Saturday, 9 March 2013

bukan lupa tetapi tak ingat


hye..bersiaran lagi kita di petang sabtu yg mulia ni..hehe..aku nak story pasal semalam..hmm..semalam 8 Mac 2013..ok! aku dr pagi kusyuk kot dok type alasan yg dato' bagi kat aku..type punya type tak sedar tinggal 2 muka surat lagi..yeayyy..!! tiba2, terdgr dato' borak dlm phone.."oh, tengkiu for the birthday wisheh"..sentap akuuuu..trus berhenti buat kerja kau..trus rasa diri ni bersalah dan rasa diri ni tak guna..hahaha...on the spot aku msg staf2 lain ajak beli cake and kad sesama..abg zul okk ajew..kak j pulak ( ayo, sy sejam dlm bilik dia borak tak wish lngsung..aiyo, u lah ni tak igtkan i ), puan j ( yeke? kenapa x gtau awal - dgn nada yg amat kesal dgn sikap aku..nak bg apa ni? sllu kami bg bos lama bunga..bla bla bla..)..f pulak buat biasa jer..hm..ok aku slh..lepastu aku trus ajak fatin kluar g crk kek dan kad..terkocoh2 aku..dgn bawak perut..peloh2 siottt..crk je kek dlm pkns..lepastu kad mcm hampeh segala..dgn abg zul msg ckp dato' crk..makin panik la aku..sampai je opis..tulis kad..sign..hm,kad comot..lepas dh ready smua..dato' pulak dh tggu pak cik kt  bawah..tak sempat..ok..lunch hour..kuar dgn kak bunga..tenangkan fikiran dlm mayfair jap..aku gtau kak bunga nk beli kad baru sbb kad lama comot..pusing seksyen 7 tajumpa..last2 kak bunga bwk aku g the store..hokey..jumpa..balik opis..smua dh masuk kecuali aku..pintu dato' still tutup..igtkan takde org..puan j duduk kt tpt aku ( serius, rs nyampah ade jgk )..sbb bunyik mcm slhkan aku..sabar leha sbar..jgn pk sgt bak kata kak bunga..tyme aku beli kad sempat lg nak suruh aku crk hadiah utk hari wanita..puihh..ko tak sdr ke jam dah kul brapa..lepas tu boleh pulak komplen pasal kad yang aku beli " mcm budak2 lah kad yg u beli"...dlm hati aku..ya allah..semua yg aku buat tak betul..dah la betis aku bisa ditambaha dgn penat lelah tekejar2...jd satu trus jd sakit hati..hmm..ok fine..tetiba dgr dato' tekan bell..ok, maksudnya dato' dh smpai awl..hmmm..tasempat lg..last2 kmi tggu hbis kes ptg baru bagi..ok sekian..!

p/s : tengkiuk kak bunga for the bubur ayam mcd dan milo ais nyer pun..ngee..!!xoxo..

1 juta org yg syg saya:

bunga_rose said...

ololoooo cian makyong kita ni..

abaikan je ct.. dato pun rileks je kan.. dia sakit2 tu takde nak fikir nak celebrate ke ape..

depa je kecoh lebih dah depa pun lupa tarikh lahir dato apsal tak salahkan diri sendiri sama.. cer sama2 blame diri masing2 kan senang.. sesuka nak letak kesalahan atas bahu makyong sorang, takde perikemanusiaan langsung!!!

tq mayong teman kayong g meperrr