Wednesday, 12 February 2014

Management Mcm Haram..

Salam hallu...
Bersua kembali kita di pagi Rabu yang mulia ni
Lama tak hupdate..iol kan bz pindah randah..
Nak dijadikan cerita dongeng..
Sabtu lepas laki aku dtg..
Kiteorg cadang nak agkut brg mlm tu..
Aku pun dah deal cantik punya dgn abg lori ni..
Dah plan mlm tu nak kemas ni kemas tu
Lori pun dah whatsapp aku mintak share location..
Sesampai je kat umah guard..(kat tpt aku tggl tu.yg lama.)
Aku soh laki aku ckp kat guard..
Laki aku pun ikut je kehendak bini dia..*poyo ayat aku
Aku dgn penuh kesabarna menunggu
Masuk je husband aku dlm kereta trus aku gelojoh tanya
Macam mana macam mana..?Boleh tak..
Tak sempat tutup pintu kereta lagi husband aku
Terus husband aku ckp msg abg lori ckp mlm ni tak boleh..
Hahhh..??Kenapa?? (suka sampuk)
Sebab management tak bagi angkut brg weekday
Ganggu pergerakkan lift..
Astgfrlhzim..ko tau tak..ni je masa yg aku free
Hari lain kerja..malam dah penat balik dr kerja
Ceh.propa lebih..mcm byk kerja sgt kt opis..
Tahuuu tak byk tapi still penat..
Penat drive..
Makanya dgn hampa aku kol abg lori ckp tak jadi
Nasiblah abg tu masih dalam KL lagi..fuh
Dia siap gurau..eh aku rasa tak gurau..hahah
Dia ckp kalau dah sampai memang akan cas minyak
Nasib still kat Taman Maluri..
Guard umah lama aku tu ckp kena mtk surat kat management la.
Lepastu letak deposit RM200..
OK..set laaa..yg tak setnya lori..
Abg lori tu cakap dia cuma free pagi Jumaat..
Apalah nasib aku ni..
Hm..hari berganti hari..tibalah malam Ahad..
Malam Ahad tu abg lori hantar msg cakap free pagi Isnin
Aku cakap ok je kat abg tu..sebab weekday kan
Tapi aku tnya husband aku dulu macam mana..
Sebab aku kan kerja..mggu ni kena ganti PA yg cuti pulok
Kalau tak ganti sesapa dah aku g dtg punch je pastu tlg agkt2..
Isnin tu aku g lah keja..husband aku pulak uruskan hal pindah randah..
Tgh aku syok2 baca blog org..
Husband aku kol..
Dia cakap..macam mana ni..management tak bagi agkt brg jam ni..
Mereka cuma bagi agkt brg dari kul 12.00 sampai 6.00 ptg..
Apa lagi aku menyinga..
Aku bukan apa..dah janji dgn abg lori tu kul 10.00
Takkan nak tangguh lagi
Sebab semlm tu abg tu siap ckp..
Nanti kalau ada yg nak saya, saya ckp dah ada org nak guna erk..
Saya block schedule utk angkt brg korang..
Tak ke kesian je aku dgr..
Kang org tak nak berurusan dgn kami lagi kang..
Aku cakap kat husband aku..pujuklah..
Jawapannya still tak boleh
Aku bakar jugak apartment tu kang..
Aritu boleh je..Kelly Eng angkut brg pindah mlm2..
Kata sampai kul 6.
Pilih bulu betol la..tahulah bulu mereka berkilat2.
Tak lama lepastu husband aku msg..
Setel..
Erk..aku tak puas hati dgn msg SETEL dia
Aku kol n aku tanya la..
Dia ckp abg lori tu free dlm kul 12..
Cuma kul 2 ada job..
Alhamdulillah..
Kena jugak ikut ckp management yg bodoh tu..
Sakit pulak hati aku..
Makanya sesi angkut brg pun setelll..
Alhamdulillah...:)
So, persoalannya di sini..
Aku ke management yg bodoh?
Adakah salah aku sebab tak tanya awal2 kat mereka?
Atau cara mereka handle kes pindah randah ni bodoh?
Jwapan aku mereka la yg salah..ada ke Sabtu Ahad tak boleh..
Gilerr..siapa yg nak pindah kena ambil cuti ok...take note..!!
Ok..babaiii..~

0 juta org yg syg saya: