Friday, 21 March 2014

DAH KURUS..


Hahaha..(gelak dulu k)
Tgk tajuk entry aku..
I ol dah kurus sikit..alhamdulillah..
Tak leh nak riak sgt, kang gemok balik..
Takkkkkk...kita sendiri dpt rasa bdn kita mcm mana tauu..
Mcm dulu kain ko tak leh pakai..skrg dah boleh..
Mcm aku jugaklah..dulu pakai je kain baju kurung tu..mesti stuck kt paha..
Tak leh nak zip..kdg tak berzip..sempit kat paha..
Pastu baju pulak nampak lapisan lemak kat bhgian belakang ketiak tu..
Tahu bahagian mana..hmm..susah nak explen..
Lepastu satu lagi, perut..perut dah tak mcm besar sgt..adalah kempis sikit kennn..
Aku tak nak dah pramugari tegur aku "Are u pregnant?"
Lahanat benauuu..hahaha..nampak tak di situ aku gemok??Nampak?
Aku nak kata diet sgt tu..idok lahh..ada jugak cheat day nyer ponn..
Cara aku mkn mudah je..
Pagi aku makan sandwich/oat/kuih 3 bijik + air kosong..
Lunch WAJIB mkn nasik lerrr..dulu aku ambik penuh satu bekas..
Sejak ada keinsafan, aku ambik half je nasik..
Lepastu malam aku kdg tak makan..kdg mkn yg simple (sandwich-again)
Cam gitu la rutin harian aku..
Tapi mcm aku lpr sgt ke malam, aku mkn nasik jugak la..
Lepas mkn nasik tu beribu penyesalan melanda..
Terus aku berzumba kau..
Lagipun bulan lepas aku aktif sukan..
Mungkin tu salah satu  berat bdn turun
Aku harap berat bdn aku akan turun lagi..
Tak nak riak sgt tp nak jgk share kt blog..
Sebab nak berkongsi kegembiraan..hoyehh hoyeahh!!

0 juta org yg syg saya: