Friday, 14 March 2014

KENANGAN SEKOLAH MENENGAH

Hallluuu...selamat petang semua..!
Ececece..bajet ramai la yg baca blog kak ton..
Tadi dok borak2 kat group whatsapp
Cerita pasal kenakalan tyme sekolah menengah..
Lucu okay..dasyat giler la bagi aku
Bagi org lain mgkin biasa2 jer..
Zalim..keji..semua ada..
Kami 5 sekwn ( rasa hebat jak..n rasa style jak)..
Haa..gittewwww..
Aku, Bibiey, Syedah, Bainie and Maria..
Form kami budak baik lagi lah..
Form 2 pun still ala2 baik gitu
Start Form 3, bila semua dah sekelas..
MasyaAllah...tuhan je tahu kami ni mcm mana..
Tapi seigt aku si Bibiey ni kelas sebelah..
Kelas paling pandai..kami berempat kelas nombor dua pandai
Pandai ke..?Pandai bergaduh je aku rasa..haha..
Aku nak story kezaliman kami..

TEMPAT DUDUK DALAM BAS SEKOLAH
Dulu aku dan Baini naik bas sekolah ke sekolah
Tyme tu skolah kat Rosli Dhoby lagi..
Ada sorang mamat ni..Valentine namanya..
Kesian dia kalau igt balik..
Huwaaaa...dia sekelas ngn aku..
Tiap hari aku akan ugut dia cop tempat duduk aku dgn Baini dlm bas..
Kalau tak nahas kau..sambil tarik kolar dia..
Kadang aku sendiri yg dpt cop tempat duduk
Tanpa bantuan si Valentine..
Aku panjat pintu kecemasan wey..
Pak cik bas tamak sgt..penoh bas kot..gila..!
Dahla tiap kali si Valentine g toilet aku akan cakap dia me****
Giler jahat..pastu gelak2..huhu..kejamnya aku..~
Aku rasa Valentine dulu hidup dlm ketakutan..
Lepastu si Syedah pernah ckp, yg esok harinya hari jadi dia
Terus Valentine beli hadiah kauu..
Mggu depan tu aku pulak cakap..hari jadi aku
Terus aku dapat diari berkunci kaler biru..Igt lagi aku..haha..
Tu yg dok gelak2 depan hp tadi
Mengimbau kisah lama..

Haa..akulah ni..dok ready nak panjat pintu kecemasan..


BEDAK 
OK..aku dan Baini taboleh pisah benda alah ni
Maklumlah bajet cantik kan..
Aku igt lagi, kiteorg mmng suka letak bedak dalam buku teks..
Lepastu siap tanya :
"Baini muka surat brapa podar tadik?"
Kdg cikgu tgh mengajar aku dan dia tertacap2..
Tapaham aku..ye lah tyme tu tamampu beli face powder lagi..
Lepastu bila buku teks tu terjatuh ke apa ke..habis terabur bedak..
Kadang tu letak dalam news paper..
Hahaha..ko mampu?letak bedak dalam news paper?
Kami berdua je mampu..
Sebab yg lain tu kdg2 je pentingkan kecantikkan..
Aku ngn Baini ni nak 24 jam berbedak..
Satu hari tu kiteorg g peti gambar
Ala yg kotak segi empat pastu klik2..ambik pelbagai gaya..
Cina tu kusyuk xplen, aku dgn minah ni dok tacap2
Dah la letak dalam newpaper..
Patu Baini bersuara. "Mati cina tuk igt teduak mkn nasik"
Perey ok perey..Hahaha..

Nasib aku dan Baini tajadi mcm ni..lucu2..!


BOYFRIEND
Ok ni lagi lucu..
Terserlah sgt kebodohan aku tyme form 2..
Aku ada pakwe tyme tu..tapi kami ROCK..
Kami bahasakan diri "aku..kau"..
Kau mampu..hmm..mgkin ada yg mampu..
Dihujung2 perhubungan ada ura2 mengatakan yg pakwe aku ni dating..
Dia dating dgn awek sesi petang..
Tyme tu org pandai sesi pagi..*ehem
Kami lima sekwn sesungguhnya sesi pagi senantiasa..*ehem
Just kidding..takla pandai mana kalau MATH dpt D..haha
Mgkin nak cukupkan bilangan murid je..haha
Ok berbalik pada cyter tadi..
Bf aku dating dgn awek kat bus stop..
Yelah drh muda..menggelegak la..
Aku siap tulis surat kat minah tu..
Aku balut dgn pembalut pad..
Baini yg tlg aku buat smua tu..
Kami berdua bersatu padu
Awl pagi smpai terus buat surat..
Dasyat kan kami..hahah
Aku kutuk2 la..kenapa rampas..kenapa ini kenapa itu..
Haihhhhh...bodoh benau ko layha..
Bf aku kira hot stuff la tyme tu..
Tga perempuan berebut dia..puihh..
Kalau kenang balik..aku takenal sapa aku tyme tu..Hahaha
Semua itu kenangan..

Ini namanya LAHANAT

ESKEP KELAS TAMBAHAN
Haa..yg ni hobi kami berlima
Asal ada kelas tambahan Sains memang tak la kami dtg..
Tapi ckp kt mak ayah g kelas tambahan
Ya Allah berdosanya rasa..tp tyme tu manada rasa bersalah..
Tak fun la kalo buat kerja jahat rasa bersalah tyme tu..
Setiap kali kelas tambahan Sains aku igt lagi..
Cikgu tu akan berdiri depan kelas (konon2 road block)
Igt kami bodoh cikgu?
Kami guna jalan blok bestari ler..hahaha..sambil terkedek2..
Jeling2 ke arah kelas yg tgh berlangsung..
Sebab ada cermin kan..so kena hati2..
Kami mcm biasa..g rumah nenek Maria @ Sing Kwong
Sing Kwong ni tpt lepak sejati kami..hihihi..
Tyme tu tak reti nak karok2..kami cuci2 mata jer
Ada la benda kami buat *rahsia*
Hahaha..poyo tak poyo..?




*nak refresh kisah2 lama..nanti update lagi..




0 juta org yg syg saya: