Tuesday, 31 December 2013

SUP POLITEKNIK

Salam..
Hallu..pagi ni aku awal lagi..
Aku bgn kul 5.15 am sebab nak masak sup sayur..
Ceh, poyo sgt kan aku..
Takat sup instant gua pun boleh..
Eh, sukati aku lah nak bagn kul brapa kot..
Haish..
Slh satu sbb aku bgn awl tu, aku belum iron baju kerja..
Lepastu aku nak singgah KK Mart kejap *pad habis
Sekarang aku dah kt ofis pun..
Baru je lepas melahap sup yg aku buat pg td..
Mak ai..bangga giler takat sup sayur..
Takpe2..saja nak share..
Sup ni bukan sebrg sup tau
Sup kegemaran aku dan kwn2 aku semasa study dulu
Kiteorg tamain lah makan kafe *belagak
Ada jugak makan kafe laaa..hahaha
Kiteorg suka main masak2..
Aku igt lagi..aku yg bawak rice cooker tyme tu (BANGGA)
Iva lagi dasyat..bwk dapur gas kecik yg segi empat tu..
Peberet aku dan kawan2 aku masa tu adalah :-

1)sardin dihancurkan bersama cili padi dan limau
2)sup ketam (yg aku mkn ni lah)
3)sambal ikan bilis mak aku
4)kari dlm tin
5)ayam masak kicap dlm tin

erm..tak igt..tu je kot..hahaha..rindu zaman poli..uhuk3..
Sonok dok hostel..
Kenangan mcm2..eh lari tajuk pulak ken...
Meh aku nk tunjuk sikit sup kegemaran kiteorg semasa di politeknik mukah..

dasyat tak aku, makan atas lappy..lepastu boleh plak buat kira2 atas lappy..dasar pemalas cari kertas..

ni yg aku masak pg tadi..hikhok..ni pun dah bak terBER dah..mak haihhh

Oklah..baibai..
XOXO
Published~

Monday, 30 December 2013

MISS P

Hm, semalam aku pergi klinik kot..
Sebab risau MISS P aku lama sgt..
Aku start dtg tu pada 13/12 smpai laa ni ta habis2 kau..
So, aku risau la..
Satu keluarga aku risau ( ini tipu )..
Hahahaha..
Makanya, aku dh dapat nasihat doktor..
Perkara biasa tu..hormon..
Lainlah kalau dlm sehari kau tukar sampai 80 pad ken..
Tapi kalau pada hari 21 tak stop lagi, sila jumpa dia ok...
Aku igtkan jumpa doktor tu tak bayar..
ye ye je aku meluru nak balik kan..
Hahahaha..Sebab doktor ckp takde ubat..
So, aku kluar tanpa rasa bersalah kauu..
Dah dlm kereta aku dapat panggilan dr klinik tersebut..
Mintak bayar untuk consultant..
Gila bodoh tak aku..
Hahahah..ko igt free ke doktor cakap-cakap tu..
Hahahhaa..gua kena RAM15 bai..
Takpe lah...boleh jadi pengajaran..
Mesti mereka ckp kampung sgt..!!
Hahaha..klah..
Bye,
XOXO
Published..!

HOT DOG ROLL ZAARA

Salam..hahaha..jumpa lagi..mcm rajin pulak gua kan..
Hmmm, rindu rasa nak tulis blog..
So, aku teruskan lah..sementara hantu rajin tgh rasuk aku ni..
Pg tadi macam biasa..(eh, mcm biasa ke bgn 5.45 am)
Selalu bgn 6.30 am..hahaha
Aku nak buat breakfast la..
Nak kutuk aku erk?
Hahaha...
Setelah ditimbang perasaan dlm toilet..
Aku nekad nak buat hot dog role pulak..
Jimat sikit duit..
Takyah belanja duit bekpes ari ni..
Gigih kot bgn pg..
Goreng hot dog, potong cheese, pecahkan telur, golek2 roti..
Rajin tak aiii..??
Ciri-ciri menantu kesygn tak..
Hahahaha..
Aku tak konfidenm buat benda alah ni dpn sapa2.
Sebab hodoh ghupenyaaa...
Meh layan gambar sambil aku ajar..hik4..

macam biasa..lenyek dulu before letakkan cheese..

kemudian role2 jer..make sure hot dog tu dah goreng ye baru roll..lepastu gelek dalam telur..(faham?)..
pastu goreng..then SIAP..

Rupa dah siap tu tak nak lah aku upload..
Sebab hangus sikit..
Malu aiiii..
Masak benda ni pun boleh hangus..
Dasar betul..namak sgt tak pandai masak kan..
Bukan la tak pandai langsung..kurang pandaii..hikhok..
Kbye..
XOXO
pUBLISHED..!

SARDINE ROLL ZAARA

Salam..hallu..awal pulak aku dtg ofis hari ni..
Semata-mata nak update blog..hahaha..ko mampu?
Sanggup betul kan..
OK2..mggu lepas aku tak ke mana-mana..
Duduk rumah diam2 je..
Tak lah diam sgt..mulut byk gerak jugak la..
Sebab nya asyik nak makan je mulut aku nih..
Haih..cili sekali baru tahu..
Ok, nak dipendekkan cerita..
Pagi sabtu tu aku bgn dalam keadaan lapar..
Mana pernah aku bgn dlm keadaan tak lapar..
Gila ape tak lapar pagi2...org gila je talapar tau..
Ok..over mencarut..
Then, aku cek stok makanan aku..
Ada sardin..hmm..
Terus terigt sardine roll Kak Filla ( http://kasihaleeya.blogspot.com/ )
Malangnya roti dan telur takda..
Ok2 akan ku redah hujan ( tahujan ) pun tyme tu..
Demi sardine roll..
Ini first trial aku tau..tasangka menjadi..
Mesti ada mulut puaka yg cakap..
Ek eleh takat benda bodo ni..
Aku pun boleh buat..
Eh, hello..ada aku pakai duit kau beli brg?
Dah nama first tyme..op coz la aku BANGGA siot..
Macam nak bagitahu satu dunia je..
Aku pandai dah buat sardine roll..(poyo)..
Ok, kita layan gambar sambil aku ajar erk.
(ada ke org nak belajar dr gua?)

ok..ini lebihan sayur semalam..bazir buang..baik campur dalam sardin tu nanti

lepastu tumiskan smua bahan (ko tgk, sayur2 tu aku campak sekali)

make sure lenyek-lenyek roti tu sampai nipis tau...takde benda alah tu..aku pakai lah mug..ok what??ko kaya ko beli lah..eh, emosi pulak hamba,,

kemudian, roti yg telah di roll tadi dicampak dlm mangkuk berisi telur..sebab nak lumurkan satu bdn dgn telur tu kan...lepastu campak la dlm pan mcm gni..pakai minyak ckit je tau..jgn byk2..nanti kolestrol..mihihih..golek2 sampai ko rasa benda ni masak..

ok..dah boleh makan..rupa nya tak lah seindah rasa..rasa dia sedap tau..tasangka aiii pandai buat sardine roll..

Ok, done..!!
Benda ni aku mkn sorg2..
Gila tak gemuk ke nanti?
Hahaha..lantaklah janji kenyang..
Yahoo. percubaan pertama berjaya..gyeahh..!!

Saturday, 28 December 2013

MALAS

hallu..
giler lama tak update blog..
bukan apa..faham2 lah ofis dah blok blog ni..
hm, sadis betul lah ofis ni..
semua nya nak blok..
aku buat rusuhan kang.hehe...

Thursday, 5 December 2013

Reunion la sgt..!

Hallu..salam..
Aku nak story pasal geng keras aku dtg bulan lepas..
Gila basi cyter ni..
Bulan lepas punya cerita ok.
Tapi tak kira..nak jugak story mory kan..
Tapi, saji2 mata anda dgn gmbr dulu
Ntah mata sape lah kan..
Yg boleh tgk blog ni beberapa org jer pon..hahaha..
Sadis..Kesah jugak aku..??

before ambik Y.D.P.A HAIRONISAH a.k.a YOn

aku rasa ni hari kedua ktaorg kasi tanah kl retak

ni gambar hari campr2..(ntah ape aku tulis)

Yang pasti ni First Day hokeyh..!!

Ok..cyter dah nak start dah..hikhokhikhok...!!

24/10/2013
YON was coming first...!!
Yaa..minah satu ni dtg awl dr si minah yg mengandung tu..ahaks..
So, balik kerja aku shoot g Putrajaya..
Lepak umah osmate lma aku..
Sementara tggu ketibaa Y.D.P.A Haironisah..
Siot..sempat jgk gua joging ptg tu kat tasik P9..
Hahaha..taklah joging sgt..
Gosip je lebih..gosip psl dlm kelambu ni bahaya ckit..grrr..gataiiii
Tp before Mr.Arrogant kiteorg dah bla naik ats..
Nak tgk cyter tu kan...hik3..
Mula2 aku igt nk g kai tren jer tp..
Hm..last2 aku ajak Aeja teman aku..
Nsib dia OK jer..
&^*(%$(^
Dlm kul 10.30 Yon smpai and aku pun sampai LCCT
Cun2 kau..
Pandai aku bajet tymeee...
Lps tu shoot balik Putrajaya hntr Aeja..
Then shoot to Damansara..
Agak penat jgk lah di situ..
Dgn gangguan emosi lg..
Haishh..sadis betol laaa..YA ALLAH..!
Ok2..tanak cyta lebih psl emosi..nk story psl sahabat baik dtg..

25/10/2013
Aku saje lewat kot g kerja..
Mtk punch officemate
Dasarkan..
Lepas bekpes kt umah baru aku turun ofis..
Yon skali la dgn aku..
Mls nk pth balik sbb nk g Keyhell gituuu..
Kul 10 pai opis lpstu kul 12 dah chow..
Aku ajak Yon g PAS..sbb nak beli hanger budak..
Murah je RM2.50 - 12 btg..haa..kalau kt luar tu RM5.90
Skali dgn si syakila pun tapau hanger anak dia..
Kiki..then aku ajak Yon ni g baby expo
Sory yon..cam gini la dh jd mamak kan..kui3..
Terpaksa ko hadap aku yg gila brg budak ni..
Aku pusing2..takde yg menarik jugak..
Cuma aku sempat sambar topi owl utk Zaara syg
Lama dah aku idam topi tu
Tapi dpt komen negetip jer dr mak aku
Arh..aku peduli apa..
Comel kot zaara pakai..
Nahh..tgk ni..
Comey tak kak ton..
Lepastu aku dgn yon makan2 jap
Then shoot g KL..
Pergh punya lah berliku jln nk ke KL tuh
Sebab nya aku tak tau kot simpang siur dia
Kami berdua pakai WAZE.
Huh..waste my tyme sajeeee..
Asyik slh jln jer dia bwk..
Ko bengong kan waze..
Dulu kau ok jer..
Sekrg naper dah kuang ajooo..
Si syakila dh pai kat SKY HOTEL..
Kami berdua masih di ats jalanan
Sadis dgn kereta takde aircond..
Huaaa..ampun Yon ampun Yon..
Basah ketiak makkk uolll..
Lpstu tak nak guna perkhidmatan WAZE..
Huh...lahabau betull..
Last2 jumpa sendiri tanpa pertlgn kau WAZE..
*Campak tpn Yon keluar tingkap
Sampai2 jer terus rehat sekejap..
Tu pun tasampai 5 minit..
Kak Kevin terus ajak jln..
Baiklah..
Meneruskan destinasi seterusnya
Maaf lah ye kalau dlm KL memang aku tak tahu jln..
Aku suka guna monorail/tren jer..
Senang pun senang..
Tak yah nak bercari parking bagai
Bercari jln bagai
Dieorg ajak pergi KWC..baiklah
Jalan kaki kot..
Jauh jugak..
Giler la..
Igtkan dekat..kesian si ibu mengandung..
Sampai2 jer..pergh..
Tingkat pertama kureng sikit sbb masih mahal2..
Naik tgkt atas..pergh..RM10 !RM10!
Aku mcm..tak menahan nak ambik semua je yg bernilai RM10..
Hahaha..
Tapi bajet gua tak cukup baiii..
Pjg lg masa..byk lagi hari nk harung
Niat hati nak teman mereka2 ni shopping..
Tapi tipu lah kalo ckp takde hati nk beli..
Aku sempt gak sambar baju Zaara dua helai kat situ..
Kikikiki..
Satu aku dpt RM5 and satu lagi RM7..(dlm F.O.S)
Dah setel mereka memborong.
Perut lapar siot..
Nak mkn ye..hmmm..
Tetiba tertgk la ada gerai kecik kat luar..
Bantai jer lahh..janji kenyang..bersih jgklah gerai tu..
Erm, then balik tu naik teksi..
Tapi tak terus balik tau..
Kak Kevin nak pergi PAVILION..
Baiklah..
I terjumpa awek laki aku lama kot..
Si niesha seksi siot..
Tapi aku geli lah tgk dia..
SEBAB..*&^&*%^*
Haa..tak leh cakap...!kikikiki..
Tyme kak kevin shopping..aku dn kwn2 aku menapak kt tepi jer..
Kiteorg duduk kat kerusi luar2 kedai..
Tak pandai kot aku shopping dalam PAVI..
Takpe..then dah hbis shopping tu berjln kaki lagi menuju ke hotel..
Giler sakit kaki gua..hahaha...
Sampai2 terus mandi dan makan..
Eh makan..kata diet..lapar kot..!!
Then tidur..zzzzz.

26/10/2013
Hari kedua pulak..
Kak Kevin dan adiknya naik genting..
So hip hip hurayyy
Hahahaha..Dpt la kmk bertiga jln sendiri2..
Erkk..
First destination pagi tu adalah..
Jalan TAR/SOGO..
Maka pergilah kami naik monorail dan tren...
Pergh..aku dan syakila memang target baju anak.
Kasihan si yon..sorry Yon..
huhuh..camgni lah shopping dgn mak2 org..
By the way tengkiu aunty yon..berik Zaara baju antekkk..!!
Borong tudung, borong baju netball, borong baju anak..
Grr...gua tgk je lah..Bajet2..
Pas JLN TAR, kiteorg menuju lah ke Times Square..
Agak lapar jgk lah..
So, menyinggah la di Food Court..
Lucu tau..syakila berlagak dgn aku smpai sudu bengkok
Tu lahhh..aku ckp aku belah ayam tak nak..
Hikhokkkk..
Malam tu kiteorg memerap dlm bilik
Sebab nak tgk bola..
Swk vs Pahang
Hampa betul lah.
Penat je tekak jerit
Jerit sampai nak terkeluar isi perut tau
Kalah pulokk..
Lepas habis je bola masing2 tidurrrrrr...

27/10/2013..
Semu balik hari ni..
Babai kawan2..
Gua syg lu dua org..
Takde bende lagi nak cyter
Sebab dah lama aku peram cyter ni
So, ari ni nak post..
Hahahah

Kbye,
XOXO..
~Published