Friday, 4 October 2013

SCR biadap

Salam..hallu..lama dah tak hupdate utk tatapan sendiri kan
Maklumlah semua nak blok..blok itu blok ini..STRESS TAU..!
Ini menyebabkan staff takde mood nak BUAT KERJA..faham?
Hm, nak story pasal mggu lepas..mggu lepas hari Ahad..
Ok, hari Ahad lepas aku kt Swk..
Pada hari tu aku kluar ngan family aku
Kiteorg g jenjalan kat Merdeka Plaza
Mak aku nak cari baju Zaara katanya..
Dah habis shooping sgala mcm..perut pun lapar..
Kelas kau nakkk...nenek shopping beriban2 utk kau..
(jeles mode)..habuan zaara hari tu dress, jacket, socks dan topi..
Jenama apa ntah..PUMPKIN PATCH..!!Kelas uol..ngade jerrr..
Ok ok..nextttt..
Kiteorg g makan kat Singapore Chicken Rice..
Masuk dalam tu dlm jam 2.30 pm i guess..
Menunggu punya tggu punya tggu punya tggu..
Side dishes dah sampai..
Antara side dishes yang kiteorg order adalah :
**Chicken Meat Roll
**Beancurd in oyster sauce (2)
**Bean Sprout with salted fish
**Crispy Prawn
Benda alah kat atas asal sampai je..bedsuppp..habis..lapar weyy
Main menu yg sempat sampai adalah menu husband aku
Fried Chicken Rice..Simple..tu pun sejuk kottt..
Aku, mak, bpk and abg aku order yg mcm dlm kuali kecik tu
Ntah pape nama dia..
Yang penting kitaeorg tggu sejam dah..tasampai2
Aku dah mula hangin..
Aku saja besarkan suara..
"Lapar la..lambat betol".
Kebetulan staf dia lalu..
Terus pergi ke meja tu..(meja kami dekat je dgn dapur)
Dia tanya kenapa..
Aku cakap "Kami dah sejam dlm ni makanan tak sampai2..yang baru sampai dpt dulu"
Dia cek cek cek..sambil ckp mintak maaf mintak maaf
Abg aku.."paammmmm" - meja dia hentak..
Bapak aku terkumat kamit marah..(rungut dah sejam dlm tu makanan tak sampai)
Lepastu staff tu pergi area dapur..utk cek menu kami konon nya..
"Maaf ni makanan korang.."
Korang tahu dia bagi aku apa..
Kebetulan aku yg sambut benda alah tu..
Makanan yang telah dimakan oleh staff mereka
Aku perasaan ada dua kuali kecil dekat situ dr tadi..
Sambil staff mereka ke hulu hilir hntr makanan..
Dan aku perasan ada dua staff cuit makanan guna chopstick
Dan aku perasan dia cuit dlm kuali kecik yg staf td bg aku
Punyalah aku panas..
Aku pergi hantar balik ke area dapur..
"Aku tak nak ni..!!Aku tgk ada staf makan cuit ambik daging dalam ni guna chopstick"
Staff yg bersalah tu aku dah lupa muka dia..hmm
Dia tanyalah siapa makan siapa makan
Yang lain tak nak mengaku..
Aku hempas meja kuat2..semua customer tgk gua
Panik perempuan(staf) tu..
Takpe2 nanti kami bagi diskaun katanya..
Aku bebel2..yg lain dah kluar g kaunter nak byr..
Lepastu dlm kereta..aku tgk resit..
Hahaha..5 side dishehs tak masuk dlm resit kau..
Kelas kau leha...yg masuk cuma nasik ayam laki aku..
Dan air2 kami tadi..total RM25.++
Padahal kalau ikutkan memang mahal jugak..
Sebab 5 side dishes tak masuk..
Mihmihmih..Puas hati aku
Tu la lembap
Bab lambat tu aku boleh maafkan
Tapi bab usik makanan customer tu aku mcm nak lempang..
Oklah oklah..nak make up..

XOXO
Published~

0 juta org yg syg saya: