Thursday, 30 January 2014

cinta politeknik

Salam..halluu..
Rindunya zaman study kat politeknik..
Aku rindu kwn2 aku wey..
Aku tak rindu bekas2 boyfriend aku okeyh..SUMPAH!
Banyak je bunyik bekas2 tu kan
Padahal aku bukan hot setap pun dulu
Muka pun serabai
Hingusan katakan..
Kulit gelap..huh!mana tak gelap..
Kalau nak g kelas kena lalu padang bola sebesar alam..
Giler..!!Budak DSK lalu padang berbecak2..
Choii..jatuh standard iol..
Nak pakai jln simen kang, jauh sgt..kena pusing satu poli (ini tipu)
Kami tapuas hati sebab budak awam, elektrik, mekanikal lalu jln beratap
Sadis budak JP lalu padang bola..
Mana sesuai dgn jawatan kami..
Eh, poyo tak poyo statement aku..
Hahaha..jgn ada yg sentap pulak..
Gurau je kot..
Lagi satu..aku adalah budak Diploma Sains Kesetiausahaan
Paling aku bangga adalah kami adalah 1st batch kt PMU ni..
Lagi sekali poyo..politeknik lain dah byk ade kot..*shame on me*
Dari Sem 1 sampai la ke sem 4 aku duduk hostel
Hostel adalah seronok dan senorok
Macam2 ragam n macam2 hal
Hostel selalu takde air
Aku ni dah la bangsa rajin sgt cuci baju..
Kalau tak cuci baju bukan aku lah tu
Haa..gitu..dr situ lah ramai yg kenal aku dgn roomate aku
Aku dgn roomate aku mmng rajin..
Malas nak kumpul baju bnyk2..
So, hari ni pakai mlm nanti basuh..
Gituuu..
Malam2 kami lah penghuni toilet..
Bilik sebelah toilet jer..
Acaner..hahaha..
Aku bukan suka mandi dlm bilik mandi
Aku suka mandi kat singki..
Kecuali aku period je aku mandi dlm bilik mandi
Lucu kalau igt balik..
Mandi ramai2 kat luar singki
Bongok kawan aku..
Dia g tarik kain yg tutp bahagian ats..
Gilerrrr...tp aku tak mrh..gelak sama2..
Kepala semua gila2..
Dah tu tyme takde air pulak, tyme tu la kwn2 aku main buih2
Hahahaa...bilik dia depan pili bomba..
Birthday siapa ntah..
Basah tingkat kiteorg..
Skali mak guard dtg semua menggelupur masuk bilik..
Tutup lampu, konon2 smua tido
Padahal tadi tu tgh bergumbira..
Tapaham aku..igt guard tu bodoh..Haahahaha
Ape lagi erk..
Erm..haa..ni kes yg paling aku tak leh lupa
Puncanya adalah aku..
Yelah masalah air lagi kan..
Tyme tu aku nak g kelas..
Takde air
Aku bantai mandi depan pili bomba
Habis basah depan bilik kwn aku
Kwn aku join jugak tp sekejap
aku paling lamaaa..hahaha..
Memang basah satu tingkat (tipu)
Hahaha..cek2 mlm tu ada meeting tergempar
Carik siapa yg guna pili bomba tu..
Panas betul aku
Ye lah nak g kelas takde air..
Acaner
tu je cara aku ada..
Malam tu aku tak dtg meeting..HAHAHA..!!
Yg tu pasal air..ni pasal escape g surau
Ye lah aku tau dulu aku jahil banyak..
Bukan sikit..
Pihak poli mintak g surau mlm Jumaat je pun
Tu pun aku dgn roomate aku ingkar..
Hahhaahaha..smpai org tahap spotcek pun kami still tak pegi
Kami mintak jiran mangga dari luar..
Sebab kalau tak mangga, warden ade kunci spare..
Sebab nak cek satu persatu bilik
Dia nak carik siapa yg tak pergi..
Aku igt lg..aku ngn roomate aku tutup lampu..
Lepastu borak2 dalam bilik jer..Dgr pintu bukak tutup
Mesti warden ni (dlm hati)
Gigil jugak takut kantoi kan..
Makin dkt bunyi mereka buat spot cek..makin aku nebes
Aku dgn dyak apa lagi
Masuk dalam almari baju masing2
Dyak ok lah..kecik je
Aku ni??Mak gajah..
Tapi tyme tu slim lagi..hahaha
Menyorok lah kami smpai budak2 lain balik dr surau
Punyalahhh jahil kau leha..
Mujurlah takde rasa nak berak n nak terkucil..
Geleng2 kepala..hahaha
Lepastu poli ni tak leh kai baju seksi/ketat
Semua tempat pengajian kot..
Hahahaha..tapi kami ni biasalah
Degil..masuk kanan keluar kiri..
Pakai jugak yg fit tapi tak lah melampau2..
Tapi pernah kena tegur dgn pensyarah kat kafe
Kurang ajor betol la
Seigt aku, aku tyme tu pakai baju putih
Besar baju tu kot..dgn track suit
Kwn aku long sleeve pastu kai tudung
Tudung dia selimpang kiri kanan je
Lahanat punya lecturer awam
Dia tegur..ni nampak bagai ni apa
Padahal takde la nampak sgt
*Menegakkan benang yg basah*
Yang kwn aku pulak kena jugak
Pakai tudung tp baju mcm fit2
Huh..lahabau betoll
Banyak jugak erk kenangan..
Apa lagi..kalau bab cinta..nantilah kt entry lain..
Ni bab peel masing2 niii..
Tapi walaupun aku mcmtu..
Alhamdulillah result memang tak mengecewakan mak bpk aku
Aku bab tu paling risau
Sebab tu kalau final exam je aku struggle
Rajin g kelas..kelas jrg nak ponteng
Yelah..markah final kan masuk skali ngn kedtgn
Ko tgk kalau aku final exam
Bilik memang penuh dgn note
Trengkas tepi dinding
Tak tidur smpai 2 3 pagi
Dah bgn pg esk lupa apa yg di belajar
Pastu dlm dewan exam..
"Apa nak jadi, jadilah"
Ayat beserah..hahahha..
Poyo sgt..
Keluar result tak la gempak..
3.56, 3.52, 3.56
Sem 3 aku praktikal..
Praktikal dapat poplet..!!
Kembang hidung..!!
Ape lagi erk..lupa2 igt..nanti kalau igt aku update yer..
Nanti nak carik gmbr tyme kat poli..hahahaha
Skrg aku nak tunjuk sikit tpt aku styud dulu..
Tada...




Wednesday, 29 January 2014

Kasut Arnab Getah



Morning..jumpa lagi pagi ni..
Erm..aku rs mahkamah sekrg dah baik hati sikit..
Sebab FB, Blog, Youtube bagai dah boleh bukak..
Tapi pada jam2 tertentu2lah..
of coz la waktu rehat dan sebelum masuk waktu kerja
Lepas waktu kerja aku tak sure lagi
Nantilah aku try stay back..*semata-mata
Ahad lepas aku menyatakan hasrat kat husband aku..
Yg aku nak carik kasut kerja bertutup (kaler hitam)
Padahal sbnrnya aku nk tgk SALE dkt jellybunny
Kot2 la ada yg berkenan
Sebab ramai blogger yg update..
Kasut RM30 jadi RM15..
So, hati aku tergaru2 lah wey..
Nasiblah One Utama ni tak jauh dr rumah
Tak la luak sgt minyak aku..
Sampai je OU memang tu je tujuan
Tgk gmbr kt atas..dua tu lah yang aku pilih..
Berpeluh2 nak memilih..
Sebab semua comel..
Last2 bukan kasut kerja tapi kasut jalan..
Sebelum balik tu aku belagak la sikit
Pakai kasut baru (yg kaler biru tu)
Makin lama aku pakai makin rasa sempit..
Kaki jadi sakit..
Ala..tadi cuba 8 longgar sgt..ni 7 sempit sikit pulak..
Hm...takpe mungkin nanti dia membesar kalau sllu pakai..
Aku sedapkan hati sendiri..
Esok nya aku try lagi yg hijau tu..
Ala..isi sisi kaki aku terkeluar..tak cantikkkk
Hm..kuciwa..
Terus aku iklankan dkt kwn2 aku..
Hahahaha..mujur ada yg berkenan
Kawan aku si Syedah tu memang suka kaler2 camgini
Kaler2 sikit lepastu transperen..
Alhamdulillah, terjual la dkt beliau..
Kebetulan dia pun size 7..belilah belilah..haha
Ingatkan duit hasil jualan tu nak cari yg baru..
Aku pergi jugak Isnin tu..
Hm..memang kaki aku size 7.5 laa..
Sebab 8 longgar, 7 pulak ketat
So, aku cadang nak simpan je duit..
Nak beli kasut sukan nanti
Aku takde kasut sukan wey...bulan depan hari sukan..
Lepastu kasut sukan tu nanti boleh la aku buat g joging
Joging kata nyer..hikhok..
Oklah..dah nak dkt kul 8.00am dah ni..
Chow...
Salam..
XOXO
Published..~

Tuesday, 28 January 2014

Dari makan ke perabot

Salam..fuyoo..mcm tak caya je..
Boleh sign in blog ler..boleh update ler..(after 8.00 am)
Lepastu..facebook pon boleh hokay...!!
Tapi aku tak berani lah ON FB kat ofis..
entah2 ni satu perangkap..
mana nak tau kan..seremm..!!
Ok, last week..sedang aku kebosanan melayan perasaan di rumah
Terdetik hati aku nk keluar rumah..
Patutnya nak g keluar makan ajer..
Aku gtau kat laki aku nak makan nasik arab..
Dia suggest g kat depan Giant KD tu..
Ok, set..
Makanya, keluarlah aku dr rumah itu..
Hikhok..ayat skema sikit..
Keluar jer dari umah pak guard, nak tahu apa aku tgk..
Jeng..jeng..jeng..
Membuatkan hati ku sakit sangat2..
Huh..hancur harapan aku..
Punah segala-galanya..
Jalan jem siot..
aku rebes ok..nasib takde kereta kt belakang..
Aku tukar fikiran nk g tesco je lah..
Makan je la apa yg ada kt situ..
Dah siap2 makan..aku usha2 barang kt Mr.Diy..
Takde yg best..hmmm..
Kaki ni mula melangkah jauh..
Menuju ke The Curve..
Masuk DAISO..
Aku tersambarlah 2 barang..kui2..
RM5 kot...murah lah tu
Sarung tangan satu..
Biasalah, aku kan kerja dalam salji..
Ko mampu??
Lepastu..travel pillow..
Konon bantal tapi takde kekabu..
Tiup hokay..sesak napas aku tiup benda alah tu..
Lepastu letak lah kat leher tyme dlm flyte nanti
Tapi rasa nak tercekik je aku pakai benda alah tu..
Hmm..kaki aku makin panjang..
Aku menuju ke IKEA..
Takde nak beli apa2 pun..
Cuma aku bosan duduk rumah..
Usha2 la barang kat IKEA..
Asal ade yg tak lebih dr RM5.00 je, aku singgah..
Kalau yang beratus2 tu memang tak lah kan..
Lalu je, toleh pun tak nak..
Lepastu singgah bahagian bebudak..
Nak tahu apa aku jumpa..??
Memang lama dah aku cari..
Mak aku pun tgh cari utk cucu kesygn dia
Tempat duduk baby (ada meja sekali utk mkn tu)
Giler murah ok (maybe simple) tp ok lah..
Dalam RM49.90..cepat2 aku kol mak aku..
Mak aku tak jwb phone pulak..
Lama jugk aku dok usha kt tempat tu..
Kot ada lagi yg under RM100 ke..under RM50 kalo boleh..
Choiii..dasar kan aku..
Aku tak beli pun..
Balik kol mak aku baru dia suruh beli..
(Nanti mak bank in duit)..hikhok..
Tengoklah bila aku rajin nak ke IKEA nanti..
Oklah...kat IKEA aku sambar jam dinding, berus toilet & lapik kaki
Tak sampai RM10.00 ok..erm..
IKEA next tyme aku ftg lg ye..
Memang wajib sebab nak beli kusi makan anak aku
Kelas kau zaara..ada kusi makan..
Ok lah..nak tayang gambar jap..hikhok..!



Friday, 17 January 2014

8 bulan lebih dah..




















Thursday, 9 January 2014

Apartment Baiduri a.k.a Pangsapuri Baiduri

Salammm..halluu..
Talama lagi aku nak pindah rumah..
Lebih detail kalo aku cakap pindah BILIK..
Sekrg aku duduk kat DAMANSARA..
Ye lah..duduk ngn adik ipar..hmm..
Takde pilihan..
Suami aku tabagi aku duduk sorang..
Padahal I ok je..
Nyesal pulak pindah dr PANSGSAPURI SERI KAYAN..
Tapi owner dia mcm CIBAI la pulak..
Eh, termengarut..Astgfrlhzim..!
Aku jumpa bilik sewa ni dalam mudah.com
Banyak yg aku survey...
Majoriti masterbedroom memang mahal la..
Ni kira yg termurah aku jumpa..
Ada yg murah tapi MALE..
Haishhh..!
Female susah jumpa yg murah..
Adapun dieorang letak murah (kongsi ghupenyaaa..)
Aku ambik masterbedroom senang laki/family aku dtg..
Aku dah tanya dak umah..kesah ke idakkkk?
Mujurlah budak2 tu tak kisah..
Lagipun suamikan..ape adehal..
Nanti mak bpk abg n anak aku dtg..bolehlah..
Rumah pun mcm ok lah..
Apa yang mendorong aku pindah sgt ni adalah KOS..
Yelah..damansara-shah alam..(jauh kot)
Tapi kalau mak tanya, ckp dekat je..
Kang risau pulak mak aku..
Nak kata jauh sgt, tak jugak..sedang2..
Cuma MINYAK dan TOL gua tak tahan..
Cetgk..


Sewa Bilik (Kecil)
RM350 (belum masuk api air)
Api + Air = RM100 (consider)

Tol 
Tol Damansara - Subang = RM1.00
Tol Batu Tiga = RM1.10
Ulang alik dah RM4.20
Bulan = consider RM100

Minyak
Seminggu = RM50.00
Sebulan = RM200+ (campur merayap2)

Makan + minum + shopping brg anak (peberet ni )
RM$$$$ ?????

Tengok berapa dah habis kat situ..huwaaa

If aku dok Shah Alam ni..
Sewa dia RM460 + RM30 (internet)
Api air belum masuk..
Tapi aku rasa tak byk kot..
Student..mana guna sgt karen..
In Sha Allah boleh jimat
Minyak dan tol pun takde kau..
Alhamdulillah..
Aku harap bila aku pindah ni kos idup aku OK BANYAK..
Tamau OK SIKIT..
In sha allah dalam bulan 2 dah pindah masuk dah..
Start 20/1 ni aku dah boleh angkut brg sikit2..
Takdelah teruk sgt rasanya nanti..
Lori lagi..aduyaii
Tapi mula pindah memang camni..huhu..
Oklah..nak make up kojappp...
Bye..
XOXO
Published..~



Wednesday, 8 January 2014

Kunci Patah

Salam..hu3..
Nampaknya Januari not nice sgt to me lah wey..
Byk sgt duit terbang..
Satu sebab nak pindah umah..
Dan byk lagi sebab2 lain..huwaaaaa..
Seteres maakkkk...!!
Ptg smlm waktu balik kerja..
Mcm biasa, keluarkan kunci kereta dr beg..
Eh, nape kunci aku pendek..?
Aku tarasa lagi bahagian satu lg tu lekat dlm tpt starter tu..
Aku rasa dia patah dlm beg..
Tyme tu masih boleh cool..
Siap berlagak lagi kata ada kunci spare..
Lepastu..tyme nak cocok kunci spare kat starter..
Nah, ambik kau..taboleh..
Panik smpai nak nangis aku..
First of all memang aku cari Kak Bunga & Rosli ler..
Tu je yg agak close ngn aku..
Giler ke mcm ni..haduyaii..
Smpai dieorg skali panik dgn aku..
Uhuk3..Nasib baiklah jiran kak bunga ada
Tyme bz2 bercall2 segala mcm tu..
Husband aku call jgk soh try start
Sebab acuan masih kat dalam..
Aku try lah..boleh..!alhamdulillah..
Aku decide tapayah repair la..
Tapi bila kenang balik..nanti benda buruk jadi..
Sebab acuan dah kat dalam, tinggal nak pulas je lg..
Aku decide lagi untuk ikut kak bunga balik umah..
Buat terus je mlm tu..
Haih..sib baik kau ada kakkk..macehhh!!
Tak leh nak lanje dulu..tgh pokai sbb nk pindah kak..!
Bulan depan k? k? k?Hahahaha
Terasa sgt husband takde tyme tu
Yelah, dulu pape husband..
Sekrg non hadooo..smua sendiri
Kena lah tabah...!!
Abg tu cas RM70 jer..maceh abang..
Dia ckp kalau kedai memang kena kaw2
Sebab nanti dia akan suruh tukar satu set..
Entah brapa lah tu kan..
Mati lah aku tak jd pindah kot..
Alhamdulillah dia ckp tapayah tukar satu set..
Tukar tpt starter tu jer..
Pintu guna kunci asal..
Maksudnya aku kena lebih berhati-hati dan hati-hati dan hati-hati lagi
Tgk..berapa byk hati.
Sebab??
Aku ngaku aku seorang yg CUAI, KASAR dan byk lagi..!
Jadi sementara tunggu abg tu dtg semlm..
Kak bunga masak..
Wahhhh...maceh kak..kenyang i!!
Dah setel semua tuuu..aku mintak izin balik..
Pergh kul 10.00 lbih baru pai umah..
Penat nak mampossssss...
Oklah..aku nak sajikan gambar kunci tu..
Huh..~