Friday, 20 September 2013

Terjun Dari Tingkat 15

Asslamualaikum dan selamat pagi..dah jumaat pun..
Kerinduan dgn anak dan suami membuak2..
Huargh..lebih2 lagi bila abg aku asyik hantar gmbr budak tecik tu
Budak tecik yg semakin byk akal..
Zaara2..mami miss u..
Ok2..aku nk story sal awl pg td..
Uhuk3..ketar2 lutut gua tauuuu..
Tepat jam 6.20 am aku kuar umah pg td..
Aku menuju ke lift..
Lift mmng sentiasa kt tgkt 15, aku pelik la..
Adakah org tgkt 15 sering sahaja menjd org plg lewat balik umah?
Ke org umh aku yang balik pling lewat di Blok F ini?
Argh abaikan..
Then aku tekan lift pastu masuk..
Tekan button G..
(Tak menyala kau-tak kesah sgt sbb smlm tak nyala jugak tp lift still jln)
Tekan lagi...tak jugak rasa lift tu turun ke bawah..
Aku tekan2 button bukak pintu..
Takutnya lah tersekat dlm lift kan
Fuh, sib baik boleh bukak..
Hm, pastu perut meragam kojap..
Terpaksa balik rumah kojap nak melabur
Yelah kang melabor dlm kereta pulak aku
Jadi satu kerja pulak nk mencuci..
Ok, pas habis kerja aku td aku kembali ke depan lift..
Tgk lift mcm dh ok..
Sebab dah naik turun naik turun aku tgk nmbr nya
So smpai je aku masuk lift tu
And then tkn G..ok..lift turun ke bawah (syukur di dlm hati)
Ting..berenti tingkat 12..
Ada pasangan Cina tgh agkt brg berat..
Dia bising2 bagitahu yg lift tu rosak.
Aku apa lagi tanpa fikir pjg terus keluar dr lift
Aku tnya dia, kenapa?mengapa?bagaimana?dimana?
Dia kata lift tu turun naik turun naik..
Dah naik turun lg..tp tak sampai G..
Takat level 5 jer..aku dh seram..bukan seram apa..
Seram terstuck dlm lift..dgn takde line nya..
Kalo ramai2 ok lagi, kalau sorg? tak ke panik bullet aku..
So, kami bertiga pun bercadang menuruni tangga..
Dr tingkat 12 smpai ke G..
Shaking jgk lutut gua..
Nampak sgt aku dah semakin tua kan..hahaha..
Sekrg ni lutut aku msh penat so kena duduk je..
Tak leh jalan2..(dasar pemalas)

Nasib ada geng turun tangga and nasib tangga tu jenis terang bederang..
Jalan menuju ke bawah tu dipenuhi dgn cahaya la maksudnya..
Kalau gelap, EL aku hari ni..
Alasan dkt surat EL (lift kt rumah sy rosak pastu tangga dia gelap..sy takut)
Boleh? Kau mampu buat gitu? Hahaha..
Oklah2..nk kemas meja jap..mcm sepah sgt..hi3
Kbye..

XOXO
Published~

0 juta org yg syg saya: