Thursday, 27 March 2014

SIMBOL COMEL COMEL


Æ æ ❖

{。^◕‿◕^。} (◕^^◕) ✖✗✘♒

♬✄ ✂✆✉✦✧♱ ♰♂♀☿❤❥ ❦❧

™®©♡♦ ♢♔♕♚♛★ ☆✮ ✯☄☾☽

☼☀☁☂☃☻ ☺☹ ☮۞۩ εїз☎☏¢

☚☛☜☝☞☟✍

✌☢☣☠☮☯ ♠♤♣♧♥ ♨๑❀✿ ψ☪☭

♪ ♩♫℘ℑ ℜℵ♏ηα ʊϟღツ回 ₪™ ©®¿¡½⅓

⅔¼¾⅛⅜⅝⅞℅

№⇨❝❞ ◠◡╭╮╯╰ ★☆⊙¤㊣

★☆♀◆◇↑↓→ ←↘↙♀ ♂┇┅﹉﹊

﹍﹎╭╮╰╯ *^_^* ^*^ ^-^

^_^ ^︵^∵∴‖ ︱︳︴﹏

﹋﹌♂♀ ♥♡☜☞☎ ☏⊙◎☺☻ ►◄

▧▨ ♨◐◑↔↕ ▪▫☼♦▀ ▄█▌▐ ░▒▬♦◊

◦☼♠♣▣ ▤▥▦▩ ぃ◘◙◈♫ ♬♪♩♭♪ の☆→あ £❤

。◕‿◕。✎✟ஐ ≈๑۩ ۩.. ..۩۩๑ ๑۩۞۩๑ ✲

❈➹ ~.~◕ ‿-。☀☂☁ 【】┱┲❣ ✚✪✣ ✤✥

✦❉ ❥❦❧❃ ❂❁❀✄☪ ☣☢☠☭♈

✓✔✕ ✖㊚㊛ *.:。 ✿*゚‘゚・ ⊙¤㊣★☆

♀◆◇回□〓

→←↘↙ ♀♂┇┅﹉ ﹊﹍﹎ ╭╮╰╯ *^_^*

^*^ ^-^ ^_^ ^︵^∵ ∴‖ ︱︳ ︴﹏﹋﹌

♂♀♥♡☜ ☞☎☏⊙ ◎☺☻

►◄ ▧▨♨◐◑ ↔↕ ▪▫ ☼♦

▌▐░▒▬ ♦◊◦☼ ♠♣▣▤▥ ▦▩ぃ◘◙ ◈

♫♬♪ ♩♭♪の☆ →あ£❤。 ◕‿◕。 ✎✟ஐ≈

๑۩۩.. ..۩۩๑๑۩۞ ۩

๑✲❈ ➹ ~.~◕‿-。 ☀☂☁【】

┱┲❣✚ ✪✣✤✥ ✦❉❥❦

❧❃❂❁❀ ✄☪☣☢☠ ☭♈ ✓

✔✕✖㊚ ㊛ *.:。✿*゚ ‘゚・ ◊♥▫■๑»«¶

ஐ©† εïз♪ღ♣ ♠•± °•ิ.•ஐஇ *×○▫

♂•♀◊©¤ ▲↔™®☎ε їз♨ ☏

☆★ ▽△▲ ∵∴∷ #♂♀♥♠♣

♧♤♧ ♡♬♪ ♭♫♪ﻬஐღ ↔↕↘••● ¤╬﹌

▽☜♥☞ ♬✞♥♕☯☭☠☃ ─ ━

▰ ▱◆ ◇ ◈ ◉ ◊ ○ ◌ ◍ ◎ ● ◐ ◑ ◒ ◓ ◔

◕ ◖ ◗ ◘ ◙ ◚ ◛ ◜ ◝ ◞ ◟ ◠ ◡ ◢ ◣

◤ ◥ ◦ ◧ ◨ ◩ ◪ ◫ ◬ ◭ ◮ ◯ ◰ ◱ ◲ ◳ ◴ ◵ ◶ ◷

◸ ◹ ◺ ◻ ◼ ◽ ◾ ◿ ☀ ☁ ☂ ☃ ☄ ★ ☆ ☇ ☈

☊ ☋ ☌ ☍ ☎ ☏ ☐ ☑ ☒ ☓ ☔ ☕ ☖ ☗ ☘ ☙

☟ ☠ ☡ ☢ ☣ ☤ ☥ ☦ ☧ ☨ ☩ ☪ ☫ ☬ ☭ ☮ ☯

☰ ☱ ☲ ☳ ☴ ☵ ☶ ☷ ☸ ☹ ☺ ☻ ☼ ☽ ☾

☿ ♀ ♁ ♂ ♃ ♄ ♅ ♇ ♔ ♕ ♖ ♗

♘ ♙ ♚ ♛ ♜ ♝ ♞ ♟ ♠ ♡ ♢ ♣

♤ ♥ ♦ ♧ ♨ ♰ ♱ ´ ῾ ‖ ‗ ‘ ’ ‚ ‛ “ ” „ ‟ † ‡ • ‣

․ ‥ … ‧ 
 
 ‪ ‫ ‬ ‭ ‮   ‰ ‱ ′ ″ ‴ ‵ ‶ ‷ ‸ ‹ ›

※ ‼ ‽ ‾ ‿ ⁀ ⁁ ⁂ ⁃ ⁄ ⁅ ⁆ ⁊ ⁋ ⁌ ⁍ ⁎ ⁏ ⁐ ⁑ ⁒ ⁓ ⁔

∕ ∖ ∗ ∘ ∙ √ ∛ ∜ ∝ ∞ ∟ ∠ ∡ ∢ ∣ ∤ ∥ ∦ ∧ ∨ ∩ ∪

∴ ∵ ∶ ∷ ∸ ∹ ∺ ∻ ∼ ∽ ∾ ∿ ≀ ≁ ≪ ≫

≬ ≭ ≮ ≯ ≰ ≱ ≲ ≳ ≴ ≵ ≶ ≷ ≸ ≹ ≺ ≻ ≼ ≽ ≾ ≿ ⊀

⊁ ⊂ ⊃ ⊄ ⊅ ⊆ ⊇ ⊈ ⊉ ⊊ ⊋ ⊌ ⊍ ⊎ ⊏ ⊐ ⊑ ⊒ ⊓ ⊔ ⊕ ⊖ ⊗ ⊘ ⊙

⊚ ⊛ ⊜ ⊝ ⊞ ⊟ ⊠ ⊡ ⊬ ⊭ ⊮ ⊯ ⊰ ⊱ ⊲ ⊳ ⊴ ⊵ ⊶ ⊷ ⊸ ⊹ ⊺ ⊻

⊼ ⊽ ⊾ ⊿ ⋀ ⋁ ⋂ ⋃ ⋄ ⋅ ⋆ ⋇

⋈ ⋉ ⋊ ⋋ ⋌ ⋍ ⋎ ⋏ ⋐ ⋑ ⋒ ⋓ ⋔ ⋕

⋖ ⋗ ⋘ ⋙ ⋚ ⋛ ⋜ ⋝ ⋞ ⋟ ⋠ ⋡ ⋢ ⋣ ⋤ ⋥ ⋦ ⋧ ⋨ ⋩ ⋪ ⋫ ⋬

◿ ☀ ☁ ☂ ☃ ☄ ★ ☆ ☇

☊ ☋ ☌ ☍ ☎ ☏ ☐ ☑ ☒ ☓ ☔ ☕ ☖ ☗

☘ ☙ ☟ ☠ ☡ ☢ ☣ ☤ ☥ ☦ ☧ ☨ ☩ ☪ ☫ ☬

☭ ☮ ☯ ☰ ☱ ☲ ☳ ☴ ☵ ☶ ☷ ☸ ☹ ☺ ☻ ☼

☽ ☾ ☿ ♀ ♁ ♂ ♃ ♄ ♅ ♇

♎ ♏ ♐ ♑ ♒ ♓ ♔ ♕ ♖ ♗ ♘ ♙

♚ ♛ ♜ ♝ ♞ ♟ ♠ ♡ ♢ ♣ ♤ ♥ ♦ ♧ ♨ ♰ ♱ ☫

BIRTHDAY PARTY THEME FOR BABY GIRL

Hallu..
Talama lagi harijadi anak kesygn aku
Si Buah Hati Jantung Pisang aku tu..haih..
Rasa nak buat Majlis utk si botak tu..
So kena lah survey ckit2 kan..
Nak bagi apa..mcm mana nak handle..
Aku kan bengap sikit..sllu mak aku je handle..
Dah takde peluang nak berfikir..
So rasanya nak tgk2 theme apa yg sesuai..(kalo la dieorg ikot theme)
Macamana preparation nya kan..
Maklumlah first tyme..nak bagi anak rasa seronok..!
Lagipun aku nak kumpol hadiah utk dia..senang mak bapak ko zaara..!
Hahaha..syco punya mak..
First of all aku suka la birthday party ikut theme ni..
So, apa kata aku buat kad invitation..
Dalam kad tu ada la kod yg baju kena pakainya kan..
Chewahh..poyo lebih..
Aku rasa, kad aku nak buat sendiri..hehe..
Nanti pos kt mak aku, nnti mak aku edarkan..(In Sha Allah)
Semua dlm perancangan, tuhan yg menentukan..kan..=)
Kita just cuba buat yg terbaik..hehe..
Eh tahu tak aku skrg tgh google kad..hahaha..(jap g aku smbg yer)
Aku dah siap buat satu sample kad..simple dan comel (puji hasil tgn sendiri)
Hahahaha..tema aku white+purple+pink
Tak nak la grand2 sgt..aku actually suka prepare goody bag tu..
Masak2 tu mak aku je lah..hahhaa..
Aku dah survey2 jgk jenis2 tema yg sesuai utk baby girl..
Haish..kalau girl mesti PINK..akulah tu
Ntah la..since aku ada anak dara ni, minat aku nak pakaikan dia kaler pink membuak-buak..
Tak pink, purple..tak purple, pink..haa..gituu..
Kaler lain mcm tasesuai utk gegirl..
Ceh..mak yg over..
Meh aku show off ckit theme2 yg aku dah godek2 kt encik google..


BARBIE THEME
Ok..yang ni semua kena pakai baju ala2 barbie..prince and princess gittew..mati la yg mak cik pak cik tu nak crk baju..hahaha..lucu..kalo tak pakai cmtu x leh masuk party anak aku..aci x??
DORA THE EXPLORER THEME
Ok..utk yg ni pulak semua kena pakai baju mcm Dora..Simple je..baju papel, seluar oren..Tp yg penting...rambut kena cam Dora..takira takiraaaa..ko nak g party anak aku..ko kena potong mcm tu..hahaha..*syco sgt
MICKEY MOUSE THEME
Yg ni pun samaaaa..kena ada telinga mcm minnie mouse(takleh pakai cap dia tau)..uihhh..aku rasa sorg pun tak nak pergi party anak aku..kesian anak ibu..hikhok
DAISY DUCK THEME
Yang ni kena sebijik mcm itik ni..tonggek2..takira jgk..kena buat duck face everywhere..matikkklahh..mkn pun nak duck face...hihohiho..


Ok, tu antara yg aku google..
Korang plz abaikan caption2 tu ye..Kesiannn..
Takdelah aku kejam sgt cmtu..
Aku just bagi tema kaler je lah..
Kalo tema aku minnie mouse...
Makanya ko kena pakai itam, merah dan puteh..
Kalau tema aku barbie pulak..?Haruslah pink gittewww..
If daisy duck..? Papel, pink & puteh..
Easy kan..
Oklah..apapun nanti aku nak berbincng dulu dgn pihak penaja mcm mana..
Nak buat kat mana..nk jemput berapa orgg..haaa..kelas tak zaara..?
Kbye..!

Mengenang MH370

Assalamualikum w.b.t
Dah lama tak update blog..
Chewah padahal baru beberapa hari dah gegedik kata lama kenn..
Lagipun bkn blog aku femes pun..
Bukan ari2 org masuk opis, type google..then search for mrsaimanhavit pun..haha
Ok..dah merapu2 pulak ahkakkkk..
Hm, berbalik pd tajuk entry aku..so sad..!!
Aku dgr pengumuman Pak Jib malam tu pun rs terkesan..rasa tapercaya..
Nak tahu kenapa..sbb aku masih yakin MH370 masih selamat dlm lindungan Allah..
Aku berimaginasi yg mereka dalam sebuah kawasan yg selamat..ALLAHUALAM..
Aku siap argue lg ngn kwn aku..
"Pak Jib just kata ended at Lautan Hindi, bukan crashed..i believe in miracle"
Pergh..aku lah tuuuu...tapi apa pun aku hanya mampu berdoa semoga semuanya berjalan dgn lancar..
Sekiranya benar crashed..aku doakan misi pencarian bangkai pesawat dipermudahkan olehNya..
Sekiranya benar di hijacked..aku doakan supaya mereka diberi cukup mkn dan tidak diapa2kan..
Allahualam..semua itu rahsia Allah..
Walaupun tiada keluarga aku kt dalam tu tapi agak terasa jugak kehilangan MH370 ni..
Kadang terfikir jgk..kalau benda ni jd kat aku mcm mana??Mcm mana family aku?
Mcm mana laki aku? Mcm mana anak aku? MasyaAllah..fikirlah positif wahai hati..
Yelah, aku takde transport lain nak balik kpg..ni jelah transport aku..
In Sha Allah dgn izin Allah akan selamat..tapi kita kena igt MATI ITU PASTI..
Cuma cara mati tu kita tak tahu mcm mana..ALLAHUALAM..
Apapun pesanan buat family mangsa..bertabahlah..teruskan berdoa..jgn putus harapan..
In Sha Allah dipermudahkan oleh Allah s.w.t.
Amin...

Insan yang memegang amanah dan t anggungjawab yg amat besar di dalam operasi mencari pesawat MH370..10Q Pak Hisham..*sebak pulak ahkak tgk gambo ni*

Still hoping...We love u..

Friday, 21 March 2014

DAH KURUS..


Hahaha..(gelak dulu k)
Tgk tajuk entry aku..
I ol dah kurus sikit..alhamdulillah..
Tak leh nak riak sgt, kang gemok balik..
Takkkkkk...kita sendiri dpt rasa bdn kita mcm mana tauu..
Mcm dulu kain ko tak leh pakai..skrg dah boleh..
Mcm aku jugaklah..dulu pakai je kain baju kurung tu..mesti stuck kt paha..
Tak leh nak zip..kdg tak berzip..sempit kat paha..
Pastu baju pulak nampak lapisan lemak kat bhgian belakang ketiak tu..
Tahu bahagian mana..hmm..susah nak explen..
Lepastu satu lagi, perut..perut dah tak mcm besar sgt..adalah kempis sikit kennn..
Aku tak nak dah pramugari tegur aku "Are u pregnant?"
Lahanat benauuu..hahaha..nampak tak di situ aku gemok??Nampak?
Aku nak kata diet sgt tu..idok lahh..ada jugak cheat day nyer ponn..
Cara aku mkn mudah je..
Pagi aku makan sandwich/oat/kuih 3 bijik + air kosong..
Lunch WAJIB mkn nasik lerrr..dulu aku ambik penuh satu bekas..
Sejak ada keinsafan, aku ambik half je nasik..
Lepastu malam aku kdg tak makan..kdg mkn yg simple (sandwich-again)
Cam gitu la rutin harian aku..
Tapi mcm aku lpr sgt ke malam, aku mkn nasik jugak la..
Lepas mkn nasik tu beribu penyesalan melanda..
Terus aku berzumba kau..
Lagipun bulan lepas aku aktif sukan..
Mungkin tu salah satu  berat bdn turun
Aku harap berat bdn aku akan turun lagi..
Tak nak riak sgt tp nak jgk share kt blog..
Sebab nak berkongsi kegembiraan..hoyehh hoyeahh!!

SANDWICH SENANG & SEDAP

Hallu..
Salam Jumaat semuaorg..
Pagi ni kiteorg buat breakfast kat ofis ajer..
Sebab semalam dah plan..
Ko bawak ni, ko bawak ni, aku bawak tu..
Pastu, umah aku takde ni kak..umah aku takde tu kak
Tak beli lg kak, alang2 gaji..
Haa..aku lah tu..hahaha..
Aku bawak mayonis, tomato ngan bawang besar..
Ampun2..tu je yg ada kt rumah..
Hahahaha..erm, kenyang kauuuu..mkn 1 1/2 roti..
Sebab di dlm nya ada pelbagai2 bahan (skema sgt iol)
Meh layan gambar dulu..pastu aku bagi resipi..
Nak? Ke tak nak? Tak yah laa..korang bukak blog Mat Gebu ye..
Ala..resipi ni resipi Mat Gebu..
Kak Bunga laa niii..dia tgk2 mcm sedap..memang sedap pun kak..
Meh layan gambar..










Ok..bye..!
Kenyang sgt..nak tido..zzzzz..~

Friday, 14 March 2014

KENANGAN SEKOLAH MENENGAH

Hallluuu...selamat petang semua..!
Ececece..bajet ramai la yg baca blog kak ton..
Tadi dok borak2 kat group whatsapp
Cerita pasal kenakalan tyme sekolah menengah..
Lucu okay..dasyat giler la bagi aku
Bagi org lain mgkin biasa2 jer..
Zalim..keji..semua ada..
Kami 5 sekwn ( rasa hebat jak..n rasa style jak)..
Haa..gittewwww..
Aku, Bibiey, Syedah, Bainie and Maria..
Form kami budak baik lagi lah..
Form 2 pun still ala2 baik gitu
Start Form 3, bila semua dah sekelas..
MasyaAllah...tuhan je tahu kami ni mcm mana..
Tapi seigt aku si Bibiey ni kelas sebelah..
Kelas paling pandai..kami berempat kelas nombor dua pandai
Pandai ke..?Pandai bergaduh je aku rasa..haha..
Aku nak story kezaliman kami..

TEMPAT DUDUK DALAM BAS SEKOLAH
Dulu aku dan Baini naik bas sekolah ke sekolah
Tyme tu skolah kat Rosli Dhoby lagi..
Ada sorang mamat ni..Valentine namanya..
Kesian dia kalau igt balik..
Huwaaaa...dia sekelas ngn aku..
Tiap hari aku akan ugut dia cop tempat duduk aku dgn Baini dlm bas..
Kalau tak nahas kau..sambil tarik kolar dia..
Kadang aku sendiri yg dpt cop tempat duduk
Tanpa bantuan si Valentine..
Aku panjat pintu kecemasan wey..
Pak cik bas tamak sgt..penoh bas kot..gila..!
Dahla tiap kali si Valentine g toilet aku akan cakap dia me****
Giler jahat..pastu gelak2..huhu..kejamnya aku..~
Aku rasa Valentine dulu hidup dlm ketakutan..
Lepastu si Syedah pernah ckp, yg esok harinya hari jadi dia
Terus Valentine beli hadiah kauu..
Mggu depan tu aku pulak cakap..hari jadi aku
Terus aku dapat diari berkunci kaler biru..Igt lagi aku..haha..
Tu yg dok gelak2 depan hp tadi
Mengimbau kisah lama..

Haa..akulah ni..dok ready nak panjat pintu kecemasan..


BEDAK 
OK..aku dan Baini taboleh pisah benda alah ni
Maklumlah bajet cantik kan..
Aku igt lagi, kiteorg mmng suka letak bedak dalam buku teks..
Lepastu siap tanya :
"Baini muka surat brapa podar tadik?"
Kdg cikgu tgh mengajar aku dan dia tertacap2..
Tapaham aku..ye lah tyme tu tamampu beli face powder lagi..
Lepastu bila buku teks tu terjatuh ke apa ke..habis terabur bedak..
Kadang tu letak dalam news paper..
Hahaha..ko mampu?letak bedak dalam news paper?
Kami berdua je mampu..
Sebab yg lain tu kdg2 je pentingkan kecantikkan..
Aku ngn Baini ni nak 24 jam berbedak..
Satu hari tu kiteorg g peti gambar
Ala yg kotak segi empat pastu klik2..ambik pelbagai gaya..
Cina tu kusyuk xplen, aku dgn minah ni dok tacap2
Dah la letak dalam newpaper..
Patu Baini bersuara. "Mati cina tuk igt teduak mkn nasik"
Perey ok perey..Hahaha..

Nasib aku dan Baini tajadi mcm ni..lucu2..!


BOYFRIEND
Ok ni lagi lucu..
Terserlah sgt kebodohan aku tyme form 2..
Aku ada pakwe tyme tu..tapi kami ROCK..
Kami bahasakan diri "aku..kau"..
Kau mampu..hmm..mgkin ada yg mampu..
Dihujung2 perhubungan ada ura2 mengatakan yg pakwe aku ni dating..
Dia dating dgn awek sesi petang..
Tyme tu org pandai sesi pagi..*ehem
Kami lima sekwn sesungguhnya sesi pagi senantiasa..*ehem
Just kidding..takla pandai mana kalau MATH dpt D..haha
Mgkin nak cukupkan bilangan murid je..haha
Ok berbalik pada cyter tadi..
Bf aku dating dgn awek kat bus stop..
Yelah drh muda..menggelegak la..
Aku siap tulis surat kat minah tu..
Aku balut dgn pembalut pad..
Baini yg tlg aku buat smua tu..
Kami berdua bersatu padu
Awl pagi smpai terus buat surat..
Dasyat kan kami..hahah
Aku kutuk2 la..kenapa rampas..kenapa ini kenapa itu..
Haihhhhh...bodoh benau ko layha..
Bf aku kira hot stuff la tyme tu..
Tga perempuan berebut dia..puihh..
Kalau kenang balik..aku takenal sapa aku tyme tu..Hahaha
Semua itu kenangan..

Ini namanya LAHANAT

ESKEP KELAS TAMBAHAN
Haa..yg ni hobi kami berlima
Asal ada kelas tambahan Sains memang tak la kami dtg..
Tapi ckp kt mak ayah g kelas tambahan
Ya Allah berdosanya rasa..tp tyme tu manada rasa bersalah..
Tak fun la kalo buat kerja jahat rasa bersalah tyme tu..
Setiap kali kelas tambahan Sains aku igt lagi..
Cikgu tu akan berdiri depan kelas (konon2 road block)
Igt kami bodoh cikgu?
Kami guna jalan blok bestari ler..hahaha..sambil terkedek2..
Jeling2 ke arah kelas yg tgh berlangsung..
Sebab ada cermin kan..so kena hati2..
Kami mcm biasa..g rumah nenek Maria @ Sing Kwong
Sing Kwong ni tpt lepak sejati kami..hihihi..
Tyme tu tak reti nak karok2..kami cuci2 mata jer
Ada la benda kami buat *rahsia*
Hahaha..poyo tak poyo..?




*nak refresh kisah2 lama..nanti update lagi..




Monday, 10 March 2014

Pulanglah MH370


Tanggal 8/3/2014 (Sabtu)..
Seluruh rakyat di dunia terkejut dengan berita kehilangan MH370
Penerbangan dari Kuala Lumpur ke Beijing (12.41am)
Pesawat ini dikatakan terputus hubungan dengan Menara Kawalan Udara Subang
pada jam 2.40am..
Pesawat ini patutnya tiba di Beijing pada pukul 6.30 am..
MAS dalam kenyataannya mengesahkan terdapat :-
152 orang termasuk seorang baby (warga China)
38 orang (warga Malaysia)
12 orang (warga Indonesia)
7 orang (warga Australia)
3 orang (warga Perancis)
3 orang termaasuk seorg baby (warga A.S)
2 orang (warga New Zealand)
2 orang (warga Ukraine)
2 orang (warga Kanada)
1 orang (warga Russia)
1 orang (warga Itali)
1 orang (warga Taiwan)
1 orang (warga Belanda)
1 orang (warga Austria)
Pelbagai usaha telah dilakukan..dan alhamdulillah ada 4 negara lain yang membantu Malaysia dlm misi pencarian ini..
Aku malas nak hurai pape..sebab berita ni dah tersebar dan satu dunia tahu
Aku just berdoa semoga semua penumpang, anak kapal dan pilot berada dlm keadaan selamat
Aku harap takdelah mulut puaka yg dok kutuk or dok cakap benda yg tak patut di cakapkan kat laman sosial..
Sila jaga hati waris2 penumpang..mereka juga punya hati dan perasaan..jangan mempermainkan isu2 yang berkaitan dgn kehilangan pesawat MH370 ini..
Cuba korang pakai kasut yg tak fit dgn size kaki korang..sedap ke idokk..
Daripada korang cakap benda yg merapu, baik berdoa yang terbaik..
Supaya mereka pulang dengan selamat..
Kepada para penumpang, anak kapal dan pilot..kembalilah saudaraku..
Keluarga kalian menunggu kalian, mereka sedang menunggu kalian..
Mereka menunggu dengan penuh kesabaran walaupun pelbagai spekulasi telah dikeluarkan..
Hanya air mata yang mampu keluar..menggantikan kata2..
Sungguhpun takde kaitan dgn aku tp kehilangan pesawat MH370 ni amat terasa kat aku tau
Sampai aku termimpi2..aku naik flyte and landing atas jalan raya..(aku bkk mata cpat2)
Oklah, apapun aku berdoa semoga MH370 pulanglah ke pangkuan kami..
Kedatangan mu dinantikan oleh semua orang..WE LOVE YOU..
#pray for MH370


SPORT DAY

Hallu..
Sabtu lepasa adalah hari sukan untuk sekolah kami
Eh, silap..untuk opis kami..
Sukan tu berlangsung kat Pusat Sukan UITM..
Dekat je ngn umah aku..
Katanya berkumpul pukul 7.15 am..
Tapi, aku terbgn pukul 7.08 am..
Nice kan..dan lagi nice bila sampai sana APTB..!
Patutnya sehari sebelum sukan dah ade rehearsel tau..
Tapi mcm beria sgt pulak kalo aku nyatakan niat aku nak rehearsel..
Over tak Kak Ton..
Yelah..perbarisan start nak dekat kul 9 camtu kot..
Aku rasa nak pitam dh tahan lapar..
Dah la gelabah lagi sbb bgn lewat..
Buat penat je gelabah..
Kalau tahu tak nak gelabah sangat..
Nasiblah jenis cepat bersiap (melalut pulak kan aku)
Ok, pagi tu acara dimulakan dengan perbarisan rumah2 sukan
Kami umah Rimau Rimba..ada 2 harimau yg lead kmpulan kami
Omey je harimau tu..kihkihkih..
Kumpulan kala pulak dah mcm lobster pulak aku tgk maskotnya..
Tapi..kala yg menang perbarisan & war cry tu..
Buat penat je latihan tiap ptg..
Dua minggu kot dieorg latihan War Cry..
Nasib aku tak join, kalau tak..aku dah cry2 hentak kaki..
Lepas perbarisan tu..cam biasa..(NEGARAKU, DOA dan IKRAR)
After that aerobic..erk..tak best ok..!
Tak berkenan aku..huh~
Lepastu game pun bermula...
Tapi nak kena tukar baju dulu (agak leceh di situ)
Tudung hitam mmng tak sedap la guna panas terik camgini
Kang aku ngamuk kang..panas sgt..kata Puteri Lilin..
Aku join bola tampar..team kami best jugak..
Saling support each other..takde yg berlagak ketua..
Lepastu bagi semua main..takdelah yg dtg tu sia2..
First game and 4th game aku tak main..
Igtkan tak nak main smpai last game..
Lepastu terpksa switch player..
Aku kan hebat..diminati ramai..PUIH..! (sila muntah 80 kali)
First game lawan team kala tu kalah teruk..
Dgn budak laki ckp harimau tido lagi..!
Choii sgt..
Tapi  mmng betul pun...mata kami 7 je..5 je..
Lepastu game yg seterusya kami dah mula panas..
Lawan buaya tembaga pulak menang kedua2 set..alhamdulillah
Seronok tau menang..tahu perasaan seronok tu acaner?
Hahahahaha...
Pastu lawan jerung pulak kalah tipisss...
Set pertama tu 24-25..set kedua 23-25..
Nasib kau jerung..haihhh..
Rupanya ada benda yg kami tak perasan dalam padang..
Tapi penonton perasan..
Tak perlu lah hurai kat sini..kang jadi isu pulak..
Boleh pulak ref tu salah kan kami tak tegur awl..
Cis..kau ref kau lah kena perhati..
Player mana perasan..yg perasan penonton..
Gua rasa panas hati sekrg..tapi takpelah..bukan rezeki rimau..
At last kami dpt nombor tiga..
Lepastu keseluruhan rumah HIJAU nmbor 4
Yea..clap clap hand..
Mesti ramai yg ckp..padan muka asyik meeting je
Menang meeting lettew...
Aku dpt mug..yey..!mug boleh buat minum2..huh!
Rasa tak berbaloi..kalau dpat medal dapat kopok2 ke..ok gak!
Hamboi tak bersyukur ahkakkk..haha..
Oklah..meh layan gmbr2 kami..!

 
 

Sunday, 9 March 2014

Lunch with Emelda (Masterchef)

Hallu..
Jumaat lepas aku dan opismate2 aku g mkn kt KJ
Kat restoran si EMELDA MASTERCHEF tu
Kedai dia agak sempit laa..so aku suggest dia besarkan..
Sebab bisnes dia ni boleh maju..
Kerana makanan yang dihidangkan agak SEDAP
Emelda pun seorg yg sgt peramah
Pekerja-pekerjanya pun sgt peramah..
So,Kak Emelda..kalau ada rezeki boleh bsrkan lagi ruang kedai ye
Hope dpt menerima pendapat secara positip yee..
Macam la dia nak baca blog aku ni..
Hahahaha..nak dipendekkan cerita..makanlah kami berlima di sana
Aku order chicken chop..
Kak bunga - lasagna (white sauce)
Ana - peperoni piza + salmon salad
Kak Shina - chicken and mushroom piza
Kak Amy - Spagetthi Bolognise
Antara yg paling sedap adalah Kak Bunga punya ler..
Dah lah besar..sedap pulak tuu..
Berbaloi la dgn harga dia..
Apapu..korang singgah lah ye..
Tak rugi beb..hrga dia sesuai dgn size dia hokay
And make sure lasagna dia boleh share dua org..
Spagetthi boleh share dua org
Piza pun sama..
Dessert lagi dasyat..leh share 4 org..
Meh tgk gmbr kami yg mkn tasedar dunia
Sampai ahkak rambut ketak jatuh terduduk..
OMG..!Apa dah jadi..
Nasib minggu ni takde melodi kak oiii..



















Friday, 7 March 2014

1 March 2014

Salam..
Tanggal 1/3/2014..
Aku hrpbenda ni berkekalan (lap air mata)
Takyah la story cni biar aku je tahu..
Yang aku nk story kat cni adalahhhh....jeng3..
Minggu lepas aku balikkk..wee
Jumpa ZAARA dan AYAH ZAARA..
Fewittt...
Tonok..rindu..lama tak jumpa anak.
Anak aku dah pandai macam2..
Dia pandai 'mengemas'
Dia pandai geleng kepala dah
Pandai sebut "BAH"
Pandai sbut "NENEK"
Pandai sebut "NENEN"
Pandai sebut "AYAH"
Tapi IBU..belum..susah kot sbb terpaksa muncung..
Zaara belum pandai berjalan..
Zaara belum tumbuh gg
Rambut Zaara malu nak tumbuh
Mula tu dia tak nak aku ambik..
Tapi dia nak main dgn aku
Senyum2..
Pandai acah2 brg
Macam aku mtk brg kt tgn dia
Dia bagi lepastu dia tarik balik
Alaa..omeynya anak ibu
Dengan ayahnya pun sama..
Mula tak nak..lama2 ok..
Cuma mggu lepas Zaara tak berapa nak sihat sgt..
Kesian..after inject 10 bulan kot..
Yg seronok nya tgk Zaara dah pandai bermain..
Berani..ermm..meh layan gambar la..
Sbb gmbr akan menceritakan segala-galanya
Poyo..!