Wednesday, 8 January 2014

Kunci Patah

Salam..hu3..
Nampaknya Januari not nice sgt to me lah wey..
Byk sgt duit terbang..
Satu sebab nak pindah umah..
Dan byk lagi sebab2 lain..huwaaaaa..
Seteres maakkkk...!!
Ptg smlm waktu balik kerja..
Mcm biasa, keluarkan kunci kereta dr beg..
Eh, nape kunci aku pendek..?
Aku tarasa lagi bahagian satu lg tu lekat dlm tpt starter tu..
Aku rasa dia patah dlm beg..
Tyme tu masih boleh cool..
Siap berlagak lagi kata ada kunci spare..
Lepastu..tyme nak cocok kunci spare kat starter..
Nah, ambik kau..taboleh..
Panik smpai nak nangis aku..
First of all memang aku cari Kak Bunga & Rosli ler..
Tu je yg agak close ngn aku..
Giler ke mcm ni..haduyaii..
Smpai dieorg skali panik dgn aku..
Uhuk3..Nasib baiklah jiran kak bunga ada
Tyme bz2 bercall2 segala mcm tu..
Husband aku call jgk soh try start
Sebab acuan masih kat dalam..
Aku try lah..boleh..!alhamdulillah..
Aku decide tapayah repair la..
Tapi bila kenang balik..nanti benda buruk jadi..
Sebab acuan dah kat dalam, tinggal nak pulas je lg..
Aku decide lagi untuk ikut kak bunga balik umah..
Buat terus je mlm tu..
Haih..sib baik kau ada kakkk..macehhh!!
Tak leh nak lanje dulu..tgh pokai sbb nk pindah kak..!
Bulan depan k? k? k?Hahahaha
Terasa sgt husband takde tyme tu
Yelah, dulu pape husband..
Sekrg non hadooo..smua sendiri
Kena lah tabah...!!
Abg tu cas RM70 jer..maceh abang..
Dia ckp kalau kedai memang kena kaw2
Sebab nanti dia akan suruh tukar satu set..
Entah brapa lah tu kan..
Mati lah aku tak jd pindah kot..
Alhamdulillah dia ckp tapayah tukar satu set..
Tukar tpt starter tu jer..
Pintu guna kunci asal..
Maksudnya aku kena lebih berhati-hati dan hati-hati dan hati-hati lagi
Tgk..berapa byk hati.
Sebab??
Aku ngaku aku seorang yg CUAI, KASAR dan byk lagi..!
Jadi sementara tunggu abg tu dtg semlm..
Kak bunga masak..
Wahhhh...maceh kak..kenyang i!!
Dah setel semua tuuu..aku mintak izin balik..
Pergh kul 10.00 lbih baru pai umah..
Penat nak mampossssss...
Oklah..aku nak sajikan gambar kunci tu..
Huh..~


0 juta org yg syg saya: