Tuesday, 22 October 2013

Kembali Ke Pangkal Jalan

Salam..huhu..
Tak sampai sebulan pon aku dok kat tpt kak gee
Mcm tak puas je jaga Dato' AAA..
Chewah..ayat tak menahan..
So far kerja dgn dia OK je..
Tak tau la sebab aku belum lalui mimpi ngeri kerja dgn dia..
Bak kata PKP dia..asal siapkan kerja yg dia bagi..
Everything gonna be OK..
Alhamdulillah..maksudnya ok lah tu.
Erm..aku dpt berita 2 minggu lepas
Sebelum aku cuti raya haji
CC yg kol aku gtau yg ada PA baru dtg
ERm..agak tergamam sbb rasa dicampak2..
Ahaks,sedih tau..hikhokhikhok..
Tapi dlm masa yg sama CC gtau aku..
Kita tgk dulu, sama ada Dato' nak ke idok..
Dalam hati aku, mesti lah dia nak.
Tapi pihak2 di sekelilingku menidakkan
"Tak lah Siti, Dato' mesti nak yg dah pandai kerja dlm court ni"
"Memang lah yg baru tu berpengalaman tp dia tak berpengalaman kerja dlm court"
"Saya rasa awk sampai thn depan ni siti"
Adakah itu ayat ambik hati aku..? Atau ia adalah kenyataan yg benar2 belaka..
Hahaha..apapun kita tunggu lepas raya haji jawab ku..

*&^%%$&^%&

Balik dari raya haji tu..aku tetap masuk ofis kak gee..
Ok dah berkenalan ngn akk tu..Indian okayh..! 3 thn lg nak pencen..
Dalam hati aku..OK lah tu..dh byk sgt pengalaman berbanding aku..
Aritu Dato' nk jumpa dia, TP Sivil, TP Jenayah dan PKP..
Aku kat luar bilik mcm tgh tunggu keputusan risikan dr pihak laki..
Haaa..gitu..
Tak tau nasib aku lepas tu mcm mana kan..
Dup dap dup dap..Cis..perlu ke?
Aku blur dgn aku sendiri..
Sbnrnya aku suka jgk kerja situ..mcm BEST..bilik rapi jer..
tak mcm bilik aku..HARAM..sepah sana sini..
Tapi aku suka jugak kalo tak keja kat situ lg..
Sebabnya adalah AKU BOLEH NGULAR..yeayy.,..
Bukan mengular apa..i mean Jumaat boleh la kuar awalkan..
Flight aku selalu je awal..dah awal je yg murah..haish..
Takpe la..mana2 la..
Selang beberapa minit kemudian..
Keputusannya ialah.....
Dato' memilih beliau..
Ok aku redha..(Percaya pada diri dengan harapan dan keyakinan - ala2 AF)
Aku tarik luggage aritu kuar dr bilik tu bawak diri..
Hahahaha..poyos je kan..
Tapi org sekeliling aku mintak aku tunjuk ajar minah tu..
Ok la..boleh la..tapi aku tak nak dok situ..RIMAS gua..
Aku mintak dok kat atas..n kalo de pape kol je patik..!!
ADA FAHAM..
Aku masuk bilik tu smlm dah bau lain mcm..
Busuk semcm..(serius tak tipu)..

Oklah..mls nk cyter pjg..aku kat CC ni..
Bosan dok umah..puih..hahah

BYEBYE..
XOXO
PUBLISHED..~

0 juta org yg syg saya: