Wednesday, 21 August 2013

Zaara Si Kaki Jalan

Assalamuaaikum w.b.t.
Hari ni baru dpt hupdate blog..
Tak tau la apesal smlm tak leh nak login..
Kedekut la mahkamah ni..kesian kami yg takde bos n takde kerja..
At least bila org dtg ke tpt aku, nampak la sikit aku menaip (konon2 type kerja)
Padahal hupdate blog..kikiki..
Okok..aku nk story pasal anak dara aku yg semakin pelbagai ragam..
Nak dijadikan cerita 4 hari lepas ( aku masih di Kuching )
Pada mlm itu, tggl la kami tiga beranak di rumah..
Baring-baring sambil tidurkan zaara..
Punyalah degil nak tidooo
Selalu senang jer..tepuk2 punggung dah lena..
Malam tu dia gelisah semacam..
Bia gelisah2, dia menangis..
Aku bagi susu..
Aku tukar pampers..
Suami aku sapu minyak kayu putih kat perut (takut sakit perut la kan)
Semua dah...tetapi, tangisan menjadi2
So, aku kendong dia..pusing2 dlm rumah..
Lepastu menuju ke pintu keluar rumah..
Alamak, dia terdiam..
Okeyyy..i know what u think anak..!!
Lepastu aku bawak dia ke luar rumah..luar rumah ada sofa tpt lepak2..
Fuyoo..dia buat aksi gelak ketawa..
Tangisan hilang sekelip mata...
Lepas dah reda tu..aku bawak masuk balik..baringkan dia..
Ok dia merengek2..nangis sampai keluar air mata..
Aku kendong balik..mcm tadi (ulang aksi sama)
oK, syg..mami know what u want..
Aku ajak suami aku pusing2 taman..
Masuk je kereta muka dia punya lah happy..asyik toleh tingkap..
Toleh aku pun tidak (tyme tu aku drive)
Jalan2 punya jalan..akhirnya anak aku tu pun tidur...
Fuh..kami tiga beranak pun balik rumahh..
Dia tido sampai ke pg..
Hm...ok..kejadian yang sama berulang lagi pada mlm keesokkannya..
Tiga malam berturut2 dia kena pusing2 taman dulu baru tido..
Cuma smlm tak keluar..sebab tak nak biasakan dia..
Tido dlm keadaan paksa..
Dan waktu Subuh tadi dia seksa suami aku..kihkihkih..
Dengan mata bulatnya...
Rindu kedua2 mereka...uhuk3..

p/s : atok dan nenek zaara selalu berjanji dgn izaara utk bwk jln THE SPRING makan tiyeemmmmm..sbb itu lah dia mengamuk bila janji tidak ditunaikan..ANAK2..!

XOXO
Published~

0 juta org yg syg saya: