Monday, 29 December 2014

ANOTHER FLIGHT MISSING..~


Salam..
Semalam (28/12/2014) kita dikejutkan dengan berita flight dr Surabaya ke Singapore hilang..
Aku tyme tu kat Kuching Sentral..
Hantar mak aku nak balik Sibu..
Tgh tggu sambil scroll FB..tetiba nampak org dok post #prayforQA8501

Apakah lagi ini..?
Another flight missing..
Dunia kita diuji algi dengan kehilangan flight lari
Dulu MAS..sekarang AIR ASIA..
Masya Allah..
Tahun ini adaah tahun paling HITAM bagi pihak MAS dan AIR ASIA..
Dugaan dan ujian yang Allah bagi amat berat
Yang paling kesian adalah keluarga mangsa
Yang menunggu kepulangan mangsa..
Setakat ini belum ada apa-apa berita lagi berkenaan dgn QZ8501.

Hanya doa dan ingatan saja yang mampu aku titipkan untuk kesemua yang berada dalam pesawat QZ8501..
 Semogo semuanya selamat..In Sha Allah..~
Hope for the miracle..Ameen..~

#prayforQZ8501

Friday, 26 December 2014

LUNCH DATE

Tadaaaaa..
She's my lunch partner utk Jumaat minggu lepas..
Si Mami Kila Pipi Berlubang..
Kami g lunch ke Pizza Hut je pownn..
Tak yah nak review sgt lah kan pasal Pizza Hut..
Satu Malaysia tahu mcm mana rasanya kenn..
Kikikikiki..
Aritu kami shopping mata dulu before makan2..
Shopping kat Plaza Merdeka gittewwww... (shopping la sgt)
Niat hati nak carik heels..tapi semua takde yang dikenanai..
Hurm..nexttttttt lunch date??
  

TIADA DLM GROUP WECHAT

Hye semua..
Lama giler kot aku tak update blog ni..
Aku sekrg dah kt opis baru dah..
Kisah pindah aku pun tak hupdate2..
Tak syok la hupdate takde gmbr kan..
Tggu lah mud rajin aku dulu ye..

Ok..al kisah nya sekrg aku nk story pasal keluarga mertua..
Ini bukan kisah hidupku..
Tapi kwn aku..namanya tak leh aku xpose kat sinikan
Kesian dia nanti..dpt malu..erk..

Minggu lepas kawan aku ni berwhatsaap la dgn aku..
Baiklah aku perkenalkan diri beliau sebagai "Anne" (bukan nama sebeanr ya)
Tteiba si Anne ni tanya aku soalan mcm nak kena cepuk..

"Apa perasaan kau, kalau adik beradik suami kau buat satu group utk family chatting..semua adik-beradik ada..biras ko pun ada..tp kau pulak takde dlm group tu..apa ko rasa?"

Aku tak tahu nak cakap ape..
Aku just kata.
KALAU AKU PUN AKU AKAN KECIK HATI
Gittcheww..
Nampak sgt adik beradik laki ko tak senang dgn kehadiran kau
Sedangkan ipar yg satu lagi elok je berwechat2 bagai..

Siap suami dia tanya..

"Sayang takde ke?"

Then kawan aku jawablah :

"Eh takpelah..tetiba nak masuk group..tak diundang bagai..kang org tak senang ngan kehadiran aku"

Diam seribu bahasa si suaminya..~

Dah dalama alam maya pun mcm tu..
Macam mana nak berhadapan ya..
Mesti semua ketawakan dia..
KESIAN DIA..~



Wednesday, 12 November 2014

PATAH TUMBUH HILANG BERGANTI

As'salam..
Gila lama tak hupdate blog..
Arini mcm baru terasa sikit nak update..hehehe
Btw, aku dah dapat bos baru dah..:)
Perempuan *again*
Bos aku ni datang dari KL
Erm..takleh nak komen byk sebab baru jaga 2 minggu
Ok lah..tu jer nak update..sadis tak sadis aku ni?
Oh ya..terlupa..
Aku mungkin berjodoh dengan bos yang namanya bermula dengan huruf "H"
Nice kan..
Ok lah..bye..!!

Thursday, 23 October 2014

AL-FATIHAH

Assalamualaikum w.b.t.
Semalam tanggal 22/10/2014 bos aku telah kembali kepada Pencipta..
Aku menerima panggilan jam tak igt tp yg pasti awal pagi..
Pak cik jamal kol aku..
Biasa kalau pak cik kol ni pasal claim la ni..
Ujar aku kpd aku
Mcm biasa lah kan..
Aku suka bergurau dgn dia..
Aku ckp cuti cuti buat ape kol..
Kalau slalu dia balas gelak-gelak
Tapi semalam nada serius sgt
Rupanya nak bagitahu Dato' dah takde..
Terus aku Inalillahi wainalillahirojiun..
Actually aku tak terkejut sgtpun
Sebab memang tahu dia tgh sakit..
Sedih jugak lah..terkilan..
Aku sempat kerja dgn dia dalam masa dua tahun rasanya
Tak palah Dato' saya maafkan segala kesalahan Dato'
Samaada secara sengaja atau tak sengaja
Semoga Dato' ditempatkan di antara golongan-golongan yang beriman..
Amin..
Sama-sama kita sedekahkan AL-FATIHAH..

Thursday, 2 October 2014

Samsung s3 dah repair

Slm..test 123
Try update blog pakai phone pulak..
phone i kan dah repair
igt tak samsung s3 aku yg retak seribu tu haa
Mak encek dah repair kt pertama complex
hrga plg murah yg aku dpt la ni hoi..
rm350..lcd yg rosak..
pch dalam kot..so ko on phone dia akn gelap saja.
Syg pnya pasal,aku repair la..hu3

Friday, 26 September 2014

SIMPLYSITI (offer 80%)

Salam Jumaat..
Alhamdulillah masih diberi peluang untuk bernafas..
Lamam membisukan?
Sebab iols cuti aritu balik kampung jumpa ank dan laki iols
Ngeee..

OKOK
Nak story pasal SimplySiti
Tga hari lepas, i mean tiga hari bertutut-turut..
Dari Selasa sampai la Khamis semlm..
Simplysiti ada wat warehouse kat PKNS..
So, aku tak nak ler lepaskan peluang..
Ni pun aku dpt berita dr kakak opis aku
Menggelupur kau kami berdua ptg Selasa tu..
Dengan dia nak g anak kat pengasuh
At last termkn pujuk rayu aku g sama2 tyme balik kerja tu
Gigih kau kami parking depan MRCB (tak nak byr parking katakan)
Lepastu menapak ke PKNS..

Tyme kami datang tu tak ramai lagi orang..
Tujuan aku dua je..
Nak compact powder dan eye liner..
Tapi sedihnya lahai takde eye liner kaler hitam..
Biru je ada..
Dahlah murah kot..
Cuba kau bayangkan..
Eye liner jadi RM3
Toner jadi RM5
BB Cream jadi RM10
Pencuci muka+ Toner  jadi RM5
Lipstick jadi RM8
Simply Perfect Two Way Cake jadi RM20
Minyak wangi lelaki jadi RM10
Simply Translucent Compact Powder jadi RM15
Jangan t anya aku dari harga berapa ringgit ya
Sebab aku bukan pengguna tegar SimplySiti ni

Aku just beli
PERFUME utk laki aku
Simply Perfect Two Way Cake
Simply Translucent Compact Powder
TOTAL LOST = RM45

Yang lain-lain aku tak survey sgt sbb org mulai ramai..:)

gAMBAR TAKDE..Sekian..:)

Friday, 19 September 2014

DRESS POLKA DOT DAH RESTOCK..!!












Haa...apa mcm lawa tak..??
Bahu dia ala-ala princess?
Berminat..??
Sila whatsapp saya : 01119871570

Measurement : 
S Length (139cm), Bust (90cm), Shoulder (35cm), Sleeve (58cm), Waist (70-90cm), Hem  (210cm)
M : Length (139cm), Bust (94cm), Shoulder (36cm), Sleeve (59cm), Waist (72-92cm), Hem  (214cm)
L : Length (140cm), Bust (98cm), Shoulder (37.5cm), Sleeve (60cm), Waist (79-96cm), Hem  (218cm)
M : Length (142cm), Bust (102cm), Shoulder (39cm), Sleeve (61cm), Waist (80-100cm), Hem  (222cm)

Material : 
Chiffon With Full Silk Inner Lining

Description :
Belt attach to dress

Price : 
SM : RM70 inc postage
SS : RM75 inc postage

p/s : ask me first utk cek stok samaada still available or not..10q..:)

FACIAL MURAH..LA SANGAT..~

Salam.
Giler lama tak update blog..
Berhabuk dah blog aku ni..
Fuh..fuh..tiup sikit2..ada sarang lelabah..
Minggu lepas aku ada pergi buat facial tau..*ngae je bunyik kan*
Aku buat facial sebelum aku balik berjumpa suami tercinta
Ceh..ye lah kata nak jumpa suami..kenala cecantik
Aku google punya google..akhirnya aku jumpa facial yg agak murah
Nak tahu aku jumpa kat mana..??
Dalam website GROUPON..!!
Aku haruslah carik yg area Shah Alam kan
Takkan lah aku gigih nak ke KL..puihhh..
So, aku set ptg Selasa minggu lepas utk buat facial..
Makanya melangkah la aku sorang2 ke JUSCO Bukit Raja..
Nama tp aku facial tu Kuizenes..*sila rujuk gambar*


Before mula facial aku kena isi form ni..
Dia tanya la bila aku last facial
Malu nak jawab..kah3..
Aku last facial sebelum kahwin kot..
Tahun 2012..hahaha..dah berapa tahun dah tu weyyy..
Then dia cek la apa mslh kulit aku
Dia ckp takde mslh sgt..just area hidung byk black head..
Grr..lepastu warna kulit tak sekata..
Kulit agak kering..baiklah..!
Tapi sempat lagi puji aku putih..erk..
Aku konon nya putih lagi dr dia
Tak tau la..taktik ke apa tu..
Hahaha..redha je lahhh..
After isi2 form tu barulah menuju ke bilik facial..

Yang bawah ni pemandangan bilik isi form ok..?


Ok..ni dah dalam bilik facial tu..
Before mulakan facial aku kena tukar baju..pakai tuala gittew
Senang nak urut bahu..ngee..



Ni serum yang aku beli..hurmm..baiklah..RM38..kata nak cantik..cehh
Tapi ni suami lanje erk..
Aku wat facial RM22 jer ponn..print kupon dr GROUPON..


Oklah..hasilnya agak memuaskan laa..
Oklah..takde mood nak story pjg lebar..bye bye bye..

Thursday, 28 August 2014

POWERBANK PINENG

Hye..
Alhamdulillah..
Barang yang order dari LAZADA dah sampai..
Yahuu..yahuuu..
Aku order dua hari lepas..skali ngan ANA aku hasut shopping
Actually aku beli dua..satu aku satu kwn aku
Igtkan harga tu dah boleh claim kupon RM10 aku tu..
Hm..malangnya pembelian mesti RM100..baru leh guna kupon LAZADA tuuu
Harga powerbank ni RM43.90 je..murah kan..10k mah..
Tgk review pasal PINENG ni mcm ok jer..
Antara PB yang paling2 femes..
So, apa kata kita try..
Ada satu tu murah jugak tapi mcm tak confident pulak
Jenama MY POWER BANK
20k mah = RM39.90..
Erm..dlm pikiran ku..baiklah aku ambik jenama yg ok ckit kot..
In Sha Allah berkekalan hendak nya..
Weee...saja nak share kegembiraan ada power bank baru..
MOTIF.??
Mari lah bershopping di LAZADA



Tuesday, 19 August 2014

PERKEMBANGAN IZAARA IMANI

Salam..
Arini nak share pasal perkembangan anak aku
Entry yg lepas pasal raya kan so takde kaitan dgn entry ni
Isk, tah pape aku bebel.

Izaara Imani sekrang ni dah pandai :-

1. Jeles
Haritu aku g lah timang classmate dia (berjln raya ke rumah)..Laju2 dia lari kat aku..duduk atas paha kanan..budak tu paha kiri..siap2 tolah budak tu lagi..hik3..omey je..kalau nenek dia timang Pak Wa dia pun dia jeles..siap pakej tampar lagi muka abg aku..haha

2.Nyanyi ABC..
Nyanyi tu tak lah sebijik bunyi kta org dewasa nyanyi..tapi adalah tiun dia..cth kau nya nyanyi dulu..dia akan follow or sambung sambil senyum2..hahaha..

3.Angkat tangan..
Angkat tgn kt sini membawa maksud..kalau ko ckp Siapa tak puasa angkat tangan...!! Cepat2 dia angkat tgn kau..kelas kau nak..JUJUR..

4.Boleh disuruh *la sgt
Cth kan kau ckp "Aduh sakit perut..tolong urut dik..tlg.."..Lekas2 dia pergi dkt kau urut perut kau..lepastu kau ckplah g ambik minyak..lelekas dia ke meja ambik minyak.kalau air tumpah pun cepat2 g carik kain sebab nak lap..ecece..pandai angatt anak ami niii..kalau suruh menghambur lg pandai..baling sofa semua ke lantai sambil gelak..*clap2 hand*

5.Pandai baca doa
Baru bismillah dah amin..tu kalau bab mkn..hahahah.cecepat jeer nak amin.lapar la tu kan..

6.Goyang2 kaki dan panjat2..
Haa..panjat ni aku memang respek anak aku..perghhhhh..kalau sendiri tgk baru bangga..kalau nk cerita kat sini tak syok..Dia panjat kusi lepas tu duduk sipi2 sambil goyang kaki..bajet kewl le tu kannnnn..pastu terjun..hoiiii..mengucap mak ko ni haaaa...

7.Cepat tangkap..
Mcm aritu..aku ajar cara menghalau lalat..lima minit kemudian bila tnya balik mcm mana halau lalat..dia akn buat aksi yg sama..pandai anak mami..harap nnti belajar pun cmtu lah ye nakkkk...cpt tgkppp..!!

8. Berlari
Yang ni pun terer..berlari dalam shopping mall..shopping mall beraircond kot..aku siap2 peluh lagi..haha..anak2..dia punya lari tu mcm nk jatuh tp tak jatuh..bila part dekat bra tu dia tarik smua bra dan seluar bip sampai jatuh..haish..anak sapa la tu kan..

Erm..apa lagi erk..byk benda lucu Zaara ni..

Yang merindui,
-Layha-

Monday, 18 August 2014

3D2N at RAWANG





This is what we call MONTHLY HUSBAND AND WIFE
Minggu lepas kebetulan suami aku kursus kat Rawang dan..
Lagi kebetulan company dia hantar tga org dan dia seorg laki dan
Company tidak sediakan hostel *byk nau DAN..makanya bos depa gik book hotel
Suami aku dgn suara gembira kol aku ajak tido hotel
Aku apa lagi menggelupur lah wey
Sebab mula plan nak ulang alik dr Shah Alam ke Rawang
Tapi bila aku kaji jalan ke Rawang AGAK MERUMITKAN..
Tingtangtingtang Alexander..ada hotel utk staf
Yahuuuuuu..
Aku bermlm dgn suami tercinta 2 mlm gittewwww
Serius wey jauh jugak Bukit Beruntung tu
Kalo laki aku ulg alik aku rasa dia sesat ke Ipoh kot
Malam tu kiteorg pergi pun highway takde lampu jalan
Tawakal saja kami ya
Lepas tu guna WAZE nak cari hotel 77
Kuang ajo punya WAZE..dia bagi rumah No.77
Nasiblah area2 berdekatan juga sudah..
Apapun Im A Happy Wife
Even dpt jumpa sekejap
Tapi lagi bermakna kalau..











scroll plz
















bawah lagi.












sikit lagi..














scroll dan scroll lagi..















TADA


BERTIGA


Yang merindui,
-LAYHA-

OPEN HOUSE 2014

Halluuu
Dah tahu diri tu memboringkan lagi mahu update
Ahaha..tahun ni aku ada tga jemputan rumah terbuka
Rumah Kak Kashah, Kak Bunga dan Ana..
Berkilo2 wey aku naik..*padahal tak timbang
Tapi yg peliknya baju tak sempit pon..*riak*
Takde story jugak..cuma tgk gmbr je..ok tak?
Hahaha..
Hantu malas ni dok merasuk2 aku ni..
Silap2 meracau aku nanti
Sebelum aku meracau baik update gambor erk










Yang Malas,
-Layha-

RIANG RIA RAYA 2014

Salam..
Mak aih..ni dah raya ke berapa dah erk
Baru nak post pasal raya
Takde yg best sgt raya bagi aku tahun ni
Yang BEST nya leh jumpa ANAK DAN SUAMI
Tu je..rasa nak beraya tu takde la sgt..
Takde story sgt so meh layan gambar
Tapi gambar pun tak byk weyyy
Gambar byk dlm phone abg aku n laki aku..huhuhu..
Dok bz layan laki ngan anak..amboi..haha








OK..Tu je cerita raya aku..
Hahaha..~

Yang membosankan,
LAYHA

Friday, 15 August 2014

DRESS MURAH DAN CANTIK (2)

2 Tones Round Neck Jubah Dress (with Belt)

Cotton
:
Shoulder:35cm Sleeve:56cm Waist:62-80cm Length:137cm Bust:86-104cm
Price :
RM65.00 including postage 1Malaysia

3 Tones Floral Design Dress with Shawl

Cotton
:
Shoulder:35cm Sleeve:54cm Waist:72-90cm Length:137cm Bust:82-100cm
Price :
RM65.00 including postage 1Malaysia
 (*Beige)

Floral Design One Piece Dress

Lycra
:
Shoulder:36cm Sleeve:56cm Waist:80-106cm Length:130cm Bust:86-106cm
Price :
RM64.00 including postage 1Malaysia

Channel Inspired Hijab Set

Cotton
:
Shirt : Shoulder:35cm Sleeves:47cm Length:58cm Bust:84-96cm
Pant: Waist:54-108cm Hip:100-12[8cm Length:91cm
Price :
RM70.00 including postage 1Malaysia

Hijab Printed Muslim Dress Set

Cotton
:
Top Shoulder:34cm Sleeves:62cm Length:60cm Bust:80-92cm
Skirt Waist:50-84cm Length:90cm
Price :
RM70.00 including postage 1Malaysia

2 Pieces Joint Basic Jubah Dress with Necklace and Belt

Cotton + Chiffon
:
Shoulder:39cm Sleeve:56cm Waist:60-100cm Length:132cm Bust:98cm
Price :
RM57.00 including postage 1Malaysia
(*almond/light green/yellow)

2 Pieces Basic Cardigan with Inner Dress

Lycra
:
Cardigan: Shoulder:33cm Sleeve:50cm Length:45-55cm Bust:96cm
Dress: Waist:60-80cm Length:131cm Bust:86cm
Price :
RM67.00 including postage 1Malaysia

Lace Design Waist Puff Sleeve Jubah Dress

Lace + Chiffon Full Linning
:
Shoulder :37cm Sleeve:60cm Waist:82cm Length:146cm Bust:90cm
Price :
RM67.00 including postage 1Malaysia

Round Neck One Piece Jubah Dress with Belt

Chiffon Full Linning
:
Shoulder:36cm Sleeve:59cm Length:146cm Bust:92cm
Price :
RM67.00 including postage 1Malaysia

Neon Color Puff Sleeve Jubah Dress

Chiffon Full Linning
:
Shoulder:37cm Sleeve:57cm Waist:50-80cm Length:138cm Bust:94cm
Price :
RM60.00 including postage 1Malaysia

*Sesiapa  berminat boleh WHATSAPP ke 01119871570..send skali gmbr dress yg diminati tu k..
*tiada istilah booking guna aek lioq naaa..booking kena bayar half from the price..dah gaji byr half pulak..then baru kiteorg post yeee..*faham laa ni tgh bulan ken..gittew..

TERIMA KASIH SAYANG2KU