Thursday, 21 March 2013

first trial..!!

Salam..hallu...tgk tajuk entry aku..pasal makanan..yumeh...semalam dok lepak2 kat bilik kak bunga berpk gak nak masak apa..bila kak bunga cakap semalam dia masak ayam masak kurma..ting..nak try lah..kot2 menjadik..hahaha...kak bunga ckp senang je..ok senang..balik tu singgah supermarket beli bahan..hik3..bersungguh2 kau..siap tumbuk pakai lesung bahan2 tumis..padahal dekat resipi kata hiris ajer..hahaha..

Sementara aku buat menu makan mlm, husband aku layan ps3 dia..okey2..takper..nanti kau jd tukang rasa aku yer..dah siap tumbuk brg tumis..start menumis..terdgr suara husband memuji..erm, sedapnya bau..hahahaha...lps tu aku rasa la..mcm ade yg kurang..sekali aku tambah 3 sudu gula..haha..kot2 sedap..puih..manis giler kot...lepastu aku letak garam lg..still manis..last2 panggil tukang rasa..dia kata : rasa cokelat sayang..! baiklah..aku suruh dia adjust rasa smpai menjadik..dia tambah cili api..dia tambah garam..dia tmbah lada..hokeyh..sedap jadinya..terima kasih encik suami..kalau awk takde sy tak tahu la rasa ayam masak kurma saya itu mcm mana..sebab kalau bab rasa2 ni mmng aku bg kt laki aku..aku main campak2 je dlm kuali..hahahaha..dasyat tak dasyat..

lepastu menu kedua pulak, sambal belacan..ok, ini aku sgt expert..hik3..just kurang limau laki aku bilang..ok yang ni makan dgn timun dan mangga muda aku tu..hik..last skali telur dadar..hehe..ala..simple2 je..janji kenyang kannnn..alhamdulillah..suami kenyang, aku kenyang and baby kenyang...

kenyang la sgt..yg aku sedar pukul berapa ntah tgk ada pinggang mangkuk dlm singki..seolah2 ada seseorg lepas makan..baiklah..suami aku lapar..so, dia buat instant pratha..aku tnya mkn pratha dgn apa..dgn ayam masak kurma..haha..kesian nyaa...isteri tido suami kelaparan..sib baik pandai hidup..hik3..

hokeyh, nak share gmbr sikit..hik3..

ayam masak kurma/telur dadar/sambal belacan/budu/timun/mangga muda..

my first trial.
nota kaki : tengkiuk kak bunga sebab bagi idea nak masak apa semalam..hik3..ok..babai!xoxo..PUBLISH..!

0 juta org yg syg saya: