Friday, 8 November 2013

SESAT DAN LUPA

Halluuu..
Aku nk story pasal kecuaian aku..
Kecuaian aku ni disebabkan persekitaran aku perasaan aku yg celaru..
Minggu lepas (kalau tak silap aku..hari Khamis) kot..
Balik kerja tu aku tak terus balik rumah
Aku g tenangkan diri kat rumah opismate aku ( tu pun tak tenang2 )
Tapi dh mintak izin husband aku..
Husband aku bagi cuma jgn lewat sgt balik..
Ok, tepat jam 8.00 pm tu aku gerak lah balik..
Boleh pulak sesat dlm Seksyen 8..
Agak panik jugak lah..sebab asyik jumpa jln yg sunyi & gelap..
Bukan Shah Alam ni ramai org erk..?
Tak pe lah..dah penat aku pusing tak jmpa jln kluar..
Aku kol balik kwn aku..n then dia bg direction..
Tu pun terkial2 aku..haishh..
Alhamdulillah, jmpa jgk jln besar..
Ok, the next situation is...
Aku cam biasa teruskan perjalanan..
Aku guna Federal Highway..
Aku tahu balance smart tag aku RM1.50..
Tapi aku cadang nk pakai cash mlm tu..
Tak nak sentuh smart tag dulu..
Lepastu sambil drive, sambil aku korek beg aku..
Eh, takde la purse aku..
Aku tak puas hati, aku berhenti tepi jalan..
500m dpn aku dah tol ( 500m lah kot)
Aku korek2 takde la purse aku..
Memang tinggal ofis ni (kata aku dlm hati)
Hmm..aku dah panik..
Ting..tetiba terigt smart tag..
Ok, kalau tol batu tiga ni..lepaslah aku..RM1.10 kan..
Tapi, tol Damansara RM1.00..acaner..
Syiling dah habis aku tgk kt tpt letak syiling dlm kereta tu
Berpeloh2 jgk aku carik syiling dlm beg n setiap pelusuk kereta.
Masih tak cukup 30sen..
Dah la takde aircond..sauna mak kt dlm tu nyah..
Tak pe..aku teruskan perjalanan
Seram jgk berenti tepi jln tu..
Trailer lalu bergegar kereta aku..
Ye lah mereka dok laju2..
Takut terkehel kat aku ke..
Nauzubillah..
Aku teruskan perjalanan dan berniat nk berhenti kat Petronas nanti..
Fuh, berpeluh2 jgk aku cari syiling nak cukupkan RM1.00
Finally, alhamdulillah..CUKUP..!!
So, aku pun balik dlm keadaan SEBAL..
OTAK CELARU, SEMUA BOLEH JADI...
Mlm tu aku fikir, acanaer aku nk g kerja keesokan harinya..
Hmmm..

p/s : esoknya aku turun lewat, pinjm duit osmate tuk byr tol..huhuhu..

Oklah..bye2
XOXO
Published

0 juta org yg syg saya: