Thursday, 9 January 2014

Apartment Baiduri a.k.a Pangsapuri Baiduri

Salammm..halluu..
Talama lagi aku nak pindah rumah..
Lebih detail kalo aku cakap pindah BILIK..
Sekrg aku duduk kat DAMANSARA..
Ye lah..duduk ngn adik ipar..hmm..
Takde pilihan..
Suami aku tabagi aku duduk sorang..
Padahal I ok je..
Nyesal pulak pindah dr PANSGSAPURI SERI KAYAN..
Tapi owner dia mcm CIBAI la pulak..
Eh, termengarut..Astgfrlhzim..!
Aku jumpa bilik sewa ni dalam mudah.com
Banyak yg aku survey...
Majoriti masterbedroom memang mahal la..
Ni kira yg termurah aku jumpa..
Ada yg murah tapi MALE..
Haishhh..!
Female susah jumpa yg murah..
Adapun dieorang letak murah (kongsi ghupenyaaa..)
Aku ambik masterbedroom senang laki/family aku dtg..
Aku dah tanya dak umah..kesah ke idakkkk?
Mujurlah budak2 tu tak kisah..
Lagipun suamikan..ape adehal..
Nanti mak bpk abg n anak aku dtg..bolehlah..
Rumah pun mcm ok lah..
Apa yang mendorong aku pindah sgt ni adalah KOS..
Yelah..damansara-shah alam..(jauh kot)
Tapi kalau mak tanya, ckp dekat je..
Kang risau pulak mak aku..
Nak kata jauh sgt, tak jugak..sedang2..
Cuma MINYAK dan TOL gua tak tahan..
Cetgk..


Sewa Bilik (Kecil)
RM350 (belum masuk api air)
Api + Air = RM100 (consider)

Tol 
Tol Damansara - Subang = RM1.00
Tol Batu Tiga = RM1.10
Ulang alik dah RM4.20
Bulan = consider RM100

Minyak
Seminggu = RM50.00
Sebulan = RM200+ (campur merayap2)

Makan + minum + shopping brg anak (peberet ni )
RM$$$$ ?????

Tengok berapa dah habis kat situ..huwaaa

If aku dok Shah Alam ni..
Sewa dia RM460 + RM30 (internet)
Api air belum masuk..
Tapi aku rasa tak byk kot..
Student..mana guna sgt karen..
In Sha Allah boleh jimat
Minyak dan tol pun takde kau..
Alhamdulillah..
Aku harap bila aku pindah ni kos idup aku OK BANYAK..
Tamau OK SIKIT..
In sha allah dalam bulan 2 dah pindah masuk dah..
Start 20/1 ni aku dah boleh angkut brg sikit2..
Takdelah teruk sgt rasanya nanti..
Lori lagi..aduyaii
Tapi mula pindah memang camni..huhu..
Oklah..nak make up kojappp...
Bye..
XOXO
Published..~



0 juta org yg syg saya: