Tuesday, 28 January 2014

Dari makan ke perabot

Salam..fuyoo..mcm tak caya je..
Boleh sign in blog ler..boleh update ler..(after 8.00 am)
Lepastu..facebook pon boleh hokay...!!
Tapi aku tak berani lah ON FB kat ofis..
entah2 ni satu perangkap..
mana nak tau kan..seremm..!!
Ok, last week..sedang aku kebosanan melayan perasaan di rumah
Terdetik hati aku nk keluar rumah..
Patutnya nak g keluar makan ajer..
Aku gtau kat laki aku nak makan nasik arab..
Dia suggest g kat depan Giant KD tu..
Ok, set..
Makanya, keluarlah aku dr rumah itu..
Hikhok..ayat skema sikit..
Keluar jer dari umah pak guard, nak tahu apa aku tgk..
Jeng..jeng..jeng..
Membuatkan hati ku sakit sangat2..
Huh..hancur harapan aku..
Punah segala-galanya..
Jalan jem siot..
aku rebes ok..nasib takde kereta kt belakang..
Aku tukar fikiran nk g tesco je lah..
Makan je la apa yg ada kt situ..
Dah siap2 makan..aku usha2 barang kt Mr.Diy..
Takde yg best..hmmm..
Kaki ni mula melangkah jauh..
Menuju ke The Curve..
Masuk DAISO..
Aku tersambarlah 2 barang..kui2..
RM5 kot...murah lah tu
Sarung tangan satu..
Biasalah, aku kan kerja dalam salji..
Ko mampu??
Lepastu..travel pillow..
Konon bantal tapi takde kekabu..
Tiup hokay..sesak napas aku tiup benda alah tu..
Lepastu letak lah kat leher tyme dlm flyte nanti
Tapi rasa nak tercekik je aku pakai benda alah tu..
Hmm..kaki aku makin panjang..
Aku menuju ke IKEA..
Takde nak beli apa2 pun..
Cuma aku bosan duduk rumah..
Usha2 la barang kat IKEA..
Asal ade yg tak lebih dr RM5.00 je, aku singgah..
Kalau yang beratus2 tu memang tak lah kan..
Lalu je, toleh pun tak nak..
Lepastu singgah bahagian bebudak..
Nak tahu apa aku jumpa..??
Memang lama dah aku cari..
Mak aku pun tgh cari utk cucu kesygn dia
Tempat duduk baby (ada meja sekali utk mkn tu)
Giler murah ok (maybe simple) tp ok lah..
Dalam RM49.90..cepat2 aku kol mak aku..
Mak aku tak jwb phone pulak..
Lama jugk aku dok usha kt tempat tu..
Kot ada lagi yg under RM100 ke..under RM50 kalo boleh..
Choiii..dasar kan aku..
Aku tak beli pun..
Balik kol mak aku baru dia suruh beli..
(Nanti mak bank in duit)..hikhok..
Tengoklah bila aku rajin nak ke IKEA nanti..
Oklah...kat IKEA aku sambar jam dinding, berus toilet & lapik kaki
Tak sampai RM10.00 ok..erm..
IKEA next tyme aku ftg lg ye..
Memang wajib sebab nak beli kusi makan anak aku
Kelas kau zaara..ada kusi makan..
Ok lah..nak tayang gambar jap..hikhok..!



0 juta org yg syg saya: