Monday, 10 March 2014

SPORT DAY

Hallu..
Sabtu lepasa adalah hari sukan untuk sekolah kami
Eh, silap..untuk opis kami..
Sukan tu berlangsung kat Pusat Sukan UITM..
Dekat je ngn umah aku..
Katanya berkumpul pukul 7.15 am..
Tapi, aku terbgn pukul 7.08 am..
Nice kan..dan lagi nice bila sampai sana APTB..!
Patutnya sehari sebelum sukan dah ade rehearsel tau..
Tapi mcm beria sgt pulak kalo aku nyatakan niat aku nak rehearsel..
Over tak Kak Ton..
Yelah..perbarisan start nak dekat kul 9 camtu kot..
Aku rasa nak pitam dh tahan lapar..
Dah la gelabah lagi sbb bgn lewat..
Buat penat je gelabah..
Kalau tahu tak nak gelabah sangat..
Nasiblah jenis cepat bersiap (melalut pulak kan aku)
Ok, pagi tu acara dimulakan dengan perbarisan rumah2 sukan
Kami umah Rimau Rimba..ada 2 harimau yg lead kmpulan kami
Omey je harimau tu..kihkihkih..
Kumpulan kala pulak dah mcm lobster pulak aku tgk maskotnya..
Tapi..kala yg menang perbarisan & war cry tu..
Buat penat je latihan tiap ptg..
Dua minggu kot dieorg latihan War Cry..
Nasib aku tak join, kalau tak..aku dah cry2 hentak kaki..
Lepas perbarisan tu..cam biasa..(NEGARAKU, DOA dan IKRAR)
After that aerobic..erk..tak best ok..!
Tak berkenan aku..huh~
Lepastu game pun bermula...
Tapi nak kena tukar baju dulu (agak leceh di situ)
Tudung hitam mmng tak sedap la guna panas terik camgini
Kang aku ngamuk kang..panas sgt..kata Puteri Lilin..
Aku join bola tampar..team kami best jugak..
Saling support each other..takde yg berlagak ketua..
Lepastu bagi semua main..takdelah yg dtg tu sia2..
First game and 4th game aku tak main..
Igtkan tak nak main smpai last game..
Lepastu terpksa switch player..
Aku kan hebat..diminati ramai..PUIH..! (sila muntah 80 kali)
First game lawan team kala tu kalah teruk..
Dgn budak laki ckp harimau tido lagi..!
Choii sgt..
Tapi  mmng betul pun...mata kami 7 je..5 je..
Lepastu game yg seterusya kami dah mula panas..
Lawan buaya tembaga pulak menang kedua2 set..alhamdulillah
Seronok tau menang..tahu perasaan seronok tu acaner?
Hahahahaha...
Pastu lawan jerung pulak kalah tipisss...
Set pertama tu 24-25..set kedua 23-25..
Nasib kau jerung..haihhh..
Rupanya ada benda yg kami tak perasan dalam padang..
Tapi penonton perasan..
Tak perlu lah hurai kat sini..kang jadi isu pulak..
Boleh pulak ref tu salah kan kami tak tegur awl..
Cis..kau ref kau lah kena perhati..
Player mana perasan..yg perasan penonton..
Gua rasa panas hati sekrg..tapi takpelah..bukan rezeki rimau..
At last kami dpt nombor tiga..
Lepastu keseluruhan rumah HIJAU nmbor 4
Yea..clap clap hand..
Mesti ramai yg ckp..padan muka asyik meeting je
Menang meeting lettew...
Aku dpt mug..yey..!mug boleh buat minum2..huh!
Rasa tak berbaloi..kalau dpat medal dapat kopok2 ke..ok gak!
Hamboi tak bersyukur ahkakkk..haha..
Oklah..meh layan gmbr2 kami..!

 
 

0 juta org yg syg saya: