Monday, 30 December 2013

SARDINE ROLL ZAARA

Salam..hallu..awal pulak aku dtg ofis hari ni..
Semata-mata nak update blog..hahaha..ko mampu?
Sanggup betul kan..
OK2..mggu lepas aku tak ke mana-mana..
Duduk rumah diam2 je..
Tak lah diam sgt..mulut byk gerak jugak la..
Sebab nya asyik nak makan je mulut aku nih..
Haih..cili sekali baru tahu..
Ok, nak dipendekkan cerita..
Pagi sabtu tu aku bgn dalam keadaan lapar..
Mana pernah aku bgn dlm keadaan tak lapar..
Gila ape tak lapar pagi2...org gila je talapar tau..
Ok..over mencarut..
Then, aku cek stok makanan aku..
Ada sardin..hmm..
Terus terigt sardine roll Kak Filla ( http://kasihaleeya.blogspot.com/ )
Malangnya roti dan telur takda..
Ok2 akan ku redah hujan ( tahujan ) pun tyme tu..
Demi sardine roll..
Ini first trial aku tau..tasangka menjadi..
Mesti ada mulut puaka yg cakap..
Ek eleh takat benda bodo ni..
Aku pun boleh buat..
Eh, hello..ada aku pakai duit kau beli brg?
Dah nama first tyme..op coz la aku BANGGA siot..
Macam nak bagitahu satu dunia je..
Aku pandai dah buat sardine roll..(poyo)..
Ok, kita layan gambar sambil aku ajar erk.
(ada ke org nak belajar dr gua?)

ok..ini lebihan sayur semalam..bazir buang..baik campur dalam sardin tu nanti

lepastu tumiskan smua bahan (ko tgk, sayur2 tu aku campak sekali)

make sure lenyek-lenyek roti tu sampai nipis tau...takde benda alah tu..aku pakai lah mug..ok what??ko kaya ko beli lah..eh, emosi pulak hamba,,

kemudian, roti yg telah di roll tadi dicampak dlm mangkuk berisi telur..sebab nak lumurkan satu bdn dgn telur tu kan...lepastu campak la dlm pan mcm gni..pakai minyak ckit je tau..jgn byk2..nanti kolestrol..mihihih..golek2 sampai ko rasa benda ni masak..

ok..dah boleh makan..rupa nya tak lah seindah rasa..rasa dia sedap tau..tasangka aiii pandai buat sardine roll..

Ok, done..!!
Benda ni aku mkn sorg2..
Gila tak gemuk ke nanti?
Hahaha..lantaklah janji kenyang..
Yahoo. percubaan pertama berjaya..gyeahh..!!

0 juta org yg syg saya: