Thursday, 30 January 2014

cinta politeknik

Salam..halluu..
Rindunya zaman study kat politeknik..
Aku rindu kwn2 aku wey..
Aku tak rindu bekas2 boyfriend aku okeyh..SUMPAH!
Banyak je bunyik bekas2 tu kan
Padahal aku bukan hot setap pun dulu
Muka pun serabai
Hingusan katakan..
Kulit gelap..huh!mana tak gelap..
Kalau nak g kelas kena lalu padang bola sebesar alam..
Giler..!!Budak DSK lalu padang berbecak2..
Choii..jatuh standard iol..
Nak pakai jln simen kang, jauh sgt..kena pusing satu poli (ini tipu)
Kami tapuas hati sebab budak awam, elektrik, mekanikal lalu jln beratap
Sadis budak JP lalu padang bola..
Mana sesuai dgn jawatan kami..
Eh, poyo tak poyo statement aku..
Hahaha..jgn ada yg sentap pulak..
Gurau je kot..
Lagi satu..aku adalah budak Diploma Sains Kesetiausahaan
Paling aku bangga adalah kami adalah 1st batch kt PMU ni..
Lagi sekali poyo..politeknik lain dah byk ade kot..*shame on me*
Dari Sem 1 sampai la ke sem 4 aku duduk hostel
Hostel adalah seronok dan senorok
Macam2 ragam n macam2 hal
Hostel selalu takde air
Aku ni dah la bangsa rajin sgt cuci baju..
Kalau tak cuci baju bukan aku lah tu
Haa..gitu..dr situ lah ramai yg kenal aku dgn roomate aku
Aku dgn roomate aku mmng rajin..
Malas nak kumpul baju bnyk2..
So, hari ni pakai mlm nanti basuh..
Gituuu..
Malam2 kami lah penghuni toilet..
Bilik sebelah toilet jer..
Acaner..hahaha..
Aku bukan suka mandi dlm bilik mandi
Aku suka mandi kat singki..
Kecuali aku period je aku mandi dlm bilik mandi
Lucu kalau igt balik..
Mandi ramai2 kat luar singki
Bongok kawan aku..
Dia g tarik kain yg tutp bahagian ats..
Gilerrrr...tp aku tak mrh..gelak sama2..
Kepala semua gila2..
Dah tu tyme takde air pulak, tyme tu la kwn2 aku main buih2
Hahahaa...bilik dia depan pili bomba..
Birthday siapa ntah..
Basah tingkat kiteorg..
Skali mak guard dtg semua menggelupur masuk bilik..
Tutup lampu, konon2 smua tido
Padahal tadi tu tgh bergumbira..
Tapaham aku..igt guard tu bodoh..Haahahaha
Ape lagi erk..
Erm..haa..ni kes yg paling aku tak leh lupa
Puncanya adalah aku..
Yelah masalah air lagi kan..
Tyme tu aku nak g kelas..
Takde air
Aku bantai mandi depan pili bomba
Habis basah depan bilik kwn aku
Kwn aku join jugak tp sekejap
aku paling lamaaa..hahaha..
Memang basah satu tingkat (tipu)
Hahaha..cek2 mlm tu ada meeting tergempar
Carik siapa yg guna pili bomba tu..
Panas betul aku
Ye lah nak g kelas takde air..
Acaner
tu je cara aku ada..
Malam tu aku tak dtg meeting..HAHAHA..!!
Yg tu pasal air..ni pasal escape g surau
Ye lah aku tau dulu aku jahil banyak..
Bukan sikit..
Pihak poli mintak g surau mlm Jumaat je pun
Tu pun aku dgn roomate aku ingkar..
Hahhaahaha..smpai org tahap spotcek pun kami still tak pegi
Kami mintak jiran mangga dari luar..
Sebab kalau tak mangga, warden ade kunci spare..
Sebab nak cek satu persatu bilik
Dia nak carik siapa yg tak pergi..
Aku igt lg..aku ngn roomate aku tutup lampu..
Lepastu borak2 dalam bilik jer..Dgr pintu bukak tutup
Mesti warden ni (dlm hati)
Gigil jugak takut kantoi kan..
Makin dkt bunyi mereka buat spot cek..makin aku nebes
Aku dgn dyak apa lagi
Masuk dalam almari baju masing2
Dyak ok lah..kecik je
Aku ni??Mak gajah..
Tapi tyme tu slim lagi..hahaha
Menyorok lah kami smpai budak2 lain balik dr surau
Punyalahhh jahil kau leha..
Mujurlah takde rasa nak berak n nak terkucil..
Geleng2 kepala..hahaha
Lepastu poli ni tak leh kai baju seksi/ketat
Semua tempat pengajian kot..
Hahahaha..tapi kami ni biasalah
Degil..masuk kanan keluar kiri..
Pakai jugak yg fit tapi tak lah melampau2..
Tapi pernah kena tegur dgn pensyarah kat kafe
Kurang ajor betol la
Seigt aku, aku tyme tu pakai baju putih
Besar baju tu kot..dgn track suit
Kwn aku long sleeve pastu kai tudung
Tudung dia selimpang kiri kanan je
Lahanat punya lecturer awam
Dia tegur..ni nampak bagai ni apa
Padahal takde la nampak sgt
*Menegakkan benang yg basah*
Yang kwn aku pulak kena jugak
Pakai tudung tp baju mcm fit2
Huh..lahabau betoll
Banyak jugak erk kenangan..
Apa lagi..kalau bab cinta..nantilah kt entry lain..
Ni bab peel masing2 niii..
Tapi walaupun aku mcmtu..
Alhamdulillah result memang tak mengecewakan mak bpk aku
Aku bab tu paling risau
Sebab tu kalau final exam je aku struggle
Rajin g kelas..kelas jrg nak ponteng
Yelah..markah final kan masuk skali ngn kedtgn
Ko tgk kalau aku final exam
Bilik memang penuh dgn note
Trengkas tepi dinding
Tak tidur smpai 2 3 pagi
Dah bgn pg esk lupa apa yg di belajar
Pastu dlm dewan exam..
"Apa nak jadi, jadilah"
Ayat beserah..hahahha..
Poyo sgt..
Keluar result tak la gempak..
3.56, 3.52, 3.56
Sem 3 aku praktikal..
Praktikal dapat poplet..!!
Kembang hidung..!!
Ape lagi erk..lupa2 igt..nanti kalau igt aku update yer..
Nanti nak carik gmbr tyme kat poli..hahahaha
Skrg aku nak tunjuk sikit tpt aku styud dulu..
Tada...




0 juta org yg syg saya: