Friday, 1 March 2013

HUPDATE HUPDATE


FEEDING 

1.  Feeding Bottle ( 3oz/5 oz ) - PENDING
2.  Storage Bottle - DONE (aku dah beli 3 kotak jenama Amazing Mom-murah dpt hrga RM75.00)
3.  Breast Pump - PENDING (lepas bersalin kot..tgk mcm mana aku punya **** berfungsi..)
4.  Sterilizier, Dryer & Warmer - DONE (ni aku beli set combo skali boleh pakai dlm kereta..RM175 je, jenama AUTUMNZ)
5.  Nipple Cream - PENDING (aku rasa nak beli cocoa butter punya, mcm cream stretch mark aku)
6.  Nursing Bra - DONE (dah ada 2 tapi rasa nak tambah lg..tggu gaji k k k?)
7.  Nursing Pas Disposable (1 box dulu ) - PENDING 
8. Bottle Cleanser -PENDING
9.Drying Rack - PENDING


BABY GEAR

1.  Long Sleeve - DONE
2.  Short Sleeve - DONE
3.  Rompers/Bodysuit - DONE
4.  Short Pants - DONE
5.  Long Pants - DONE
6.  Mittens & Botties - DONE
7.  Binder (ape ni?)
10. Baby Bip/ Washcloth - DONE

*tapi yg DONE tu mcm nak tambah sikit lagi..erk..make sure jgn beli yg NEW BORN ye leha..!!


BABY NURSERY

1. Bidding Set - DONE
2. Blanket with/without hooded - DONE
3. Mosquito Net - DONE (skali ngan katil baby aritu..)
4. Storage Drawer for Baby Gear -PENDING
5. Laundry Basket - PENDING
6. Receiving Blanket/Napkin ( untuk bedung ) -DONE ( mak aku dah buat )
7. Bouncer - PENDING (nanti fikir balik..)


BABY CARE/BATHING

1. Toileteris - PENDING
2. Towel - DONE ( 3 pasang kalo tak silap )
3. Cotton Buds - PENDING
4. Cotton Ball/Pad - PENDING
5. Nasal Aspirator - PENDING
6. Bathtub - PENDING (mandikan dlm sinki boleh tak?)
7. Viks & Minyak Telon - PENDING
8. Nail Clipper - PENDING
9. Small towel - DONE


BABY DIAPERING

1. Newborn Diapers -PENDING
2. Changing Mat - PENDING
3. Diapers Rash Cream - PENDING
4. Wet Tissue - PENDING
5. Detergent - PENDING
6. Nappy Liner - PENDING (wajib - jimat pampers - sbb baby umur 1 bulan dia popo sikit..so bleh buang nappy tu n tak payah tukar pampers - ini aku baca kt blog org la..)


TRAVELING EXTRA

1. Car Seat - DONE
2. Stroller - DONE
3. Baby Carrier ( utk laki aku kendong anak )  - PENDING 
4. Nursing Cover - PENDING
5. Diaper Bag - PENDING
6. Cooler Bag for EBM - PENDING
7. Body Support for stroller - PENDING 


FOR MAMA

1. Sweater - DONE
2. Normal Pad - DONE (sebab aku punya byk lagi )
3. Socks - DONE (senang carik)
4. Confiment Set - DONE (yahuuu..tp, bulan depan beli susu dia plak..tamampu nak beli skaligus)
5. Bengkung - DONE ( mak dah buatkan )
6. Massage Oil - DONE (mak dah siapkan kot)

0 juta org yg syg saya: