Wednesday, 20 March 2013

pity her..:(

Hallu..semalam MIL aku call kami..saja2 nak borak2 ngn anak menantu dia..dia risau sgt kot2 aku tak lepas naik flight..husband aku cakaplah - kalau ada surat doktor in sha allah lepas...sgt sayu suaranya kalau kami tak dapat balik..sob sob...

lepastu borak2 punya borak..MIL bukak cerita pasal anak buah dia (Lin) gugur lagi buat kali kedua..Ya Allah kesian nya dia..aku dgn laki aku gtau MIL aku suruh adik Lin g jmpa doktor pakar..sbb ni dah kali kedua dia gugur..haritu elok2 dah 5 bulan..ketentuan ilahi semuanya tu..dalam pada masa yang sama aku bersyukur dgn diri sendiri..sungguhpun aku byk bergerak kasar...tak mcm org mengandung..alhamdulillah..sehat semuanya..smoga sehat sampai anak mami lahir ye..aku turut bersimpati dgn adik lin..MIL aku cakap, keluar je dari bilik rawatan dia meraung menangis teresak2..dahlah tyme tu mak dia dgn husband dia pergi Sarikei..nak ambik minyak ape ntah..malam kejadian..adik ipar aku trus bawak dia g jmpa specialist..kesian nya ya allah..adik lin ni kahwin selepas 3 hari aku dan laki aku kawen..ngee..dieorg dulu yg dpt berita gembira..aku pun tumpang gembira la dgr dia nak dpt baby..aku dan husband aku still releks lagi..tup tup 6 bulan lps tu - oh, mami wanna be rupanya aku..MIL aku imbas kembali - tyme aku balik raya haritu dah nampak lain muka aku..*biasalah org tua kan..mesti tahu berisi ke tak berisi..aku gtau MIL alhamdulillah baby takde pape..sbb masa raya aku sakan minum air gas, makan nanas..terhentak sana sini (otw balik kpg kan), main paintball dgn laki aku..turun naik tangga opis..berpindah randah, angkut brg2 berat..alhamdulillah..sihat smpai skrg..aktif giler2 dlm perut mami nya..smpai bapak nya terkejut tgk pergerakkannya yg laju..syg, smua sedang menunggu kelahiranmu..nenek, mak cik, pak cik, mami dan abah nya tasaba tau..ngeeee..love anak mami..!! semoga adik lin dikurniakan zuriat lg selepas ni..amin..!!

0 juta org yg syg saya: