Tuesday, 1 October 2013

Terima Kasih Bapak

Tanggal 25/9/2013..jam 7.15 pm..di bilik adik ipar gua..
Just give me a reason..bla bla (ni nada ring tone aku tau)..
Mak aku call..borak2 la mcm biasakan..

Mak : Mak rasa nak pergi Kuching minggu ni..nak jumpa Zaara..
Aku : Yakah, pergilah..dapat mak cik relek sikit sebab mak datang..
Mak : Kau tak nak balik?
Aku : Erm, duit tak cukup mak..nanti2 lah balik..ada duit cuma byk pikir..
Mak : Ye lah kan..tiket pun mahal..mak ngan bpk pun tgk la nanti (nak sedapkan hati aku lah tu)
Aku : **^*&%^$
Mak : ^^$(&^(*

Lepastu tamat perbualan..
Tetiba mak aku ring balik...

Mak : Bapak tanya, kau nak balik tak?
Aku : Siapa tak nak balik jumpa anak mak?
Mak : Kalau nak balik g cek tiket sekrg..nanti bpk bank in..tak pun pakai duit kau dulu..nanti bpk byr balik..
Aku : Betul kah mak? (muka gembira- hati terasak-asak..sebab seminggu dah tajumpa anak)
Mak : Ye..g cek..lepastu cek tiket bpk n mak jgk dr Sibu ke Kch..
Aku : 7*%&^46
Mak : 65764587589

Tamat je perbualan..bedesuppp..aku g cek tiket...Hm, jumaat sebelah mlm memang mahal pon..
Aku tgk 6.30 am (RM69 ke kalau tak lupa2 igt aku)..Panjang aku pk..sbb aku nak ganti PA baru ni..
Argh lantaklah..minggu ni je aku boleh buat mcm ni..So, aku nekad nak EL..g mampuslah..
Tapi, mujurlah aku dah jumpa Dato' tu hari Khamis tu..n briefing sikit2 dr kakak lama tu..
Keja dia sama je tiap bulan..cuma peel je tasama dgn bos lama aku kan...
Ok..tanak cyta sal kerja..
Lepastu aku LINE abg aku bgtahu nak balik..
Abg aku pulak g tolong belikan dulu..
Cuma sekrg aku nak ke CC, ke ATM..
Ke CC sebab? nak cek bas dr OU ke LCCT jam berapa ada?
Lepastu nak print boarding pass (in case kan)
Nape tak on9 pakai phone jer?
Sebab line LEMBAP laaaa....arghh..
Aku g Shell (cucok duit) - rama2 wallet aku tyme ni..
Lepastu terus ke CC (jam dah kul 9) dgn berbaju kurung n tak mandi lg
Nampak? Nampak tak ke excitedan aku nak balik jumpa ANAK?
Aku dah nekad ambik flight 6.30 am Jumaat..
So, aku cek la bas ke LCCT..paling awal jam 3.00 am - 4.00 am..
Hm, aku takut bas takde doowhh
Aku tido dua jam jer..
Kol 2 bgn..siap2 pecut g OU..
Aku park modjo kat situ..
Bedezup naik bas jam 3.00 pg..
Tau tak? Rasa menyesal naik jam 3.00 pagi..
Baik aku naik jam 4.00 pagi..hmm..takpelah..
Yang penting aku dah selamat smpai LCCT dalam jam 4.30 pagi..
Haaahaha..menunggu la kau layha..
Urgh..tasaba tasaba..
Aku menidorkan diri dlm satu kedai mkn..
Sebab ramai yg tidur2 kat situ..siap baring2 atas kerusi dia
Ikutkan hati nak baring atas meja kan..Hahaha...
Cepatlah 6.30 cepatlah 6.30..
Tadaaa..ok naik flyte..
Yg tak best nya..aku sampai rumah tuu zaara cebik2 muka..
Ala..takuttt..tapi tak nangis..
Lepastu lama2 ok...sayang anak ami..
Aku taknak balik KL dah..hahaha..
Oklah...babaiii

XOXO
Published!

0 juta org yg syg saya: