Thursday, 17 April 2014

FURBY YANG SERAM

Hallu..
Kenyang, alhamdulillah..rezeki pagi Khamis..
Nasik goreng campor oleh Kak Bunga ku.. *maceh kak..nak ber dah ni..
Ok, dah ber..lama giler entry ni duduk depan pc dr td..baru nak smbg
Erm, nak story pasal abang aku, suami aku dan furby mereka..
Huh, abg aku beli jugak benda alah tu.
Dua hari lepas dia mintak pandangan aku
"Mcm mana kalau aku nk beli Fruby ni? Kwn aku ckp best..boleh mkn, mandi bla bla"
Terus aku jawab..dia pandai tak toleng tebas rumput kt belakang rumah kau? Dia reti tak masak, iron baju. kemas umah, cuci pinggan..
Dia diam..terus ckp tak jadi..
Silap tempat dia tanya..aku kalo benda camtu rasa membazir..
Tapi ini hobi dia..ntah pa pe..nanti ngadu takde duit..
Tu yang aku larang..kalau bab phone aku tak larang..
Sebab phone bleh jual balik..hahaha
FURBY..? Erm, tasure la ada yg nak beli ke idokk..
Al-kisahnya rupa nya smlm dia dah g sambar sekor Furby tu
Semlm waktu wechat ngn laki aku laki aku ckp abg tgh latih Furby bercakap
O.M.G..!! Ape kejadah laaaa...
Furby tu membebel suami aku ckp..tak henti bebel..
Pastu dgn suami2 aku sekali terjebak..
Seronok la mereka melayan sbb Furcy tu pandai menari ikut rentak
Suami aku pasang lagu rock..dia pun head banging kau..kau mampu??
Pastu suami aku ckp, "Alamak, suara dia dah berubah la syg..tadi suara baby..lepas dgr lagu ni suara dah garang..mata dia pun dah nampak lain mcm..siap ada api2"
Aku rasa mcm..oh, man..!!Apa dah jadi dgn laki aku ni..terjebak sgt..
Furby tu tak leh...dia kan ala2 budak..IQ kena latih..
Aku suruh laki aku psg lagu slow balik..trus suara dia kembali budak..
Sakai sgt aku dgr cerita mereka
Mgkin ada yang lbih tahu pasal Furby ni..aku je sakai sorang..
Kbye..!!


Wednesday, 16 April 2014

THE DEVIL WEARS PRADA


Hye uolll..
Rajin pulak iol hari ni kan..
Update2 bagai..dah nama takde kerja..
Camni lah gayanya..gosip tgh byk nih..
Baik aku share2 kt cni..
Ni haaa...kak ton nk story
Pasal keangkuhan salah seorg bos kat tpt aku kerja..
Grrr..dgr cerita pun hati aku dah menggelegak
Ada la sorg bos ni kan..nama dia Puan Alia *bukan nama sbnr
Dia ada seorg driver..nama driver dia Pak Cik Mansor *pun bukan nama sebenar
Puan Alia ni boleh dikatakan tiap mggu balik kampung dia  tau..
Tiap minggu jugak lah pak cik ni hntr dia balik kpg..
Ok, tu takpe..yg apenye...bila pak cik tu bila dah hntr dia ke sana, kena balik ke KL balik..
Nak tahu org tua tu guna apa?? Guna pengangkutan awam okay..
Dah lah pak cik tu dah kita tua la kan..layak panggil atok dah aku tgk..
Ok, cthlah ptg Jumaat tu dia hntr bos dia tu..mlm tu jugak dia balik guna public trnsport..
Lepastu ahad pulak kena dtg balik kpg minah tu, jemput dia
Tu pun guna public transport..sementara menunggu panggilan si bos tu, pak cik tu lepak kedai kopi..
Dah tu dr kedai kopi nak ke rumah minah tu pulak naik teksi..
Gila sadis ini cerita..dan yg paling sadisnya..pak cik ni taboleh claim langsung hokay..
Kesian nya..Masya Allah..
Pastu dlm beberapa mggu lepas pak cik tu kena pecat..
Atas sebab tak jemput dia di kpg..
Tak tahu nak slhkan siapa..
Sebab ptg Jumaat tu dia tak minta hantar pun..
Lepastu hari Ahad tu dia tak gtau pun kena ambil..
Ataupun slh pakcik tu tak tnya, kena ambil ke idak..
Then, dia kol pak cik tu tnya kt mana n kenapa tak ambil dia..
Dang..!!Terus kena pecat..
Kemudian, hari Isnin pak cik tu nak jumpa dia..nak kasi xplen ckit sama dia kenapa tak dtg..
Boleh minah tu tak nak jumpa pak cik tu..Punyalah kejam kau kan..
Aku pernah dgr gak, pak cik ni tak boleh nak bercuti..
Pernah skali dia cuti sebab bini masuk ICU..tu pun kena show cause..
Ya Allah..punya lah kejamkan..
Semoga pak cik tu baik2 sahaja dan dimurahkan rezeki selalu..

#prayforPakCikMansor *bukan nama sebenar..

SEMOGA AKU CPT PINDAH *pjg benau tajuk*

Halluu..mata aku ngntok
Tapi aku nk update jgk..cerita penting ni
Utk ingatan sepjg zaman..
Minggu lepas Mami Kila gtau aku..
Yang ada PA kat opis mereka nak pencen
Dia suruh aku try ler.
Aku apa lagi dgn pantas nya buat surat
Dato aku mmng takda halangan
Byk dah surat aku buat, semua tiada halangan
Nasib baik kan..
Tapi semalam aku re-confirm balik..
Aku gtau Ami Kila, nak gtau kau yg bgthu ke tak..
Dia ckp tak nak..
Ok, aku just call nk tnya da kosong ke idak.
Pada mula tu dia ckp takde kosong wey..
Lepastu aku tnya lagi..
Yang berpencen? Ada tak..
Terus dia mcm terigt..
Haa, ada 1 June ni org tu pencen..
Trus kau tawakan diri
Boleh ke aku masuk situ..perlu PA ke tidak?
Dia ckp perlu, memang perlu sgt..
Kalau u nak, we're welcoming u katanya..
Hati aku berbunga2..
Dia cadangkan aku utk buat surat hntr ke situ
Nanti dia akan attachkan ke JPA..
Takpe..mggu depan aku balik Swk
Aku bagi surat by hand kt kau ye..
Boleh??

#prayfor LAYHA
#SEMOGA AKU DPT PINDAH DGN CEPAT-SECEPATNYA..=)]

aMEEn..~

DUIT HILANG..!!!

Haluuu..sejuk benauu opis aku nih
Alhamdulillah, opis dah bagi kelonggaran byk
Boleh bkk mcm2..haha..so takdelah staf ngular kan..*katanya
Aku nk story sikit
Minggu lepas aku ada ganti sorang PA ni..kt tgkt 6
Aku namakan dia Kak Esah dalam cyter ni ye..
Ok..nak dijadikan cerita..
 Semalam Kak Esah kol aku..
Dgr suara mcm gelabah semcm jer..
Yes, mmng patut gelabah pun.
Duit petty cash mereka hilang weyy
Aku tanyalah dia letak mana?
Dia ckp letak dlm kabinet besi..
Oh, kalau kabinet besi mmng aku tak tau la
Dekatkan diri dengan kabinet besi pun idakk..
Apatah lagi nak membukaknya..
Lagi satu, kunci tu hanya dia sendiri yg pegang..
Nak tau berapa jumlah yang hilang tak..??
Byk wey..RM400 hokay..bukan RM40
Kak Esah risaulah, dia yg jaga duit tu kan..
Dia risau mcm mana boleh takde lagi dah dalam kabinet tu
Dia kol tu bukan niat menuduh..cuma nak berkongsi masalah..
Org nya mgkin dpt diagak kot..
Nak tak nak Kak Esah ckp dia terpaksa la ganti..
Tapikan, kalau aku..aku tnya je manusia tu..
Dah la manusia tu suka ambil kesempatan if anything yg ada kaitan ngn $$$
Dia taberani..takut manusia itu membesar2kan hal pulak..
Aku walau tak ambik tp tak sedap la..
Aku yg jaga kat situ minggu lepas..
Tak apa mami zaara, Allah Maha Adil
Suatu hari Allah akan tunjuk jugak siapa betul sapa salah..=)


Dasyat erk, nak mencuri pun baca doa..



Monday, 14 April 2014

SUAMI PERGI SEOUL..??






Hallu..
Tak tahu apa perasaan aku skrg..
Chewah..klise sgt
Tadi tgh chat ngn laki aku, dia ckp memo dah keluar
So, aku tnyalah..memo apa tu??
Memo pergi Seoul??
Whattt??? Pergi Seoul (menjerit dlm hati)
Aku tapercaya..huhuh
Terus aku suruh dia send memo tu kat aku..
Haa..kat ats tu lah memo nya ponn..
Aku ckp kt dia..pegilah tgk negeri orang
Dah lah tiket free, hotel free, mkn pun free..
Ni utk CRE yang berjaya archieve target utk company mereka
Bak kata laki aku, "Insentif csi b jaga dgn audit b lulus"
Insentif CSI tu pun aku tak tau apa nye ponnn..
Yang aku fhm mcm ni..dulu sebelum dia masuk, company mereka nmbr belas2..
Performance tak bgs katanya
Lepas dia masuk, terus company naik nombor 4..
Mungkin CRE lama tabuat kerja...
Tapi apapun gud job bee..You did it..i'm proud of you
Nak ikut nak ikut..*tadikan aku terus buka website Air Asia (nak tgk tiket la konon)
Sekali tgk..pergi sahaj RM719..then balik, RM693..
Masyaallah..memang tak lah..
Takpelah bee..kt Seoul nnti jg diri utk ayg k..
Tapii satu lagi kes dia ni..kes PTPTN..
Entah lepas ke tidak ni nanti..baik setel siap2 kalau betul nak pergi..
Kesian jugak aku tgk dah gembira nk pergi..pastu PTPTN tak lepas..
Tapi bunyi dia pun mcm taharap sgt..
Kita try k bee..?
Hm..*jeles..nak ikut..*

KEJADIAN PELIK & MEMUSYKILKAN

Hallluuuuuuu..
Minggu ni aku sensorang kt umah
Dak umah aku cuti sem..
Aku jalani hidup sensorg mcm biasa..
Terigt mula2 ak pindah masuk umah dulu..
Tyme tu mereka cuti sem jugak..
So, aku sorg2 jugak..
Aku kalau mlm mesti tido bukak tv tau
Sebab akutak suka bunyi sunyi..
Lepastu tak suka gelap sgt..
Kalau bukak lampu siling tu terang sgt, takleh tido  mak encek..
So, aku bukaktv..pakai lampu tv skaligus (pakej)
Pada suatu pagi tu aku bgn pg..
Eh, tv terpadam.aku musykil la..
Semlm aku bkk tv kenapa leh padam..
Pastu keesokkan hari pun sama..
Seigt aku dua kali lah..
Aku sentiasa positif..
Tak boleh la nak takutkan diri sendiri ken..
Mungkin aku tidur terlalu buas..lalu terpijak remote tv..
Tu ada kemungkinan besar..
Ye, aku mmng penido yg buas..
Sebab tu aku tak suka pasang lapik tilam.
Mesti pagi semua tercabut
Dan yang paling aneh adalah sarung bantal..
Tiap kali bgn mesti semua sarung bntal aku tercerai de bantal
Tak tau macam mana mak kau ni tido zaara..
Kesian, kalau tido ngn zaara ntah2 tebukak baju zaara *matiiikklahhh
Lepastu kdg2 aku dgr bunyi org ketip kuku..
Tapi aku sedapkan hati..bunyi mentadak mentaduk kot..
Kadang dia landing kat tingkap toilet aku
Nak kata org ats..dekat benau bunyinya kt tlinga aku..
Nak kata org sebelah..jauh sikitlah jaraknya..
Kwsn situ sunyi..
Tapi tak boleh la takut sgt..
Takut kat Allah je sudah..erm lagi satu..manusia pun aku takut..
Yelah, sekrg kan mcm2..
Rogol la, rompak, samun..haihhh
Masya Allah..dunia akhir zaman..
Oklah..tu je nk story
Ini bukan cerita seram k..?
Ini cerita sedapkan hati..muahahaha..

KIT KAT CHOCOTOP

Halluu...
Hai kwn2..arini aku nak story pasal kekecewaan..
Korang pernah tak rasa kecewa yg amat sgt2 dan sgt2..
Aku Selasa lepas sgt kecewa tau..
Bukan dikecewakan oleh orang..
Oh ya mungkin jugak orang..erm..
Mcm ni kisahnya, Selasa lepas order aku sampai
Nak tau aku order apa..aku order Kit Kat Chocotop
Punyalah aku mengidam benda alah ni sebelum pergi JB lagi tau..
Punya la spoiled..bila rasanya spt yg aku inginkan..
Entah rasa apa..huhuh..dah la harga dia RM12..
Erm, tak leh menyesal suami aku cakap..Benda mkn tu..
Okay, aku pun redha..memang ada org jual M7 sekotak tu, tp postage lagi
So, lebih kurang ajer..kalau nak pick up sndiri aku tak tau jln
Kang sesat bazir pulak minyak kat situ
Takpelah leha..dah kau yang nak mkn sgtkan benda alah tu
So, kena redha..ye aku redha..alhamdulillah..finally dpt rasa..
Benda ni tak yah buat pun tak pe..beli je yg ada jual kt pasar tu..rice dip in choc tu..
Ntah lupa nama dia..haa..nyam2.. lebih kurang tu la rasa dia..
Alhamdulillah, aku dh rasa yang tak sedap..
Ntah bila pulak dpt rasa yg sedap..yg sedap mcm mana pulak erk rasa dia..
Erm, kalau buat sendiri berbaloi2 tak..ermm...
Nampak gmbr mcm sedap giler ken..
Aku tak sempat snap aritu..
So, aku curi kt encik google ya..
Akk tu jual mcm2 chocotopnyer pun..
Ade kit kat, ada marshmallow, ada oreo..campor2 pun leh jugak
Boleh tgk gmbr cth dibawah..








Tapi yg kt bawah ni lagi sedap...






















































Scroll lagi mouse anda...

















































Dan lagi..












































lagi..










































tadaaa...



Thursday, 10 April 2014

HIDUP SEBAGAI DROPSHIPPER


Salam..
Hari ni aku nak story sikit pasal dropshipper..
Tak lah cerita banyak, sebab aku pun baru2 jgk jadi agen dropship ni..
Entah apa yg menarik minat aku haritu untuk menjadi agen dropship
Sampai aku gian nak mencari3 brgn apa lagi yg sesuai untuk dijual..
Tapi aku confirmkan dulu kat supplier tu, ada yuran ke tidak..?
Kalau ada, aku tak nak join..haa, nampak tak kat situ? tahap kekedekutan aku?
Yelah, kot brg yg aku iklankan tu tak laku, percuma je aku byr yuran..ken..?
Pada permulaan hidup aku sbg dropshipp aritu aku niaga PANDORA INSPIRED..
Aku gigih buat iklan kat FB, kat group whatsapp aku..
Pembeli pertama adalah kwn satu sekaolah aku..hahaha..
Lucuuuu..pastu kwn aku sendiri si Syedah tu..erm..
Walau pun untung mcm tak la beratus or tak sampai RM30 pun..
Aku bersyukur lah..kdg dapat RM5, RM10..untuk menampung hidup aku ni haa..*klise sgt iol*
Lepas PANDORA, aku try pulak benda lain..
Aku try cadar patchwork..erm..belum ada pembeli lagi buat masa ni
Kadang customer mintak kurang melampau2 kt aku..
Aku tak boleh lah nak kurgkan sgt sebab supplier pun tolak mahal kat aku..
Sbg cth aritu aku dah terjerat dgn satu kedai ni..
Aku belek2 la album dia..harga DS sama kot dgn hrga org nak beli..paham?
Cth la dia tolak shawl tribal kat aku RM10 plus postage RM9..so, harga DS adalah RM19..
Then bila harga DS dah RM19, takkan lah aku nak jual RM20..untung aku singgit je kot..
Lepastu shawl yg dia jual tu, boleh dpt RM10 je kat pasar..so, rasa mcm tak berbaloi sgt nk iklankan..
Tapi mungkin ada yg cakap, RM1 syukur lah..yes, aku bersyukur cuma..ada cuma jugak kenn..
Buat masa ni aku tgh gigih iklankan brg2 supplier..
Aku nak make sure perniagaan DS aku ni berjaya..
Dah aku tak mampu beli brg borong, takde masa nak g pos laju bagai
Baik aku duduk depan PC, buat iklan, terima customer, bagitahu supplier apa yg customer nak then supplier yg pergi mengepos nya..gittewwww..
Tapi manusia sekrg, dah bagi murah nak murah lagi (aku lah tu..suka tawar2)..tapaham..
Aku suka bab2 tawar ni, sampai aku dpt hrga paling rendah..
Oh, baru aku tahu kenapa kadang penjual takleh nak kasi harga rendah sgt kt customer..
Sebab untung mereka ciput jee..aku faham sbb aku dah alami..hehe.
So, lepasni aku akn beli tapi tetap tawar jugak *kejam*
Oklah, nak cari benda utk dijual lagi..sadis benau ayat..


Tuesday, 8 April 2014

PEPLUM MURAH



















Wehhuu..nak borak produk pulak sekrg..
Almaklumlah nak carik rezeki lebih ckit..bukan lebih ckit, lebih byk
Harga yg aku tawarr ni dah abeh murah dah tauu..
Aku jual blouse plus skirt skali..HANYA RM65 (including postage)
Caya ke idokkk..? G cuci muka nunn..ke nak aku tampo mcm buaya..?
Design nya cantik2 kan..Tapi aku pesan awal2 pakai baju ni kena jalan twirl~~~twirl~~~twirl
Baru ada efek princess gitu...so enjoy..!!
Kalo berkenan boleh whatsapp mak encik..
Sebrg panggilan tidak akan di jual..
Oh ya..jenis kain adalah lycra..fir until L size..=)
#koklayhaborakproduk.

BIL AIR MELAMBUNG

Haa..baru boleh login.baru boleh update kat opis..
Alhamdulillah..bengang aku tak tau nak buat apa kan..
Ok, aku nk update pasal bil air kiteorg..
Pelik bin musykil bin ajaib benar aku
Dah dua bulan bil air RM40++
Dalam umah tga org..lagipun bukan jenis mandi 80 kali sehari
Paling2 pun 2 kali sehari..
3 org darab 2 kali sehari mandi..baru 6 kali mandi sehari utk tga org
Apa aku bebel pun tak tau..
Nak kata ada party2 kat umah..memang idok lak kan..
Musykil dan musykil..sbb bil elektrik bulan ni negetip..
Kalau bil elektrik RM44 aku leh trima akal lagi..
Yelah, kdg aku ni tido pakai tv, lampu toilet bukak, laptop bukak..
Lampu luar umah bukak, kdg kipas terbiar tp smua dlm bilik..
Pembaziran di karen tp pembyrn maut di air..
Lagipun osmate aku ckp, dulu duduk 6 org, bil RM14 jer pon
Ni duduk tga org, bil RM44..dasyat..mungkinkah ada org lain mandi waktu kmi takde..?
Mungkinkah..?Jangan biarkan diri anda diselubungi misteri..
So, aku mengambil tindakan utk kol SYABAS..(syabas layha syabas)
Lawak jugak,,sbb ada pilihan utk membuat aduan bil tinggi..hikhik..
So, aku tekan lah 1...utk mengadu bil air yg tggi menggung..
Pihak SYABAS ckp meter ok..takde masalah..
Cuma takut leaking..so dia cadang kami tak pakai air untuk masa sejam
Make sure..tgk meter dulu..lpstu dah boleh start jgn pakai air sejam..
So, adik2 kat umah aku tu pun buat laaaa..
Aku tgh tggu sejam ni..nk tgk hasil...
Osmate aku ckp jgk mungkin sebab kes catuan satu Selangor tu..
Effect kat pangsapuri kiteorg..
Kiteorg kan pangsapuri ELIT..*puih..
Kiteorg tak kena catu ponn..meriah ioll...
Takpe..kita tggu keputusan lepas ni..

*Panas hati..dua bulan dah mahal sgt bil nii..haihh...


cara penyelesaian aek takdokkk..*katanyer*


Monday, 7 April 2014

MAKANAN PALING SIMPLE DI DUNIA

Halluu..bosan nya lahaiii..
Aku tgh ambik mode update blog.
Mode asyik ke laut je dua tga hari ni
Ntah nape ke laut..tak ke darat..giler..
Weekend lepas aku duduk rumah je..
Eh, kejap tipu..Ahad tu aku g Jusco Bukit Tinggi
Ingatkan nak survey brg hari jadi Zara tapi takde yg best pon..
Aku sbnrnya kt cni nak cerita benda yg aku mkn minggu lepas..hahaha
Pagi2 sabtu tu hujan weyy..aku dah bgn awl..haishhh..mistake2.
Dah la bgn awal..lapar la jwb nya kann..sakit pulak ati ku..
Trus menapak ke dapor..masak mee sedap..hishh..
Lepastu lepak dlm bilik sehari2...dlm ptg cmtu aku lapar balik..
Aku buat la sandwich nugget..erm..dapnya..kecur2 air liur..
Nanti aku bagi resepi..ni pling simple antara dunia..
Aritu aku takde mood nak menaip resepi..ari ni ade sikit.
Hehehehe...layan la mata dgn perut yg lapar..




Resipi Sandwich Nugget Simple & Sedap (ni ikut tekak aku ya)
Bahan-bahan :
2 ketul nugget
2 ketul hot dog
Bawang besar dimayang sari
Mayonis secukup yg kau mahu
Sos thousand island pun secukup yg kau mahu
Serbuk black pepper sikit2
Serbuk lada putih sikit2
Mentega utk menggorenf

Cara-cara :
1.Masukkan sedikit mentega ke dlm pan.
2.Setelah mentega hancur bagai, masukkan nugget, hot dog dan bawang tadi
3.Goreng hingga garing.
4.Lepas setel goreng2, gaulkan mereka bertiga tadi ke dlm mayonis, sos thousand island, lada putih dan lada hitam..
5.Siappp..sapu atas roti..
6.Oh ya, roti tu aku bakar pakai toaster jer..kikiki..
7.Nak sedap letak tomato or salad ker..aku aritu tacukup bahan.

#di atas adalah makanan terakhir aku pada hari Sabtu..selepas itu menahan diri dari lpr..

Hari ahad pagi pulak aku rasa aku tak breakfast..tak igt la..
padahal baru smlm..byk sgt mkn semut..camni la ghupenya
tgh hari tu aku g Jusco..tp tak mkn..aku beli brg sikit
Aku beli aper??Cetekaaa..ikan masinnn..yeahhh..*syco sgt
Ptg tu aku makan nasik putih dgn ikan masin kembung perah limau..ohsem sgt..
Nasik panas2..pergh..dgn daun salah cicah thousand island..
Meh tgk ni..takde resepi ye kali ni
Melampo la kau kalau nak resipi..hahaha..


Ok, sampai sini saja berita makanan..
Sekian, maceh..!


Wednesday, 2 April 2014

BOLA TAMPAR KE NAK KENA TAMPAR MACAM BUAYA

Halluu..
Aku baru je bgn tidoo..kahkahkah..
Dasar kan pekerja cemerlang..
Tadi aku g pg tido bilik dak Fatin..
Lepas tu ada bunyi phone..
Baru aku bgn..kikiki
Kak Nani rupanya..(mesti cari aku ni)
Hahaha..mmng betol pun cari aku..
Dah la aku masih mamai
Dia tanya soalan matematik..haha.
"Ct nak main bola tampar kt Muar tak?"
Aku mamai.."Hah, ape kak tak dgr"
"Nanti nak main bola tampar kat Muar tak, budak ni..tido lah tu"
Aku kaber balik, "Tak lah, takut..tu yg lepak sini..bila kak?"..Aku tya balik
"25/4/2014 ni?, nak tak" sambung Kak Nani.
"Tak leh la kak, bday anak Siti.."
"Ok, takpe..ptg ni training tau"
"k BYE"..

Gittewwwww..
Ntah acaner aku leh terjebak dgn benda alah ni
Actually aritu aku main suka2 je utk umah sukan
Kebetulan takde komitmen kat umh..dok menong2..
Baik aku buat aktiviti sihat kennn..
Dulu sebelum hari sukan, aku tiap kali trening dtg kecuali tyme aku balik kpg..
Tyme sukan pulak kmi dpt nmbr tiga..kebetulan i guesssss..Hahaha..

Kisahnya waktu aku di kafe tga minggu lpas
"Ct ada bawak baju tak?"
"Baju utk apa kak?"
"Kan da training bola tampar.."
"Eh, kan dah habis sukan, buat apa lg nak training"
"Nama awak terpilih la cik ct oi"
"Oh, ye ke..okok..nnti balik ambik baju"

Hm, rasa tasangka pulak terpilih..
Tapi main mcm *^&%^$%..hahaha
Yang terpilih untuk bola tampar hanya 11 org je..
Cara pemilihan dia pulak melalui ref yg tgk kami main tyme sukan dulu..
Eh, tasangka kannn...tgn bangku pun terpilih..
Clap clap hand..
Aku g je lah..dah bosan duk umah..kluarkan peloh sikit2
Aku pk, kalau laki dan anak aku ade..takde maknanya aku nk join ini semua..
Oklah..tak tau nak borak apa dah..nnti pk balik..*sejuk*

Tuesday, 1 April 2014

CADAR PATCHWORK MURAH

AMARAN !!!!! AMARAN !!!!! AMARAN !!!!!
===================================
KATEGORI 18SX : BACAAN UNTUK 20 TAHUN KE ATAS !!!
==================================

Tahukah Anda KETIDAK SELESAAN pada WAKTU TIDUR boleh MEMPENGARUHI CARA ANDA BERFIKIR dan akan MEMPENGARUHI KETENANGAN JIWA ANDA !!!

Sebab itu Anda PERLU memiliki tempat tidur yg boleh membuat anda merasa SELESA

Fitrahnya Manusia ianya MENYUKAI KEINDAHAN & KECANTIKAN

Dan kebanyakan diantara KITA inginkan PRODUCT yang BERKUALITI TIP TOP namun dengan HARGA yang MUURAHHHH

Aku yakin KORANG JUGA BEGITU !!!!

TAHUkah Anda PRODUCT yang MAHAL tidak semestinya BERKUALITI
Bahkan TERKADANG ianya MENYAKITI HATI ( beli mahal tp xpuas hati, RASA RUUGIIII !!! )

CADAR PATCHWORK 100 % COTTON SOLUSI UNTUK ANDA !!!

MENGAPA ???

AKU AKAN GTAU KORANG , MENGAPA ANDA HARUS MEMILIKINYA !!!

-------------------------------------------------------------
11 KELEBIHAN CADAR COTTON INI UNTUK KORANG

-------------------------------------------------------------
* Tidur Malam Yang SELESA 
* BILIK TIDUR yang semakin BERSERI
* Tak PENAT MENGEMAS Setiap bangun tidur (anak dan suami pon boleh tlg kemas2)
* MENJIMAT kan MASA anda dari selalu MENGEMAS 
* PRODUCT yang BERKUALITI & HARGA YANG MURAH 
* PILIHAN perbagai Design dan Warna yang CUN
* SIZE PACKAGE 2 in 1 ( King N Queen Size )
* BOLEH jadikan ianya sebagai SELIMUT
* BOLEH di gunakan untuk Jangka MASA yang LAMA 
* BOLEH dibasuh menggunakan MACHINE WASH 
* WARNA XLUNTUR & Kain Tak BERBULU

































Murah je aku jual ni..(tlg kazen + carik rezeki lebih ckit)
Erk, murah la sgt kenn..
Meh bandingkan dgn harga pasaran..

HARGA PASARAN = RM250-299
HARGA AKU = RM240 (including postage)
Whatsapp aku jika berminat (01119871570)
Jangan risau still leh dpt less..jgn malu2 msg aku keyh?

OK, bye..!

XOXO..