Friday, 7 February 2014

Spaghetti Fatin

Hallu..malam ni aku tido umah dak fatin
Balik kerja tadi kami singgah ke giant
Giant yg dekat seksyen 9 tu, dlm Plaza Masalam.
Mahal la brg situ *sempat lagi*
Nak dijadikan certia, terlalu lah depan spagetthi dan sekaum dgnnya
Aku ambik la spagetthi..sos nya aku dah ada kt umah
Kebetulan suami aku nk dtg kan..so, aku nak dia masak nanti
Eh, terbalik..dasar bini taguna..hahaha
Dak Fatin pun ckp..*memang nak buat ni
Haruslah aku hasut dia..buatlah buatlah..
Hahahaha..
Ok lah..pendekkan cerita..
Sila tgk cara2 kami membuat
Simple dan senang jer..
Tapi aku tak reti ok..Sadis..

Potong cili dan hot dog sebegini atau pesen apa yg korang nak..

Jangan lupa hiris bwg merah sikit dan cendawan dlm tin serupa dlm gmbr okeyh..

Ni sos spagetthi tu..tak ambil PREGO..*mahal*..hahaha

Mula sekali panaskan minyak, bila minyak dh panas..tumiskan bawang sampai naik bau..


Setelah bawang dah naik2 garing, masukkan hot dog..korang leh jugak gantikan dgn daging cincang..tp, daging cincang agak mahal.so tukar hot dog..*sgt dasatkan kami*

Kemudian, masukkan sos tadi..*hmm..naik bau..

Last skali masukkn cendawan yg dlm tin tadi..

Rebuskn spagetthi tadi hingga masak..

tadaaaaa....siapppp..!!
Senangkn..
Mesti mak aku pitam kalo tahu aku masak ni..
Eh, aku ke masak..aku tlg2 jer..
Tapi kira masaklah tu..
Sedap ..!!
Klah....nak tgk MLM..!!
XOXO..
Published..~

0 juta org yg syg saya: