberi sensasi 'rasa sejuk'..giteww...

oh, okkkkk..aku dah tahud ah serba sedikit pasal shaklee..so nak teruskan pencarian lagi nii..hahaha...tapi, ok ke kalau beli awal ni..takde due nye ker..aku tak nak beli tyme aku kt sarawak nanti..nanti harga dia lagi besar..sebab postage2 kannnn..ada paham..?hehehe..jap lg smbung balik..nak serbey2..


0 juta org yg syg saya: