Tuesday, 16 April 2013

Pavlova Untuk Bapak

Assalamualaikum w.b.t..nak story sikit sal Jumaat lepas..Jumaat lepas birthday bapak aku..so, Khamis tu aku dah berkira2 nak buat pavlova katanya..rajin la sgtkan..puihh...hahaha...tapi, pagi Jumaat tu aku carik oven satu rumah tak jumpa..kuciwa betol..nampaknya kena tggu mak aku balik lunch hour la..tggu punya tggu..mak pun datang..dia pun cari jgk oven tu mana..(nampak sgt dah lama tak baking..ye lah raya pun main tunjok2 je semua kek kan)..cari punya cari rupanya kat luar rumah..-,-"..ok, start baking..aku ikut resipi..tapi, tak ikut sgt..acaner tu..hahah..asyik3 tnya mak..first tyme baking wooooo..tu la mak aku cakap - -"bagus mak tak balik tgh hari ni tadi, nak tgk kau buat sorang2"....ala..jgn la begitu...hahaha..bila dh siap smua bahan aku adun..so masukkan dalam oven..tggu masak..hik3...
topping dia aku kira2 nak buat belah ptg..tggu stoberi katanya..hmmm..tgk2 laki aku lupa beli stoberi..so, aku start je buat toping dlm kul 4 cam gitu..hahah..talama lpas tu mak aku pun smpai..bpk aku pun smpai dari kerja..tu la mak aku cakap - sepatutnya kek dah siap before org yg sambut hari jadi smpai..ini tidak..hahaha..abaikan..punyalah comot aku punya pavlova..uhuk3..sedih...aku tekan2 lapisan bwh mcm masih tak masak..aku bakar sekali lagi..hahah..hangus sikit belah atas..erk..arhh...aku putar whipping cream smpai kental then sapu atas kek span tadi..(konon kek span lah)..nak tgk hasilnya..??? *malulah..hahaha...


p/s : jgn lihat pada rupa...rasa dulu baru tahu...hahah..rasa dia ok lah..tak semanis di kedai..cuma imej dia kurang sesuai..hahhaa...erm, mlm tu kiteorg smbut bday bpk kat luar..bwk bpk g mkn2 tpt yg dia suka..(abg aku balik dr kuching ptg tu jugak - aku paksa balik)..hihihihi...k, bye..XOXO..Publish..!

0 juta org yg syg saya: