Friday, 22 November 2013

Kerja gila ibu zaara

Slm..hallu...iol dh kt kch
Izaara imani dh kt sblh i..
Tonoknya tonoknya..
Aku nk story kejadian yg mendebarkan pg td..
Serius rasa berlakon dlm film battleship..
Punyalah jntg rasa nk roboh..grr
Ok cmni story nyer pun..
Smlm aku ptt bgn jam 1.30am sbb nk naik bas kul 3 kt OU..
Aku dh knci alarm tau
Tp ntah nape x dgr bnyi..uhuk3..
Tahu aku terbgn jam brapa?????
3.45am hokayyyyy
Bas pukul 3 mmng dh lama babai la..
Bas pukul 4 ni mmng gua rasa gua havoc3x..eh slh..mmng gua rasa gua x sempT..
Aku kol hb aku..dia mamai lg..nymph.!
Aku dh ngis tp air mAta iol x kluar pon
Dlm otak aku serabut tyme tu..
Aku pk if aku g putrajaya smpt ke x ampai lcct nnti..
Lpstu pk balik kalo aku pArk je kt lcct..
Duit lg..buntu.
TIba2 dpn datocom..
Otak aku dh dpt berfungsi..
Aku igt nk park dkt tol/shell
Aku mmng nk thn bas tgh jln..
Lastly aku decide park kt Shell
Pastu aku jln kaki ke tol..
Jarak shell ke toll adalah spt jarak dr ofis aku ke plaza alam sentral
Tp gua gigih wooo..gua jln..even ada anjing usha gua..haha..padahal aku tkut.
Jln sunyi,aku tgh jln tp demi anakku..
Blum smpat sampai tol aku nmpk bas..
Aku lambai bas mcm org gila kt tepi jln..
Alhmdulillah..abg peterpan tu berhenti..
Aku cdg kt tol nk thn bas tu tp jln pun x smpi tol
Ok setel azab pertama
Azab keduaaaaa
Perghhhhhh.aku sakit per nk ber..
Tahi x rs org nk ber cir?
Haaaa..tenggelam timbul jeeee
Berpeloh..kejang bontot guaaaa..
Tahan ber..aku kemut2
Alhmdulillh dpt thn
Sbb dlm otak aku dh pk nak berak je dlm sluar.boleh??haha
Sampai je lcct aku lari 100m..
Pecut cari tandas..huh.
Legaaaaa.!!!!

Wednesday, 13 November 2013

HAPPY BIRTHDAY LAYHA


Yes, today is my birthday..
So sad..
Husband aku mcm make dun noe je.
Dia igt ke tak igt sbnrnya ni kan..
Hm..takpelah..
Yang penting mak aku msg aku pg tadi..
Wish happy birthday to me..
Thank you mak and apak for the wishes..
I love u so much until the end of my breath..
Halamak..jgn lah berkolam mata..
Baru lepas make up tadi..
Kaber sikit..jgn nanish..
Sedih wey..nape husband aku tak igt lngsung..
Dia igt apa tu..byk sgt mslh smpai bday aku pun lupa..
Aku kol jgk dia, tp dia still diam..n story sal benda lain..
Itsokay..k bye..
XOXO
Published..~

Friday, 8 November 2013

SESAT DAN LUPA

Halluuu..
Aku nk story pasal kecuaian aku..
Kecuaian aku ni disebabkan persekitaran aku perasaan aku yg celaru..
Minggu lepas (kalau tak silap aku..hari Khamis) kot..
Balik kerja tu aku tak terus balik rumah
Aku g tenangkan diri kat rumah opismate aku ( tu pun tak tenang2 )
Tapi dh mintak izin husband aku..
Husband aku bagi cuma jgn lewat sgt balik..
Ok, tepat jam 8.00 pm tu aku gerak lah balik..
Boleh pulak sesat dlm Seksyen 8..
Agak panik jugak lah..sebab asyik jumpa jln yg sunyi & gelap..
Bukan Shah Alam ni ramai org erk..?
Tak pe lah..dah penat aku pusing tak jmpa jln kluar..
Aku kol balik kwn aku..n then dia bg direction..
Tu pun terkial2 aku..haishh..
Alhamdulillah, jmpa jgk jln besar..
Ok, the next situation is...
Aku cam biasa teruskan perjalanan..
Aku guna Federal Highway..
Aku tahu balance smart tag aku RM1.50..
Tapi aku cadang nk pakai cash mlm tu..
Tak nak sentuh smart tag dulu..
Lepastu sambil drive, sambil aku korek beg aku..
Eh, takde la purse aku..
Aku tak puas hati, aku berhenti tepi jalan..
500m dpn aku dah tol ( 500m lah kot)
Aku korek2 takde la purse aku..
Memang tinggal ofis ni (kata aku dlm hati)
Hmm..aku dah panik..
Ting..tetiba terigt smart tag..
Ok, kalau tol batu tiga ni..lepaslah aku..RM1.10 kan..
Tapi, tol Damansara RM1.00..acaner..
Syiling dah habis aku tgk kt tpt letak syiling dlm kereta tu
Berpeloh2 jgk aku carik syiling dlm beg n setiap pelusuk kereta.
Masih tak cukup 30sen..
Dah la takde aircond..sauna mak kt dlm tu nyah..
Tak pe..aku teruskan perjalanan
Seram jgk berenti tepi jln tu..
Trailer lalu bergegar kereta aku..
Ye lah mereka dok laju2..
Takut terkehel kat aku ke..
Nauzubillah..
Aku teruskan perjalanan dan berniat nk berhenti kat Petronas nanti..
Fuh, berpeluh2 jgk aku cari syiling nak cukupkan RM1.00
Finally, alhamdulillah..CUKUP..!!
So, aku pun balik dlm keadaan SEBAL..
OTAK CELARU, SEMUA BOLEH JADI...
Mlm tu aku fikir, acanaer aku nk g kerja keesokan harinya..
Hmmm..

p/s : esoknya aku turun lewat, pinjm duit osmate tuk byr tol..huhuhu..

Oklah..bye2
XOXO
Published

Di telan mati mak, diluah mati bapak

Salam,
Tanggal 28-29-30-31 Oktober bermula lah segalanya..(KLIMAKS PUNYA HARI)
Aku just nak share tarikh je..
Kalau nk story tu mcm agak personal sgt..
Biarlah tersemat di ingatan ku sahaja..
Ya Allah, kau kuatkan lah hatiku ini Ya Allah
Kau lembutkanlah hati suamiku dan keluargaku Ya Allah
Supaya mereka sedar kesalahan masing2..
Amin...~

#mode : syahdu jer..

Monday, 4 November 2013

Baru ku tahu

Slm..hari ni zaara dtg kch jmpa aku
Setelah 2 hari aku meroyan
24 jam aku ngis nk jmpa ank
Smpai rs nk gila
Yes aku gila
Aku pakaikan baju zaara kt ptung barney
Aku bwk guling tga bucu izaara imani
Sesampai kt umh aku cium walker dia..
Aku cari tilam bantal dia
Sbnrnya aku cari bau dia
Aku cium buaian
Aku bkk almari baju dia
Cium smua baju dia..
Aku bwk baju dan kasut zaara dan letak tepi aku driving..
Aku x sdr apa yg aku buat
Seolah2 berkhayal.
Hari ni aku sgt sedih
Baru aku tahu perasaan kak bunga
Bila ank dia x nk ikut blik umh
Tp ini situasi berlainan
Tp rs sama..
Ank aku x nk dgn aku siot..
Nangis2..adakh aku menyerupai hantu?