Monday, 23 September 2013

Weekend with Mr.Husband

Salam..mggu lepas husband aku dtg sbb ada MPOC..
Husband aku dtg dlm kul 11.00 mlm..sampai2 rumah dlm kul 1 jgk
Jauh bebenar rumah..
Sampai2 je terus tidur..sebab penat sgt..
Yelah dia balik kerja terus shoot g airport..
Aku pulak lepas balik kerja rehat kejap kt rumah..
Pastu dah gerak ke Putrajaya
Aku saja je gerak awal ke Putrajaya..nak lepak kojap dgn osmate lama
Dalam kul 8.00 aku gerak dr rumah..
Mak aii..jem lagi rupanya..sabor je lah..
Dalam kul 9.30 jugak aku smpai Putrajaya..
Dalam sejam jugak lah aku lepak2 kt sana..
Yelah..aku kena gerak ke LCCT dlm kul 10.30..
Makan masa 45 minit jgk g sana..haishh..
Kaki mcm kebas sebab asyik drive..
Dahlah pd pagi tu turun tgga dr tgkt 15..
Yey..husband dtg..tp esknyz bz di padang..
Kesian team husband aku..
Nape la asyik kalah ni..takde semngt tgk..hu4
Dua hari berkampun di Bukit Jalil..
Hm, no luck la JP 141 for this year..
Tak sempat nak ronda mana2.
Sebab balik rumah husband dh penat berhempas pulas di padang..
Tgk2 semlm dah balik..
Aku hntr dia kt terminal bas di OU tu.
Kan ada bas ke LCCT..
Sedih nya ya allah..
Gugor2 je air mata hntr encik suami..
Ye lah, tiga hari..mana puas nak spend tyme together2..
Dah lah tgh drama air mata boleh2 plak cina tu tgur aku
Tanya boleh tak jln tu masuk OU..dem..!!
Tyme tu aku luar bas, husband aku dlm bas..
Huwaa..otw balik bertangisan dlm kerinduan..
Sampai umah sambung balik nanish..
Nangis smpai tidor2..Kau mampu?
Tapi, apa yg penting aku sempar iron baju utk seminggu.
Yey..harus dibanggakan..
In Sha Allah ada rezeki aku balik Swk jmpa ank dan suami..
Keep Calm.. ( dlm hati parah nih..)
Klah, kang gugor lg air mata gua..tak rock la gitu..
Hehehe..

XOXO
Published!



Zaara Yang Semakin Membesar

Salam..entry kali ni aku nak jaja gambar2 anak dara aku...heheh..
utk tatapan beliau di masa hadapan jgk..hik3



















































Friday, 20 September 2013

Terjun Dari Tingkat 15

Asslamualaikum dan selamat pagi..dah jumaat pun..
Kerinduan dgn anak dan suami membuak2..
Huargh..lebih2 lagi bila abg aku asyik hantar gmbr budak tecik tu
Budak tecik yg semakin byk akal..
Zaara2..mami miss u..
Ok2..aku nk story sal awl pg td..
Uhuk3..ketar2 lutut gua tauuuu..
Tepat jam 6.20 am aku kuar umah pg td..
Aku menuju ke lift..
Lift mmng sentiasa kt tgkt 15, aku pelik la..
Adakah org tgkt 15 sering sahaja menjd org plg lewat balik umah?
Ke org umh aku yang balik pling lewat di Blok F ini?
Argh abaikan..
Then aku tekan lift pastu masuk..
Tekan button G..
(Tak menyala kau-tak kesah sgt sbb smlm tak nyala jugak tp lift still jln)
Tekan lagi...tak jugak rasa lift tu turun ke bawah..
Aku tekan2 button bukak pintu..
Takutnya lah tersekat dlm lift kan
Fuh, sib baik boleh bukak..
Hm, pastu perut meragam kojap..
Terpaksa balik rumah kojap nak melabur
Yelah kang melabor dlm kereta pulak aku
Jadi satu kerja pulak nk mencuci..
Ok, pas habis kerja aku td aku kembali ke depan lift..
Tgk lift mcm dh ok..
Sebab dah naik turun naik turun aku tgk nmbr nya
So smpai je aku masuk lift tu
And then tkn G..ok..lift turun ke bawah (syukur di dlm hati)
Ting..berenti tingkat 12..
Ada pasangan Cina tgh agkt brg berat..
Dia bising2 bagitahu yg lift tu rosak.
Aku apa lagi tanpa fikir pjg terus keluar dr lift
Aku tnya dia, kenapa?mengapa?bagaimana?dimana?
Dia kata lift tu turun naik turun naik..
Dah naik turun lg..tp tak sampai G..
Takat level 5 jer..aku dh seram..bukan seram apa..
Seram terstuck dlm lift..dgn takde line nya..
Kalo ramai2 ok lagi, kalau sorg? tak ke panik bullet aku..
So, kami bertiga pun bercadang menuruni tangga..
Dr tingkat 12 smpai ke G..
Shaking jgk lutut gua..
Nampak sgt aku dah semakin tua kan..hahaha..
Sekrg ni lutut aku msh penat so kena duduk je..
Tak leh jalan2..(dasar pemalas)

Nasib ada geng turun tangga and nasib tangga tu jenis terang bederang..
Jalan menuju ke bawah tu dipenuhi dgn cahaya la maksudnya..
Kalau gelap, EL aku hari ni..
Alasan dkt surat EL (lift kt rumah sy rosak pastu tangga dia gelap..sy takut)
Boleh? Kau mampu buat gitu? Hahaha..
Oklah2..nk kemas meja jap..mcm sepah sgt..hi3
Kbye..

XOXO
Published~

Wednesday, 18 September 2013

Kulitku Mukaku


Haa..aku nak kasitau ni..(perlu?)
Sekrg ni aku tgh cuba set kecantikkan ni..(cntik ke?)
Ini adalah Set Cream Collagen Plus Vitamin E..
Set ni sgt laris pd tahun ni..so, apa slh aku mencuba
Dengan harapan mendapat kulit muka yg cantik menarik tertaik kebabom kannn

Oklah..aku malas type..so, aku kopipes ok? boleh? hahaha..!

1 SET COLLAGEN + VITAMIN E mempunyai : 

  • Collagen Plus Vit E Whitening Beauty Soap
  • Collagen Plus Vit E Whitening Day Cream
  • Collagen Plus Vit E Whitening Night Cream
Kelebihan/Fungsi
  • Mencerah dan memutihkan muka
  • Melicinkan kulit muka
  • Kulit muka nampak tegang
  • Melembapkan kulit yang kering
  • Mengurangkan dan menghilangkan tompok hitam di muka
  • Mengurangkan dan menghilangkan parut akibat jerawat
  • Mengatasi masalah jerawat dan jeragat
  • Mengatasi masalah kulit kusam dan tompok gelap bawah mata
  • Mengatasi masalah kulit berminyak
  • Menstabilkan tona kulit
  • Mengecilkan pori-pori
  • Menganjalkan kulit wajah
Cara Pemakaian
  • Collagen Plus Vit E Whitening Night Cream - dipakai siang hari dengan cara menyapu rata secara nipis serata wajah
  • Collagen Plus Vit E Whitening Night Cream - dipakai waktu malam selepas membasuh muka dengan cara menyapu rata secara nipis ke serata wajah
  • Collagen Plus Vit E Whitening Beaty Soap - cuci ke serata wajah  dengan sabun ini kemudian bilas dengan air 
XOXO
Published~

Kesedihan

Salam..minggu lepas aku balik Swk..jumpa buah hati kesygn hamba..
Seronoknya dpt jmpa Zaara dan ayahnya..
Malam aku dtg tu Zaara pun ada g jemput aku kt airport..
Aku acah2 dia, punyalah besar dia ketawa..
Comel...smua org tgk dia..sbb suara dia besar gelak..
Aku acah2..gelak dia tak henti2..(sekrg ni msh terngiang2..rindu..)
4 hari 3 mlm tidk cukup bagi aku meluangkan masa bersama Zaara
Dia dah ada permainan baru sekrg..
Dia kalau nak tidur pandai dodoikan diri sendiri ( dlm kereta sahaja ye )
Aaaa..bunyi zaara, lepastu mata dia pejam..comel anak ibu..
Malam aku balik tu pun dia hntr..
Mood dia kurg OK la..
Sempat dia tidur tyme hntr aku tu..
Bgn2 je ibu dia dh nak masuk flight..Sedih..
Husband aku ckp, talama lepas aku msuk flyte tu Zaara menangis
Satu airport suara dia seorg jer..
Sian ank ibu
Dia cari aku kot..
Lepastu sepjg perjlnn balik rumah tu dia mengis tak henti2..
Hmmm..sabar lah suami..
Kat umah pulak, mula tu ok tgk mak cik aku
Lepastu dia nangis balik..
Menangis bersungguh2..
Selalu dia mengigau ketawa
Malam tu dia mengigau menangis..
Kesian anak ibu..
Doakan ibu cepat2 pindah ye nak..
Sob..sob..sob..

X0X0
Published ~

Thursday, 12 September 2013

Histeria

Halluuu..seram tak tgk tajuk entry gua?
Tu x de kaitab dgn kisah seram..
Kisahny skrg aku dh x bleh la weyy tgk baju2 baby girl.
mcm nk sambar jerrr..
Lebih2 lg yg kaler pink..
Mahu x histeria nya aku
Since zaara kuar ni aku jd peminat kaler pink...
Yey,esk balekkk..td sggh OU..
Sempat la sambar dua tiga brg utk ank kesygn..(ampun bee ayg x beli pape utk bee)
Nk tdo skrg la supaya esk cpt sampai..
Zaara,mami coming home home home..

Xoxo
Published~

Wednesday, 11 September 2013

Bukan Takut Tapi Tak Berani

hALU..nak hupdate lg..sebab jap g kena block la blog ni..
Lepas kejadian pg td (ketuk pintu bos kak bunga)
Sebelah petang nya pulak kejadian lain..
Tyme tu aku sorg2 kt bilik aku dgn pintu court aku saja bukak kan..
Aku dok syok layan KEEK..
Aku dgr2 jugak bnyi mcm ada org dlm court..
Mungkin Kak Jas or Fatin kot..
Lepastu Abg Zul dtg sekejap ambik brg..
Aku tnya dia apa bunyi dalam court tu
Bunyi mic dia jwb..
Aku pelik la...pastu tanya balik..ada org tak?
Abg zul jwb takde..
Ok lepastu aku abaikan..
Abaikan sampai bunyi tu makin menjadi2..
Aku jenguk..
Takde..
Aku lari 100 km ke bilik kak bunga..
Mula ingat lari bilik jurubahasa aku..
Tapi takde org kauu..Apa lagi..pecut arr
Tapi rasanya ada wayar kat mic tu rosak kot
Tu yg mcm ada bunyi angin-anginan kt mic..Haish
Allahualam...

*ya allah, lindungilah hamba mu ni dr sebrg gangguan makhluk halus..amin..!!


Berani Terlebih

Salam..haluu..mcm lama tak hupdate..
halu tu utk diri sendiri..
sebab aku privatekan blog aku..ngee..~
Ni nak story pasal aku yg berani terlebih..
Isnin lepas aku bingung..
Chewah bingung kau..
Yelah sebab tempat aku sepah sgt..
So nak ubah posisi meja katanya
So, bincang la kat kak bunga di YM..
Kak Bunga kata boleh tkr meja ngn dia..
Tapi khamis dan Jumaat..Bos dia takde..
Macam mana aku boleh salah faham
Aku igt bos dia Isnin takde..
Aku gtau kak bunga..
Bukak pintu cepat ( masuk ikut bilik bos dia kan )
Ketuk dgn kuat2..
Aku plik..kak bunga kata bos dia g Cambodia
Tapi mcm ada suara bos dia kt dlm (dalm hati aku - ilusi kot)
Padahal aku slh baca yg kak bunga mmng dh explen..
Khamis dan Jumaat bos takde baru dpt tkr meja..
Nasib lepas ketuk tu aku bla..
Aku tak tunggu2 dpn pintu tau..
Sebab mcm lama Kak Bunga nak bukak
Pastu aku bukak sekali lg..aku tgk Kak Bunga jenguk luar..
Aku nampak la kepala bos dia
Astgfrlhzim.....
Muka Kak Bunga dah mcm bengang ( maafkan saya )
Saya silap faham..huhu..
Pastu aku YM Kak Bunga..
aku takut dia cuak/marah /bengang..hihi
So aku reka cerita dulu
Tgh hari nanti nak mtk maaf n terus terang..
Kikikiki..Maafkan adikmu yg comel ni ye kak..

Byk sgt kebetulan tyme tu..
-kebetulan aku ketuk kuat2 tak panggil nama dia
-kebetulan aku tak tunggu dia bukak pintu
-kebetulan aku ketuk, bos dia tak bukak terus..
-kebetulan ada lawyer salah masuk court
-kebetulan lift rosak

So, kesimpulannya..mungkin ada org awam guna lift hakim..ngee..PADAHAL...!!

OKOK..Jnji x buat lagi..

XOXO
Published~

Monday, 9 September 2013

What The HeLL..~

Fuh, assalamualaikum..

Panas pulak hati aku..
Ofis ni boleh pulak main blok2..
Nak update blog pun susah..
Elek la..kiteorg update blog je kot..
Bukan lalai mana pun..
Kedekut..
Nyampah aku..
Nasib dpt layan KEEK..
Jap lg..KEEK kena blok lah tu..
Ni msti ada yg mengomplen ni..
PANAS PULAK HATI GUA..
KLAH..BYE..!!

XOXO
Published~