Thursday, 27 March 2014

BIRTHDAY PARTY THEME FOR BABY GIRL

Hallu..
Talama lagi harijadi anak kesygn aku
Si Buah Hati Jantung Pisang aku tu..haih..
Rasa nak buat Majlis utk si botak tu..
So kena lah survey ckit2 kan..
Nak bagi apa..mcm mana nak handle..
Aku kan bengap sikit..sllu mak aku je handle..
Dah takde peluang nak berfikir..
So rasanya nak tgk2 theme apa yg sesuai..(kalo la dieorg ikot theme)
Macamana preparation nya kan..
Maklumlah first tyme..nak bagi anak rasa seronok..!
Lagipun aku nak kumpol hadiah utk dia..senang mak bapak ko zaara..!
Hahaha..syco punya mak..
First of all aku suka la birthday party ikut theme ni..
So, apa kata aku buat kad invitation..
Dalam kad tu ada la kod yg baju kena pakainya kan..
Chewahh..poyo lebih..
Aku rasa, kad aku nak buat sendiri..hehe..
Nanti pos kt mak aku, nnti mak aku edarkan..(In Sha Allah)
Semua dlm perancangan, tuhan yg menentukan..kan..=)
Kita just cuba buat yg terbaik..hehe..
Eh tahu tak aku skrg tgh google kad..hahaha..(jap g aku smbg yer)
Aku dah siap buat satu sample kad..simple dan comel (puji hasil tgn sendiri)
Hahahaha..tema aku white+purple+pink
Tak nak la grand2 sgt..aku actually suka prepare goody bag tu..
Masak2 tu mak aku je lah..hahhaa..
Aku dah survey2 jgk jenis2 tema yg sesuai utk baby girl..
Haish..kalau girl mesti PINK..akulah tu
Ntah la..since aku ada anak dara ni, minat aku nak pakaikan dia kaler pink membuak-buak..
Tak pink, purple..tak purple, pink..haa..gituu..
Kaler lain mcm tasesuai utk gegirl..
Ceh..mak yg over..
Meh aku show off ckit theme2 yg aku dah godek2 kt encik google..


BARBIE THEME
Ok..yang ni semua kena pakai baju ala2 barbie..prince and princess gittew..mati la yg mak cik pak cik tu nak crk baju..hahaha..lucu..kalo tak pakai cmtu x leh masuk party anak aku..aci x??
DORA THE EXPLORER THEME
Ok..utk yg ni pulak semua kena pakai baju mcm Dora..Simple je..baju papel, seluar oren..Tp yg penting...rambut kena cam Dora..takira takiraaaa..ko nak g party anak aku..ko kena potong mcm tu..hahaha..*syco sgt
MICKEY MOUSE THEME
Yg ni pun samaaaa..kena ada telinga mcm minnie mouse(takleh pakai cap dia tau)..uihhh..aku rasa sorg pun tak nak pergi party anak aku..kesian anak ibu..hikhok
DAISY DUCK THEME
Yang ni kena sebijik mcm itik ni..tonggek2..takira jgk..kena buat duck face everywhere..matikkklahh..mkn pun nak duck face...hihohiho..


Ok, tu antara yg aku google..
Korang plz abaikan caption2 tu ye..Kesiannn..
Takdelah aku kejam sgt cmtu..
Aku just bagi tema kaler je lah..
Kalo tema aku minnie mouse...
Makanya ko kena pakai itam, merah dan puteh..
Kalau tema aku barbie pulak..?Haruslah pink gittewww..
If daisy duck..? Papel, pink & puteh..
Easy kan..
Oklah..apapun nanti aku nak berbincng dulu dgn pihak penaja mcm mana..
Nak buat kat mana..nk jemput berapa orgg..haaa..kelas tak zaara..?
Kbye..!

0 juta org yg syg saya: