Tuesday, 1 October 2013

Ganti PA

Salam..wee..aku kt tempat baru hari ni..
Start hari ni aku ganti SU Dato' AAA..
SU lama dia dah pencen tapi bakal masuk balik nanti..
Hm, bilik dia agak menarik..=)
Aku suka..lawa bilik ni..
Just sekrg ni aku rasa nebes/cuak sikit la
Maklum lah ..bos baru..tak tau perangai lg..
Erm, tp yg pasti dia dgn SU lama dia serasi la
Kalau tak, takde la sampai suruh dia sambung kontrak kan..
Ok tak kisah..mmng akk tu layak smbung balik pun
Kerja dia bgus, dia tak pernah silap buat kerja..
Sebab tu la aku takut..
Aku ni dah lah agak cuai sedikit..
So, start from now kena hati..
Jangan tergopoh-gapah
Jangan suka tangguh kerja..
Dapt je nota, type terus..huhuhu..
Aku suka menaip..chewah..
Cuma ntah..ada satu perasaan takut menyelubungi aku
In sha allah..aku dpt buat..
Doa kan aku ye..
Actually, aku baru tahu aku ganti akk ni pd 26 September 2013
Surat sebenarnya sampai pada 25 September 2013
Tapi memandangkan aku kursus so keesokan harinya baru aku tahu..
Agak panas hati lah sikit kan..kalau seminggu tahu leh prepare minda sikit..
Mujur la aku dgr ura2 dr salah seorg SU tu yg kata aku ganti akk ni..
Tak lah tekujat sgt kannn..
Act, kakak ni pernah tnya dgn SU seorg lagi yg takde Dato' jugak.
Tapi dia tak nak..hmm...
Kenapa tak tanya aku jugak?
Mungkin dia takut jawapan aku tak nak kot..
Mula2 tu rasa macam bengang jugak.
Yelah terkejut kan..terkejut la sgt..
Sebab aku ni slalu balik Swk..
Mcm petang Jumaat aku dah chow dah..
Bila ada bos baru ni..terpaksa la balik kpg mlm Jumaat @ pagi Sabtu
Tapi biasanya tiket malam Jumaat mahal..
Lepastu kalau balik Sabtu pulak, rasa tak puas disamping anak tu menebal..
SU yg tak nak ganti tu pulak jauh dr laki..dia pun sllu gak balik kpg di kt N.9..
So, mcm sama je mslh..cuma bezanya aku ada ANAK..dan aku terpaksa naik FLIGHT..
Tu je..
Tapi, aku cuba terima hakikat dan redha
Mana tahu kan rezeki pindah aku dtg secepat mungkin..
Aku positifkan diri..yg aku boleh buat..
Aku boleh..in sha allah..
Benda ni mengajar aku supaya lebih berdisiplin..berprotokol..erm apa lg erk..
Semua yg positip2 la..sebab aku ni jenis langgar peraturan..haa..
Sekarang, ini mkn dia LAYHA..
Oklah..aku nak g beli breakfast..tapi, aku belum lapar..acaner?
Rindu bilik aku..(cheh, baru je tadi lepak kat bilik sendiri)..
Kbye..

XOXO
Published~

0 juta org yg syg saya: